|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1015 1016 [1017] 1018 1019   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
17.8.2011 14:38:01   
ciciban26
Uh sto su se moje trudnjace raspricaleuser posted image user posted image user posted image user posted image Radi li ko sta pametno ili samo mahalate user posted image user posted image user posted image user posted image .
Meni od jutros motori u guser posted image na ON.. Prvo vadila nalaze pa u skitnju..Uh sto sam se nahodala,dok mi noge nisu prekipile iz baletankica br.38 nisam sjela..muko moja user posted image user posted image
Kupila sam sebi bajramsku haljinu,valjda se necu puno prosiriti do Bajrama,koja bi tuga bila da ne stanem u nju. user posted image user posted image .

Rece mi prijateljica da u TL imaju posteljine za krevetice na snizenju 12 km,navodno su preslatke,pa kome je usput neka zrakne.

Ovim sto su "hasta" veliki user posted image user posted image user posted image user posted image da sto prije budu boljse..Apaurincici su zakon user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 25401
17.8.2011 14:42:56   
Bebica11
Ovo nije normalno ljudi

za 15min mi se spustio sa 135 na 110 pritisak, i odmah sam bolja.Da izvinete isla u toalet(iako nisam imala neku potrebu) i popila casu kiseleuser posted image

eh jedino sto ovdje ne pazim na hranu pa mozda mi od toga varira tako, al sad se osjecam puuuuuuuuuno bolje

a pozlilo mi je i jutros oko 10h kad sam ustala, nisam imala zraka u sobi, i evo maloprije...

reci cu dr kad odem, al me bas uplasilo da ne mogu da dodjem do zrakauser posted image a i bebica je mirna pravo,eh sto me sekirauser posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 25402
17.8.2011 14:44:10   
Silver
IZVORNA PORUKA: drznica

Meni je sto se tice spavanja super, kad legnem navece naslonim se na jedan dio a na drugi nabacim laptop i uzivam na RR...a vjerovatno kad beba dodje postaje korisniji zbog dojenja. AKo volis dok spavas prebaciti negu preko dragog, jorgana...ovo je TO!

uhhh ta samm...potrazicu ja to sebi...puno mi je 80Km taj u baby centru vidjecu u adax-u...sad ce bajram neka me dragi obraduje!!!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 25403
17.8.2011 14:47:07   
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Pozz svima !!!

Prvi put se javljam na ovoj temi,sad i ja postajem ozbiljna user posted image ,danas usla u 28.sedmicu :)))
Prvo da cestitam malenoj na rodjenju preslatkog sincica,masallah !user posted image
A drugo,uvin čaj se ne smije koristiti u trudnoci,a da ne govorim o herbion kapima koje su alkoholni rastvor...al eto svak ima svoje...ovo je samo jedan mali "strucni " savjet...

Vodolija dobro nam došla....I samo da naglasim da nam je aBd termin na isti danuser posted image user posted image pa vidjet ćemo hoće li tako biti....

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 25404
17.8.2011 14:49:49   
seka 2
Cao...Ja sam nova na forumu.Trudna sam 11+5 a trudnoca je ostvarena uz pomoc ICSI nakon nekoliko pokusaja i godina borbe.Jos uvijek nikom nista ne govorim jer me je strah.Slijedece sedmice idem na UZ gdje ce se raditi sva ona mjerenja i ispitivanja pa mislim dok se i to ne obavi i ne budem sigurna da je sve Ok(ako covjek ikad moze biti siguranuser posted image )necu se moci opustiti i konacno reci svima da sam trudna.Htjela sam da kupim sebi onaj baby watcher,vidjela sam da ima u Hr da se kupi ali neznam gdje ima kod nas.Ima li neka od vas kakvu informaciju o tome i o cijeni naravno.Pozdravlja vas jedna zbunjena trudnicauser posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 25405
17.8.2011 14:51:42   
vila_7
seka a jesi ikako bila na pregledu? i cestitam na ostavrenju dugogodisnjeg sna! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu seka 2)
Neposredna veza do poruke: 25406
17.8.2011 14:52:49   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Sensia

Rapitala sam se. Ima ta akcija Izdajalica, sterilizatori + 2 flasice 106,00KM, a inace sama izdajalica je 100KM. Eh ako ste na vjezbama dobile kupone imate jos 20% popusta sa tim kuponom.
A sad ko smije doci ovamo??? Lejla stoji na ulazu u Baby Centar hahhaa

Sta otima kupone user posted image user posted image user posted image user posted image

ma lejla je extra-uvijek puna savjeta i tu da pomogne. user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma ja stojim ispred Baby centra i kad vidim da je neko došao da iskešira 106KM kažem "hodi vamo, imam ti ja nešto bolje, a samo 20KM, a trajat će i tebi i tvojoj djeci user posted image ", razgrnem mantil i pokažem najbolju domaću knjigu o dojenju.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 25407
17.8.2011 14:54:19   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Ovo nije normalno ljudi

za 15min mi se spustio sa 135 na 110 pritisak, i odmah sam bolja.Da izvinete isla u toalet(iako nisam imala neku potrebu) i popila casu kiseleuser posted image

eh jedino sto ovdje ne pazim na hranu pa mozda mi od toga varira tako, al sad se osjecam puuuuuuuuuno bolje

a pozlilo mi je i jutros oko 10h kad sam ustala, nisam imala zraka u sobi, i evo maloprije...

reci cu dr kad odem, al me bas uplasilo da ne mogu da dodjem do zrakauser posted image a i bebica je mirna pravo,eh sto me sekirauser posted image

Bebice ja sam isto imala te simptome: da mi nestaje daha-zraka, pogotovo dok spavam. nisam mogla udahnuti, cak mi je kao neka bol udarala u lijevu ruku (majke mi jedno vece sam mislila da ce me ne do Bog srce strefit).....ja to zovem "narkomanske krize"
I otisla sam odmah u dezurnu apoteku koja mi je blizu da  izmjerim pritisak 90/60, javila dr ona mi rekla da moze biti od: povecanog lucenja hormona (pogotovo ako si na dabrostonu...), beba se digal pa pritisce dijafragmu, zgaravica...uglavnom nista neobicno za trudnice i da ne brinem dok god mi je pritisak ok
Sad vise toga nema
E sad jedino kod tebe zeza taj pritisak, malo je cudno da ti tako varira user posted image  kako mjeris?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 25408
17.8.2011 14:56:50   
Nina_Lana

Ma ja stojim ispred Baby centra i kad vidim da je neko došao da iskešira 106KM kažem "hodi vamo, imam ti ja nešto bolje, a samo 20KM, a trajat će i tebi i tvojoj djeci user posted image ", razgrnem mantil i pokažem najbolju domaću knjigu o dojenju.

Lejla gdje se moze kupiti ta knjiga??

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 25409
17.8.2011 14:57:17   
vila_7
seka...sad sam gledala ovaj baby watcher.....zanima me da li to steti bebi,jel radi na istom principu kao UZV?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 25410
17.8.2011 14:58:15   
Silver
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

isto pitanje????

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 25411
17.8.2011 15:00:37   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Silver

IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

isto pitanje????

Pa kod mene user posted image U Sarajevu u udruženju DjeCa, ali ako ste zainteresirane hajte na pp, da ne reklamiram pa da me ruže user posted image A širom BiH se može naručiti preko neta.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 25412
17.8.2011 15:04:02   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: helena_7

seka...sad sam gledala ovaj baby watcher.....zanima me da li to steti bebi,jel radi na istom principu kao UZV?

Mislim da je baby wacher više sličan CTG-u. Nemaš sliku bebe već slušaš otkucaje srca. Ako se ne varam.
Seko, vjerujem da bi ti neka privatna apoteka mogla dati info da li se on može naručiti, jer sumnjam da ga kod nas ima u široj prodaji.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 25413
17.8.2011 15:06:38   
star
seka 2 dobrodosla  cestitam i aBd sve ce to biti super...user posted image user posted image
Bebice pij dosta jogurta, moj normalan pritisak je 90/60 nekad i nizi a kad mi ode preko 110 ja ko lujka po kuci hodam...zuji u usima ufff, mozes i soljicu slane vode popiti i to snizava tlak..ili kao nasa Gerberka udari po kljukusi sa dosta bijelog luka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 25414
17.8.2011 15:12:14   
drznica

IZVORNA PORUKA: Silver

Meni je sto se tice spavanja super, kad legnem navece naslonim se na jedan dio a na drugi nabacim laptop i uzivam na RR...a vjerovatno kad beba dodje postaje korisniji zbog dojenja. AKo volis dok spavas prebaciti negu preko dragog, jorgana...ovo je TO!

uhhh ta samm...potrazicu ja to sebi...puno mi je 80Km taj u baby centru vidjecu u adax-u...sad ce bajram neka me dragi obraduje!!!

samo pazi cim je punjen ;)

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 25415
17.8.2011 15:14:33   
Silver
u cemu je fazon..koje je punjenje najbolje..da se ne zalijecem onda bezze..

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 25416
17.8.2011 15:16:25   
ciciban26
Bebice ja sam jedno vrijeme mucila muku s visokim pritiskom cak na CUM-u zavrsavala (uzrok bile kontracepcijske pilule). Pij dosta jogurta,jedi paradajz,bijeli luk.. A smanji slanu hranu.. Koliko ja znam slana voda,hrana podize pritisak.
Mada mislim da to kod tebe nije strasno,to gusenje i lupanje srca prolazimo skoro sve u user posted image ,onda se uspanicimo i to se odrazi na povisen pritisak.. Pokusaj da prije nego izmjeris pritisak budes sto mirnija. A i ako bar malo zadrzavas vodu moze biti i do toga. meni je normalan oko 110 sa 70 a zadnja 2 puta kod dr je bio 130 sa 85 i nista nije alarmantno.

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 25417
17.8.2011 15:17:34   
drznica
Pa kazu sa ovim silikonskim kuglicama, ono sa spuzvom i ostalim materijalima kao bacanje para hehe, pa eto vidi!

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 25418
17.8.2011 15:18:04   
smajli80
Drage moje sadašnje,bivše i buduće trudnjačeuser posted image ...

Imam jedno pitanjce za vas,pa ako je neko imao slično iskustvo da mi napiše nekoliko riječi o tome.Naime nalazim se u 16ned.trudnoće i juče kad sam išla na 3D UZ,otkrili su mi da mi je posteljica jako nisko,i da nije dobro formiranauser posted image i da sam zato na početku trudnoće imala blago krvarenje.
Rečeno mi je da se tek poslije 20ned,govoriti o nekoj prijetećoj pojaviuser posted image user posted image .Nije mi bilo ni malo ugodno jer sam prije Sofi imala 2 spontana pobačaja.
Molim vas da mi odgovorite ako je neka od vas imala sličan problem,kako se to na kraju završilo

Thanks

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 25419
17.8.2011 15:27:00   
drznica
Meni su ustanovili nisku posteljicu na prednjem zidu, morala sam se paziti mirovati...Ona je jos uvijek nisko ne prekriva ušce sto kazu da je najbitnije. Nisam imala krvarenja, pa eto ako neko ima nekog vise iskustva bolje ce odgovoriti.
Pazi se, znas vec ne nosaj nista tesko, nemoj se vozati autom, ne protezi se...

SRETNO!

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 25420
17.8.2011 15:28:23   
gerberka
evo mene mirisom mirišem user posted image user posted image user posted image najela se, bol i zujanje ko rukom odnešeni user posted image zove me mama, kaže dušo moja jesi dobro, jesam rekoh..hajd na kafu..kaže imam posla, javim se poslije...ko da ja ne kontam da neće zbog miomirisa user posted image user posted image user posted image

star sad cu ti poslati broj nalsa sam ga u rokovniku mm

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 25421
17.8.2011 15:31:19   
drznica
Ja vas sve pozdravljam zavrsila mi smjena napokon user posted image
Idem kuci malo odmarati, pa vam pišem većeras.

Cuvajte se user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 25422
17.8.2011 15:34:15   
Sensia

uh ja jos 25 minuta user posted image user posted image user posted image user posted image
A ljudi sta mi je sa Meom?
cudno mi da nije na poslu i da se ne javlja user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 25423
17.8.2011 15:36:16   
ciciban26
IZVORNA PORUKA: Sensia

uh ja jos 25 minuta user posted image user posted image user posted image user posted image
A ljudi sta mi je sa Meom?
cudno mi da nije na poslu i da se ne javlja user posted image user posted image user posted image

Juce se zalila da tesko ulazi na RR mozda je danas konekcija totalno  izdala user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 25424
17.8.2011 18:22:35   
animagical
zenice, jeste zive? nesto ste mi u behutu...da se ove moje ne poradjaju??user posted image ja spremam iftar, imamo gosta vecerasuser posted image doduse nije neki zeznut gost, vec dobar prijatelj mm, pa je kao domaci...pravim supu, topu, sitni cevap i pire krompir, pizzu...stavicu jos voce,sok, jabukovacu i kafu....jel malo? ne bih da se obrukam a ne znam dal da jos neko jelo pravim jer nas je samo troje... hajd pomozite, nisam pametna...

< Poruku je uredio animagical -- 17.8.2011 18:23:06 >

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 25425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1015 1016 [1017] 1018 1019   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1015 1016 [1017] 1018 1019   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje guze.
пеперутка16

Da li vaš muž presvlači djetetu odjeću, mislim na pranje guze i mijenjanje pelena?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *