Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 19:03:48
sanela.asja
Evo i mene s ne bas ljepim vjestima u cervikalnom i vaginalnom brisu nadjena bakterija Escherichia coli i Candida albicans..Za ovu prvu znam da je zafrkana,a za ovu drugu neznam znal koja od vas kakv savjet kako da ih se rjesim bas sam se nasekirala dobila sam Cefotaxim tablete i Neopenotran vaginalete i naravno brusnica,imali jos sta da pomaze za sedam dana radim ponovo nalaze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 19:06:36
Semica
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
Evo i mene s ne bas ljepim vjestima u cervikalnom i vaginalnom brisu nadjena bakterija Escherichia coli i Candida albicans..Za ovu prvu znam da je zafrkana,a za ovu drugu neznam znal koja od vas kakv savjet kako da ih se rjesim bas sam se nasekirala dobila sam Cefotaxim tablete i Neopenotran vaginalete i naravno brusnica,imali jos sta da pomaze za sedam dana radim ponovo nalaze
Ne sikiraj se Sanela...vaginalete i brusnica bi to trebale srediti...da ima jos neki nacin dr.bi ti rekao...samo sprovedi terapiju do kraja i bit ce to oki...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 19:08:29
drznica
Meni je dr.na prvom pregledu uradila papa test i prije rezultata rekla da imam malo Candide...ne znam sta znaci malo...pa mi je iza 20.sedmice dala vaginalete Canesten da koristim (3 budu u pakovanju) U papa testu se nije pokazalo, niti u nalazu urina. Bas me zanima kako li je ona skontala da imam Candide. U svakom slucaju kako ja znam Candida nije opasna skoro svaka druga zena je ima, posebno u trudnoci, a ta prva je vec malo zabrinjavajuca. Ali uz terapiju sve se riješi. No sikiriki.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 19:09:04
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
ne sikiraj se... noramal...milion novopečenih mama to porđe... evo ti čaj koji je meni dala naša malena davno...savršen...meni je pomogao ali je i mojoj kolegici da rješi echerihiju Caj: svila od kukuruza,smreka,preslica,uva - po jednu supenu kasiku od svega ovoga skuhati u jednom litru vode. Ostaviti da se hladi 1h.Kada se ohladi dodati 1l kisele i 40 HERBION KAPI ZA IZMOKRAVANJE (vidi preporucenu dozu kapi za djecu:) piti u toku dana umjesto vode.Pije se samo jednom mjesecno
eh sad za ovu drugu...lgljivično je...smanji unos šećera i ugljikohidrata u ovoj fazi dok trošiš terapiju, a terapija će pomoći sigurno
< Poruku je uredio Hanady RR -- 16.8.2011 19:11:38 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 19:10:39
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: drznica
Meni je dr.na prvom pregledu uradila papa test i prije rezultata rekla da imam malo Candide...ne znam sta znaci malo...pa mi je iza 20.sedmice dala vaginalete Canesten da koristim (3 budu u pakovanju) U papa testu se nije pokazalo, niti u nalazu urina. Bas me zanima kako li je ona skontala da imam Candide. U svakom slucaju kako ja znam Candida nije opasna skoro svaka druga zena je ima, posebno u trudnoci, a ta prva je vec malo zabrinjavajuca. Ali uz terapiju sve se riješi. No sikiriki.
i meni su bili uerni brisevi ali sma imala užano bijelo pranje...tačnije taj sirasti isjedak...i kažu candida milion sam nekavih vaginaleta koristila ...pa i caneten kombinovano vagimnaleta i krema al ovaj čaj gore naveden je zakon i slatkiše izbaciti pod hitno
< Poruku je uredio Hanady RR -- 16.8.2011 19:11:12 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 19:24:53
Hanady RR
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 19:46:41
sanela.asja
Hvalla vam puno ja se nasekirila za ovu Eseriju kako vec kaze zahvata bubrege i pluca i moze na bebicu da ode zato me strah ujutru cu napraviti taj caj pa polako Malena ljubi nam tu pticicu malu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 21:43:20
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Caj: svila od kukuruza,smreka,preslica,uva - po jednu supenu kasiku od svega ovoga skuhati u jednom litru vode. Ostaviti da se hladi 1h.Kada se ohladi dodati 1l kisele i 40 HERBION KAPI ZA IZMOKRAVANJE (vidi preporucenu dozu kapi za djecu:) piti u toku dana umjesto vode.Pije se samo jednom mjesecno
Ja nešto mislim da uva ne bi smjela u trudnoći!?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 21:45:35
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Caj: svila od kukuruza,smreka,preslica,uva - po jednu supenu kasiku od svega ovoga skuhati u jednom litru vode. Ostaviti da se hladi 1h.Kada se ohladi dodati 1l kisele i 40 HERBION KAPI ZA IZMOKRAVANJE (vidi preporucenu dozu kapi za djecu:) piti u toku dana umjesto vode.Pije se samo jednom mjesecno
Ja nešto mislim da uva ne bi smjela u trudnoći!?
1 kašika čaja na količinu koja s enaoravi...pila i ja pila i kolegica...
Uva s einače pije 1 kašika na 250 ml vode kao takva nije za trudnice...ali ovaj pa recimo ''rastvor je dobra i ubjedljivo objeđuje bakterije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 21:47:44
Skvo RR
Haj zene... Mi bili malo kod mojih...
Prvo malena....divan masallah djecak..neka ti je ziv i zdrav,
Dajo..ne znam sta da ti napisem...nadam se da ces se oraspoloziti...ali ja bi insistirala na pregledu....ili malo detaljnijem objasnjenju.
Drugo vezano za bris...meni je nadjena u 30 sedmici, candida....bezze...je..javlja se usljed opadanja imuniteta...i samo sam tri dana stavljala canesten vaginalete. I ja koliko znam uvin caj se ne smije u trudnoci.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 16.8.2011 21:48:06 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 21:58:28
Mirkica
malena tahir je kao med pravi ljepotan , za zutilo ne brini bice i proci i moj sin je je imao a babica mi je rekla da je to rako kod djeca sa CR jer prije izadju , uzivajte i odmarajte i sto cesce doji i na svjetlost .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 22:10:01
Daja_sa
malena...predivan je djecak...da bude ziv i zdrav... skvo...valjda cu ujutro biti bolja...opet popih apaurin jer me ziga stomak cim se smizla pomjeri...a sve se nesto nadam pozitivnom ishodu u cetvrtak...a opet mm kaze da se sekiram bezveze valjda dr. zna sta je najbolje za mene...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 22:18:23
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Daja_sa
malena...predivan je djecak...da bude ziv i zdrav... skvo...valjda cu ujutro biti bolja...opet popih apaurin jer me ziga stomak cim se smizla pomjeri...a sve se nesto nadam pozitivnom ishodu u cetvrtak...a opet mm kaze da se sekiram bezveze valjda dr. zna sta je najbolje za mene...
Pa i ja nesto kontam.... ...trebalo bi....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.8.2011 22:21:35
Vodolija83
Pozz svima !!!
Prvi put se javljam na ovoj temi,sad i ja postajem ozbiljna ,danas usla u 28.sedmicu :))) Prvo da cestitam malenoj na rodjenju preslatkog sincica,masallah ! A drugo,uvin čaj se ne smije koristiti u trudnoci,a da ne govorim o herbion kapima koje su alkoholni rastvor...al eto svak ima svoje...ovo je samo jedan mali "strucni " savjet...