Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 17:21:55
animagical
ma nije ni on prvo htio, kaze necemo vise grlic, neka ga...ali onda je gledao na komp da mi se od pocetka sedmog do pocetka osmog mj skratio bio pa je zato mjerio, kao da vidi jel nastavio...i jeste...ne znam ni koliki treba da bude, mislim znam da treba da nestane grlic, ali jel ok 24 mm? kad sam tek zatrudnila bio 49 mm sad gledam an nalazima...a jest dug
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 18:49:23
Semica
Aaaa zena mojih...razbjezale se...joj ja nemam pojma skvo i animagical o cemu vi,....hocu reci-imam...ali meni nikad niko nista nije spominjao duzinu ovog ili onog..znam da mi u knjizici od pocetka trudnoce pise duzina cerviksa 2 ( neceg )...u knizici je odstampano cm ali je dr.nesto drugo napisala pored dvice svojim svrakopisom i ja to ne znam procitati...cini mi se pocinje slovom t ... i tako je cijelo vrijeme...je li to to ili...??? fkt nekad oglupim hehehe
< Poruku je uredio Semica -- 19.8.2011 19:01:13 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 19:17:55
animagical
suti senka on kako mi pridje, tako sam mu zabuljila u ruke lijepo me strah uhvatio nego kakav ti je bio na porodu, ako mi se potrefi njegova dezura, da malo raspitam, ne skodi jel gura na silu, dozvoljava li prirodno otvaranje ili odmah drip...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 20:50:58
senka27
eh babice su bile na porodu...porod sam od sebe isao brzo i sve proslo extra...ali otvaranje je potrajalo...( pukao vodenjak bio Masic, do ujutro ...zatim smjena a ja otvorena 2 prsta,zatim drip i tako citav dan.helem neise...sve dobro proslo)
a Beciragic meni bio fin cikica obavio sivanje perfektno ( ja se ispricala s njim dok je sio :) )
Sretno draga brzo ce to akoBogda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 21:23:26
sanela.asja
IZVORNA PORUKA: Zlaatna
Drage moje zenice, samo zelim da vas pozdravim i da kazem da ste mi uljepsavale posljednjih par mjeseci, ovim se ujedno i odjavljujem sa ove teme... Ja sam nazalost ostala bez svoje bebice u 16 sedmici trudnoce o tome cu da pisem na nekim drugim temama, kao i o uzasu koji se desava kada je bolnica jezero u pitanju i nestrucnosti ljekara i svemu cemu sam bila izlozena. Spremam se i na tuzbu.. Svima vama zelim sve najbolje, lijepu trudnocu, jos ljepsi porod i da uzivate u svojim bebicama. Nadam se da cu se uskoro i ja vratiti na ovu temu.
Drage moje zenice, samo zelim da vas pozdravim i da kazem da ste mi uljepsavale posljednjih par mjeseci, ovim se ujedno i odjavljujem sa ove teme... Ja sam nazalost ostala bez svoje bebice u 16 sedmici trudnoce o tome cu da pisem na nekim drugim temama, kao i o uzasu koji se desava kada je bolnica jezero u pitanju i nestrucnosti ljekara i svemu cemu sam bila izlozena. Spremam se i na tuzbu.. Svima vama zelim sve najbolje, lijepu trudnocu, jos ljepsi porod i da uzivate u svojim bebicama. Nadam se da cu se uskoro i ja vratiti na ovu temu.
Zlatna jako mi je zao niko nemoze nadomjestiti tvoju bol,zelim ti brz oporavak i sve najbolje.. A stvarno sta treba da pise u knjizici za duzinu grlica Sta je s vama nigdje ni jedne ja cekam od 9 sati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 21:51:05
animagical
e stani jesu ti mjerili uzv sondom ili prstima? ako su prstima nije to duzina citavog grlica vec vaginalnog dijela tj ono sto pise pvu ili ti ono sto moze napipati izvana...sondom se mjeri cijela duzina grlica, od unutarnjeg od vanjskog usca...uh al ispametovah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 21:52:53
Daja_sa
nije mi bilo mrsko pa sam pregledala sve svoje nalaze...meni nikad nije napisano to za duzinu grlica...mozda to zavisi od doktora eh...doduse sad mi to i neznaci nista kad idem na CR...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 21:56:42
animagical
dajo glavu gore,sad ce tebi bebica sta kaze seka na to, jel vec ljubomorna...zna li sta stize? meni je vaginalni uzv radio privatnik, sto jest jest,a trebali bi svi,al hajd im reci...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 22:02:02
Daja_sa
anamagical S za sad ne pokazuje znake ljubomore...ja sam puno tome posvetila paznje pa je bukvalno ukljucila u sve pripreme za dolazak bebe... e sad njoj su dva razlicita pojma beba i seka...mama u pupi ima bebu...a seka ce se zvati Ena ...pa reko beba je seka...kaze ona NE...doktor ce izvaditi bebu a mama ce donjeti seku
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 22:04:07
Daja_sa
zaboravih napisati da sam ja vodila trudnocu do 9 mjeseca privatno...i fakat nigdje nista za duzinu grlica...vjerovatno nije bilo potrebe...aj ga znaj sad...mozda je i doktorica znala da ce ponovo biti CR...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 22:06:09
animagical
ma jos i bolje, seka bolje zvuci, beba moze biti i brat zna ona sta joj se vise svidja
ja sam se iznervirala...tu u ulici curice nabavile malog cukicu, ma nema mu mozd amjesec..gnjavile cijeli dan i ostavile pred vrata-nama jadno cvililo, ja i muz izasli, sazalili se....nahranili, dali mlijeka...ostavili u supu do sutra pa cemo ga proslijediti...morali ga zatvoriti da ga ova pascad ne rascupaju preko noci...jadno malo...cvili i drhti...tek poceo skakutati kako se najeo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 22:19:05
Skvo RR
a sta ces...i kod nas u parku ima jedno stence..zao mi ga fakat..., . Pa ja sada ne znam to za grlic..sada sam zbunjoza...sta znaci onda 2o posto...od cega, sta ..ipak je mjera ovo drugog doktora...sada sam malo googlala i nista ne nadjoh.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 22:20:07
Daja_sa
upravo sam pricala na telefon sa kolegicom koja se juce porodila na Jezeru...kuci je i super se osjeca . juce ujutro u 9h je dosla gore, mogla je uzeti samo ves, uloske i papuce...oni joj dali spavacicu...ostalo je muz vratio kuci. porodila se u 10h...i nakon 2 sata je prebacili u sobu i tada joj je muz moga donjeti sve sto joj je trebalo... bebaca je vidjela te k oko 18h kad su joj ga donjeli u sobu i bio je sa njom citavo vrijeme do izlaska iz bolnice... eto drage...info koje ce vam sigurno puno znaciti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 22:23:33
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
a sta ces...i kod nas u parku ima jedno stence..zao mi ga fakat..., . Pa ja sada ne znam to za grlic..sada sam zbunjoza...sta znaci onda 2o posto...od cega, sta ..ipak je mjera ovo drugog doktora...sada sam malo googlala i nista ne nadjoh.
skvo...no sikiriki...svaki doktor izgleda ima nesto svoje...znaces u nedjelju sve...bitno je da se ti dobro osjecas, nemoj se sad pred finis opterecivati tim stvarima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 22:25:34
animagical
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
to ti je 20 posto od portio vaginalis tj vaginalnog kraja cerviksa...ono sto on moze pipinuti...jel ti pise PVU
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 22:53:28
Daja_sa
kako te boli? mene vec 15 minuta obljeva hladan znoj od bolova u dnu stomaka...cim se beba pomjeri kao da glavicom dole nesto pritisne...imam osjecaj kao da me neko reze noze...ja ne smijem da mrdnem...ukocena sam sva...aaaaaaaaaaaaa sta je ovooooo