Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 11:51:47
Lejla Ka
Ako mogu jednu primjedbu, onako kao iskusna vozačica kolica. To za pranje u opće nije neki bitan faktor. Jer ne prlja se to unuta baš nešto previše, jedino ako vam kolica budu u garaži bez ikakve zaštite pa čadi iz auspuha po njima. Dovoljno je prebrisati mokrom krpom povremeno, a kad ih skladištite prevući neki najlon preko. Kad dođe na red neki žašći ribanjac, gotovo svaka kolica nude mogućnost da se presvlaka skine.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 11:51:50
emma.L
IZVORNA PORUKA: Sensia
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: gerberka
gdje ste curice?
nemojte se smijati, isla sam u setnju i razgledala kolica za nisu mi jasne cijene: od 140 do 1200 kad ih budem aBda kupovala sta treba biti prioritet? mislim na lakocu, velicinu, dodatne isl.
da samu sebe citiram i odgovorim
draga gerberka, ne znam odgovor, vjerovato ćr ti se neka žena javiti
dobro jutrrrrrrrrrrrooooooooooooooooooooo
Draga Gerbo,
Ako trazis samo kolica bez AS i sl onda trebas da gledas: 1. da su lagana 2. da su lako sklopiva 3 da se mogu prati (tj da mozes skinuti materijal i oprati) 4. da mozes nakaciti AS na njih jer ces ti bas u proljece vozikati svoju bebi 5. da su neutralne boje jer ces ih ostaviti i za drugo dijete ma ima toga kamara a nikad covjek nije nacisto
Iz moga iskustva - i da imaju traku između nogica, a ne samo onaj poprečni dio gdje bebe stavljaju rukice kad počnu sjediti i da se mogu okrenuti i prema mami i prema naprijed (veeeeliku grešku smo tu napravili). Boja je neutralna pa ćemo pregurati u njima i ovaj put, ali ne valjaju ništa - kao što sam već pisala na kolicima.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 12:13:37
gerberka
Skvo sretno draga! javi nam se Babilon čestitam na 8. mjesecu Sensia, Lejla, cure koje su ostavile savjete hvala vam..sad mi je malo jasnije Mamina princeza..meni su da ne duzim mjereni nuhalni u 12 i 14 sedmici..drugi put ono usputno, vise me pregledao radi visokog tlaka i oba puta hvala Bogu manji nuhalni ispod 3 mm, kako itreba..tako da ti je to uredno i sad se opusti..a hemaomi se povlače, apsorbuju, bar ja znam dvije zene sa istom situacijom.
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 12:20:43
mamina princeza
Super :))) ma samo nek je sve ok... inuhalni mi je bio nekako briga proslu trudnocui mi je bio tacno 3 mm al niko nije pravio neki problem od toga a ja nisma ni znala d aje vec i to poveliko i hB dobro je sve . Sad je i manji od 1 pa sam mirnija jos )))) MA znam sda s ehematomi povlace al mi je cudno prije 20 dana ga nije bilo pa prije 4 bio pa evo sad nema .... al kako god sad smo dobro HB:) Danas jjos odmaram kuci u ponedeljka cu pokusati ici na psoao pa vidjecemo s tim da cu bolovanej drzati otvoreno dokle god mi ga pisu ovi iz DZ i vojne.....Psihicki je meni jako tesko u kuci ako zavisim od nekog. Ba sne volim...puno sam sretnija ako mogus ama oko sebe sve... i ne znam lezati odmarati i nista ne raditi .... umjestto da odmorim ja se jos umorim.....
I d asmrsala samskoro kg od proslog pregleda...zaista ne znam kako ???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 12:52:05
pahuljica_25
ehh evo i mene.....dok sam sve pročitala što ste pisale oznoji se Ja danas bila na redovnoj kontroli,inače idem svake 3 sedmice na pregled.Što se tiče kilaže super je uspjelo moje kontrolisanje ishrane i udebljala sam se samo 0,5kg za 3 sedmice.Krvna slika mi je hvala Bogu super,urin isto ali na pregledu mi je doktorica konstatovala da je beba niže nego što je bila prošli put,nije alarmantno nisko ali je niže i odmah mi je rekla da mi otvara bolovanje do kraja trudnoće i da što više ležim i mirujem.Ja nemam nikakve bolove niti pritisak,ali me baš prepala. Nekad u 5 mjesecu mi je bilo isto pa se bebi podigao a sada opet....jesam ja malo više šetala ali ne pretjerao i na poslu se sjedi pa valjda je to.Uglavnom zatvorena sam,hvala bogu.Sad moram ležati pa ću slijedeće sedmice na UZ da vidimo stanje,nadam se da će biti ok.dobila sam i polyginax vaginalete.....uhhhh brige brige...Da li je neka od vas imala slično iskustvo?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 13:01:12
animagical
ja nikako ne kontam sto dr. vama svima uvaljuju vaginalete bez nalaza briseva?? mislim, to su lijekovi kuda god da ih stavljas... npr meni divanovic sreca uradio bas skoro bris a imam iscjedak...kad oni blente u vojnoj odmah po vaginaletama...eh ja trznem iz tasne onaj nalaz i pod nos...reko a sto ce mi??? on se usuti...
ustadoh jutros na pogresnu nogu izgleda, ljuta na dr ma ljuta na sviju... boli me ispod stomaka ko prehladjeno sve...
pahuljice, bilo je dosta bebica nisko, samo ti lezi i narocito nemoj kad da cucis, pa ni da nesto uzmes iz ladice ili bilo sta...to je bas poza za spustanje bebe nize...bice to ok
Mahdi veliki momcic sretan mjesec pile malo
semice sretna 38 hu-hu vidi dokle smo...
ostalima
i cicibanko, znaci da puno piskis
< Poruku je uredio animagical -- 19.8.2011 13:02:04 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 13:06:32
Semica
Hvala animagicall...sretna i tebi A sto se vaginaleta tice meni je dr rekla da moram "srediti" sekret jer prilikom porodjaja beba mora proci kroz to pa joj moze uci u okice ,usta i nos pa da ima problemcica sa tim...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 13:09:45
animagical
IZVORNA PORUKA: Semica
Hvala animagicall...sretna i tebi A sto se vaginaleta tice meni je dr rekla da moram "srediti" sekret jer prilikom porodjaja beba mora proci kroz to pa joj moze uci u okice ,usta i nos pa da ima problemcica sa tim...
moras ako je sekret od gljva ili bakterija...ako je fizioloski on ne smeta...ja imam sekret ali mi je nalaz brisa cist, a drzavni dr mi isto tako htjede uvaliti vaginalete kao da ocistim pred porod...e pa cista je doktore pusti, lakse im napamet pisati lijekove nego procackati dvije sekunde da uzmu bris...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 13:09:51
Sensia
IZVORNA PORUKA: ciciban26
Hello trudnjacice...pa sta je ovo niko se ne poradja zatisje pred buru ha?
Babilon cestitke na ulasku u 8. stizes me stizes
Mi evo s kontrole,beba nije napredovala za tacno 12 dana prije koliko sam bila na kontroli ali je napredovala i to je bitno . Sicusno moje pile
Zemske sta znaci kad je nalaz ureae nizak? Normalna vrijednost je od 2,5-7,5 aq kod mene 1
Bitno je da napredujemo
Animagical slazem se s tobom da svaki dr daje vaginalete bez predhodno uradjenog brisa, jer sta ce zena bezveze stavljati te vaginalete ukoliko je to neki normalan iscjedak koji nema ni bakteriaj ni gljivica..... i ja sam nasjela a treba tek sad da radim bris kad odem na kontrolu za 5 dana a canesten stavljala prije 15 dana zbog jaceg iscjedka........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 13:11:32
Semica
IZVORNA PORUKA: animagical
IZVORNA PORUKA: Semica
moras ako je sekret od gljva ili bakterija...ako je fizioloski on ne smeta...ja imam sekret ali mi je nalaz brisa cist, a drzavni dr mi isto tako htjede uvaliti vaginalete kao da ocistim pred porod...e pa cista je doktore pusti, lakse im napamet pisati lijekove nego procackati dvije sekunde da uzmu bris...
ja mislila bilo koji skodi bebi...budala dzabe sam dala onolike pare na vaginalete cccc...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 13:14:48
animagical
ako bris ne pokaze ni gljivice ni bakterije nema sta da napadne bebu jel a drzavni doktori...lijeni u pm...pardon na izrazu....ali kad vidim da djeci daju antibiotike onako napamet i bez briseva sta ce onda raditi odraslima.... cak cujem i od poneke trudnice-kao, zar se rade brisevi u trunoci, pa gdje ce te cackati mislim ono je vateni stapic...koliko me njime tacno moze nagrditi..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 13:18:00
Semica
Ma i da mi je bilo baja,mislim da nakon 3 kutije vaginaleta sigurno nije opstalo Aaaa ta pitanja pojedinih...necu ni komentarisati...pobogu kao da ne razmisljaju glavom nego samo izvale pitanje!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 13:20:48
Semica
Eeee da vas jos nesto pitam zenice...snimala sam bebu kako se vrti i da mi je da snimak stavim na youtube...traje malo vise od 2 min,ali zbog kvalitete snimka treba mu cak 7h da se uploaduje ...znate li kako mogu smanjiti snimak tj.kako da napravim da ne traje tako dugo... ima li neki program za to...???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 13:44:29
Zlaatna
Drage moje zenice, samo zelim da vas pozdravim i da kazem da ste mi uljepsavale posljednjih par mjeseci, ovim se ujedno i odjavljujem sa ove teme... Ja sam nazalost ostala bez svoje bebice u 16 sedmici trudnoce o tome cu da pisem na nekim drugim temama, kao i o uzasu koji se desava kada je bolnica jezero u pitanju i nestrucnosti ljekara i svemu cemu sam bila izlozena. Spremam se i na tuzbu.. Svima vama zelim sve najbolje, lijepu trudnocu, jos ljepsi porod i da uzivate u svojim bebicama. Nadam se da cu se uskoro i ja vratiti na ovu temu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 13:48:07
Semica
Zlaatna nemas pojma koliko si me sada rastuzila ovim sto si napisala... Jako mi je zao milaaa...ne znam sta drugo da ti kazem...ostala sam bez rijeci...zelim ti da se sto brze oporavis i psihicki i fizicki i da nam se brzo ponovo pridruzis na ovoj temi... Budi jaka!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.8.2011 13:50:11
Sensia
IZVORNA PORUKA: Zlaatna
Drage moje zenice, samo zelim da vas pozdravim i da kazem da ste mi uljepsavale posljednjih par mjeseci, ovim se ujedno i odjavljujem sa ove teme... Ja sam nazalost ostala bez svoje bebice u 16 sedmici trudnoce o tome cu da pisem na nekim drugim temama, kao i o uzasu koji se desava kada je bolnica jezero u pitanju i nestrucnosti ljekara i svemu cemu sam bila izlozena. Spremam se i na tuzbu.. Svima vama zelim sve najbolje, lijepu trudnocu, jos ljepsi porod i da uzivate u svojim bebicama. Nadam se da cu se uskoro i ja vratiti na ovu temu.
Draga moja, Uh evo sva sam se pokunjila i razalostila koliko mi je zao zbog toga sto ti se desilo. Nadam se da ces se brzo oporaviti i jos brze doci ponovo do svoje Na ovoj temi ces uvijek imati i potporu i savjet i rijeci utjehe i bilo sta drugo sta ti zatreba Suvisno je bilo sta da se kaze osim da si hrabra i da ako Bog da krenes u nove pobjede sto prije!!!