Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 13:32:26
sanela.asja
Hannice odmaraj i ja sam danas uzela slobodno posto sam juce crkla po kuci radeci.. A sto se tice malice moras je dovest u red dok nisu bebe stigle i moja je tako do kasno lumpovala dok se nisam zainatila i sad svako vece u 9 krevet sama ide,dvije tri noci ce se buniti-cetvrtu nece sigurno meni se tako spava,sad cu Asju u sobu i dremka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 13:34:35
drznica
Jos uvijek ne znam,imam jos vremena pa kontam da jos malo pogledamo jer jedino sto bih ja voljela da je bijeli obzirom da je u sobi americki plakar bijel, a sve ostalo je boja oraha. A on je bas svijetle boje...a inace cijena je vise nego dobra. U FISU imaju super grudnjaci za dojilje, ja sebi kupila 2 da imam po 4,5KM i kupila sam spavacicu koja ima sa strane kao male dzepove kako bi mogli lakse da dojimo bebe, slatka je,a kosta 13 KM: Evo nekih nasih prvih kupljenih stvarcica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 13:46:01
Silver
drznicee stvari su tako slatke, narocito ovaj kompletic bez boje!!! ja imam samo par stvari trenutno i to koje moja seka kupuje za bebu povremeno! nisam jos krenula ozbiljnije da se bavi time, ali desilo se nesto cudno sad,
iz lijebe bradavice pojavio se nekakav proziran iscjedak...prvo sam primjetila kao da se nekakva brazda napravila, malo produbila bradavica, i kad sam blago pritisnula bradavicu pojavio se iscjedak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 13:50:02
drznica
Nemoj da pritisces, to je kolostrum il kako se vec zove. meni se pojavio prije deset_ak dana, potkosulja sva ukocena od njega hehe. To je kazu dobar znak, bice mlijeka. Nista ne istisci mozes upalu napraviti, nek sve samo curi ako curi.
< Poruku je uredio drznica -- 11.9.2011 13:52:19 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 13:53:39
Silver
IZVORNA PORUKA: drznica
Nemoj da pritisces, to je kolostrum il kako se vec zove. meni se pojavio prije desetak dana, potkosulja sva ukocena od njega hehe. To je kazu dobar znak, bice mlijeka. Nista ne istisci mozes uplau napraviti, nek sve samo curi ako curi.
Sad sam i ja to procitala i necu dirati naravno nista, jos mi samo treba upala... ali me je iznenadilo...nisam ocekivala...jos uvijek sam ja po pitanju trudnoce kao u polusnu...nerealiziram ja to sve jos jasno...mogu zamisliti, stvarcice, krevetac u sobi itd. ali malu bebu, da bude samo mooja i da bude uvijek tu...nemogu jos nekako...zato me neke stvari iznenade...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 13:59:02
Selminja
Silver, uživaj u trudnoci, sad su ti najljepsi trudnički dani, poslije 25.te sedmice vrijeme fura kao ludo, nisam ni svjesna kako dodjoh do 33 sedmice I svakim danom je sve teze, brzo se zamorim, tesko mi voziti auto, ne mogu setati kao prije, pola sata i noge oteknute itd... Sad si prava lijepa trudnica, kasnije dolaze slatke muke
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 16:20:36
Gift
haj zene...ja ne znam sta mi je al opet povracam, i to mensecini samu kiselinu...gori mi grlo...sad sam evo pokusala sa rizom pa vidjet cu... Selminja, Pahuljice necete na GAk valjda bez mene Drznice ovaj krevetic ima Sweet i jos neke zenice sa rr i sve ga hvale...al mm se boje nisu svidjele.. eh da se i ja malo pohvalim dobili smo trokut iz Adaxa sa hippom i onu cuclicu za mjerenje temp i jos svaaaasta, ma obradovala sam se ko malo dijete...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 16:36:53
Hannica
Nemoj da pritisces, to je kolostrum il kako se vec zove. meni se pojavio prije deset_ak dana, potkosulja sva ukocena od njega hehe. To je kazu dobar znak, bice mlijeka. Nista ne istisci mozes upalu napraviti, nek sve samo curi ako curi.
Kod mene se nista ne pojavljuje,nista ne curi. Ni u prvoj tudnoci nista nije curilo,meni se nije desilo ni dok sam dojila da mi mlijeko procuri na grudnjak. I svima sise rastu do zadnjeg dana,meni rasle do 5-6 mjeseca i sad se smanjuju,jos uvijek nosim grudnjake koje sam nosila prije trudnoce i ne zuljaju me uopste.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 16:39:21
Hannica
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
Hannice odmaraj i ja sam danas uzela slobodno posto sam juce crkla po kuci radeci.. A sto se tice malice moras je dovest u red dok nisu bebe stigle i moja je tako do kasno lumpovala dok se nisam zainatila i sad svako vece u 9 krevet sama ide,dvije tri noci ce se buniti-cetvrtu nece sigurno meni se tako spava,sad cu Asju u sobu i dremka
Ma ne znam kako da je natjeram,ako je stavim u krevetic kad nije pospana ona bi dva sata plakala i vjerovatno iskocila iz kreveta.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 17:05:24
animagical
samo da vam mahnem...ja cijeli dan bukvalno ne ustajem, pokrila se dekicom, zamracila i uzivam...vracam se u prve dane trdnoce, kad sam po cijeli dan mogla spavati...a jos me i glava boli, sva sam isto pregazena... toliko ne mogu da mrdnem da je za rucak pizza iz dandija toliko i o zdravoj ishrani... nego, odoh da jedem...pa cu da spavam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 17:05:49
Bebica11
Hello zenice
kod nas slatka, napunili 27. sedmicu i ulazimo u 28. hB
Vidim i Silver procurilo mlijeko, i meni je neki dan, a bradavice su mi postale pravo cudne. Inace imam ravne bradavice koje se ispupce ponekad al ono malkice, sad kad se ispupce NE MOGU IH PREPOZNATI, troduplo vise se ispupce nego sto sam navikla i smezuranije su nego prije
Anice samo odmaraj, da i to s inekcijama hairli prodjes
sta se to animagical ne javlja???
Ja sam vam zenice odlucila vise hodati, jucer sam crkla, noge nabubrile,,zulj nabila, i danas sam isla u kupovinu s mm, hodacu pa sta god da bude...samo da se ne porodim...sta cu od ove kuce se samo debljam,moram malo trositi i veceras cu aBd u setnju
i jos nesto, mene ova moja beba pomalo zabrinjava...nema vise ludiranja i skakanja po stomi kao u 6.mj. vec lagano lupka...sigurno je stislo dole posto je i naprednija...nadam se da je to jel se nekoj od vas desavalo???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 17:07:17
Bebica11
IZVORNA PORUKA: animagical
samo da vam mahnem...ja cijeli dan bukvalno ne ustajem, pokrila se dekicom, zamracila i uzivam...vracam se u prve dane trdnoce, kad sam po cijeli dan mogla spavati...a jos me i glava boli, sva sam isto pregazena... toliko ne mogu da mrdnem da je za rucak pizza iz dandija toliko i o zdravoj ishrani... nego, odoh da jedem...pa cu da spavam
ima li semice, kako je ona?
evo ja upravo pitam za tebe
odmaraj se...
kod mene danas GRAH jer sam citala da od ove 27. sedmice moram vise PROTEINA da jedem, meso, grah i sl. pa nismo odavno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 17:16:30
Silver
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: Silver
aj cureee....sad moram praviti hljeb...jede mi se domaci vruc hljeb sa nutelom.... a mrsko mi...
Meni se nikad toliko ne jede da odlucim da sama pravim hljeb.Dok ga napravis proci ce te zelja.
Evo vec nadolazi...ne odustajem dok ne pojedem...
Bebice, ja sam uvijek imala malko izrazenije bradavice, ali sad su bas povelike i potamnile skroz i areola i one...pa mi cudno skroz kad vidim...ali hajde valjda je dobro...mada cu napomenuti dr. sutra jer imam uzv!
Cestitke na 27-moj sedmici!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 17:19:18
animagical
heh normalno je da beba vise ne udara onako, nego se kao..pa sta ja znam, razvlaci, proteze...to je dobro, znaci da raste ne sekiraj se, nije bebi tijesno, kako stanu blizanci ili trojke i to u devetom mj? hehe enci je imala vise od 6 kg beba pa su joj stale
pozdravlja vas enci sve, kaze da je dobro, iako je sigurno bole rane i gornje i donje, ali sta ce...i bebe su joj dobro, ovoj u sa je ct bio uredan a ona kod nje uspjesno doji kaze, mozda ce sutra kuci... od mene izgleda odjava programa laku noc ne mogu da gledam...
p.s. bradavisei areole i treba da potamne, to sluzi da beba lakse uoci bradavicu pri podoju ,ma preslatko...sve se samo namjesti
< Poruku je uredio animagical -- 11.9.2011 17:20:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 17:23:47
animagical
IZVORNA PORUKA: Hannica
Kod mene se nista ne pojavljuje,nista ne curi. Ni u prvoj tudnoci nista nije curilo,meni se nije desilo ni dok sam dojila da mi mlijeko procuri na grudnjak. I svima sise rastu do zadnjeg dana,meni rasle do 5-6 mjeseca i sad se smanjuju,jos uvijek nosim grudnjake koje sam nosila prije trudnoce i ne zuljaju me uopste.
sta si se ti raskukala ovo nidje veze, curanje i velicina nemaju zive veze s produkcijom mlijeka a to sto nisi curila izmedju podoja ne znaci da je curi bilo malo mlijeka vec da ti se odmah uspostavila ponuda i potraznja...to sto curi i jeste visak, iza podoja....samo fleke pravi po majicama...sta ti je zao sto nisi tekla na sve strane...
eh sad druga prica ako ej tebi zao sto ne rastu zbog vizuelnog efekta, ali vala nemas potrebe, vidjeli smo slike dobra si