Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 23:59:54
Vodolija83
Ženice moje,evo da vam se i ja javnem.Mi danas bili na rostilju sa kumovima kod mojih roditelja,stim da njih nije bilo,tek su predvece stigli,pa mi evo maloprije dosli kuci.Jesam prava zujalica.... Prejela se..jedva disem,a kad je rostilj u pitanju ne odustajem dok ima Cak sam danas i gazirano konzumirala,a inace u toku cijele trudnoce kad sve sastavim nisam popila 4-5 casa gaziranog... Gift,superiska za pozicioner sa hippom i za toplomjer dudu.I mi cemo aBd uzeti ubrzo Jesi vidjela kako je slatko... Animagical ,draga....tvoj bebac se pravo ulijenio...Sretno sutra Sto se tice grudi,ja od 5-og mjeseca imam naglasene,tamnije bradavice sa zutim krasticama,a kad ih tusiram na samom vrhu pobijele i bolne su haos,al nikad nisam imala iscjedak. Silver..vidim uzivala si u nutelli..mmmm... Drznice,bas su ti pepe stvarcice Sta je sa Semicom? Ne javlja se nikako...Da nije stigla mala pisuljica ? Babilonka mi se javila na fb,pozdravlja sve hanume sa RR i javice se cim prije,sad je trenutno posvecena muzu koji je operisan i oko pripremanja torbe za bolnicu,da bude sve spremno na vrijeme. Pozz za sve ostale i sorry ako sam nesto propustila,sad sam malo pospana,pa mi se neda sve citati ,samo malo preletila.
Vodolija i ja sam se sinoc najela ko Bila s muzem u svatovima, u pola 5 dosli kuci, jedino sto nisam smjela plesati da mi to sve ne krene ranije iako su me neki nagovarali Al se zato popilo i gaziranog i prirodnog, steta nije moglo pivo , pojelo se i sira i prsuta i kulena i vecere, juhe, sladoleda, vocne salate, torte,janjetine, voca, ma sve sto se posluzilo Ajme kako cu sutra na vagu....
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 12.9.2011 0:08:38 >
Hehehe,ma hajde sporty mamaa,ti si svakako pri kraju,kilica vise ti nista ne znaci. A ja ujutro ne smijem ni da zamislim sta ce vaga pokazati,uhhh... Pojelo se svega sa rostilja,pa sokova,pa sladoleda...ma ludilo. Al nek smo malo sebi dale oduska,nisam odavno ovako pretjerala...
sensia jesi li skontala nesto za bolovanje...jel ti mozda jos neko potvrdio ono za platu tokom bolovanja zbog cuvanja trudnoce? ja sam jos ovu sedmicu na godisnjem pa ne znam sta cu...ili porodiljski ili bolovanje...
Ja se nakucala ko luda i ono samo izbaci. sad ide kratka verzija prijasnjegposta
bebice dodje ta nesanica sa 7. mjesecom i kod mene isto, kazu svi naspavaj se sad kad mozes a ja se pitam kako kad ne mogu
uh ja se jedva dovukal na posao, nije ovo vise za mene
mea ja sam se raspitala kod sebe, sta god da uzmem imacu 100% platu na porodiljskom hvala Bogu iako mi niej jasno zasto nece da plate mirovanje 100%. od iduceg pregleda cu zamoliti dr da mi napise mirovanje, ipak se zagazilo u 34. valja se pripremati
sensia kakvi su pokreti bebe u 7.mj? Kod mene ova mala samo lagano udara il se pomjera, al bas blaaago blago, pa ja panicar odmah strahujem jel sve ok
vrtila sam se 2h u krevetu i onda s muzem ustala, doruckovali i ispratila ga na posao poslije duuugo , valjda necu sad ovako raniti svako jutro
Ma naravno da je ok dok god je osjetis pa i blago, bebi je sad masala vec velika pa sigurno i nema toliko prostora da lupa ka prije, al ti mogu reci da se to vrati u 8. kad bebi ojaca pa kad pocne da boksa al stvarno.... samo prati da je u 24 sata osjetis pa i blago al da je tu
Samo da vas pozdravim sve od reda...Ja sam Hvala Bogu dobro, mucnine su se malo smanjile, masala, da ne ureknem, pa se lakse dise...Evo jedem čokolino, pa ako ko hoce bujrum , odkako mi je muka to mi nesto godi pravo...Pusa velika od mene za sve
jutro zenice joooj jeste vruce...a mrsko mi na ctg...dole guzva, sto dusa, cekam po dva sata zbog 10 min...a valja se i depilirati...uh jesam vise lijena...4 dana prenesoh, lijen na mamu izgleda
Mrgice i ja sam u trudnoci svaki dan doruckovala cokolino - ispocetka mi samo od njega nije bila muka,a kasnije se pravo navukla . A bebi valjda dodijao pa ga sad nikako ne voli
Jutro i do mene ! Jedva sam uspjela odspavati do 8:30,iako sam bila ustala u 7:20,pa se opet vratila malo,reko za uhar I kod mene je ovo rano budjenje pocelo prije nekih 15-ak dana.Pisala sam jednom da sam se probudila u 3:35 i nisa vise ni pokusala spavati...cudna li je ova trudnoca... Sensia,odavno ja tebi govorim,idi vise,odmaraj...niko ti nece zahvaliti kasnije.I ja sam htjela raditi bukvalno do kraja,al eto kad se nesto mora,mora se.Nisam ni pomislila da cu u 5-om otici na mirovanje,jer sam do tad bila kao leptiric.Vrijeme ti se polako i spremati,pa taman da malo uzivas u pripremama,da sve bude tip-top za malenu pisuljicu( a u to ne sumnjam).Jel isao TM u Graz? Juce sam te pitala za pranje bebi vesa,mozda nisi primjetila...Kad ces ti poceti i cim?Ja sam se odlucila persil tecni sensitive i chicco omeksivac(naravno u malim kolicinama za pocetak).Jel mi rano mjesec dana prije termina? Animagical,navijam da danas Ajnur iznenadi mamicu ! Mrgice,super da mucnine prolaze,rekoh ja tebi nekidan jos malo i to je to...
Dobro jutro drage moje trudnice da vam mahnem. Nadam ste da ste mi sve dobro i zdravo..... ja zvala dr u vojnoj da vidim kad da dodjem i kaze odmah danas pa odoh sad kuci ( na polu sam od jutros9 da se pripremim i odoh oko 11 dole.
Hej Vodolijice, ma u pravu si, kontrola mi je oko 20.09. i tad cu zamoliti dr da mi napise preporuku za mirovanje. ja sam inace ko zvrka al drugo je kad covjek onako setka i ide "sa kafe na kafu" a drugo je kad ustanes rano, pa na posao, pa sjedi 8 sati, pa se vracaj po onoj najvecoj guzvi i vrucini.......
MM ide sutra u Graz dogovarao je sa nekom tetom iz neke prodavnice gore u Grazu u vezi tih kolica i rekla mu je sacuvati kolica pa cemo vidjeti. meni je malo tuzno sto ce ipak biti daleko a i moji roditelji nisu tu tako da mi valja sama spavati, vec mi neka suha lagano ..... al eto ga brzo, snaci cemo se nas dvije.....
Sto se tice robice i ostalog mislila sam je prati lagano kad udjem u 9. mjesec. I ja trenutno koristim persil sensitiv ali prasak (to zbog sebe) i neki isto bebi omeksivac. s tim da cu cicni mi se bebari oprati stvari bez omeksivaca ali ne razmisljam o tome da otkuhavam stvari tj da ih perem na 95 stepeni (mislim na ono sto je bijelo). i fino popeglati i sloziti u ormaric da se ne prasi. ma nije ti rano mjesec dana, ne znam kad skidas serklaz ali kazu da obicno zene nakon toga brzo se porode (nije pravilo naravno)
Kad stizu tvoja kolica (molim te uslikaj da vidim kakva su tvoja :)
Dobro jutro drage moje trudnice da vam mahnem. Nadam ste da ste mi sve dobro i zdravo..... ja zvala dr u vojnoj da vidim kad da dodjem i kaze odmah danas pa odoh sad kuci ( na polu sam od jutros9 da se pripremim i odoh oko 11 dole.
Evo spremam se lagano,idem u 10h na GAK...sinoc sam imala kontrakcije-srednje jacine ( i u ledjima i u stomaku bol ) od 8 navece pa do jedno 12 sa razmakom od 7,8 min izmedju 2....i prestadose-a ja se taman ponadala bila... Vidjet cemo sta ce mi sada reci...
Animagical ni ti nisi jos??? Kada ti trebas na GAK?? Ima li kod tebe ista novo???
Ostale,nadam se da ste mi dobroooo
' jutro drage moje !! mislila sam da ce prvi moj prvi post jutros biti cestitke za animagical, ali nam se mali princ ulijenio, mozda ima neke crnogorske krvi pa mu mrsko izaci?? svracala sam juce u FIS Vitez, onaj krevetac sto kasnije bude krevet jeste funkcionalan, ali za mene malo prevelik, nemamo bas dovoljno prostora u nasoj spavacoj, ali bi za kasnije bio super... mislim da je 70cm sirina i koliko sam ja skontala ne spusta mu se stranica, samo madrac moze da se digne.... inace tamo imaju samo 2-3 modela gdje se spusta stranica, a nivo madraca moze kod svih modela.... zna li neko jesu li u kiseljaku krevetici bolji ili kao ovi u FIS-u? oni u adax-u mi djeluju nekako puuuno ljepsi, ili mi se to samo cini na slikama.... mada ne vjerujem da bi bilo duplo skuplji ako nisu bolji i kvalitetniji.... jedan veliki zagrljaj saljem svim zenicama i njihovim pupama slatkim :-*
ode rudar u jamu jedva se obukoh, sva natekla, ne mogu da savijam noge ma ne nosim stvari blizu sam bolnice a kakvi su salju me kuci opet javim se svakako