Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 18:25:59
animagical
obje bebare su hvala Bogu dobro, jeddnu su za svaki slucaj poslali ovamo, jer su koliko sam skontala krenule prirodnim porodom, pa se zaglavile...valjda posle istovremeno glavicama pa su porod dovrsili na carski... bebe su super, samo se mama namucila pravo... valjda ce sutra kuci pa ce nam enci detaljnije ispricati...javljala se danas, kaze presvlace joj curicu pa hoce da odspava pa joj nisam htjela smetati porukama...mogu misliti svi je zovu... vidis ti da sam ja jos uvijek 2u1?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 19:05:27
Gift
joj izvini Animagical, ja tek sad skonta za oblatne...dobili smo kolica pa dok sam ja to pregledala... a ustvari imam recept za figaro, jaaako dobar - evo recept: 400gr secera 1 margarin 3 stangle cokolade za kuhanje 1 solja mlijeka
to sve malo prokuhati
300 gr plazme 100 gr isjeckanih oraha 100 gr. grodzdica 1 kasika prezle to izmjesati i dodati u ovo gore
i onda mazati na oblatne i preliti glzurom od cokolade
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 20:54:38
Hannica
IZVORNA PORUKA: animagical
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: drznica
Nemoj da pritisces, to je kolostrum il kako se vec zove. meni se pojavio prije deset_ak dana, potkosulja sva ukocena od njega hehe. To je kazu dobar znak, bice mlijeka. Nista ne istisci mozes upalu napraviti, nek sve samo curi ako curi.
Kod mene se nista ne pojavljuje,nista ne curi. Ni u prvoj tudnoci nista nije curilo,meni se nije desilo ni dok sam dojila da mi mlijeko procuri na grudnjak. I svima sise rastu do zadnjeg dana,meni rasle do 5-6 mjeseca i sad se smanjuju,jos uvijek nosim grudnjake koje sam nosila prije trudnoce i ne zuljaju me uopste.
sta si se ti raskukala ovo nidje veze, curanje i velicina nemaju zive veze s produkcijom mlijeka a to sto nisi curila izmedju podoja ne znaci da je curi bilo malo mlijeka vec da ti se odmah uspostavila ponuda i potraznja...to sto curi i jeste visak, iza podoja....samo fleke pravi po majicama...sta ti je zao sto nisi tekla na sve strane...
eh sad druga prica ako ej tebi zao sto ne rastu zbog vizuelnog efekta, ali vala nemas potrebe, vidjeli smo slike dobra si
Ma nije meni do velicine,ja ne volim velike sise,uvijek kazem kad budem imala viska para idem da ih smanjim,ne pristaju mi. Samo bih voljela da uspijem dojiti bebe bar pola godine,Hanu sam dojila mjesec i po.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 23:33:36
animagical
ma sipak...nista...doduse koliko su puta krenule kontrakcije pa stale, ja vise nista ne vjerujem dok ne pukne vodenjak imam sutra ctg...ne znam ko ce se potrefiti, bude ih lijenih pa dzaba sto je prosao termin nece ni da pregleda...doduse i sta bi mi pregled pomogao...samo da znam koliko sad prstiju imam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 23:41:13
sporty mamaa
Animagical u koliko ti ides na ctg, bit ce mi lakse ako znam da nisam sama prikopcana na ono dum dum Ja moram oko pola 9, a muka mi, prosli put kad se ugusila nisam, bebi poludi, skace, popne mi se na ovu desnu stranu i ne mogu disati. Samo cujes kako odjednom na ctg-u skace ona krivulja nenormalno. Ne bude li me pustila da budem na boku poludit cu. Joj kako mi je vise dosadilo, samo da mi je rodit, i ginekolozi i sve ostalo... Joj neko kaze veseli se kad ide vidit bebicu na ultrazvuk, a ja ne znam zasto niti volim ultrazvuk niti ginekologe, kad moram na pregled imam nocne more
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 23:44:18
mea29
ma sipak...nista...doduse koliko su puta krenule kontrakcije pa stale, ja vise nista ne vjerujem dok ne pukne vodenjak imam sutra ctg...ne znam ko ce se potrefiti, bude ih lijenih pa dzaba sto je prosao termin nece ni da pregleda...doduse i sta bi mi pregled pomogao...samo da znam koliko sad prstiju imam...
mozda bi ginekoloski pregled sta ubrzao ja sam malo laik po tom pitanju...ali drzim fige da krene aBd sa hajrom...ja cekam tebe sa svim informacijama vezano za drzavnu bolnicu..sve ostale zenice idu na jezero koliko sam shvatila...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 23:46:24
treciputmama
IZVORNA PORUKA: Bebica11
ima li neko dobar recept za oblatne, naumpalo mi covi
imam ja jedan brzi recept, meni je dobar.... 4 solje secera i 1 solju mlijeka prokuhati i dodati 1 solju brasna...izraditi da nema grudvica...u vrucu smjesu dodati 1 margarin da se istopi a zatim podijeliti u 2 dijela...u jedan dodati 100 gr. oraha ili kokosa a u drugi cokoladu-100 gr....filovati listove oblatne naizmjenicno prvom i drugom smjesom... P.S. ja ponekad sve zajedno pomijesam kad mi je mrsko dijeliti u 2 smjese, sav fil bude crni al ukus je isti...eto, nadfam se da ce ti se svidjet.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 23:49:19
animagical
sporty ma idem na ctg kad se nakanim,rade ga od 9-11h, a ako ti je lose trazi da legnes na bok...meni su radili jednom na boku jer je mali spavao na ledjima,pa da ga malo razdrmam... mea ma nisu losi, meni odgovara to sto su baby friendly znaci nema sanse naci flasicu blizu beba... makar to...doktrori su isto fini forsiraju prirodni porod...upoznala sam dole par zenica na kontroli koje su prenijele i po sedmicu,ugl ostave do desetog dna, pa onda prijem,ako je ctg uredu... ja vala ne bih indukciju ako bas ne moram
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 11.9.2011 23:56:39
mea29
mea ma nisu losi, meni odgovara to sto su baby friendly znaci nema sanse naci flasicu blizu beba... makar to...doktrori su isto fini forsiraju prirodni porod...upoznala sam dole par zenica na kontroli koje su prenijele i po sedmicu,ugl ostave do desetog dna, pa onda prijem,ako je ctg uredu... ja vala ne bih indukciju ako bas ne moram
i ja sam cula sve najbolje o drzavnoj bolnici, doktorima, brzim prirodnim porodima, cijeloj toj proceduri oko porođaja, kako je sve to uređeno, tako da ja sigurno idem tamo, ali nemam svjezih informacija od neke trudnice kakva je procedura od dolaska, nosenja stvarcica, do porođaja...skvo je bas super napisala "izvjestaj" sa Jezera za sve trudnice koje ce tamo
i ne trebas zuriti sa indukcijom dok ne bude trebalo...krenut ce to sigurna sam...opusti se mozda je i to iscekivanje svaki dan neki vid kocenja u otvaranju...