Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 15:08:39
emma.L
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
Ja sad od svoje DR.rekla mi polako da se spremim i da idem na GAK izgleda da je pocelo na CTG-u pokazalo kontrakcije,tvrd stomak bolovi,ona kaze posto sam drugorotka da brzo ide.. Evo hocu da se tusiram i spremim stvari polako idem gore,najteze mi je ASju ostaviti
Upravo danas sam pisala o tome kako će mi teško biti ostaviti Emu kad krenem, tako da razumijem kako ti je. Ali kako dr reče, nadamo se da će brzo ići i da ćeš već večeras pokazati bebicu seki, makar kroz staklo ili proturti aparat da je vidi . Joj, kako sam ja danas nešto uzbuđena zbog ovih novih beba što vire na sve strane. Držimo ti fige .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 15:09:43
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical
sanela, kakva je to briga? bolje da ti je tako iznenada...njoj ce to biti zanimljivo a ni ti se nemas kad isprepadati....reci joj eto brace dzordza... ona je fina curica, bice joj drago... eh ja ovako...deveram jos uvijek bas mi se ne da ici u bolnicu, tako da prije 6 ne mrdam...zasad po planu...samo sam gladna ko vuk i kontam sta je dobro za snagu da smazem, a da nisu hurme, povraticu ih vise
tjestenina banana ako se smije ja nemam pojma, grozdzice, orasi...... kako bolovi, moze li se predisati i jel koristis disanje tip 1?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 15:12:06
Sonja
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
Ja sad od svoje DR.rekla mi polako da se spremim i da idem na GAK izgleda da je pocelo na CTG-u pokazalo kontrakcije,tvrd stomak bolovi,ona kaze posto sam drugorotka da brzo ide.. Evo hocu da se tusiram i spremim stvari polako idem gore,najteze mi je ASju ostaviti
eto i tebi aBd tvoje bebice
znam da ti je tesko ostaviti malenu al brzo ces ti njoj nazad sa najljepsim poklonom..malim batom..reci joj odo ti dovesti djordja meni je to najteze kad pomislim valja mi ostaviti malemnog ..uh boze..
nadam se da ces vrlo brzo ddrzati svoju bebicu u narucju
jel ti rekla da li si se ista otvorila????
jel se neko cuo sa Semicom???ja nemam kr.
meni je stomak malo bolje..odspavala sam malo i ustala pa mi nije vise onako tvrd hvala sto se brinete za mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 15:12:52
emma.L
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Banana, makaroni, orašid, snickers ...
snickers
Ja sam nosila u bolnicu a i poslije poroda su me održale na nogama one Corny Big pločice od žitarica, a i banana je dobra, nešto sa vitaminom C je dobro za energiju isto - možda naranča.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 15:15:46
palachinken
IZVORNA PORUKA: Sensia
sanela, kakva je to briga? bolje da ti je tako iznenada...njoj ce to biti zanimljivo a ni ti se nemas kad isprepadati....reci joj eto brace dzordza... ona je fina curica, bice joj drago... eh ja ovako...deveram jos uvijek bas mi se ne da ici u bolnicu, tako da prije 6 ne mrdam...zasad po planu...samo sam gladna ko vuk i kontam sta je dobro za snagu da smazem, a da nisu hurme, povraticu ih vise
tjestenina banana ako se smije ja nemam pojma, grozdzice, orasi...... kako bolovi, moze li se predisati i jel koristis disanje tip 1?
Tip 1 to je ono sporo duboko? Spas u konstrakcijama. Tip 2 izmedju napona, ko fol. Meni nije bilo vremena izmedju napona, nego kako je glavica izasla odmah ide slijedeci napon da izguras ostalo, nemas kad razmisljati o disanju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 15:23:10
palachinken
Sensia, vidjet ces, samo tijelo to odradi za tebe. Kad krene kontrakcija, to je bol koja ima uzlazni dio, vrhunac i silazn dio. Traje oko 45sekundi. Ti cim krene, počnes disati "u stomak" i onda se fokusiras na disanje, na taj ritam - probaj, dok udišeš izgovarati diiiiiiii i onda kad iszišeš šiiiiiiiiiii - a odvratis paznju mozga od boli. Tako sam ja imala "bezbolne" kontrakcije, mislim, nisu one bezbolne, ali moras surađivati s njima, a ne ići kontra njih. Uh jesam konfuzno ovo rekla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 15:25:39
animagical
neces pomijesati, i da nemas pojma ako se koncentrises skontaces da najmanje boli bas takvo disanje, udahnuti na nos da se stomak napuse pa polako pustati na usta...a i zabavis se necim dok steze, odvuce misli..... vi ste sega s tim bananama u pravu je palachinka ja ozbiljno gladna... jutros je pukla porcija raznjica..do iduce dostave, tj u cekanju evo mlatim po domacim jajima na domacem maslacu...sta li je sa semicom bas? nadam se da se drzi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 15:26:22
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken
Sensia, vidjet ces, samo tijelo to odradi za tebe. Kad krene kontrakcija, to je bol koja ima uzlazni dio, vrhunac i silazn dio. Traje oko 45sekundi. Ti cim krene, počnes disati "u stomak" i onda se fokusiras na disanje, na taj ritam - probaj, dok udišeš izgovarati diiiiiiii i onda kad iszišeš šiiiiiiiiiii - a odvratis paznju mozga od boli. Tako sam ja imala "bezbolne" kontrakcije, mislim, nisu one bezbolne, ali moras surađivati s njima, a ne ići kontra njih. Uh jesam konfuzno ovo rekla
"zagrliti bol" kazu i da ovo njihane bokovima pomaze, nama babica kaze najbolje vam je plesite ako mozete
znaci dises samo dok je kontrakcija a u pauzama dises normalno, ja sam mislila sve vrijeme od prve kontrakcije ide tip1
uh mati mila evo me sva se preznojih , šištim na poslu ko pretis cuce me neko
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 15:28:20
animagical
uu njihanje je pravo al ono da rasiris noge sjedeci koliko mozes...ja se malo nagnem naprijed i ljuljam na strane...u stvari kao mrdam kukove...ma godi i prtiskanje krsta i grijanje i lupkanje po njima...ma sve godi samo bez kukanja to najvise boli...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 15:28:37
palachinken
neces pomijesati, i da nemas pojma ako se koncentrises skontaces da najmanje boli bas takvo disanje, udahnuti na nos da se stomak napuse pa polako pustati na usta...a i zabavis se necim dok steze, odvuce misli..... vi ste sega s tim bananama u pravu je palachinka ja ozbiljno gladna... jutros je pukla porcija raznjica..do iduce dostave, tj u cekanju evo mlatim po domacim jajima na domacem maslacu...sta li je sa semicom bas? nadam se da se drzi...
Najedi se ti neceg masnog i dobro zacinjenog, jer kad aBd krene dojenje, pozelit ces
Dobro kaze animagical, samo bez lezanja i zapomaganja. Meni su najblazi bolovi bili kad sam hodala. U prijemnoj sobi, pred porod ja trcim od zida do zida, a klizmu mi dali. Sestra samo gleda hocu li joj gdje unerediti pod
< Poruku je uredio palachinken -- 13.9.2011 15:30:06 >