Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 17:44:47
enči80
Teletabisi gdje ste? Mi se vratile kući tj.ja i ova mlađa bebica a druga nam je još uvijek u SA ali će i ona aBd najkasnij do slj.ponedjeljka biti sa nama.
Vidim da sam se vratila na vrijeme i na prenos uživo. Hvala vam od srca svima na čestitkama!!!
Porod mi je bio katastrofa,bukvalno sam isječena od pupka do čmara pa porođajnu priču ne znam da li želim pisati,jer je previše bolna i pri pomisli na nju.
Pišemo se opet
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 17:51:44
Hannica
Joj...draga Enci....bas mi je zao sto si se toliko napatila. Porodjajnu pricu ne pisi bar dok ja ne rodim,i ovako me uhvatio strah. Ljubi tu bebicu malenu,nadam se da ce i seka doci kuci brzo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 18:20:32
Sensia
IZVORNA PORUKA: enči80
Teletabisi gdje ste? Mi se vratile kući tj.ja i ova mlađa bebica a druga nam je još uvijek u SA ali će i ona aBd najkasnij do slj.ponedjeljka biti sa nama.
Vidim da sam se vratila na vrijeme i na prenos uživo. Hvala vam od srca svima na čestitkama!!!
Porod mi je bio katastrofa,bukvalno sam isječena od pupka do čmara pa porođajnu priču ne znam da li želim pisati,jer je previše bolna i pri pomisli na nju.
Pišemo se opet
Enci mila bas mi je zao da si se napatila, ako Bog da i da druga bebica bude sa svojom porodicom sto sto prije, i da brzo zaboravite to lose iskustvo od ti zelim
cim budes mogla stavi nam slikicu tih malih heroja da ih vidimo, izreklamiraj ih malo I neka te s nama nemoj nam brzo otici na bebe 0-1
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 18:36:14
Semica
Enci draga...jedno veliko za tebe-hrabricu nasu...Svaka ti cast kada si sve to izdrzala...zelim ti brz i bezbolan oporavak i da i druga bebica sto prije bude sa tobom da u potpunosti uzivas u carima majcinstva...:*****
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 19:47:48
mea29
IZVORNA PORUKA: babilon
IZVORNA PORUKA: Bebica11
ps. mea i babilon sretno danas na pregledu da nam se javite aBd s lijepim vijestima
Mea, sta kaze cika doktor? ;D
Evo i mene...nisam prije stigla da se javim mm mi zauzeo racunar....sretno drage trudnice kojima lagano krece porod...drzim vam fige od srca da sve prođe sto lakse i bezbolnije...bas ste hrabre...ponosna sam na vas ja mislim da ce mene hvatati po ulici kad krenu ti bolovi...mada mozda i ocvrsnem do tada
Uglavnom, danas sam bila na pregledu, babilonko i meni je doktorica rekla da ce mi beba biti krupna, danas je imala cca 2.5 kg, a ja sam u 34 sedmici, sve ostalo mi je rekla da je OK, međutim okrenuta je guzom tako da moram na kontrolu za 15 dana da vidimo da li ce se okrenuti
Sutra idem na regularni pregled (to je tako u Skerlicevoj odvojeno)... i rekla mi je da se pripremim za vaginalni pregled...e sad imam pitanje za sve poodmakle trudnice u kojoj sedmici su vas prvi put pregledali vaginalno i da li je to normalno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 19:53:39
sweet BaBy
Znaci jos uvijek sve 2in1 aBd da nam uskoro pocnu dolaziti male puno srece za nase hrabre mamice, jos malo aBd. Mea29 ja sam prvi put vaginalno pregledana na dan termina, tako da mislim da je malo rano sada da te vaginalno pregleda. Moje misljenje, izvini ako grijesim. A malo sam zaboravila, kada se prvi put ono radi ctg? Koja sedmica?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 20:09:02
mea29
IZVORNA PORUKA: sweet BaBy
Znaci jos uvijek sve 2in1 aBd da nam uskoro pocnu dolaziti male puno srece za nase hrabre mamice, jos malo aBd. Mea29 ja sam prvi put vaginalno pregledana na dan termina, tako da mislim da je malo rano sada da te vaginalno pregleda. Moje misljenje, izvini ako grijesim. A malo sam zaboravila, kada se prvi put ono radi ctg? Koja sedmica?
Joj hvala ti sto si mi odgovorila...i meni je malo cudno pa sam zato i pitala za vasa iskustva
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 20:16:53
Anica1
Ukljucih se ja bas u pravo vrijeme, vidim krenule su bebice Drage zelim vam brz porod, bez komplikacija,i da sto prije zagrlite svoje bebice Eh bas ce biti prenosa uzivo danas i sutra
Ostale zenice nadam se da ste dobro. Ja mirujem do cetvrtka kad trebam leci na Patologiju par dana, sada se psihicki pripremam za taj momenat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 20:33:37
drznica
Dobro vece Citav dan pratim desavanja, ali nemam kad kuckat. Sad je na poslu malo zatisje pa da sta nasaram. Animagic, Semice i Sanela SRETNOOOO Enci, bas mi je zao sto je sve t ako ispalo ALi hB da ste nam sad dobre Anice, sta se desava???
Ja sam super, danas donijeli krevetac, cim sklopim bice slike ...ispratila sveki, ode u Njemacku... Sutra idem na babine jednoj maloj curici od 2 mjeseca, kupila sam super mekanu vrecu za spavanje u TL, na snizenju 15 KM.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 20:36:44
drznica
Mea, ne daj da caprkaju hehehe....eh ti ces mi fino opisati taj prvi ginekoloski. AAAAA kako cu ja to izdrzati,ne pomisljam na porod hahaha.Sad stvarno, imam strasan problem jer ne mogu nikako da se opustim kad je u pitanju da li kex, da li pregled....sva sam ukocena i mm stalno šizi. Kad je trebao da me sredi "dole" to je bio haos po kuci ahahhaha. Mene ce vezat za krevet.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 20:55:33
babilon
IZVORNA PORUKA: mea29
IZVORNA PORUKA: sweet BaBy
Joj hvala ti sto si mi odgovorila...i meni je malo cudno pa sam zato i pitala za vasa iskustva
Hm, mene sad nije gledao vaginalno, jeste prije 4 sedmice ybog grlica, ali sad nije. I onda mi je rekao da idem u bolnicu na pregelde, pa cu vidjeti za 2 sedmice idem na jezero aBd pa ti javim svoja iskustva :D :D :D :D :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 20:56:11
Bebica11
Ja se pokusala vratiti na pola giniprala i evo ledja me razvaljuju
najgore mi je sto kad dodjem dr ona ne vidi kontrakcije jer meni su cudne, pocnu pa stanu i sve tako...i nece mi vjerovati sta deveram a mislila u setnju
gdje su porodilje??? STA IMA S ANIMAGICAL, ZNAL NEKO???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 20:58:23
Vodolija83
Vece zenice moje ! Ja usla u kucu prije satak,bila cijeli dan kod kolegice s faxa. Grlo me pravo zeza,sinoc sam se zeznula kad sam popila hladno mlijeko... Bas mi stvara nervozu i nikakva sam... Pila sam cajku sa uspinovanim secerom kao sto mi je Sensia preporucila i opet cu sad praviti. Malo sam preletila sve sto ste pisale,vidim kod nasih jos nista novo...al samo sto nije Sretno svimaaa !!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 21:04:02
mea29
IZVORNA PORUKA: babilon
Hm, mene sad nije gledao vaginalno, jeste prije 4 sedmice ybog grlica, ali sad nije. I onda mi je rekao da idem u bolnicu na pregelde, pa cu vidjeti za 2 sedmice idem na jezero aBd pa ti javim svoja iskustva :D :D :D :D :D
Ma ja sutra moram na pregled pa ne znam sta da joj kazem, da necu ili da se ne bunim, mozda zena hoce da vidi da li se otvaram ili kakav je grlic, pojma nemam, a nesto me strah posto je kod svakog dr. drugacije...neko pregledava, neko ne...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 21:07:03
mea29
IZVORNA PORUKA: drznica
Mea, ne daj da caprkaju hehehe....eh ti ces mi fino opisati taj prvi ginekoloski. AAAAA kako cu ja to izdrzati,ne pomisljam na porod hahaha.Sad stvarno, imam strasan problem jer ne mogu nikako da se opustim kad je u pitanju da li kex, da li pregled....sva sam ukocena i mm stalno šizi. Kad je trebao da me sredi "dole" to je bio haos po kuci ahahhaha. Mene ce vezat za krevet.
Ja se bojim da mi sta ne procacka pa da mi ne krene, mene je toga strah ali valjda zna sta radi....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 21:16:55
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mea29
IZVORNA PORUKA: drznica
Ja se bojim da mi sta ne procacka pa da mi ne krene, mene je toga strah ali valjda zna sta radi....
ma nece
mene su do sad hebet puta pregledali vaginalno i nije krenulo, ne brini se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 21:19:24
pahuljica_25
Čekajte meni ovdje nije nešto jasno,šta vi podrazumijevate pod tim vaginalnim pregledom???Možda je glupo pitanje ali meni sad nije jasno da taj pregled neke imaju prvi put u nekim kasnim mjesecima trudnoće
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 21:20:44
Bebica11
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Čekajte meni ovdje nije nešto jasno,šta vi podrazumijevate pod tim vaginalnim pregledom???Možda je glupo pitanje ali meni sad nije jasno da taj pregled neke imaju prvi put u nekim kasnim mjesecima trudnoće
to je da ti gurnu "rukicu" u gospojicu da vide koliko si otvorena, da li si otvorena i sl
ja sam to imala do sad PUNO PUTA, u prvom i drugom tromjesjecju i jos sam krvarila, pa eto nije mi nista bilo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 21:29:28
pahuljica_25
Pa da i ja sam na to mislila i zato mi nije jasno kako to da neke ženice nisu nikada imale taj pregled.Pa od čega se sastoji vaš pregled ako odete na kontrolu a ne idete na UZ???? Ja idem na redovne kontrole svake 3 sedmice i uvijek me doktorica pregleda VAGINALNO, provjeri stanje grlića,prisustvo sekreta,visinu ploda itd.....Pa ja sam već postala imuna na tu ruku u "gospođici" hehehe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 21:36:00
Bebica11
Pa da i ja sam na to mislila i zato mi nije jasno kako to da neke ženice nisu nikada imale taj pregled.Pa od čega se sastoji vaš pregled ako odete na kontrolu a ne idete na UZ???? Ja idem na redovne kontrole svake 3 sedmice i uvijek me doktorica pregleda VAGINALNO, provjeri stanje grlića,prisustvo sekreta,visinu ploda itd.....Pa ja sam već postala imuna na tu ruku u "gospođici" hehehe
Ja idem privatno kod dr s GAK-a i ona me ne gleda vaginalno, gleda me preko uzv, vecinom preko stomaka, i ponekad grlic, sad cu aBd raditi bris...eto to je to ah da...vagam se i mjeri mi pritisak
a vaginalno su me gledali na GAK-u kad sam imala bolove i sl.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 21:43:18
SREĆNA
Pozdrav trudnice
Evo da se i ja malo uključim u ove razgovore. Ja sam danas prvi put pregledana vaginalno, imam još tri dana do termina, ma moram priznat da nije baš ugodno, boli pofino kad dr. gurne ''rukicu'' dole uh, al kratko traje i bezbeli da se preživi, mislim da je to u odnosu na porod mala maca.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 21:53:41
Hannica
Ja sam u prvoj trudnoci prvi put pregledana vaginalno dan prije termina kada sam vec imala kontrakcije,u drugoj trudnoci jos uvijek nisam pregledana vaginalno (ne racunam uz sondu),ne vidim razlog zasto bi doktor cackao po meni ako je sve ok.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 21:56:20
Sensia
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ja sam u prvoj trudnoci prvi put pregledana vaginalno dan prije termina kada sam vec imala kontrakcije,u drugoj trudnoci jos uvijek nisam pregledana vaginalno (ne racunam uz sondu),ne vidim razlog zasto bi doktor cackao po meni ako je sve ok.
isto, samo sonda, a od 20 nedelje ni sonda samo preko stomaka, moja dr nije ljubitelj cackanja. ne pikam ni vaginalni bris jer je to tanki stapic sa vaticom.......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 21:56:32
mea29
eh sad mi je malo lakse...meni je na pocetku trudnoce dr. rekla da se ne pregledava vaginalno kad sam je pitala kad ce taj pregled, pa sam se ja zakacila za to, a i koliko sam skontala vecinu trudnica ovdje ne pregledavaju vaginalno cesto tako da sam se malo zabrinula kad mi je rekla za taj pregled sutra, ali kako vidim ima i onih koje stalno pregledavaju vaginalo pa mi je nekako lakse...hvala vam svima na odgovoru