|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1177 1178 [1179] 1180 1181   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
13.9.2011 22:03:22   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ja sam u prvoj trudnoci prvi put pregledana vaginalno dan prije termina kada sam vec imala kontrakcije,u drugoj trudnoci jos uvijek nisam pregledana vaginalno (ne racunam uz sondu),ne vidim razlog zasto bi doktor cackao po meni ako je sve ok.user posted image

ma dobro, ima nas dosta trudnica koje su pregledavali vaginalno

meni npr uvijek kad sam imala bolove...i nije bas ni ugodno kad guraju one instrumente pritiscu rukama....al nije ni tolika frka ni toliko opasno

srecna da ti bude sretno, i da brzo uzmes svoje bebce u narucje

zenice, ja popila opet cio ginipral i hvala Bogu nema bolova...ja ne znam otkud meni ove kontrakcije, nit se nerviram,nit se zamaram nesto fizicki, nit imam upaleuser posted image

gdje su nam porodilje, drze nas u neizvjesnostiuser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 29451
13.9.2011 22:03:51   
Sonja
pozz mile moje..vidim nema novosti..bebe jos nece van
ja dosla kod mame i tate na rostilj i evo najela se pravo
pa sam samo uletila da vidim ima li kakvih novosti

moze li mi neko ukratko napisati sta se desava sa ove nase slatke 3 uskoro mamice
animagical semica i sanelasja
pls budite ljubEzneuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 29452
13.9.2011 22:04:06   
SREĆNA
Pa i ja mislim da nema potrebe prije termina ako je sve ok naravno, mene je pregledao da vidi dokle je bebi i ctg mi nešto nije reaktivan beba mirna, pa moram ujutro u 7 ići na ctg, al kaže dr. neće bebi još, nek i neće meni je ovako super, bila bi trudna 3 godine

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 29453
13.9.2011 22:05:41   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sonja

moze li mi neko ukratko napisati sta se desava sa ove nase slatke 3 uskoro mamice

pojma nemamouser posted image

niko nam se ne javljauser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 29454
13.9.2011 22:07:40   
R&T@
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sonja

pojma nemamouser posted image

niko nam se ne javljauser posted image

Sram ih bilo...
kad nam sutra zaredaju nove teme za cestitanjeuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 29455
13.9.2011 22:12:29   
SREĆNA
Bebice hvala ti puno, mada ja nikako još nisam svjesna svega, sve je tako neobično, kao da se ne dešava meni,  ne znam da li je i sa vama tako.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 29456
13.9.2011 22:22:46   
Anoniman
Animagical, Sanela, Semice, Sporty, Star... srecno drage nase... da sve prodje sto lakse i sto bezbolnije i da rodize zdrave bebice user posted image

Poslala sam Animagical poruku pa cim mi se javi ja vam pisemuser posted image

(odgovor članu SREĆNA)
  Neposredna veza do poruke: 29457
13.9.2011 22:32:50   
mersiha 77
Jelo zeno kakosi ti?kako rana?

Animagical,sporty,ma ja vas neznam po imenu,oprostite,ali zelim vam svima sto laksi i brzi poroduser posted image
ovdje sam najvise zbog animagicaluser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 29458
14.9.2011 1:09:41   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Animagical, Sanela, Semice, Sporty, Star... srecno drage nase... da sve prodje sto lakse i sto bezbolnije i da rodize zdrave bebice user posted image

Poslala sam Animagical poruku pa cim mi se javi ja vam pisemuser posted image

JelenaT hvala na podrsci, mersiha77 i tebi takoder a i svima ostalima.user posted image user posted image  Kao sto sanela_asja napisa najteze je dijete ostaviti kuci, iako je najvaznije da sve prode ok... Ja evo radila neke vjezbe na pilates lopti, za laksu trudnocu i porod ako koga zanima stavim link, super su opustajuce... Vidim govorite o vaginalnom pregledu pa da napisem nesto... Neki dan na tecaju za trudnice doktor govori kako se nedavno porodila zena u 26.tjednu trudnoce, jednostavno dosla u bolnicu potpuno otvorena, nisu mogli nikako zaustaviti porod. Dijete je u inkubatoru, prognoze su pola pola... Ja ne znam sta je bilo s tim djetetom, nadamo se da je prezivjelo i da ce sve biti ok, ali doktor kaze da je ginekolog u tijeku trudnoce niti jednom nije pregledao vaginalno i da je to jako veliki propust.... Kao svaka zena u tijeku trudnoce MORA imati vaginalne preglede, a ne samo ultrazvucne, jer oni imaju i te kakve koristi. Zato drage zene ako do sada niste raspitajte se da vas i tako pregledaju, inace mene je do sada uz ultrazvuk tri puta pregledao i vaginalno....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 29459
14.9.2011 7:02:38   
Bebica11
Jutro zene

evo da je ja opet pristavimuser posted image user posted image user posted image ...opet se probudila i ne mogu zaspati vise a osjecam umoruser posted image user posted image

sta ovo nema nikakvih novosti od nasih porodiljauser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 29460
14.9.2011 7:10:03   
vila_7
ima li kakvih vijesti od porodilja?

drznice u pravu si....moja kuma se pocela otvarati u 4.mjesecu trudnoce i da je nije vaginalno pregledao ne bi znala,i jedva su zaustavili - cak je i dr.mislio da nece izaci na dobro ali eto hB sad ima zivu i zdravu curicu!

bebice...kako si ti? citam ja stalno sta je s tobom! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 29461
14.9.2011 7:31:42   
Bebica11
helena hehe hvala ti sto mislis na meneuser posted image dobro sam hvala Bogu, sreca pa ima ovaj ginipral, cim smanjim dozu pocnu boloviuser posted image

evo ne da mi se spavati, a tako sam umorna, a ne mogu da zaspim, ne znam sta mi je pa sam ustala malo na net dok me opet ne uhvati sanuser posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 29462
14.9.2011 7:32:58   
vila_7
pa hajde eto sto kazes hB pa ima sad lijek i za to. jel se treses puno od njega?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 29463
14.9.2011 7:54:04   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: helena_7

pa hajde eto sto kazes hB pa ima sad lijek i za to. jel se treses puno od njega?

samo prvih pola sata, i to blago....a ne koristim izoptin i sl. rekla dr kao ako nema potrebe da mi ne propisuje tako da ga opet dobro podnosim kakvih slucajeva imauser posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 29464
14.9.2011 7:56:31   
vila_7
ja sam ga pila samo 10 dana BESPOTREBNO al nebitno i isto sam ga "super"podnosila - meni je bilo vazno samo da kad ga popijem legnem. A i meni je dr.rekao da ove druge izbjegavam i da radije cak Apaurin popijem ako su blage smetnje,e jedino ako bas s ebudem tresla,onda da te druge ipak popijem.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 29465
14.9.2011 8:01:27   
Bebica11
Ja ga pijem evo skoro dva mjeseca.Prvi mjesec po pola i bilo mi ok, i sad ovaj mjesec cak mi dr htjela ukinuti i par dana poslije kontrole mene uhvatile ledjne kontrakcije i rekla mi da pijem par dana cijelu dok ne smiri i smirilo mi al cim pokusam vratiti na pola, boli...al eto dok ima giniprala dobro je hvala Boguuser posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 29466
14.9.2011 8:09:23   
senka27
jutro user posted image zene :) uranile naspavale...ja onako moglo je i bolje al dobro

ustanem skoro svako jutro u 6 h i nema sanse vise zaspati s mm popijem kafu i tako da se nikad ne vratim u krevet...

Bebice ti si 10-ak dana ispred mene sa terminomuser posted image pratim te ;)

i da danas punimo 26 sedmica 27-ma kreceuser posted image user posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 29467
14.9.2011 8:09:59   
pahuljica_25
Jutrooo i od meneuser posted image
Nema vijesti još od naših novih mamica,ušutile se....Vidim o Gynipralu se priča,i ja ga pijem 4x1,i popijem isoptin 1 ili 2x dnevno,nemam ni ja neke jake nus pojave ali nešto me strah da ga skroz izbacim jer mi je doktorica rekla da pijem 3x1. E sad nešto čitam o Gynipralu,piše da se uz njega ne smiju uzimati preparati koje sadrže kalcij,ja sam prestala i prenatal ali od jučer pijem ujutro po čašu Donat Mg-a i tekl sada skonta da i on ima kalcij????O Bože,hajde sad budi pametan,da li ste vi ovo koristile zajedno?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 29468
14.9.2011 8:10:03   
Vodolija83
Jutro i od mene!
Ja sam se probudila u 4 i od tad nema sanse zaspati user posted image user posted image user posted image
Grlo me uzasno boli,i uhvatila me neka hunjavica.Ne kasljem,ali imam neki slajm koji je zaglavljen izmedju grla i nosa,a ne mogu ga ispuhati na nos (sorry na detaljnoj demonstraciji,al mislim da znate na sta mislim) user posted image
Juce sam cijeli dan pokusavala sa cajem od uspinovanog secera,gutala lagano med sa limunom,a jutros sam u 6 stavila malo rakije i bibera na gazu i stavila oblogu na krajnike.Nadam se da nije skodilo bebacu i da se nije napio...al ja sam ocajna...
Sretno svim nasim user posted image koji svaki trenutak iscekuju svoju pilencad...Animagical,Semice,Sanela.asja,Sportymamaa!!!  Ako sam koga izostavila sorry...
Svim ostalim user posted image veeeliki pozz !

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 29469
14.9.2011 8:10:48   
palachinken
Danas ce bebe, vidis da se nisu 13.og htjele roditi :)

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 29470
14.9.2011 8:11:52   
senka27
i da imali ikakvih informacija od porodilja animagical,Semice,Sanelaaa gdje steeeeeuser posted image

nadam se da ste sve dobrouser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 29471
14.9.2011 8:16:35   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Jutrooo i od meneuser posted image
Nema vijesti još od naših novih mamica,ušutile se....Vidim o Gynipralu se priča,i ja ga pijem 4x1,i popijem isoptin 1 ili 2x dnevno,nemam ni ja neke jake nus pojave ali nešto me strah da ga skroz izbacim jer mi je doktorica rekla da pijem 3x1. E sad nešto čitam o Gynipralu,piše da se uz njega ne smiju uzimati preparati koje sadrže kalcij,ja sam prestala i prenatal ali od jučer pijem ujutro po čašu Donat Mg-a i tekl sada skonta da i on ima kalcij????O Bože,hajde sad budi pametan,da li ste vi ovo koristile zajedno?

Pahuljice, ja se istraumiram kad citam o lijekovima koje pijem tako da nisam nikad cula a nije mi ni dr rekla da se ne smije uzimati kalcij uz njegauser posted image . Doduse ja sam izbacila sto je moguce vise mlijecne proizvode i donat jer su mi se pocele javljati neke mrlje na posteljici tj kalcifikati pa me dr. pitala dal pusim(a ja nikad zapalila nisam u zivotu), i onda sam saznala preko neta da to moze biti od previse konzumiranja mlijecnih proizvoda

ja trebam aBd iduce sedmice na kontrolu a bas me strah sta ce mi reci za posteljicu, a i napasce me za kile....joj Bozeuser posted image

senka cestitke na sedmicama, hehe pratimo se, a mozda pred kraj ti rodis i prije mene, vidis kako je krenulo sa "zabetoniranim" trudnicama a i ja evo betoniram s ginipralom, utrogestanom....jos sam na njimauser posted image

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 29472
14.9.2011 8:19:03   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: senka27

i da imali ikakvih informacija od porodilja animagical,Semice,Sanelaaa gdje steeeeeuser posted image

nadam se da ste sve dobrouser posted image

niko nista ne javlja, bas su nekeuser posted image

a obecale live prenos, eh eh

jela je rekla kontaktirati animagical,sad se ni ona ne javlja..jedino da cekamo na temama o cestitanjuuser posted image

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 29473
14.9.2011 8:24:32   
pahuljica_25
Jao Vodolijo baš mi je žao zbog grla,pokušaj da piješ što  više toplih napitaka sa medom i limunom,a ako ti ni to ne pomogne kupi u apoteci neke pastile koje se smiju u trudnoći koristiti....Ma bit će to dobro,znam da ti to stvara nervozu,nema ništa gore od grla koje žari i pecka ali proći će aBd...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 29474
14.9.2011 8:25:55   
emma.L
Dobro jutro i od mene. Kako neko napisa, umorna i nenaspavana i džaba što jedno pošaljem u vrtić, kad drugo zahebava user posted image - Ako je ovo njegov bioritam kao što kažu na vježbama, donja sam dibidus naredne dvije godine user posted image . Još me noćas MM dva puta probudio da se pokušam namjestiti da ne hrčem toliko a ja jedino da se na glavu posadim, već sam na boku sa licem u jastuku user posted image . Nos mi je danima začepljen, mislim da je od toga. I jutros Ema kaže (čula nas kako pričamo o tome) "mama, i ja sam čula kako hrčeš" user posted image . A onda se Emi u snu zavrnula trepuška pa je zvala da joj neko puhne u oko user posted image . Elem, ovo maleno nema na koga biti normalno izgleda, hahahha.
Iskreno se nadam da su bebice već vani i da mame čvrsto spavaju pa se zato ne javljaju.
Mene isto nikada nije vaginalno pregledao osim sondom grlić. Mislim da me to čeka na zadnjem pregledu privatno, ako me sjećanje služi.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 29475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1177 1178 [1179] 1180 1181   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1177 1178 [1179] 1180 1181   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *