Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:15:06
gerberka
ringeljupci zdravo, zdravo duse moje drage brinule ste, internet mi štekao, nista nisam mogla
animagicAL MashAllah med je medeeniii svima pozdrav, idem da vas citam..izvan svih sam događanja
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:15:31
vila_7
animagical.....preeeeelijepa beba-kao da je star vec nekoliko dana a ne tek rođen!
mama 21e - ako je sve OK - najbolje u 7-8 tjednu, ako imas bolove ili te strah,mozes i odmah - ako dr.ima dobar UZV moze bar vidjeti jel sve na svom mjestu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:17:15
animagical
tu sam bio star nekih 3 sata... mi danas dosli kuci, prije par sati...dolazimo sebi i ja i on, vise ja nego on, ali to nije za ove teme...nek mi je ziv i zdrav a sve je proslo... hvala vam svima na cestitkama i ovdje!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:21:44
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Zelenooka, posto smo imale slicne probleme, znam koji je strah poslije par pobacaja i ti vec nazalost od pocetka spadas u rizicnu skupinu poput mene. Ja ne bih te bolove prepustala slucaju vec PRAVAC doktoru, da vidi jel beba na mjestu i napomeni to sto si imala od slucajeva(ako si promijenila doktora) i vjerovatno ce ti dati neke preparate s progesteronom za ocuvanje trudnoce.
Niposto nemoj: da dizes tesko, da se istezes, da dok imas bolove u stomaku imas odnose, da se naglo trzas, DA SE SEKIRAS, da pijes kahvu(povecava rizik spontanog do 40%), izbjegavaj ananas, zacinjenu hranu, proizvode s kofeinom, usisavanje, peglanje, izlaganje velikoj toploti ili pari, i sl. I ODMARAJ DOSTA....
folacin OBAVEZNO na svoju ruku prije dr, samo otidji u apoteku da ti preporuce neki proizvod, ja sam bila 5mg...tako da ce i tebi dr propisati malo jaci preparat sigurno
i najbitnije-OPUSTI SE mada nije lahko
Meni se cini da je djevojka u nepunoj 4 sedmici trudnoce tako da se jos uvijek nema sta vidjeti, mislim da je prerano za dr
vec smo jedna drugoj pisale na temi da li je trudna i sl...i posto joj kasni vec duze vrijeme moglo bi se vidjeti
u tim malo problematicnim slucajevima je bitno da je za pocetak na svom mjestu i da dobije progesteronske preparate
MENI SE VIDJELO 5.dan nakon izostanka menge!!!
Ne govorim ovo zeni dzaba, izgubila je 2 bebe i nije jednostavno kao u trudnica kod kojih je sve ok.Mi smo malo vise uplasene i trebamo veci OPREZ
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:26:49
Hannica
Joj ja poznajem jednog Muhameda koji je Boze sacuvaj ,bar je bio,sad se malo smirio. Meni ide na zivce kad ih neko od milja zove Muha. To mi je bas bezze,a inace ime je prelijepo. Mi smo vec rekla da ce se nasa beba A najvjerovatnije zvati Afan.(na arapskom jeziku znači: "čestit", "pošten", "čedan", "pun vrlina") Meni se ime bas nesto ne svidja onako po zvucnosti,ali sam pristala na ovo ime iskljucivo zbog znacenja,nadam se da ce nas sin biti upravo ovakav aBd. Samo prvo da nam se rodi ziv i zdrav.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:28:17
pauza
Animagical, mashallah, med medeni, pravi lafac vec sad!!! prevrni mu carapicu, jer ce neko ureci tog secera!!!! a gerberko, bas si nas istraumirala da znas, niko nista ne govori, niti smije, a svi strepe sta li je s tobom.... isibali bi te, ali eto posto si trudna, necemo i nemoj vise nestajati bez traga, nego fino u internet club i javi se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:29:27
star
IZVORNA PORUKA: animagical
mahanje od mog smotuljka dosli smo kuci! semice i sanela asja sve najljepse vam zelim... evo reklama!
mashalla ljepoteeeeeeeee...prekrasan je Animagical...da vam dugo godina bude ziv i zdrav...vidi kosice Boze dragi mashalla mashalla...brz oporavak ti zelim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:30:47
star
IZVORNA PORUKA: mama21e
Drage moje, kad ste vi otisle prvi put na pregled zbog trudnoce, poslije koliko? Meni govore da odem tek poslije mjesec, pa mi se to nekako cini kasno, a mozda i nije...
ja na prvi pregled otisla sa 6 sedmica..tad sam i saznala da sam trudna..odmah otisla i evo, ko da je bilo jucer...sa 6 na 38 sedmica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:31:21
Sensia
Joj ja poznajem jednog Muhameda koji je Boze sacuvaj ,bar je bio,sad se malo smirio. Meni ide na zivce kad ih neko od milja zove Muha. To mi je bas bezze,a inace ime je prelijepo.
e sto se ismijah hanice , ovako i moja mama sve veze imena za ljude koje poznaje. cak je jednom za jedno zensko ime rekla joj nemoj to kod mene je jedna sto se tako zove u preduzecu non stop stajala na hodniku i pusila pa bi je sve to asociralo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:32:32
Bebica11
IZVORNA PORUKA: star
IZVORNA PORUKA: mama21e
Drage moje, kad ste vi otisle prvi put na pregled zbog trudnoce, poslije koliko? Meni govore da odem tek poslije mjesec, pa mi se to nekako cini kasno, a mozda i nije...
ja na prvi pregled otisla sa 6 sedmica..tad sam i saznala da sam trudna..odmah otisla i evo, ko da je bilo jucer...sa 6 na 38 sedmica
ja sam nerelevantna posto sam imala spontane pa sam otisla nakon kasnjenja menge 5.dan i vidjela se tackica u pubi
a potpisala bih Helenu ako ti je sve ok, da odes oko 7. sedmice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:34:23
star
IZVORNA PORUKA: Hannica
Joj ja poznajem jednog Muhameda koji je Boze sacuvaj ,bar je bio,sad se malo smirio. Meni ide na zivce kad ih neko od milja zove Muha. To mi je bas bezze,a inace ime je prelijepo. Mi smo vec rekla da ce se nasa beba A najvjerovatnije zvati Afan.(na arapskom jeziku znači: "čestit", "pošten", "čedan", "pun vrlina") Meni se ime bas nesto ne svidja onako po zvucnosti,ali sam pristala na ovo ime iskljucivo zbog znacenja,nadam se da ce nas sin biti upravo ovakav aBd. Samo prvo da nam se rodi ziv i zdrav.
vidis da se smirio ne volim ni ja nadimke...pogotovo MUHA
a vec sam nekad rekla da mi se svidja ime Afan..prelijepo..def bilo u mom uzem izboru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:36:47
Vodolija83
ABd Star Ime za koje ste se vi odlucili je super,nek bude hairli aBd ! Rupurut je super protiv zgaravice i sa okusom je peperminta,a bezbjedan u trudnoci,al ja eto opet i njega izbjegavam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:39:49
mama21e
Meni se cini da je sve ok samo imam tokom cijelog dana mucnine, nikako ne prestaju i nisam nesto s apetitom. trenutno imam 50 kg pa me strah ako ne jedem (ako nesto pojedem dodje mi da povratim sve to) da cu pogorsati situaciju, da se bebica nece razviti pravilno. Al kako kazu normalne su te mucnine samo me brine moja kilaza. Nadam se da ce biti dobro aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:40:18
Hannica
IZVORNA PORUKA: Sensia
Joj ja poznajem jednog Muhameda koji je Boze sacuvaj ,bar je bio,sad se malo smirio. Meni ide na zivce kad ih neko od milja zove Muha. To mi je bas bezze,a inace ime je prelijepo.
e sto se ismijah hanice , ovako i moja mama sve veze imena za ljude koje poznaje. cak je jednom za jedno zensko ime rekla joj nemoj to kod mene je jedna sto se tako zove u preduzecu non stop stajala na hodniku i pusila pa bi je sve to asociralo
Vjeruj mi da mi se ni moje ime ne svidja upravo zbog toga sto imena vezem za osobe,kad se sjetim jedne moje imenjakinje ili kad je sretnem (rodica mm) dodje mi da odem u opstinu promjenit ime,nikako mi nije jasno kako ja i ona mozemo imati isto ime,a skroz smo razlicite.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:40:56
Sensia
Rupurut je super protiv zgaravice i sa okusom je peperminta,a bezbjedan u trudnoci,al ja eto opet i njega izbjegavam...
ko da sebe gledam , nemoj mi samo lijekova, inace sam takva u zivotu...... ne volim ih ni na slici al eto sta se mora mora se al nikad ih rado ne uzimam i ako nesto mogu izbjegnem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:44:17
Hannica
IZVORNA PORUKA: star
IZVORNA PORUKA: Hannica
vidis da se smirio ne volim ni ja nadimke...pogotovo MUHA
a vec sam nekad rekla da mi se svidja ime Afan..prelijepo..def bilo u mom uzem izboru
Ma nije on bio los covjek,to sto kod njega nije valjalo vise je stetilo njemu i njegovoj porodici nego nekom drugom,meni uvijek bio drag Boga mi.
Eh ja sam nagovorila mm da okrecimo spavacu ovih dana,cekamo malo zahldjanje,dnevni boravak smo otkazali,nema potrebe i zao mi bacati pare na to,a trenutno imam hiljdu vaznijih stvari.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:44:59
Sensia
Hanice je li to nabacujemo keks temu
mama21 za kilazu ne brini i jedi koliko mozes i sta mozes, pazi samo ako povracas da unosis dovoljno tecnosti. ja prva tri mjeseca trudnoce nisam imala UOPSTE apetit, ma nisam nista mogla da pojedem a nisam imala mucnine, a isto sam sitna. ne brini ti beba ce uezti od tebe sve sto joj treba ali naravno da moras paziti da unosis vitamine (voce povrce) i tecnost
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:46:37
Gift
Animagical maleni je preeeesladak, dusa draga... Sensia planiram uslikati sobicu kad se pokrenem da sve sredim sad je samo onako sklopljena i nije sve na svom mjestu, ja tamo sad samo ubacujem bebece stvari pa je haos...samo da udem u taj 9-ti, pa cu onda na spremanje... a za ime najvjerovatnije ce biti Amar, jedino smo se mm i ja oko njega slozili
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 14:47:38
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: animagical
mahanje od mog smotuljka dosli smo kuci! semice i sanela asja sve najljepse vam zelim... evo reklama!
Ovo mi je prva beba odaaaaavno da je ista majka odmah po rođenju. Svi redom liče na oca.
Nek ti je zdrav i živ, sretan i hairli! Pošto si mu ti trenutno životna potreba koncentriši se na svoj kvalitetan oporavak. Ako ti šta treba ... zovi (a ne samo za dojenje )