Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 16:30:26
Gift
ne spominjite cokoladu, ja uskoro moram na pregled e jel nas ono tek u 9-om prestaju vagati a sta ste od kozmetike za bebu planirale kupit, mislim za kupanje, mazanje i sl. i ciju: baby love, jonson, nivea...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 16:31:52
eminesqu
Evo i mene malo da se javim... Jucer smo bili na kontroli. U 38. smo sedmici. Snimali CTG i UZ i sve je ok. Jucer sam inace prvi put bila na Jezeru na pregledu kod dr. Sanjina, do sada sam privatno vodila trudnoću, zbog zdravstvenog. Malo me je zijanio jer mi je rekao da ne mogu ici na prirodni porod (a ja se jedva psihicki pripremila da prodjem opet kroz sve to, jer mi prosli bas nije bio idealan), zbog dioptrije. I cudom se cudio kako su me prvi put pustili da se porodim prirodno iako sam i tada imala dioptriju vecu od -6. Sada je vec -9, a oni su postavili tu neku granicu da iznad -6 ide se na komisiju. U ponedjeljak idem na komisiju, pa sta oni odluce.
Ima li neko od vas iskustva sa dioptrijom, neku informaciju vise o tome koji problemi mogu nastati pri prirodnom porodu sa tako visokom dioptrijom?
Cestitke mamicama koje su konacno primile u narucje svoje zamotuljke.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 16:35:26
drznica
IZVORNA PORUKA: Gift
ne spominjite cokoladu, ja uskoro moram na pregled e jel nas ono tek u 9-om prestaju vagati a sta ste od kozmetike za bebu planirale kupit, mislim za kupanje, mazanje i sl. i ciju: baby love, jonson, nivea...
Ja cu vjerovatno uzeti svu kozmetiku od Chica...sinoc sam isla na babine i vidjela jednu slatku bebu koja koristi tu kozmetiku i stvarno je super, bebina koza mashala!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 16:35:45
Gift
eminesqu meni su rekli da, ukoliko je problematicno ocno dno, (sama dioptrija nije pokazatelj) pri prirodnom porodu moze doci do pogorsanja vida, pa cak i ispadanja oka...kod mene je dioptrija -5 al su mi pregledali ocno dno i nije toliko problematicno, sad za sad mogu prirodno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 17:01:19
mamina princeza
Drage moje koje sus e porodile sve najbolje im zelim .. vidim ima noviteta na novim temama:)))
Ja sam danas isto bila na pregledu kod privatnika ... manje vise sve ok dobila neki prasak za zatvor koji se nadam da ce pomoci i kremu za hemerodie jer su svakim danom sve gori. Bebica dobro hb sad nije vise ni veca nego treba vec u dan koliko je i trudnoca velika. Moram malo vise da jedem jer mi je krvna slika u globalu slabija nego prije mjesec i po .... nista strasno al rapidno opada sve. Najgori mi je urin koji cu jos jednom ponoviti i mislim da cu morati antibiotike al eto dr nek kaze. Bebica se normalno razvija sto je najbitnije i doktor kaze niije siguran za spol al cini mu se da c eimati nesto izmedju nogu sto visi:) Tako mi je i prosli put rekao za curicu pa potvrdio na pregledu 18/19 sedmica. Vidjecemo hoce li i ovaj put potvrditi.... ja nesto sve mislim da je curica pa bi mi se trebalo naviknuti da je djecak ... al sad kako ovo rece vjerujem i ja da jest. Samo da bude zivo i zdravo ako bog da. Malo mi je grlic kratak i ocekivat da ce kada beba narste jos malo postati uloziv al sta je tu je . Bice sko Bog da dobro.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 17:10:07
eminesqu
eminesqu meni su rekli da, ukoliko je problematicno ocno dno, (sama dioptrija nije pokazatelj) pri prirodnom porodu moze doci do pogorsanja vida, pa cak i ispadanja oka...kod mene je dioptrija -5 al su mi pregledali ocno dno i nije toliko problematicno, sad za sad mogu prirodno...
Ja sutra idem u Kumrovec na pregled, posto na Vojnickom doktor dolazi samo utorkom i cetvrtkom (a danas kao nije bio tu). Pa cu da vidim sta i kako. Povrh svega, uhvatila me je i panika vezana za MRSU, i stvarno sam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 17:12:50
drznica
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
Drage moje koje sus e porodile sve najbolje im zelim .. vidim ima noviteta na novim temama:)))
Ja sam danas isto bila na pregledu kod privatnika ... manje vise sve ok dobila neki prasak za zatvor koji se nadam da ce pomoci i kremu za hemerodie jer su svakim danom sve gori. Bebica dobro hb sad nije vise ni veca nego treba vec u dan koliko je i trudnoca velika. Moram malo vise da jedem jer mi je krvna slika u globalu slabija nego prije mjesec i po .... nista strasno al rapidno opada sve. Najgori mi je urin koji cu jos jednom ponoviti i mislim da cu morati antibiotike al eto dr nek kaze. Bebica se normalno razvija sto je najbitnije i doktor kaze niije siguran za spol al cini mu se da c eimati nesto izmedju nogu sto visi:) Tako mi je i prosli put rekao za curicu pa potvrdio na pregledu 18/19 sedmica. Vidjecemo hoce li i ovaj put potvrditi.... ja nesto sve mislim da je curica pa bi mi se trebalo naviknuti da je djecak ... al sad kako ovo rece vjerujem i ja da jest. Samo da bude zivo i zdravo ako bog da. Malo mi je grlic kratak i ocekivat da ce kada beba narste jos malo postati uloziv al sta je tu je . Bice sko Bog da dobro.
Hmeroidi uhhh...katastrofa jedna... Ja muku mucim 2 godine, naravno u trudnoci se to pogorsa. Sad sam im nasla jednu foru a to je da sto cesce mazes unutrasnjost cmara sa nevenovom kremom...bukvalno natrpas u guzu kreme da je uvijek podmazano...tako kad imas stolicu da se ne pogorsavaju i obavezno poslije stolice natrpati opet. Mozda zvuci smjesno, meni je to rekla jedna dr.koja ima problem. Nema im stvarno nekog lijeka, naravno ishrana, da je sto vise kuhanih jela. Probaj, vrijedi...imas u apoteci nevenovu sa B vitaminom mislim oko 5KM.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 17:17:32
treciputmama
IZVORNA PORUKA: animagical
mahanje od mog smotuljka dosli smo kuci! semice i sanela asja sve najljepse vam zelim... evo reklama!
masallah presladak je a kosica ko u moje Amine...i da znas jos joj nije opala, samo malo izblijedila ...glavna je faca gdje god se pojavi , ona malena, a kosica ko u djevojke...pa da znas kako ces se folirat s bebicom ovo prvo dvoje imali sasvim malo kosice koja bi brzo opala pa sam uvijek gledala one "kosate" bebache, a sad imam i ja jedno za reklame...kao i ti sad...da ti bude ziv , zdrav i od Boga zasticen...amin...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 17:18:01
mamina princeza
Menije ono klasika problem zatvor i kad imam stolicu jako jako je tvrda i tako od pocetka trudnoce i nije ni cudo sto su se pojavili. Da i ja sam se inace mazala nevenovo al ne toliko cesto sad cu i nevenovu i ovu neku koja je ustvari za vene . Mislim da mi se regulise stolica da bi prosli vrlo brzo. Kod mene ne pomaze ni jogurt ni sljive ni smoklve ni nista vala nema sta nisam. Sad dobih te neke kesice na kojim apise da msiju trudnice pa i to da probam. Valjda pomogne....
Imala sam ih i ja nekad al vise unutrasnje sad su mi vanjski pa bas ruzan osjecaj.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 17:18:40
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: animagical
mahanje od mog smotuljka dosli smo kuci! semice i sanela asja sve najljepse vam zelim... evo reklama!
Animagical cestitam jos jednom, maleni je presladak Konacno ste ga docekali, blago vam se... Mene presisa sanela_asja a bi joj termin poslije mene Al neka ja se jos psihicki nisam pripremila
Ja bih za zgaravicu preporucila donat, meni on uvijek pomogne i to u kratkom vremenu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 17:21:15
sporty mamaa
Mamina princezo ja sam nedavno u novinama "Moja beba" procitala kako je za hemereoide jako dobro rasjeci paradajz po pola i staviti ga na to mjesto. Da jako brzo produ, to sam rekla mami iona kaze kako joj nista nije pomoglo ko to. Pa eto probaj, zvuci malo fuj, al ako pomaze ja bi pokusala...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 17:30:40
drznica
Vjerujem ti i stvarno tu bol i nelagodnost samo moze razumjeti neko ko je imao problem. Samo prati da ti je uvijek "podmazano" Kad zaboli, stavila bi ne znam ni ja sta...al zato bolje prije nego zaboli da je stanje vec osigurano.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 18:52:11
drznica
Drage moje, sta vi mislite o ovoj ponudi iz Baby centra za 106,00KM izdajalica, dvije male bocice,2 srednje i sterilizator za bocice za mikrovalnu. Radi se o AVENT marki. Ne znam da li ce trebati ta izdajalica, mozda i nece...bocice su inace oko 15,00KM...ovo je sad u kompletu neka akcija.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 19:07:58
Gift
Drznice cula sam da je Aventova izdajalica dobra i tu joj je negdje cijena, a za flasice njihove ne znam, ako su i one dobre pa jos sterilizator isplati se, al mozda ti izdajalica nece ni trebati..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 19:09:47
Bebica11
Drznice cula sam da je Aventova izdajalica dobra i tu joj je negdje cijena, a za flasice njihove ne znam, ako su i one dobre pa jos sterilizator isplati se, al mozda ti izdajalica nece ni trebati..
potpisujem
a eno neke majke govore da je izdajalica dobra ako majka ima obaveza pa da pripremi mlijeko za bebu ako ide negdje, ne mora biti samo onaj slucaj nuzde
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 19:16:18
drznica
Pa i ja kazem, nadam se da nece trebati....mozda ako bude mlijeka, pa kad pocnem radit da izdajam jer mi je trudnicko 6 mjeseci.Nadam se da ce ovo bit kad se porodim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 22:10:56
sweet BaBy
masallah animagical, neka je ziv i zdrav puno godinja. Nadam se da ste sve dobro i da bebice veselo lupkaju Moja je pravi mali nemirko hehhhe ali vazno je da je dobro.
ujutro aBd idem na kontrolu jedva cekam da vidim moju drugu princezu (ako nije princ hehehheh) Pusa za sve i
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.9.2011 22:21:07
sanela.asja
Zdravo sada vec Bivfe drugarice salim se falice mi ova tema Danas smo stigli kuci nakon dva dana bborbe sa doktorima i njihovim dijagnozama Moj Dzenan se rodio 14.09 u 20 i 30,3 700 tezak 55 dug,uglavnom sve se brzo zaboravi bitno je da smo dobro i da smo kuci Dzenan se privikava razgleda,malo ga muci stomacic,nemoze da kaki neznam zasto dojimoi okice mu krmeljaju Asja je danas bila uzasna jedva sam cekala da zaspi cjeli vrjeme je plakala iako sam joj poklanjala punu paznju Uglavnom Semica i ja smo srele u radjaoni,zahvaljujem joj se sto mi je pomogla kad sam imala napone zvala je sestru da mi pomogne deljacu pisat u Porodjajnoj kad se malo oporavim Animagical cestitke
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Drage moje, sta vi mislite o ovoj ponudi iz Baby centra za 106,00KM izdajalica, dvije male bocice,2 srednje i sterilizator za bocice za mikrovalnu. Radi se o AVENT marki. Ne znam da li ce trebati ta izdajalica, mozda i nece...bocice su inace oko 15,00KM...ovo je sad u kompletu neka akcija.
Ovo ti je draga prejeftina ponuda, uzimaj odmah Izdajalica, imam jos uvijek platila je 120 km, godinu dana izdajala mlijeko na nju, svakako ako se vratis na posao moze ti trebati. A i izmedu podoja, bebi vecinom ne popoje sve pa je dobro izdojiti. A iako ces negdje izaci, da netko moze bebi dati da pije tvoje mlijeko... Bocice isto njihove koristila, jedna cini mi se oko 10- ak km, tako da.... Sterilizator isto savrsena stvar ako ne dojis, imam ga, cak ga i posudivala, ljudi prezadovoljni... Stavis cini mi se 2 min u mikrovalnu i bocice bez otkuhavanja spremne za upotrebu... A kosta oko 120 km... Meni ovo zvuci nevjerovatno
Drznice i u DM-u je bila ista ponuda, ne znam je li jos traje. Sad je inace sama izdajalica 105KM uz koju dodju dvije flasice, tako da dobijes sterilizator gratis. Ja imam izdajalicu kako sa Anom sam kratko dojila, svega je par puta upotrijebila, a sad dojim i opet je nisam upotrijebila jer ovaj moj maleni kad se nadoji po tri-cetiri sata miran pa nema potrebe i kad izadjem gdje, a on ostane sa tatom da izdajam, a posto ces ti ranije na posao moguce da ti i zatreba.