Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mene od 1:21 drmaju kontrakcije i evo molim Boga da su lažne. U krevetu nisam mogla izdržati i uspuhala se pravo, pa sada ustala i hodam po kući. Zadnje dvije na 5 minuta ali bol je konstantno prisutna, slabije ili jače, gladna sam i piški mi se stalno . Tek smo 35. tjedan (34+2) i baš me je strah uhvatio. Ne od poroda, nego za bebicu. On bio pravo aktivan pred spavanje, MM i ja gledali serije do pola 12 i malo me počelo, popila sve vitamine i apaurin i u krpe, ali slabo sam uspjela zaspati. Samo se nadam da je ok, i razmišljam gdje da se ujutro zaputim na pregled. Ni knjižca nije ovjerena, trebala sam ujutro vaditi nalaze za pregled kod privatnika i vidi sad ovo . I pravo mi frka jer smo trebali sljedeći tjedan potpisivati ugovor za matične i početi sa nalazima za Vojnu. Ma samo da bebe bude dobro, lako ćemo za ostalo.
Drage moje, sta vi mislite o ovoj ponudi iz Baby centra za 106,00KM izdajalica, dvije male bocice,2 srednje i sterilizator za bocice za mikrovalnu. Radi se o AVENT marki. Ne znam da li ce trebati ta izdajalica, mozda i nece...bocice su inace oko 15,00KM...ovo je sad u kompletu neka akcija.
drznice ako mislis dojiti i vratiti se na posao sa 6 mjeseci,obavezno uzmi ako mozes dok je na akciji - jer je ovolik opara sama izdajalica bez iceg! A ako budes dojila,morat ces se izdajati dok si na poslu jer ce ti mlijeko nadoci. Meni se pokazala bas dobrom ova AVENT-ova
E drage moje bili smo na pregledu jucer.....masallah...sve ok....bebica napreduje za 5....danas smo usli u 21.sedmicu a bebi je za 22-ije.....okruglica mala.....i na kraju pitamo doktora da vidi sta je je li curica ili djecak.......pita on meme sta ja mislim da je ...ja kazem curica ...kaze ....JESTE.....tako drage moje da je moja beba pisuljica ...kao sto sam i predosjecala....
Sinoc me je zgaravica satrala bukvalno me ubila ...inace par badema rijesi sve ali sinoc dzaba ....pa daj ovo daj ono ...na kraju mlijeko.....uffff
E drage moje bili smo na pregledu jucer.....masallah...sve ok....bebica napreduje za 5....danas smo usli u 21.sedmicu a bebi je za 22-ije.....okruglica mala.....i na kraju pitamo doktora da vidi sta je je li curica ili djecak.......pita on meme sta ja mislim da je ...ja kazem curica ...kaze ....JESTE.....tako drage moje da je moja beba pisuljica ...kao sto sam i predosjecala....
Ostalim bembelicama velike pisuceee
hehe masaAllah, da ti bude sretna i hairli ako Bog da, i ja sam kod svoje malecke predosjecala da je curica, cak sam sanjala stalno da sam dobila kcerku, a i mm je sanjao da sam se porodila i da sam rodila curicu, a jednom sam sanjala cak 3 curice, sve jedna do druge do uha , i duge kosice imaju, brinete , pa eto vidjecemo ako Bog da
Uh sreca pa je petak, za mene kraj radne sedmice jos danas izdrzati i eto ga vikend
Sanela cestitam ti na dzordzu malenom i stavi nam sliku da parimo oci
Emma nadam se da si dobro i ja sam u 34 sedmici i razmijem tvoj strah ako ti je frka mozes otici na jezero na pregled ne traze ti nista ako je hitno tj imas bolove pa kasnije doneses uputnicu..... za vojnu stavrno ne zznam
Drznice, mislim da tije to dobra ponuda a pogotovo ako se moras vartiti na posao za 6 mjeseci. uzmi ti to pa i ako ti ako Bog da s pocetka ne bude ni trebala doci ce ti dobro kad krenes na posao......a i sterilizator je tu
Zene da vas pitam, vi sa iskustvom do kada se beba moze okretati u pupi, meni je na posljednjem pregledu prednjacila glavica tj bebi se fino pripremila i sve vrijeme joj osjecam nogice gore pod rebrima....međutim nocas se okrenula cini mi se jer je osjecam kako lupa na skorz drugu stranu...... pa sam se malo prepala a ne znam do kada moze da se okrene?
hej zene, sto vise niko ne pise na temi detalji s uzv pregleda, skoro od augusta niko nije nista pisao, a dosta je islo na uzv....ja malo gledala otprilike kolika mi je sad bebica aBd , jedva cekam srijedu na uzv aBd
Moj mali fudbaler...ili me nevoli ili zamislja da je ovo sve njegovo pa da moze da radi sta hoce slomi me...niti mi da zaspati, niti spavati...sad vec moze i muz da osjeti, njemu zanimljivo, on zaspe sa rukom na stomaku, a ja ostanem jos sat vremena budna
Arina cestitke za malenu
Sensia bebica se moze okretati do poroda, tj. do prije poroda, dok joj se glavica nesmjesti u porodjajni kanal u malu karlicu, onda vise nema okretanja...
Emma... nadam se da ce aBd sve biti dobro!!! Sigurno si se do sad javila nekom doktoru! Javi i nama sta je bilo!
Bebice tnx za kafu, ja cu samo ovaj rahatlokum...mmm...izgleda dobbbrrooo!!!
Jutro ja moram na ovu temu da virnem Mi smo imali tesku noc,mali nezna da uzme dobro siku pa se mucimo i sa stolicom imamo problema ,mene bradavice bole al ocekujemo babicu pa da mi pokaze kako i sta.. A slikica ce malo pricekati kad se malo oporavimo Ljubim vas sve i pazite na tibe
a mozete li mi reci da li vi nekad trazite i misljenje drugog dr. ili samo idete kod onog koji vam vodi trudnocu? mislim i kad je sve ok, nego cisto onako da jos neko tako reci "potvrdi" da je sve tako i tako....
sensia beba se moze okrenuti dan pred termin, to sam vidjela kad sam lezala u bolnici
Bog te cuo moja bebice al za koji dan cu na pregled pa cemo vidjeti sta je i kako, mozda i umisljam, al i prvu put kad se okrenula glavom dole sam osjetila......
Jutro ja moram na ovu temu da virnem Mi smo imali tesku noc,mali nezna da uzme dobro siku pa se mucimo i sa stolicom imamo problema ,mene bradavice bole al ocekujemo babicu pa da mi pokaze kako i sta.. A slikica ce malo pricekati kad se malo oporavimo Ljubim vas sve i pazite na tibe
Cestitamo!!! Po deseti put Ziv nam i zdrav bio mali Dzordz! Naucice on da uhavti siku, samo polako! Cim se malo naviknete hocemo reklamu - slike!!!!
a mozete li mi reci da li vi nekad trazite i misljenje drugog dr. ili samo idete kod onog koji vam vodi trudnocu? mislim i kad je sve ok, nego cisto onako da jos neko tako reci "potvrdi" da je sve tako i tako....
Pauza ja ti mogu reci kako ja radim, idem u skerlica regularno, i na uzv kontrole na GAK paralelno, i dr. na gak-u kaze da ovi dole nisu obuceni da gledaju uzv, zato mi je dr. dole i rekla kontra spol i da mi je posteljica na skroz drugom mjestu ali su generalno dobri...eto tako ja sebi "potvrdim" da je sve ok!
pauza ja ne trazim 2.misljenje, vjerujem svojoj dr, pogotovo sto je zena s iskustvom s GAK-a...a vjeruj ispocetka sam isla jednoj drugoj dr privatno koja mi je propisivala jednu terapiju a doktori s GAK-a drugu pa sam bila u konfuziji koga da poslusam, pa sam odabrala dr sa GAK-a i od tada svako potvrdjuje njenu terapiju kad odem na GAK mimo nje...tako da nemam nekih vecih nedoumica i strpim se evo dok mi dodje vakat za termin :D a oduzi se 4 sedmice
Jutro... bebice hvala na kafi sad cekam dorucak od babilon
Sensia moja se isto neki dan okrenula guzom dole, tacno sma osjetila, a bila je glavicom na proslom pregledu, tako da moram na kontrolu za 15 dana, da dr. vidi okrece li se, mislim da je vazno da se sto prije okrene jer kasnije je sve teza pa samim teze se i vrti...to ja onako laicki
nadam se ipak da je tvoja ostala glavicom dole, da je samo bila malo zivahnija...
Jucer sam zaboravila poželjeti dobrodoslicu svim novim trudnicama...zelim vam skolsku trudnocu i lijepih
Jucer sam malo virila u svoju kesu sa malim stvarcicama i pomislila sta ako bude djevojcica he he he...tako mi je bilo smjesno , sve one boje, pa lanena kosulja, pa tene, bas sega...iako sam ja sigurna da je djecak bas sam se slatko nasmijala kad sam zamislila konfuziju koju bi izazvala djevojcica
mea i sensia kakav je osjecaj kad se beba okrene? mene nekad ubi kad lezim na desnoj strani, izvrce se, e sad dal se okrece il udara samo ne znam
ja sam tacno osjetila i vidjela dio tijela (glavica ili guza) kako gura stomak i tacno vidis lopticu kako izađe i gura, meni je bila gore skroz ispod grudi pa se onda zatalasa pa lupi dole skroz kod gospođe, dugo mi je bila visoko gore i bilo je tvrdo,nekad sa lijeve , nekad sa desne strane, a onda odjednom osjetim da nema nista iznad pupka, ne mogu napipati, ali zato pritisne dole jako...