|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1194 1195 [1196] 1197 1198   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
16.9.2011 10:59:41   
babilon
Jutrooooooooo zeene!

evo odmah da pristavim dorucak
user posted image

Mea pa kad se bebi okrenu, eh sejtana malog ihihi...
Meni je samo 1 potvrdeno da je djecak, ostalih puta nije moglo da se vidi, a sad ovaj zadnji u prvom planu bile noge rasirene (!!) i ja nisam vidjela nista, i kasnije zaboravi pitati doktora jer je odmah krenuo s mjerama glavice i to i ja se ziva ukocim dok mi ne kaze ad su mjerice ok...
Odjeca mi je poluneutralna hahahahah, ali sam rekla da cu ponijeti makar rozu trakicu za glavu ako nas iznenadi.. iako ja od pocetka imam osjecaj da je curica, ali haj ko ce ti ga znati... Isto tako sam prekjucer mislia da je ponejdlejka, aono srijeda :)))))))

vodolijo sta je s doktorom? sta kaze za grlo??

emma sretno danas kod Divija!

Meni danas stize krevetic aBd ihihihi u pon kupujem posteljinu i kad sve to fino montiram slikam i postavicu ;D samo moram jos da okrecim ihihi i tapete nalijepim :D :D :D:D

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 29876
16.9.2011 11:01:51   
bebix
Sanela cestitam ti jos jednom i brz oporavak oduser posted image , blago tebi ti si sa svojom Asjom vec zajedno, a ja se samo sekiram kako ce moji momci bez meneuser posted image
Sin je treci razred a kad ja budem u bolnici druga je smjena, idem gore leci u nedjelju a cr je u ponedjeljak aBd ako se od sekiracije prije ne porodimuser posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 29877
16.9.2011 11:05:56   
Hannica
Dobro jutro zenice!!user posted image
Joj sto je vruce danas,evo vec sam sva mokra...nista mi se ne radi.user posted image
Tako rado bih izasla negdje u setnju,shoping ili nesto slicno ali ne mogu s Hanom nigdje,znam da ce samo vristati i histerisati. Bas mi je potrebno malo odmora os svega.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 29878
16.9.2011 11:07:14   
star
IZVORNA PORUKA: bebix

Sanela cestitam ti jos jednom i brz oporavak oduser posted image , blago tebi ti si sa svojom Asjom vec zajedno, a ja se samo sekiram kako ce moji momci bez meneuser posted image
Sin je treci razred a kad ja budem u bolnici druga je smjena, idem gore leci u nedjelju a cr je u ponedjeljak aBd ako se od sekiracije prije ne porodimuser posted image

bebix nema sikiracije !!! bices ti sa svojim momcima prije nego sto mislis user posted image budi hrabra za svoju djecicu..user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 29879
16.9.2011 11:08:05   
mea29

bebix nemoj se sekirati toliko, vjerujem da ti tesko pada razdvajanje ali tvoj sin je vec veliki momak i tata ce mu biti dobro drustvo user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 29880
16.9.2011 11:09:53   
Vodolija83
Eh user posted image moje,evo i mene...
Ja jutros napokon duze odspavala,probudila se prije satak,malo sam vas iscitala,pa da i ja "koju" sarnemuser posted image
Morala sam nadoknaditi ona svoja smijesna budjenja u 4 ujutro.
Juce sam bila na pregledu u ambulanti,dr.kaze da nije nista strasno,cak ne vidi nikakvu upalu grla,i kada sam joj rekla da me grlo skoro pa popustilo i sve je preslo na onaj dio izmedju nosa i grla,rekla mi samo da uzmem kapi za nos,puno C vitamina,i da nastavim se ono sto sam joj nabrojala da koristim.
Rekla mi je da nema potrebe za antibiotikom,jupiiiiiiiiiiiii user posted image
Uglavnom jutros sam dosta bolje,al sam se probudila sva preznojena,mjerila sam maloprije temp.36/9 (mora da je bila malo visa pa opala) Sad me boli nosna sluznica i otekla,od silnog ispuhivanja... Sve u svemu ide na bolje hvala Bogu user posted image
Ja uvijek sa komentarima krenem nekako odozdo,jer mi je to svjeze dok vas iscitam...
Mea29,ja sam pokusavala sloziti tetra pelenu prema onom prikazu na RR,ali nema sanse,apsoultno mi nije islo i na kraju odustala.
Odem prije par dana do kolegice sa faxa(ona ima malu curicu) i objasni mi u trenu,mislim da sam i ja to sama napravila u roku 5 sekundi bukvalno.
Sensia,i ja se brinem malo oko okretanja bebaca,jer moj zadnjih dana haos pravi u pupi,nadam se samo da jos uvijek prednjaci glava,a sto se tice toga do kad se bebi moze okreati,100% do poroda,zna se okrenuti i tik pred porod.(Nekom bude guzom mjesecima,i onda tik pred porod fino glavicom) Ma ne brini,bice sve ok user posted image
Sad samo malo luduju,traze sebi mjesta user posted image
Pahuljice,tu saaam,nisam se juce stigla javiti,a sinoc se prijavila,nesto nigdje nikog nije bilo,pa ni ja nisam pisala.
emma.L,nadam se da si sad kod Divana na pregledu i da je sve ok.Javi nam sta je bilo ...
Arina,cestitam za user posted image user posted image user posted image user posted image
Drznice,to ti je fina ponuda,a ako ces poceti ranije raditi,ta izdajalica ce ti dobro doci aBd.
Sanela.asja,nadam se da ce se malena curica ubrzo naviknuti na bracu Dzordza i da ce sve doci na svoje mjesto,djecija je to ljubomora...

Sto se tice kozmetike za bebu,kod nas je malo los izbor Penatena i nije bas tako dobar kao sto je vani.Ja sam eto dobila od seke sve od Penatena kad je bila u Njemackoj,a i sveki ce mi jos donijeti.Gore najcesece koriste penaten.Nemam nista protiv hipp-a,al sto se tice forsiranja na vjezbicama,100% im je sponzor. Za ostale se nisam odlucila...Penaten je i prije rata bio naj,naj...dok je moja seki bila mala.Al za guzu vam preporucujem bademovu i to iskljucivo Galasovu.
Odoh i ja praviti sebi puru,jeste zlice,kako vi brzo otvorite apetit. user posted image
Za sve ostale user posted image user posted image user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 29881
16.9.2011 11:18:47   
bebix
IZVORNA PORUKA: mea29

Hvala vam puuuuno drage moje ma kad mene je malo komlikovana situacija, muz je 70% invalid prije 4, 5 godine je imao izljev krvi na mozak, mislim cudom je ostao ziv, posljedice su kao kod mozdanog udara lijeva ruka nikako ne funkcionise i dosta je ovisan o meni iako je dobio promjenu radnog mjesta i sad radi vozi doduse automatika ali sto se tice da moze oko sina slabo to ce moj djecarac i postavljati da jedu i rasklanjati, a jos mi je bilo teze kad mi neko vece rece mama nemoj se ti sekirati ja cu tati pomagati da se istusirauser posted image
Mislim ja sam navikla na sve to nije meni tesko zelim i drugima koje se nalaze u nekoj naizgled teskoj situaciji da pokazem samo da ima gore, kao sto znam da ima gore i od ove situacije, uglavnom prelijepo je u svemu ovome sto nas troje kao djecica iscekujemo nasu novu igrackuuser posted image user posted image
Ljubim vas sve, stvarno ste mi super, bit ce mi neobicno dok budem gore i ne mognem vas citatiuser posted image
bebix nemoj se sekirati toliko, vjerujem da ti tesko pada razdvajanje ali tvoj sin je vec veliki momak i tata ce mu biti dobro drustvo user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 29882
16.9.2011 11:19:19   
Vodolija83
Ja mislim da je vama teze procitati moj post,nego meni sve vase zajedno koje ste napisale dosad user posted image
Nego Babilonko,kasnis nam s doruckom,evo malo cu zameziti,a meni voda za puru kuha user posted image
A draga,sta god bude,djecak ili djevojcica,samo nek sve dobro prodje aBd,ionako su ti neutralne boje srecomuser posted image
Bebix,znam da sve majke brinu oko ostavljanja djece kuci kad idu na porod.ja ne znam kako je to,al nemoj brinuti,proletice to ...

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 29883
16.9.2011 11:22:13   
bebix
IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Ja mislim da je vama teze procitati moj post,nego meni sve vase zajedno koje ste napisale dosad user posted image
Nego Babilonko,kasnis nam s doruckom,evo malo cu zameziti,a meni voda za puru kuha user posted image
A draga,sta god bude,djecak ili djevojcica,samo nek sve dobro prodje aBd,ionako su ti neutralne boje srecomuser posted image
Bebix,znam da sve majke brinu oko ostavljanja djece kuci kad idu na porod.ja ne znam kako je to,al nemoj brinuti,proletice to ...

Vodolija mislim da sve trudnice imaju taj period prehlade, ja sam bas dobar dio trudnoce imala tih dana, stalno curenje nosa kao da je decembaruser posted image  i grlobolje samo udari po vitaminima mislim na one u vocuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 29884
16.9.2011 11:24:28   
bebix
user posted image user posted image  vidi se da sam vise pukla prosli post sam upisala u Meinuser posted image user posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 29885
16.9.2011 11:27:00   
babilon
Vodolijo bas mije drago da si bolje a i da ne mroas antibiotike koristiti user posted image user posted image  covjeku odmah lakse da se ne mora ubijati njima!

Pitanj za madrac:  je li iko od vas kupovao madrac u nobilu? Ako jeste, koji ste i koja je cijena? A inace, ove hanumice iz Sa, gdje ste kupovali madrac?? i ove iskusnije koji preporucujete! Danas bih trebala ici da uzmem aBd i madrac :D

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 29886
16.9.2011 11:40:00   
bebix
Babilon nisam kupovala u Nobilu djeciji madrac, kupili smo za bracni i mogu ti reci da je ooodlicanuser posted image ,
mi za bebu jos nismo kupili krevetic imamo za pocetak jednu slatku kolijevku a krevetic cemo najvjerovatnije kupiti u Adaxu onaj za putovanje i madrac takodjer kod njih debljine 10cm mislim da je kod njih cijena madraca 100 km jer ima onaj popust na gotovinu a taj je kao najbolji ima i onih tanjih i sa obicnim punjenjem koji su jeftiniji

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 29887
16.9.2011 11:45:59   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: babilon

Vodolijo bas mije drago da si bolje a i da ne mroas antibiotike koristiti user posted image user posted image  covjeku odmah lakse da se ne mora ubijati njima!

Pitanj za madrac:  je li iko od vas kupovao madrac u nobilu? Ako jeste, koji ste i koja je cijena? A inace, ove hanumice iz Sa, gdje ste kupovali madrac?? i ove iskusnije koji preporucujete! Danas bih trebala ici da uzmem aBd i madrac :D

mi smo uzeli u dormeu...prvo starijoj veliki madrac...i onda bebiju za mali krevetic...cijena 170 KM...madrac ima dvije strane...jedna tvrdja za malu bebu a kasnije se okrene na drugu stranu kad bude malo starija...presvlaka na madracu je nepromociva moze se skinuti i prati...eto moja preporuka jer smo bas zadovoljni :)

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 29888
16.9.2011 11:58:10   
Vodolija83
Hvala Babilon ! user posted image
Sto se tice madraca,Sensia je kupila u Nobilu,pa nju pitaj oko cijena.Moji kumovi su za malenog kupili u Nobilu,platili 170 KM,doduse prije god.i po.Maleni ga koriti vec 17 mjesecii kazu da je kao nov i da se dobro pokazao.
Mi smo kupili u Adaxu ovaj prvi :

http://adax.hr/djecji-krevetici/cijena/madraci  (Kokosova vlakna,memo i pu pjena-5 slojeva)
Antialergijski je i antibakterijska navlaka...pa vidjecemo kako ce se pokazati.Cijena je oko 139 KM i na tu cijenu imas popust od 15 %.Tek kad smo dosli kuci vidjeli smo da se ustvari pravi u BIH,A Hrvatska (Adax) ga uvozi... al eto...nadam se da ce biti udoban mom bebiju,jer je po sastavu odlican.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 29889
16.9.2011 12:04:09   
Vodolija83
Bebix,valjda se i neka prehlada mora desiti,jer ipak nama nase bebare odvuku sve sto je dobro iz nasih depoa,ocito im nisu dovoljni svi ovi vitamini koje unosimo...user posted image
Ma ja sam udarila po svemu prirodnom,nema cim se ne kljukam,muka mi dodje nekad.
Nadam se da ce ubrzo proci...

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 29890
16.9.2011 12:04:34   
emma.L
Evo mene s pregleda, narednih dva tjedna strogo mirovanje i gynipral + apaurin. user posted image
Izgleda da je ovo noćas bilo baš učinkovito. Elem, prvo je predložio par dana bolnice i infuzija gyniprala, a onda se ispostavilo da po UZV nalaz grlića nije tako loš kako izgleda pri vaginalnom pregledu, pa je rekao strogo mirovanje i da pokušamo ovu terapiju. I sad sam u strahu hoću li podnijeti gynipral i hoće li pomoći da se kontrakcije smire. Ako ne, ujutro pravac neka bolnica negdje user posted image . Ali ok mi je i to jer je beba dobro skroz, oko 2.5 kg, pluća prilično zrela pa kao i da krene uskoro, velike su šanse da se može izbjeći i žutilo i inkubator. A nije još skroz nisko, pa je i to dobro.
I još se tješim da je meni kriza 10 dana, a druge leže mjesecima za svoje piliće. Samo mi je zbog Eme teško, ali kako je, tako je.
A kozmetika... s Emom smo kupovali Hipp i Mustelu, a Ivinu kremu sam posebno kupovala u Mostaru, pravila mi kumina mama. Sve je to divno, ali poslije smo na Emi isprobali svašta i Babylove plavi je super čini mi se, tako da će to biti za mališana sve su prilike, kupka i maramice. Od Ivine ne odustajem ipak, mada nam je i Pavlovićeva original bila ok. 
I nadam se da ću ipak ja kad prođu ova dva tjedna to kupovati sa mojom šmizlom.
Eto, uživajte. Pusa!!!

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 29891
16.9.2011 12:07:15   
Bebica11
emma evo ja sam na ginipralu 2.mjesec, nista se ne sekiraj, cim te toliko boljelo i nije bilo bezazleno...

mene isto u zadnje vrijeme ledja stezu,nadam se da ce biti sve ok aBduser posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 29892
16.9.2011 12:10:32   
Sensia
Kupili u Nobilu, Leo se zove antialergijski antibakterijski........nema opruge vec je HR pjena, 12 cm, skida se pamucna navlaka na rajfešlus..... 86 KM meni djeluje extra. to nije ni najskuplji a ni najjeftiniji, srednja je neka ciejna

a eto za nekih 15 km vise meni se cini i ovaj vodolijin ok.....

dormeo, nobilo, moj san..... samo nek je radnja specijalizirana i neces pogrijesiti

i da , ja nesto nisam ljubitelj opruga ali kazu da tokod bebe nema nikakve veze jer one su mrve male a ne ko mi teski ljudi pa da te opruge imaju veze user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 29893
16.9.2011 12:16:41   
Sensia
emma bice to ako Bog da ok, gynipral bi trebao pomoci, hajde sad mirovanje
budi disciplinovana. predpostavljam da je tesko kad imas malo dijete strogo mirovati ali skontaj strogo mirovanje 10-15 dana i eto tebe u "zelenoj zoni" i onda bebi moze kad hoce

da je nesto bas bas ne daj Boze alarmantno ne bi te vratio kuci user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 29894
16.9.2011 12:21:18   
babilon
Hvala vam zenice draga na odg za madrac :D
vidjcu bas danas ovaj u adaxu, a tamo sam kontala vaskako da svratim da uzmem komplet posteljinu ili lavica ili zebru ili pandu... :D zaljubiTA sam u njih od prvog dana kad sam ih vidjela :D :D :D

nobil dole negdje prema guzvi pa mi bas to i nije nssto... hm... One tete u onoj radnji na pofalicima pored Azela isto imaju madrace, ali samo 2 tipa jedan 70cca drugi 90cca... je li tamo iko kupio?

ps.gdje ste kuiple spavacice/pidzame? one za bolnice... pijacai l...?

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 29895
16.9.2011 12:24:24   
Vodolija83
Sensia,imas PP  user posted image
emma.L bice to sve ok,gynipral bi trebao smiriti te kontrakcije,pa da nam user posted image stigne aBd na vrijeme.
Babilon,najbolje kupiti 2 obicne spavacice,1 obavezno halali,a mozda i 2.Tako da kupi najjeftinije,samo da su pamucne.Ja cu tako...
Nek ti gore bude sa dugmicima zbog dojenja i nek bude siroka,da ti je lakse...

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 29896
16.9.2011 12:34:15   
minie
Pozdrav i od mene za danas,

Nesto sam bas mnogo razmisljala, zenice koje se planirate poroditi u Vojnoj bolnici, da li ste razmisljale o porodu na onom stocicu (imaju zaljepljeni gore panoi)? Bas cu pitati doktora u cetvrtak, da vidim sta on misli o tome.

Mi cemo isto kupiti madrac svom bebiju u Nobilu, jer su njihovi madraci bas super.

Eh da i ja prijavim nas izbor imenauser posted image Nas bebac ce se aBd zvati Rijad, mada smo se prvo bili odlucili za ime Aid, ali nekako skontali kako ce ruzno zvucati kad se zovne Aide. Meni se jos pravo svidja i ime Dzenir, ali posto je mm Dzenan, a svi ga zovu Dzeno i user posted image bi sigurno svi tako zvali.

babilon - ja sam dobila obje, jednu sa puno dugmica i jednu sa nekim prorezima sa strane. Mislim da su obje kupljene na pijaci, ali je turski pamuk, i mislim da su obje bile po cca 15 KM. Meni su sasvim OK.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 29897
16.9.2011 12:39:14   
Vodolija83
Babilon,nasla sam sad Rn.pa ti mogu reci pravu cijenu madraca 135,60,a za gotovinsko placanje s popustom od 15% izadje 115,26 (eto u fening).Meni se cini ok,al svi hvale madrace u Nobilu,pa pogledaj i tamo,zanemari guzvu,to je za bebita user posted image
Minie,lijepo ime masallah.user posted image Meni se svidja i Riad bez J,imamo jednog malenog u blizoj familiji mm koji se tako zove.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 29898
16.9.2011 12:52:06   
Silver
Cure ja sad iz grada, bila sam sa autom, do biro, i tako mi je pozlilo...nekako kao da lebdim...glava u oblacima...isto kao da cu se svaki momenat onesvjestiti, gladna nisam, pila dovoljno tecnosti i sad jela slatko...ali se osjecam uzasno....

Babilonko pogledaj u Adax-u da nema kakvo snizenje pa javi da trcim odmah da kupim krevetic user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 29899
16.9.2011 12:53:56   
Hannica
Meni se place,ne znam sta mi je,nikakvog razloga nemam ali sam bas user posted image . user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 29900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1194 1195 [1196] 1197 1198   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1194 1195 [1196] 1197 1198   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mobilni telefon.
пеперутка16

Jeste li zagovornik kupovine mobilnih telefona za djecu od 2, 3, 4 godine...?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *