Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
dorucak, dorucak, dorucak...gladna sam a nigdje babilonke...sad mi dodje da napravim krofne...
joj sto ja muku mucim sa odabirom imena za bebu...
imas li neke opcije?
od mog tetica zena dala maleckom Afan
I mojoj mami se to sviđa...ali mm samo
meni se ni jedno ne sviđa...pa se zato i mucim...mislim ima lijepih imena ali ni jedno da mi "klikne", da me nekako osvoji i da kazem to je to za mog djecaka...sve su prilike da cu cekati da ga vidim aBd pa da onda skontam
Dobro vam jutro svima. Mene je cijelu noć zezalo, da kažem baš baš boljelo . Oko pola 4 se vratila u krevet i malo sam zaspala, malo su postali blaži bolovi, ali svejedno sam se budila na svaki do 6:15 kad sam navila sat da se sredim za svaki slučaj. I držalo me dok sam se sredila, našminkala, pobudila Emu i spremili se svo troje i malo kao popustilo. Odlučila sam do Sanase po planu izvaditi krv i odmah zvala Divanovića pa ću u 11 na pregled. Prošetala sam malo, godi mi kretanje jer me krsta razvaljuju, ali nema više jakih kontrakcija. Poneka sad naleti. Samo da mi kaže da imam vremena još dva tjedna da pluća budu razvijena, a onda bujrum (ovo me Bog kažnjava što sam kukala da hoće ranije , ali fakat ranije sam mislila da požuri deset dana, a ne mjesec i pol). Sad ću lagano poubacivati u torbu svoje stvari za bolnicu, lako mi ih je osvježiti ako ne bude ništa uskoro. Joj, a lude misli cijelu noć- cijeli spisak MM-u u glavi sročila gdje će šta kupiti za bebu, kao ima 24 sata da kupi, opere, osuši, namjesti krevetić,nađe AS ili nosiljku (naša na posudbi još mjesec dana, rekla ljudima da ne žure) i dođe na vrijeme po nas jer mi ne želimo čekati u bolnici . I naravno, sve to s Emom, jer sam ja planirala sve s njom odraditi da ona bira za brata. I onda se raspekmezim i ne mogu joj ući u sobu da ne oplačem. Bože, noću je sve strašnije i luđe. Pogotovo su trudnice luđe . Uglavnom, uživajte u jutru i pišemo se nakon pregleda.
silver i bebice, kod koga vi idete na GAK? meni zadnja dva puta rekli razlicit spol? pa ce valjda naredni put pogoditi.... bas nas zbunjuju :-) mada je najvaznije da je zivo i zdravo, ali eto jos malo pa 6. a mi pojma nemamo sto kaze bebica, oduze se one 4 sedmice cekanja do nove kontrole...
Dobro vam jutro svima. Mene je cijelu noć zezalo, da kažem baš baš boljelo . Oko pola 4 se vratila u krevet i malo sam zaspala, malo su postali blaži bolovi, ali svejedno sam se budila na svaki do 6:15 kad sam navila sat da se sredim za svaki slučaj. I držalo me dok sam se sredila, našminkala, pobudila Emu i spremili se svo troje i malo kao popustilo. Odlučila sam do Sanase po planu izvaditi krv i odmah zvala Divanovića pa ću u 11 na pregled. Prošetala sam malo, godi mi kretanje jer me krsta razvaljuju, ali nema više jakih kontrakcija. Poneka sad naleti. Samo da mi kaže da imam vremena još dva tjedna da pluća budu razvijena, a onda bujrum (ovo me Bog kažnjava što sam kukala da hoće ranije , ali fakat ranije sam mislila da požuri deset dana, a ne mjesec i pol). Sad ću lagano poubacivati u torbu svoje stvari za bolnicu, lako mi ih je osvježiti ako ne bude ništa uskoro. Joj, a lude misli cijelu noć- cijeli spisak MM-u u glavi sročila gdje će šta kupiti za bebu, kao ima 24 sata da kupi, opere, osuši, namjesti krevetić,nađe AS ili nosiljku (naša na posudbi još mjesec dana, rekla ljudima da ne žure) i dođe na vrijeme po nas jer mi ne želimo čekati u bolnici . I naravno, sve to s Emom, jer sam ja planirala sve s njom odraditi da ona bira za brata. I onda se raspekmezim i ne mogu joj ući u sobu da ne oplačem. Bože, noću je sve strašnije i luđe. Pogotovo su trudnice luđe . Uglavnom, uživajte u jutru i pišemo se nakon pregleda.
Sretno na pregledu...cuvamo ti fige da su to lazice...i da neces bar jos dvije sedmice....cuvaj se, nemoj se sekirati, bice sve uredu aBd
silver i bebice, kod koga vi idete na GAK? meni zadnja dva puta rekli razlicit spol? pa ce valjda naredni put pogoditi.... bas nas zbunjuju :-) mada je najvaznije da je zivo i zdravo, ali eto jos malo pa 6. a mi pojma nemamo sto kaze bebica, oduze se one 4 sedmice cekanja do nove kontrole...
ja idem kod dr. Nidzare Abadzic a kod koga si do sad vodila trudnocu???
pauza ja idem kod dr. Lejle imsirije! Jeste malo bezzze cekati mjesec dana do slijedecg uzv-a ali sad ce postajati cesci, svako tri sedmice! Sve pohvale za DR. lejlu, ona mi je jos u 17 sedmici rekla da je djecak,a zadnji put potvrdila, cak zumirala cunu
koju kozmetiku namjeravate kupiti za bebu...trazila sam neka iskustva na temama o bebi ali jos se ne snalazim na tom forumu...na vjezbicama predlazu Hipp...i da ide li koja od vas na vjezbe u Skrelicevu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:06:08
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sensia
nemoj toliko cesto jesti puru
jednom je jela pisala da je stetno vise od 2 puta sedmicno
e ovo prvi put cujem ja je vala jedem i extra mi je, cak me i dr pohvalila zbog pure, pa ne bi djeca dzaba u obdanstu svaki dan jela puru
kad sam ja pocela s purom ona mi je to rekla, nije dobro za crijeva....objasnjavala mi je, al to je hebet stranica ispred na ovoj temi, pa ne mogu sad iskopati, jedino da je pitam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:07:28
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29
evo ja pojela svoju drugu porciju pure ove sedmice znaci jos sam u dozvoljenoj zoni
koju kozmetiku namjeravate kupiti za bebu...trazila sam neka iskustva na temama o bebi ali jos se ne snalazim na tom forumu...na vjezbicama predlazu Hipp...i da ide li koja od vas na vjezbe u Skrelicevu
i nama na vjezicama guraju samo hipp, ali ja mislim da je to zato sto im je hipp sponzor......ne kazem da ta kozmetika ne valja al i mislim da ima i drugih isto kavlitetnih kozmetika za bebu.... neko koristi niveu, neko chicco, neko baby love....... ja stavrno nemam pojam koja je najbolja... znam samo da ne treba johnson i becutan, jer su mi dosta govorili da djeca znaju biti alergicna i da proizvodi imaju one neke lose sastojke.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:11:10
pauza
idem kod Lejle Imsirije i natsavicu, zena je za 10!!! Samo jednom sam bila kod dr Katice, jer je ona bila na godisnjem, pa on rekao djecak, a Lejla da je djevojcica... sad cu za 3 sedmice opet kod Lejle... mozda nam sad potvrdi ... a imam priliku da me pregleda i dr Masic, jer imam preporuku kod njega da me ubaci samo eto kao dodatni pregled, pa ne znam da li da idem???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:11:59
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11
nemoj toliko cesto jesti puru
jednom je jela pisala da je stetno vise od 2 puta sedmicno
e ovo prvi put cujem ja je vala jedem i extra mi je, cak me i dr pohvalila zbog pure, pa ne bi djeca dzaba u obdanstu svaki dan jela puru
kad sam ja pocela s purom ona mi je to rekla, nije dobro za crijeva....objasnjavala mi je, al to je hebet stranica ispred na ovoj temi, pa ne mogu sad iskopati, jedino da je pitam...
Ih bebice ja je vala jedem i volim i za porbavu mi je odlicna, bolje nego da jedem virsle, pastetu, krofne...... kod mene je domaca pura, kukuruz osmak (nije GMO) samljeven na mlinu tako da mmmmmmmmmmm ne bih je mijenjala nizasta.... uh kud spomenu sad bih mogla jednu spucat dodjem i ah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:13:28
Silver
IZVORNA PORUKA: mea29
evo ja pojela svoju drugu porciju pure ove sedmice znaci jos sam u dozvoljenoj zoni
Ja planiram krenuti aBd za dvije tri sedmice!!!
A sto se tice kozmetike, pitala samkomsinicu koja radu DM-u, koju kozmetiku mame najvise kupuju, ona kaze da uzimaju becutan, ali da je i ona linija bubchen jaaaaako dobra!!! Mada kao kod nas nije nesto popularna! Pa eto...uzima kako ko izgleda...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:14:39
Silver
IZVORNA PORUKA: pauza
idem kod Lejle Imsirije i natsavicu, zena je za 10!!! Samo jednom sam bila kod dr Katice, jer je ona bila na godisnjem, pa on rekao djecak, a Lejla da je djevojcica... sad cu za 3 sedmice opet kod Lejle... mozda nam sad potvrdi ... a imam priliku da me pregleda i dr Masic, jer imam preporuku kod njega da me ubaci samo eto kao dodatni pregled, pa ne znam da li da idem???
Pa kad si bila zadnji put? Da nismo u isto vrijeme bile ??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:18:28
Sensia
Mea znas da imaju one vjezbe na pilates lopti sto je palacnika spominjala da se beba okrene ispravno? ne znam od kada se smiju raditi ali znam da je ona to vjezbala pa ne bi bilo lose.....raspitati se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:34:53
pahuljica_25
Jutrooo ženice...
Vidim jutros se priča o puri i okretanju bebija u pupi Sensia vjeruj da i ja evo unazad 2-3 dana razmišljam o tome da li mi je bebi ostao dubiti na glavi ili ne. Imam osjećaj da se ovih dana baš okretao u stomaku ako više uopšte ima mjhesta za to I ja ću u četvrtak aBd na kontrolu pa ćemo provjeriti situaciju.
A što se tiče pure/palente ja je ne jedem baš prečesto,isto mislim da ne treba pretjerivati,ali zna pravo da mi prija mhmmmm.
Šta nam je sa Vodolijom, jučer je trebala na pregled zbog upale grla i ne javlja se????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:40:49
mea29
Mea znas da imaju one vjezbe na pilates lopti sto je palacnika spominjala da se beba okrene ispravno? ne znam od kada se smiju raditi ali znam da je ona to vjezbala pa ne bi bilo lose.....raspitati se
Ja sam to propustila...javit ce nam se palachinken nadam se...mozda i teta na vjezbama zna...pitat cu je i usput im ukrasti jednu loptu posto je nemam ha ha ha ha...i ja sam isto cula za bekutan i jonson...ako neko zna valjda ce nam napisati koji sampon provjereno ne smeta okicama...ja sam planirala kupiti bademovu i pavlovicevu za guzu pa cu vidjeti koja je bolja...i jedan paket kozmetike za lagano uvođenje...jos da skontam koje pelene...
jucer sam na vjezbicama vidjela kao je babica brzinski slozila onu tetra pelenu za siroko povijanje i nisam nista skontala...znam da je neko stavljao slike na RR kako se slaze ali kako da ja to sada nađem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:52:28
gerberka
kad smo već kod pure ja uživam u jajima, sardini s povrcem, abc siru, cijeđenom soku od narandže, medu i bademima
< Poruku je uredio gerberka -- 16.9.2011 10:53:01 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:52:56
star
jutro bembele..ja slabo spavala sinoc...stomak mi tvrd dobro i boli..ne mogu se okrenuti sa strane na stranu nikako..bas me napati..lazne kontrakcije..pa onda "disem" dok ne prodje...opet zaspim malo pa opet isto..sve dok jednom jako ne zaboli
Anice cestitam na Mea citala sam da se lopta preporucuje tek od 36 sedmice, ali isto tako djevojka sto je isla samnom na trudnicke vjezbice kaze da od prvog dana trudnoce redovno vjezba na njoj i da joj je super tako da sam zbunjola
Drznice jel se umjesto nevenove kreme moze koristiti kantarionovo ulje? i mene muce hemoroidi zadnje 2 sedmice..dr mi kaze sve je to normalno jer je vec blizu porod pa beba pritisce te neke krvne zile dole..stvara jak pritisak...al je bas gadno, stvara mi nervozu..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:56:43
gerberka
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Jutrooo ženice...
Vidim jutros se priča o puri i okretanju bebija u pupi Sensia vjeruj da i ja evo unazad 2-3 dana razmišljam o tome da li mi je bebi ostao dubiti na glavi ili ne. Imam osjećaj da se ovih dana baš okretao u stomaku ako više uopšte ima mjhesta za to I ja ću u četvrtak aBd na kontrolu pa ćemo provjeriti situaciju.
A što se tiče pure/palente ja je ne jedem baš prečesto,isto mislim da ne treba pretjerivati,ali zna pravo da mi prija mhmmmm.
Šta nam je sa Vodolijom, jučer je trebala na pregled zbog upale grla i ne javlja se????
mojoj se sestri malena okrenula 5 dana prije
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.9.2011 10:57:21
bebix
Evo i mene za sve , sto se tice kozmetike za bebe, ja sa prvim sinom sam kupila kolekciju jonson, medjutim ispostavilo se da mu nije odgovaralo sve te marke pa smo isarali sampon bubchen puder becutan i krema pavloviceva ili bademova, sad za ovog bebaca sam kupila sampon hipp jer je neutralan i patronazna ga je mojoj sestri preporucila kad je rodila i jos ga koristii, kremu sam uzela pharmamed bademovu a ostalo cu kupiti po potrebi mislim da ce to biti hipp proizvodi mada nisu losi u dm baby love sensitive, ja inace nevolim trackati bebinu kozu samo kuda je potrebno po previjuskicama neka moze disati a ne da zatvorim sve pore