Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 16:31:42
gerberka
IZVORNA PORUKA: SREĆNA
IZVORNA PORUKA:gerberka
jel to nikog nije svrbila gospođa? i da, cesto su mi mokre gaćice..ako su gljivicie trebalo bi proci zar ne? redovno se perem, peglam veš..dal je neka nesto prirodno pokusala?
Joj što je to dosadno, sve radim isto što i ti cijelu trudnoću, ali opet non stop svrab taj neki uuuhh dosadni. Jedino kad mi popusti fino se smiri kad operem mlakom kamilicom fino jedno 15-tak min. pokvasim vatu u kamilicu ili gazu sterilnu i čistim i natapam fino i onda se smiri al trebalo bi 2-3 puta dnevno. Eto ne znam jesi li to probala al meni bude fajde. I još radila sam briseve nema ništa.
e hvala ti puno
ovakav sam savjet trazila..da mi bude lakse do pregleda
i meni brisevi, urin sterilni..vaginalno me pregledao kaze dobro
a ja ovamo ludim..danas mi je lakse..hvala ti mnogo srećna!!! ovo sa kamilicom cu da probam
i mislim da je to u trudnoci cesto, ali zenama mrsko tipkati... pusic
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 16:44:30
SREĆNA
Mamolina , valjda to ide onako kako Bog zapovijeda, ništa ni prije ni poslije. Ja sam užasno nervozna jutros bila, al malo sam gore mahalala sa trudnicama pa me malo popustilo. Ima jedna ženica isto deset evo dana prenijela, curicu nosi, pa je i to agonija brate. Ja mrzim čekanje strašno, ali ovdje nema druge.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 16:44:44
KupusLivada
pa sandrich zeno, jesi ti ziva??? prezivila medeni mjesec i to
vidim spominje se kantarion, iako je to ulje meni zakletva za razne probleme, znajte da su ga nekad zene koristile kao abortiv, ja ga se ne bih usudula sada koristiti (iako mi nekad jako nedostaje). da li je ko probao one multigyn kreme?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 17:04:56
gerberka
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
da li je ko probao one multigyn kreme?
multi gyn acti gel je extra stvar za vaginoze i candidu, ja sam a koristila..apliciras u vaginu malo i prođe..ali dr mi je dao rojazol, pa sad da ne mješam..uglavnom gel je za 5
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 19:34:02
gerberka
čitam malo o ishrani trudnica..stvarno su neke žene prepreopterećeneee..to je najblaža rijeć
ima li koga ovdje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 19:41:00
gerberka
drznice hajd ti odmori, ja preuzimam..nocna je od 20:00h, ja došla ranije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 19:42:33
gerberka
i ko je večeras u nocnom programu? bit će vrucih tema zabranjeno učestvovanje nevinim rodiljama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 20:04:31
Sandrich
i ja sam tu,usput hocu gledat super talent ma ja gerbo kad vidim sta bi trudnica navodno trebala pojest za jedan dan mi je presmijesno....jedino da 16h dnevno samo sjedim i jedem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 20:08:33
Anica1
Drage zenice, vidim da ste punooo ispisale, valja mi se sada vratiti u rikverc i citati
Mene su juce pustili sa GAK-a, primila sam injekcije za razvoj pluca i sada sam na mirovanju do daljnjeg. Glavica je i dalje nisko, bebica je dobro, dimenzije odgovaraju sedmicama hvala Bogu. Doktorica mi je rekla da mi je malo zrelija posteljica, i posto nisam pusac, kaze da je to onda od slabije cirkulacije posto mirujem, nisam vise aktivna kao prije Nadam se da to nije toliko strasno i da nece dalje ici. Ja se sve teze osjecam kako idem dublje u trudnocu, sve mi je teze. Valja gurati dalje
Cicibanka nam je ostala na GAK-u i dalje na promatranju, moguce da ce uskoro raditi carski, zavisi od doktora kako bude zadovoljan daljim pregledima. Molila me da pitam zenice koje su prosle carski, sta su oblacile kada su izlazile iz porodilista, sta im je odgovaralo da obuku a da ne smeta rani? Ona je mislila obuci helanke i tunikicu pa ne zna moze li to, da li helanke smetaju rani od carskog??
Svim zenicama
p.s. Dajte i meni te spiskove za bebi stvari i apoteku, da prekontrolisem sta treba uzeti Ova pisuljica nas mozda i ranije iznenadi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 20:10:38
gerberka
sandrich, gdje su talenti, da i ja uključim?
ma nije samo to..žena napisa o ribi u konzervi ko o ubici nekoj pa onda jedna nesto drugo, ono fakat izvire preopterecenost..ja jedem sve..jesam jednom pitala za lignje, ali da sad nesto ne jedem iz svoje ubjeđenosti nema šanse..onda druga kaže dobra ti je riba u konzervi ima ovog i onog..mislim strašno
moja mama brata nosila u po rata, jela samo grah na vodi, plakala u zelji da umoci mlijeko i šećer, sad se stvarno sve prenapuše..ali mislim da je to više do mentalnih sklopova osoba..pa kao jagode, kao nipošto - alergija, ubij se, al jagodu usta ne stavljaj normalno da je lijepo paziti na zdravu ishranu,ii ja prva pazim da je zdravije, ali neke bi se ranile da pojedu hamburger
hajmo vruće teme, noćna je smjena
< Poruku je uredio gerberka -- 18.9.2011 20:14:45 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 20:15:37
mama21e
Citam na netu da ne treba previse da se jede u trudnoci nego da hrana bude sadrzajna sto vise korisnih sastojaka, i tako nece doci do nepozeljne kilaze. Moja sestra kad je bila trudna uopste nije puno jela al kad jede kvalitetno jede i uopste se nije udebljala samo je pupo narasto i kad se porodila bebica bil teska 4200kg. Tako da je najbitnije da se kvalitetna hrana jede s dosta vitamina, minerala, bjelancevina... I onda nece biti problema s kilazom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 20:16:53
gerberka
mama21 slažem se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 20:22:58
gerberka
Anice, dobrodosla nazad kod nas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 20:27:01
Sandrich
i ja gledam da jedem svasta al vala znam kad sam napolju i jesti sto nebi trebala,pomfrit,i tako tu nezdravu hranu od pocetka trudnoce nisam htjela gazirano,al sam se opet vratila na colu poneekad,nevjerovatno al mi se trazi strahota pa si priustim gerbo na novoj su talenti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 20:29:27
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich
i de otpocni vrucu temu
sramota me
odoh ja ispred zgrade s drugaricom, na klupu, ona da ispuši, kja da udahnem ove zeničke čiste have tako mi sjelimo kad nismo vani, dlazim brzo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 21:21:43
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: Anica1
Cicibanka nam je ostala na GAK-u i dalje na promatranju, moguce da ce uskoro raditi carski, zavisi od doktora kako bude zadovoljan daljim pregledima. Molila me da pitam zenice koje su prosle carski, sta su oblacile kada su izlazile iz porodilista, sta im je odgovaralo da obuku a da ne smeta rani? Ona je mislila obuci helanke i tunikicu pa ne zna moze li to, da li helanke smetaju rani od carskog??
/quote] Anice...ja sam "friska" sa CR...iskreno helanke ako su malo "dublje" mogu doci u obzir i naravno da nisu isuvise uske... Ja sam iz bolnice izasla u trenerci sa visokim strukom, maja i tene...al ja sam sportski tip ( prof.tjelesnog )...tako da je meni to najvise pasalo... Da skratim...neka bude nesto komotno, lezerno leprsavo...malo ce teze hodati, sjesti u auto, izaci iz auta (mene mm morao pogurati )... AKo joj jos nesto treba samo pitaj... Ostale saljem Vam veliki ...milkite pupare drage...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 21:31:52
Arina
Gerbo moja pa drugo u svrbuckanju... ....pa ja pisala sinoc koga gospoja nervira da se javi i staa radi s njom....mene od ontibiotika i ove predeverane prehlade svrbucka vec dva dana.... Bila na kontroli u cetvrtak....tad nije vec vjestica pocela u petak ...tako da sad najvjerovatnije sutra moram trknuti onako samo da ga pitam sta da radim....kod mene je inace sve super bilo ali ovi antibiotici mi uvijek ovako srede dole..... Ja mazem tvoj multi gin acti gel....sad za sad i ok je dok ali kad se god operem osjetim danije proslo...namazem i tako mi bude bolje....aali to veec radim drugi dan i nekako kontam da je slabo....