Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 13:33:46
gerberka
halo trudne žene, nisam valjda jedina koju svrbi gospođa od svih vas i starijih od nas
jao straaaašnoooo, počela sam rimovati, a to je prvi znak duševnog oboljenja
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 13:43:42
Sandrich
gerbo mozda te svrbi jel ti sad djeluje taj rojazol pa ti se cisti gospoja...mene je znalo svrbiti i peci kad piskim kad sam prije stavljala vaginalete....nemoj se samo prati samponima,kupkama dole....voda zakon
< Poruku je uredio Sandrich -- 18.9.2011 13:44:26 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 13:45:01
gerberka
tako i radim mila..upravu si..sacekat cu da ih potrosim...ljubim te
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 13:50:08
gerberka
ma više sam pitala jel koja sta prirodno..s obzirom da nisam spavala ove noci..mislim jesam ai u komadima..onda je dugo 10 dana..al eto, nijedna nije imala ni slicno dobro , dobro...sad cekam da mi anonimna sve po spisku
kad muzek dolazi opet sandriich?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 13:52:08
Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
Kako smo pocele derati odjecu, kad se porodim necu imati nista osim farmerica hahahahaha
Nego drage moje, gdje vi idete na kontrole??? Ja sam sve privatno vodila i sad nesto razmisljam da odem ili na Jezero ili u Vojnu?! Toliko me strah MRSE da nocima samo razmisljam sta je najbolje. MM kaze samo Vojna,a ja cula i dole isto kao i na Jezeru...ne mogu bit pametna. Mama ima prijateljicu na Jezeru koja je babica i lakse bi mi bilo da sam gore ipak bih imala nekog, a u Vojnoj nikog ne znam.n Zalosno, za sve treba "stela"
drznice nedavno se od kolege mm zena porodila u vojnoj i ona i beba fasovale MRS-u tako da nema pravila, ja ipak preferiram Jezero,i ja sam se tu rodila, hajde valjda nam nece nista biti aBd, a mama govori da je i u njihov vakat bilo nekih bakterija i da su znale trudnice i bebe nastradati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 13:56:07
Bebica11
ps. drznice, nedavno mi se jedna zena iz bolnice sto smo lezale skupa porodila, 2 sina rodila na CR na Jezeru i sad poslije jedno 7 dana pricam ja s njom, pitam za bebe ovo ono...i mal ne zaustih da je pitam za MRS-u, al mi neugodno bilo, joj kontam budale zene koliko sam se opteretila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 13:58:09
Sandrich
IZVORNA PORUKA: gerberka
ma više sam pitala jel koja sta prirodno..s obzirom da nisam spavala ove noci..mislim jesam ai u komadima..onda je dugo 10 dana..al eto, nijedna nije imala ni slicno dobro , dobro...sad cekam da mi anonimna sve po spisku
kad muzek dolazi opet sandriich?
ma ono je kantarion najbolji za te stvari..ja sam prije cesto znala na prst pa se namazem dole i pomago mi je...al nemam pojma jel ga smijemo koristit u trudnoci...ja za sta god nekog pitam svi imaju razlicita misljenja pa de ti znaj sad...... a za muzeka jos ne znam.,,,danas ce na razgovor sa sefom pa cemo vidjeti kad ce mu odobriti sledeci godisnji
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 14:00:30
gerberka
sandrich, neka kaze sefu da cekate , odmah je sve drugačije...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 14:05:50
Sandrich
pa tako ce i uraditi....jer mi smo planirali da dodje oko 15 novembra,a njemu rekli da ima slobodno tek 5 decembra sto je bassss punoooo...tako da se nadam da ce uspjet sredit...jer nam ovako godi i radi mog porodjaja da bi mogao doci i ostati duze...pa vidit cemo...ne smijem previse ni razmisljat o tome odmah me stomak pocne bolit
bebice kako si mi ti,kako napreduje trudnoca??? nije me dugo bilo pa ne znam sta se desava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 14:08:27
drznica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Kako smo pocele derati odjecu, kad se porodim necu imati nista osim farmerica hahahahaha
Nego drage moje, gdje vi idete na kontrole??? Ja sam sve privatno vodila i sad nesto razmisljam da odem ili na Jezero ili u Vojnu?! Toliko me strah MRSE da nocima samo razmisljam sta je najbolje. MM kaze samo Vojna,a ja cula i dole isto kao i na Jezeru...ne mogu bit pametna. Mama ima prijateljicu na Jezeru koja je babica i lakse bi mi bilo da sam gore ipak bih imala nekog, a u Vojnoj nikog ne znam.n Zalosno, za sve treba "stela"
drznice nedavno se od kolege mm zena porodila u vojnoj i ona i beba fasovale MRS-u tako da nema pravila, ja ipak preferiram Jezero,i ja sam se tu rodila, hajde valjda nam nece nista biti aBd, a mama govori da je i u njihov vakat bilo nekih bakterija i da su znale trudnice i bebe nastradati
Bas tako...nema pravila, ako sam peh... I ja cu 99% na jezero bar je sigurno za ne daj Boze neceg...sve kontam ima vremena nemam sta o tome jos razmisljati, ali vrijeme bas pići, vec iducu sedmicu trebam gore otici da vidim sta , kako...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 14:18:52
Mamolina
caooo!!Vidno je da je vikend !!Fino vas citam i odmaram ! SREĆNA imal sta novo ??? vidim nema te ???? Bebix sretno draga , ti si sutra sa svojom bebicom , zelim ti da sve prodje u najboljem redu ! Ostalim cestitam na novim sedmicama i mjesecima Sanela,Dzordz je bez rijeci sam masalla!! danas najavljuju kisu , jedva cekam bila bi divna noc za radjanje ,al kako stvari stoje to je kod mene misaona imenica ... tamo mi na trudnickom kalendaru pise ..."zar ste jos tu ":-(((((
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 14:24:31
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sandrich
pa tako ce i uraditi....jer mi smo planirali da dodje oko 15 novembra,a njemu rekli da ima slobodno tek 5 decembra sto je bassss punoooo...tako da se nadam da ce uspjet sredit...jer nam ovako godi i radi mog porodjaja da bi mogao doci i ostati duze...pa vidit cemo...ne smijem previse ni razmisljat o tome odmah me stomak pocne bolit
bebice kako si mi ti,kako napreduje trudnoca??? nije me dugo bilo pa ne znam sta se desava
dobro smo sandrich hvala na pitanju
u srijedu aBd u 18h mi zakazan pregled,...ja mahsuz zvala dr u petak uvecer nadajuci se da ce me zakazati za ponedjeljak jer sam prosle sedmice imala bolove u krstima kad ona u srijedu, a srijeda TACNO 4 sedmice od zadnjeg pregleda, tako mi se muz smijao sto sam mislila 2 dana ukrasti
i malo sad kako smo hodali za vikend i kako ne razmisljam o pubi odmah manje boli odnosno ne boli hvala Bogu...eto sto je psiha
i nisam vam pricala da sam jucer kod sveki ispod kuce PALA...al sreca nisam bas bas pala vec sam se docekala na ruke i koljeno, nisam se ni udarila nesto hvala Bogu al mi nije bilo jednostavno
kako si ti, kad ces na kontrolu, kako se osjecas???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 14:31:53
Sandrich
to sa psihom si u pravu.sto zena vise ima vremena za razmisljanje a pogotov citanje po internetu svakakvih gluposti to je gore..mene prije sve nesto boljelo te ovo te ono a sad kad mi je dragi bio tu nisam imala vremena misliti ni na sto,i ak me nesto malo zaboli prodje brzo tako da se treba opustiti,uzivati ja sam dobro hvala Bogu,jedino me danas pritisak malo zeza,nizak mi skroz al nista strasno...danas sam usla u 5-ti mjesec eto ej a to za kontrolu,meni kazze dodji tacno za mjesec a ja uvijek poranim dan dva ja sam abd planirala sledeci pon,il utorak vidit cu jos
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 15:34:45
drznica
Ima nsa naravno...ja sam prije par dana bas izasla na ispit i polozila, ostala mi jos dva ispita iz trece. Ne mogu upisati IV godinu dok ne polozim jos jedan, ali nemam vremena...tako da cu trecu vjerovatno obnovit. U trudnoci je odlicno izlazit na ispite, vidjet ces kako drugacije gledaju hehe SRETNO!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 15:37:48
Bebica11
Ima nsa naravno...ja sam prije par dana bas izasla na ispit i polozila, ostala mi jos dva ispita iz trece. Ne mogu upisati IV godinu dok ne polozim jos jedan, ali nemam vremena...tako da cu trecu vjerovatno obnovit. U trudnoci je odlicno izlazit na ispite, vidjet ces kako drugacije gledaju hehe SRETNO!
i animagical je dosta ispita polozila kao samo sam zaboravila broj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 15:40:11
babilon
Vodolijo, Sensia, Selminja, Star, Bebice,
Vodolijo: zeno, ja ti imam jedan spisak od prijateljice koja se nedavno porodila i koja je svjeza sa tim stvarima opcenito..> ako hoces mogu ti ga proslijediti pa ti vidi sa svojim spisakom ako ti sta fali da nadodas, a uvijek je lahko dokupiti sta zafali :D :D Drago mi je da ti je truncicu barem bolje, cuvam fige da te skroz popusti hihihi :D
Selminja, kad ce slikice kreveta i posteljine i svega ostaloga :D ja cekam madrac da mi dodje i Ha montiram slikam i postavljam sliBe :D
Vodolijo: zeno, ja ti imam jedan spisak od prijateljice koja se nedavno porodila i koja je svjeza sa tim stvarima opcenito..> ako hoces mogu ti ga proslijediti pa ti vidi sa svojim spisakom ako ti sta fali da nadodas, a uvijek je lahko dokupiti sta zafali :D :D Drago mi je da ti je truncicu barem bolje, cuvam fige da te skroz popusti hihihi :D
Selminja, kad ce slikice kreveta i posteljine i svega ostaloga :D ja cekam madrac da mi dodje i Ha montiram slikam i postavljam sliBe :D
Senisa, znas kakoje lud osjecaj u 9.tom :)))) pogootovo sto mi je u glavi cinjenica da se sad svaki dan mogu porodotii hahahahahah....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 15:56:11
SREĆNA
Eh ženice đeste, evo mene iz nekakvog bunila, spavala sam kao zaklana.
Mamolina ništa nema još, jutros bila na ctg, došla u 1 kući, ctg uredan , nisam htjela da me bezveze pregleda jer ništa ne osjećam još, ništa se ne dešava po pitanju simptoma poroda, a i gore jutros nekakva gužva samo ulaze i izlaze, baš mi se nije dalo skidat pa da se svi nadviruju . Ionako mrzim taj vag.pregled.Helem eto u utorak opet, ako šta prije ne bude.Kako si ti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 16:05:16
Bebica11
IZVORNA PORUKA: babilon
Vodolijo, Sensia, Selminja, Star, Bebice,
babilon posalji meni spisak, da bar znam odakle krenuti, JA NISAM NISTA NABAVILA
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 16:05:36
SREĆNA
IZVORNA PORUKA:gerberka
jel to nikog nije svrbila gospođa? i da, cesto su mi mokre gaćice..ako su gljivicie trebalo bi proci zar ne? redovno se perem, peglam veš..dal je neka nesto prirodno pokusala?
Joj što je to dosadno, sve radim isto što i ti cijelu trudnoću, ali opet non stop svrab taj neki uuuhh dosadni. Jedino kad mi popusti fino se smiri kad operem mlakom kamilicom fino jedno 15-tak min. pokvasim vatu u kamilicu ili gazu sterilnu i čistim i natapam fino i onda se smiri al trebalo bi 2-3 puta dnevno. Eto ne znam jesi li to probala al meni bude fajde. I još radila sam briseve nema ništa.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.9.2011 16:15:05
Mamolina
SREĆNA bas sam mislila da ces se sutra javiti sa bebicom :-) imala sam neki predosjecaj , ma nema veze kad smo ovoliko izdrzale moze jos koji dan !Ma ni kod mene se nikakvih promjena , cak sta vise ovih dana imam vise energije nego inace u utorak na ctg .. pa cemo vidjeti !!Ja sam u cet, bila na kontroli posto je moja doc. na godisnjem bila kod drugog dr. nije me pregledao vag. nisam ni ja ljubitelj tih pregleda , ali sam se potajno nadala da ce me pregledati i reci da sam se pocela otvarati ;-)mada sudeci prema mom stanju mnoge cu ja ispratiti na porod !!