Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 13:39:59
Gift
Star sve je premedeno... Babilon kod nas u porodiliste pola ovih stvari nedaju unijet, moras svercat i one jednokratne gace, ja molim boga samo da mi nedaju poderanu spavacicu tj. makar da nije poderana na nekom nezgodnom mjestu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 13:53:24
animagical
IZVORNA PORUKA: Gift
Star sve je premedeno... Babilon kod nas u porodiliste pola ovih stvari nedaju unijet, moras svercat i one jednokratne gace, ja molim boga samo da mi nedaju poderanu spavacicu tj. makar da nije poderana na nekom nezgodnom mjestu
ovo me nasmija pravo vjruj kad vidis da svi hodaju nudisticki bice ti svejedno eh i sa onog silnog spiska stvari za bolnicu ja sam realno iskoristila tri paketa vira, spavacicu za porod i dvije poslije, pakovanje jednokratnih gacica i jedne pamucne, cetkicu i pastu za zube, puder zbog kapilara, kroke s pijace, toalet papir i peskir...i jedno 10l vode
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 13:58:00
babilon
eh bas je ona za te vir uloske spomenula, ponijela je samo 2 pakovanja u bolnicu, a ostalo je kuci ostavila jer joj je kuci vise trebalo... doduse, ona kaze iz nje je lilo buklvano 35 dana... tako da... sve je individualno.. ali za bolnicu treba asmo 2 pakovanja ;D
star stvarno je sve premedeno, bas slatko!
gift bas me nasmija hahaha za tu pidzamu... ma hajde, sta to te zene imaju a da ti nemas ;)) ha ja, sve po 2 sise i 3 rupe dole i malo konaca ;))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 13:59:43
Vodolija83
Sto ste se raspisale,jedva da sve pohvatam ... Babilonko,hvala na spisku,sad sam sigurna da je i moj kompletan Onaj vrtuljak za krevetic imas kupiti u onoj radnji na Socijalnom,a mi cemo ga aBd dobiti na poklon (ocekujemo ili Chicco-one vile ili Fisher price,tako je dogovoreno sa kumovima) Slikice cu postaviti aBd kad stignemo sve montirati,u haosu smo s vremenom,a cekamo i posteljinu,nadamo se ubrzo.Tako da usput znas,lavica trenutno nema za kupiti,ima onaj izlozeni,al je uflekan i ima jedna al samo sa tigricem,bez lavica.Ako si se odlucila za njega leti u Adax i naruci na vrijeme.
Animagical,drago mi je da uzivas uz svog bebaca i da se fino oporavljas Star,sve je premedeno,i krevetic i robica za izlazak iz bolnice...jos samo da se bebac aBd udomi hairli
Ja se nerviram cijeli dan...u ovom stanu uvijek otkrijem nesto lose,iz dana u dan sve gore... Maloprije posla da jedem ( i to tek da doruckujem,jer od prehlade jedva jedem...) i otkrijem zute mrave Joj ,kako ljudi uzimaju pare za svakakve stanove,poludicu...nekidan mi otpadne zaluzina,sad ovo...a ja sam mislila da je sve najgore u cikinom neukusu s bojama,cccc....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:06:38
Silver
Ajj vodolija...i ja ti muku mucim sa zutim mravima uzassss nema gdje ih nema...mrvica nesmije pasti nigdje odmah id dodje million!!! Sad sam kupila onaj radi za mrave one zamke nekakve pa sam stavila pa cemo vidjeti...stvarno ih ja nebi dirala...ali nece da odu nikako...svugdje ih ima i u kupatilu, spavacoj...moram ih se rijesiti prije nego beba dodje...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:11:38
Vodolija83
Pa i meni je najgore zbog bebe Silver iako ni meni nije prijatno kad ih vidim.Skuzila sam ja njih prije par dana u kupatilu,al malo ih nesto bilo i kontam,hajd nece prosiriti teritoriju.Kad maloprije...imam sta vidjeti Moram i ja poduzeti hitne mjere i nimalo mi ih nije zao...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:12:42
Gift
ma znam ja da kad ufate bolovi namanje je bitno u cemu si, al sad razmisljam valja dole od prijemnog do cetvrtog sprata doc gole guzice al u stvari sta me briga...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:13:04
star
Vodolijo znam kako ti je...i kod nas je sve u fazi raspada...a nama se ne ulaze u tudji stan, samo krecimo i ako se sta odvrne mi zavrnemo..ma kirija je zlo..al sta ces kad nam ni drzava nije neka..nemozes sebi krov nad glavom kako treba obezbijediti
pokusajte za te mrave posuti po coskovima NEOPETROID prah..tako sam se ja svojih, doduse, crnih rijesila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:25:36
Vodolija83
Hvala ti puno Star,probacu i ja sa Neopitroidom,znam da je on dobar...samo da vidimo jos koliko je jos ucinkovit za zute. Bas mi se sve nesto skupilo...samo su mi oni falili sad A to sto se tice drzave,no comment...uzas jedan... Samo se nadam da cemo ubrzo dobiti stan od roditelja mm.Ako to ne bude,kredit na 20-25 god.i nema druge.A ionako smo mislili dici neki na 10 god.da bi renovirali taj stan,ako ga dobijemo i pomogli mm roditeljima da i oni srede taj koji ganjaju,pa vidjecemo.Moram biti optimisticna...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:27:06
star
ja spakovala 3 paketa ulozaka..al zato imam zalihu kod kuce pa ako zafali moze muz donijeti..odmah sm ja to na vrijeme kupila da ne mora on..ko zna sta bi mi donio
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:27:50
babilon
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Pa i meni je najgore zbog bebe Silver iako ni meni nije prijatno kad ih vidim.Skuzila sam ja njih prije par dana u kupatilu,al malo ih nesto bilo i kontam,hajd nece prosiriti teritoriju.Kad maloprije...imam sta vidjeti Moram i ja poduzeti hitne mjere i nimalo mi ih nije zao...
Vodolijo, imas iza katedrale malo iznad tramvajske stanice s lijeve strane onu biljnu apoteku i tu uzmi prah protiv mrava, ne skodi nikome ni da se pojede a rjesaava se mrava preko noci, ali doslvono, ja kad nemam tog praha u kuci muka mi bude! bijela 'flasica' kao bebi puder gore rupice ima... ne znam kako se zove. Ali 100% satisfakcija ;)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:29:13
emma.L
star, kutak vam je premeden. I posteljina mi se jako sviđa, a pogotovo cijena iste. Ima li taj Kidioz u Sa? Treba mi ova vreća sa kravicom da zakačim na krevet, jer još uvijek nismo uspjeli dječiju sobu dovršiti i falit će mi prostora za kremice, maramice, blaznice, kesice za prljave pelene i sl. A ovo je jako zgodno i super je kravica . Mi jučer išli u Adax, poskupi su zaista, a nisam nešto ostala oduševljena posteljinom (osim onom od 220 KM ). Iz iskustva vam mogu reći da su komode za presvlačenje i kupanje spas za mamina leđa i omogućuju mami da se bavi bebom. Ja nisam mogla ni 10 cm se pregeti napijed jer me je hvatala nesvjestica, pa Emi nisam mogla guzu oprati prvih 15 dana pregeta nad kadu. Zato je kupanjac uvečer bio pravi gušt pez saginjanja. I nikad nisam dozvoljavala presvlačenje negdje drugo tako da sam je sa 10 mjeseci mogla ostaviti na komodi dok nešto dohvatim, nije joj padalo na pamet okretati se jer se u presvlačimo i uživamo gologuzi. Valjda je sve stvar navike. animagical, pošla sam isto ovo napisati. Dva paketa nisu dostajala za 24 sata do izlaska, ali uvijek može netko dobaciti za nuždu. A ja gdje god sad krenem, kupim pokoji i stavim u ormar da nema iznenađenja .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:32:24
star
Hvala ti puno Star,probacu i ja sa Neopitroidom,znam da je on dobar...samo da vidimo jos koliko je jos ucinkovit za zute. Bas mi se sve nesto skupilo...samo su mi oni falili sad A to sto se tice drzave,no comment...uzas jedan... Samo se nadam da cemo ubrzo dobiti stan od roditelja mm.Ako to ne bude,kredit na 20-25 god.i nema druge.A ionako smo mislili dici neki na 10 god.da bi renovirali taj stan,ako ga dobijemo i pomogli mm roditeljima da i oni srede taj koji ganjaju,pa vidjecemo.Moram biti optimisticna...
ma naravno da moras biti optimisticna..sta nam drugo preostaje draga moja..mi smo se zeznuli pa digli 32000 na 15 god jer smo trebali neku kucu uzeti, na kraju nas izradili a ja vec 2 god skoro otplacujem taj kredit i zivim pod kirijom...jos sam od tih 32000 potrosila 10000 pa niti ga vratiti niti uloziti u nesto..sta je to, pih!! po belaju ili mm ostane bez posla ili ja tako da smo pomalo trosili, trosili...sad cekam da dobijem dozvolu za gradnju kod mojih roditelja, imaju garazu pa bi mi na nju nesto nadogradili sebi..neki stancic od 50tak m2..samo da iz kirije izadjemo...valjda cu za 20000 moci napraviti nesto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:39:34
star
IZVORNA PORUKA: emma.L
star, kutak vam je premeden. I posteljina mi se jako sviđa, a pogotovo cijena iste. Ima li taj Kidioz u Sa? Treba mi ova vreća sa kravicom da zakačim na krevet, jer još uvijek nismo uspjeli dječiju sobu dovršiti i falit će mi prostora za kremice, maramice, blaznice, kesice za prljave pelene i sl. A ovo je jako zgodno i super je kravica . Mi jučer išli u Adax, poskupi su zaista, a nisam nešto ostala oduševljena posteljinom (osim onom od 220 KM ). Iz iskustva vam mogu reći da su komode za presvlačenje i kupanje spas za mamina leđa i omogućuju mami da se bavi bebom. Ja nisam mogla ni 10 cm se pregeti napijed jer me je hvatala nesvjestica, pa Emi nisam mogla guzu oprati prvih 15 dana pregeta nad kadu. Zato je kupanjac uvečer bio pravi gušt pez saginjanja. I nikad nisam dozvoljavala presvlačenje negdje drugo tako da sam je sa 10 mjeseci mogla ostaviti na komodi dok nešto dohvatim, nije joj padalo na pamet okretati se jer se u presvlačimo i uživamo gologuzi. Valjda je sve stvar navike. animagical, pošla sam isto ovo napisati. Dva paketa nisu dostajala za 24 sata do izlaska, ali uvijek može netko dobaciti za nuždu. A ja gdje god sad krenem, kupim pokoji i stavim u ormar da nema iznenađenja .
http://www.bimaco.net/default.aspx evo link pa pogledaj ... neznam da li ima u Sa...Kod nas je BIMACO (Kidioz) otvoren u TC Dzananovic ... mozes pogledati i online kupovinu..ovu vrecu nemaju posebno..i nama se svidjela posteljina radi vrece jer nam je jako bitno da iskoristimo prostor..a ovo je super prakticno..bila je jos jedna u roza boji..i mislim da su i zelenu imali nekad ranije ali nije bilo kad sam ja kupovala ovu..ah, kravica je kupljena u Fis-u
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:43:34
gerberka
babilo mila ismijah se tvojoj satisfakciji...dezinfekciji
kako si mi draga ne mogu ti opisati
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:46:52
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: star
ma naravno da moras biti optimisticna..sta nam drugo preostaje draga moja..mi smo se zeznuli pa digli 32000 na 15 god jer smo trebali neku kucu uzeti, na kraju nas izradili a ja vec 2 god skoro otplacujem taj kredit i zivim pod kirijom...jos sam od tih 32000 potrosila 10000 pa niti ga vratiti niti uloziti u nesto..sta je to, pih!! po belaju ili mm ostane bez posla ili ja tako da smo pomalo trosili, trosili...sad cekam da dobijem dozvolu za gradnju kod mojih roditelja, imaju garazu pa bi mi na nju nesto nadogradili sebi..neki stancic od 50tak m2..samo da iz kirije izadjemo...valjda cu za 20000 moci napraviti nesto
E Star,sve te razumijem u potpunosti.Zelim ti srecu i da sto prije aBd dobijes dozvolu i izgradite sebi sprat,a 20000 ti taman moze biti. Tezak vakat kako god okrenes... SRETNO ! Jos malo i stize bebac,sreca najveca,a sve ostalo ce biti aBd !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:49:08
star
Vodolijo nema meni vece srece od ovog mangupa sto ga cekam...a ima nafake...uvijek negdje nesto kapa sve ce to polako aBd biti ok...hvala na podrsci..i ja vama zelim sve naj naj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 14:53:18
babilon
IZVORNA PORUKA: star
http://www.bimaco.net/default.aspx evo link pa pogledaj ... neznam da li ima u Sa...Kod nas je BIMACO (Kidioz) otvoren u TC Dzananovic ... mozes pogledati i online kupovinu..ovu vrecu nemaju posebno..i nama se svidjela posteljina radi vrece jer nam je jako bitno da iskoristimo prostor..a ovo je super prakticno..bila je jos jedna u roza boji..i mislim da su i zelenu imali nekad ranije ali nije bilo kad sam ja kupovala ovu..ah, kravica je kupljena u Fis-u
Star nesto ne meRem da pronadjem postesljine na ovoj stranici, ili ih nisu izlozili???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 15:03:05
star
Babilon evo i ja sad listam i ne vidim...doduse nisam preko weba ni gledala meni je blizu pa ja to redovno obilazim...nisu izgleda postavili..a imaju fin izbor...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 15:03:15
emma.L
Aaaa, ako su Bimacove stvari, njih imaju u onoj radnji 'Sve za bebe, djevojčice i dječake' na Socijalnom. Pogledat ćemo, tamo smo Emi kupili krevetić, roker, posteljinu, dekicu, peškire i nekoliko presvlaka. Sve je to još u funkciji i poslužit će i baš se kanimo kod njih i za bebana pogledati posteljinu i dekicu, nadam se da ću naći ovakvu, baš mi je slatka. A po kravicu u Fis .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 15:07:16
minie
Dobar dan drage moje
Evo nama i malo kisice, neka pada, ali sad se mucim sa obucom, jedino mi mogu dvoje patike, moram u potragu za jednim finim cipelicama...
Star stvari za bebaca su premedene i meni se pravo svidja ova ogradica i posteljina, nama samo jos to fali, ali mi se ne da bas dolaziti u Zenicu radi toga, a u Sa samo ih najmanje 30 pogledali i ni jedna mi se bas nije sivdjela
Vodolijo drago mi je sto ti je bolje i zao mi je sto neces danas na vjezbice. za stan i kredit se nemoj puno brinuti, doci ce i to polako na svoje mjesto. Jeste da se puno lakse spava kada imas svoje i kad ne moras racunati pored svega i kiriju, ali neka smo mi zdravo i neka se nama rode nasi bebaci, a ostalo ce se sve polako steci.
Cestitam nove sedmice i mjesece
Idem se sad spremati, prije vjezbica moram svratiti po nalaz.
Velikiii za sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.9.2011 15:07:23
star
Aaaa, ako su Bimacove stvari, njih imaju u onoj radnji 'Sve za bebe, djevojčice i dječake' na Socijalnom. Pogledat ćemo, tamo smo Emi kupili krevetić, roker, posteljinu, dekicu, peškire i nekoliko presvlaka. Sve je to još u funkciji i poslužit će i baš se kanimo kod njih i za bebana pogledati posteljinu i dekicu, nadam se da ću naći ovakvu, baš mi je slatka. A po kravicu u Fis .