|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vodene ospice
2.2.2012 13:40:18   
mišur

Meni je naša pedijatrica rekla da su ospice prelazne 2 dana prije i nakon izbijanja, a negdje sam pročitala da su prelazne  sve dok izbijaju.
Kod moje djece su izbijale 5 dana, a nakon toga su se počele sušiti.
Šta je tačno, nisam ni ja sigurna user posted image

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 226
   RE: Vodene ospice
2.2.2012 13:44:15   
koka i po
trajanje bolesti je deset dana.

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 227
   RE: Vodene ospice
2.2.2012 13:45:53   
Ilhana RR
Ovdje kazu da se ospice tek 3 sedmice nakon prvog susreta sa djetetom koji to ima dobiju, znaci ako danas budes sa djetetom sto ima ospice tek za tri sedmice ce ti se poceti pojavljivati... trajat ce do tri sedmice i onda tri sedmice nakon toga se lijece...

sad koliko je to tacno nemam pojma, mojoj je bilo kratko i bezbolno =) I sad smo rahat =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 228
   RE: Vodene ospice
2.2.2012 13:49:43   
koka i po
faza inkubacije je 21 dan.
ja sam ih dobila trinaesti.
s obzirom da se ne javljaju sve u isto vrijeme tj.jedne se suse a druge izbijaju rizik zaraze prije deset dana je visok...pa cak i iznad deset ,sve dok i zadnja ne pukne i ne osusi se.

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 229
   RE: Vodene ospice
2.2.2012 13:53:35   
felix
hvala na odg . necemo onda jos nidje user posted image jos smo izoliraniuser posted image user posted image !  .


(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 230
   RE: Vodene ospice
8.2.2012 12:56:03   
Mya_81 RR
Je li ima ikakvo pravilo gdje se prvo pojavljuju ili?

I je li uvijek bude praceno temperaturom?

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 231
   RE: Vodene ospice
8.2.2012 13:00:15   
bebacha
Onde gdje je najtoplije,stomak,prepone,pelensko podrucje.Ajla je imala temp sat vremena a Alen nikako

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 232
   RE: Vodene ospice
8.2.2012 13:04:00   
R&T@
Je li to i M. tackasta?

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 233
   RE: Vodene ospice
8.2.2012 13:04:38   
Visnja RR
Varičela je vrlo zarazna, obično blaga osipna dječja bolest uzrokovana virusom varičele-zostera. Isti virus uzrokuje herpes zoster (bolest koju karakterizira ograničeni osip određenoga dijela tijela /tzv. dermatom/ koju prate bolovi ili osjećaj žarenja i pečenja na zahvaćenom području).


Uzroci, incidencija i rizični faktori

Osip počinje sa svega nekoliko malih crvenih točkica (papula) koje se ubrzo napune tekućinom stvarajući male mjehuriće (vesicule). Mjehurići se pojave u skupinama, najprije na trupu, a onda se šire na ekstremitete, lice i vlasište u roku od dva do četiri dana.

Varičela je zarazna bolest koju karakterizira svrbež (pruritus) i osip na koži (mjehurići ispunjeni tekućinom) koji pucaju i pretvaraju se u kraste. Dan prije nego se pojavi osip, bolesnik može imati blagu vrućicu i osjećati malaksalost. Osip počinje sa svega nekoliko malih crvenih točkica (papula) koje se ubrzo napune tekućinom stvarajući male mjehuriće (vesicule). Mjehurići se pojave u skupinama, najprije na trupu, a onda se šire na ekstremitete, lice i vlasište u roku od dva do četiri dana. Osip se može pojaviti i u ustima te na drugim unutarnjim dijelovima tijela. Mjehurić se raspukne i pretvori u svjetlosmeđu krastu koja s vremenom potamni i postane tamnosmeđa dok na kraju ne otpadne, obično u roku dva tjedna od početka bolesti. Rijetko kad ostanu ožiljci od vodenih kozica, ali kada se to dogodi onda su to najčešće ožiljci oko očiju koji izgledaju poput malih udubljenja. Mjehurići se mogu inficirati, obično od češanja. Najčešće se inficiraju bakterijom stafilokokom. Ozbiljnije sekundarne infekcije mogu zahtijevati hospitalizaciju. Varičela se širi s jedne osobe na drugu kapljičnom infekcijom ili kontaktom s tekućinom iz mjehurića. Osoba koja ima ovu bolest može zaraziti druge u razdoblju od dva dana prije pojavljivanja osipa do šest dana nakon pojavljivanja prvih mjehurića, ili čak dok se svi mjehurići ne pretvore u kraste. Inkubacija traje od 10 do 21 dana. Većina djece zarazi se virusom do svoje desete godine. Kad se ova bolest jednom preboli, obično se stekne doživotni imunitet protiv ponovne zaraze. Nažalost, osoba koja je imala vodene kozice može kasnije tijekom života dobiti herpes zoster.

Simptomi


• bolovi i temperatura (dan prije osipa)
• osip na prsima, leđima, ramenima, vlasištu i drugim dijelovima tijela
• lezije u ustima, vagini, rektumu, očima ili drugim sluznicama
• osip se nakon nekoliko sati pretvara u vodenaste mjehuriće
• nakon dva do četiri dana mjehurić pukne i stvore se kraste
• kraste s vremenom postaju sve tamnije
• kraste otpadnu u roku od 9 do 13 dana
• svrbež može biti i vrlo jak

Obilježja bolesti i pretrage


Pojavljivanje karakterističnog osipa dovoljno je za dijagnozu.

Liječenje

Opće metode ublaživanja svrbeža koji nastaje zbog osipa uključuju kupku u mlakoj vodi u koju se doda nekoliko zrnaca hipermangana (kalijeva permanganata) da otopina bude blijedo ružičasta.


Opće metode ublaživanja svrbeža koji nastaje zbog osipa uključuju kupku u mlakoj vodi u koju se doda nekoliko zrnaca hipermangana (kalijeva permanganata) da otopina bude blijedo ružičasta. Hipermangan možete nabaviti u ljekarni. Pripravci s lokalnim djelovanjem koji se mogu kupiti bez recepta u ljekarni, antihistaminici, ili drugi losioni koji sadrže kamfor, mentol ili fenol također mogu pomoći. Nanose se u malim količinama samo na zahvaćena mjesta. Nokte treba podrezati kako bi se spriječilo stvaranje ogrebotina zbog češanja, koje se naknadno mogu inficirati. Djetetu možete na ruku staviti laganu pamučnu ili flanelastu rukavicu kako biste spriječili češanje (ruke nipošto ne smijete vezati!). Izbjegavajte upotrebu acetilsalicilne kiseline! Upotreba acetilsalicilne kiseline za vrijeme virusne bolesti, naročito vodenih kozica, povezuje se s rizikom nastanka Reyovog sindroma. Za snižavanje temperature radije koristite paracetamol (Plicet). Za nesanicu se može prepisati sedativ. Lijek aciklovir dobio je odobrenje američkog FDA-a za liječenje vodenih kozica kod djece nakon druge godine života, ali se on uglavnom koristi kod tinejdžera jer je bolest intenzivnija kod te dobne skupine. Lijek bi trebao ublažiti simptome vodenih kozica, posebice kod starije djece i tinejdžera ako se uzme u roku od 24 sata nakon pojavljivanja osipa. Također se može propisati kod težih slučajeva ili kod pacijenata s imunosupresivnom terapijom. Djeca ne bi smjela ići u školu ili vrtić dok se svi mjehurići ne raspuknu i pretvore u kraste, i dok se ne osjećaju dovoljno dobro da mogu sudjelovati u normalnim aktivnostima.

Prognoza bolesti

Oporavak je odličan u nekompliciranim slučajevima. Rijetka komplikacija vodenih kozica, postinfekcijski encefalitis, ima uglavnom lošu prognozu.

Komplikacije

Novorođenčad su pod rizikom od ozbiljne infekcije ako majka nije imuna, tj. nije preboljela vodene kozice. Ovo je jedna od najrizičnijih skupina i trebala bi dobiti varičela-zoster imunoglobulin (VZIG)


Ako žena u ranoj trudnoći oboli od varičele, postoji rizik od urođenih mana djeteta (rijetko). U kasnijoj trudnoći najveći je rizik za dijete mjesec dana prije poroda i neposredno nakon poroda. Novorođenčad su pod rizikom od ozbiljne infekcije ako majka nije imuna, tj. nije preboljela vodene kozice. Ovo je jedna od najrizičnijih skupina i trebala bi dobiti varičela-zoster imunoglobulin (VZIG) u tri slučaja:
1. Ako je majka u zadnjih mjesec dana trudnoće bila u kontaktu s varičelama;
2. Ako je majka 5 dana prije poroda razvila kliničku sliku vodenih kozica;
3. Ako je majka 10 dana nakon poroda razvila kliničku sliku vodenih kozica.
Može se pojaviti sekundarna infekcija mjehurića (vesicula) stafilokokom ili streptokokom. Incidencija encefalitisa je manja od 1000:1 i najčešće se pojavljuje u kasnijoj fazi bolesti ili jedan do dva tjedna nakon što su ranice zacijelile. Reyov sindrom, upala pluća, miokarditis i akutni artritis također su moguće komplikacije vodenih kozica. Tijekom oporavka ili kasnije može doći do cerebelarne ataksije koju karakterizira vrlo nestabilan hod.


Odlazak liječniku


Najprije započnite s njegom kod kuće. Ako se kod djeteta koje trenutno ima vodene kozice ili se u protekla dva tjedna oporavilo od te bolesti, pojavi povraćanje ili dijete postane nemirno, uzrujano ili agresivno, odmah otiđite k liječniku. Također otiđite na pregled ako mjehurići izgledaju upaljeno ili sadrže gnoj, te ako se pojavi glavobolja, poremećaj svijesti (stanje slično snu iz kojeg se bolesnik teško budi), preosjetljivost na svjetlo ili ako temperatura ne posustaje.


Prevencija

U rizičnu skupinu spadaju osobe koje nisu preboljele vodene kozice, koje primaju kemoterapiju, imaju imunološki poremećaj, AIDS, leukemiju, limfom ili transplantaciju organa, a bile su izložene vodenim kozicama.


Varičela-zoster imunoglobulin (VZIG) može ublažiti bolest ili spriječiti njezin nastanak ako se primi u roku od 96 sati nakon izloženosti virusu. VZIG se uglavnom daje osobama visokog rizika jer inače bolest ima dobar ishod. U rizičnu skupinu spadaju osobe koje nisu preboljele vodene kozice, koje primaju kemoterapiju, imaju imunološki poremećaj, AIDS, leukemiju, limfom ili transplantaciju organa, a bile su izložene vodenim kozicama. Vakcina protiv varičele preporuča se između 12 i 18 mjeseci starosti. Kod tinejdžera za koje nije sigurno jesu li preboljeli vodene kozice, može se pretragom krvi utvrditi jesu li podložni bolesti, te ako jesu, treba im dati vakcinu. Vakcina protiv varičele registrirana je u Hrvatskoj.


Izvor PLIVA

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 234
   RE: Vodene ospice
8.2.2012 13:06:14   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: mišur


Meni je naša pedijatrica rekla da su ospice prelazne 2 dana prije i nakon izbijanja, a negdje sam pročitala da su prelazne  sve dok izbijaju.
Kod moje djece su izbijale 5 dana, a nakon toga su se počele sušiti.
Šta je tačno, nisam ni ja sigurna user posted image



Znaci, ako smo bili u kontaktu s nekim dva dana prije nego su mu se pojavile ospice postoji mogućnost da su prešle i na nas user posted image

Sestrin sin je danas bio zbog necega na ledjima sto mu se pojavilo jutros i pedijatrica je rekla da su mozda ospice. Nije sigurna user posted image Sad smo u fazi cekanja svi, a moja je bila s njim jucer ciijeli dan.


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 235
   RE: Vodene ospice
8.2.2012 13:10:23   
megi
Mi smo bili u fazi cekanja, ali proslo vise od 3 sedmice a amoja cura nije dobila
mada je bila sa rodjacima koji su dan nakon susreta sa nama dobili ospice
tako da ne mora znaciti da ce preci na svakoga

_____________________________

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 236
   RE: Vodene ospice
8.2.2012 13:12:47   
R&T@
IZVORNA PORUKA: Visnja RR



Osip počinje sa svega nekoliko malih crvenih točkica (papula) koje se ubrzo napune tekućinom stvarajući male mjehuriće (vesicule).
Varičela je zarazna bolest koju karakterizira svrbež (pruritus)

• bolovi i temperatura (dan prije osipa)
• lezije u ustima, vagini, rektumu, očima ili drugim sluznicama
• svrbež može biti i vrlo jak



Kod moje T. nista od ovoga nije bilo, i da su vodene ospice utvrdjeno je tek na infektivnoj klinici...
Znaci nisu je svrbjele, prvo je bio osip, pa onda kratko temperatura, i bile su vrlo nepravilnog oblika...

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 237
   RE: Vodene ospice
8.2.2012 13:17:10   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: Visnja RR



Osip počinje sa svega nekoliko malih crvenih točkica (papula) koje se ubrzo napune tekućinom stvarajući male mjehuriće (vesicule).
Varičela je zarazna bolest koju karakterizira svrbež (pruritus)

• bolovi i temperatura (dan prije osipa)
• lezije u ustima, vagini, rektumu, očima ili drugim sluznicama
• svrbež može biti i vrlo jak



Kod moje T. nista od ovoga nije bilo, i da su vodene ospice utvrdjeno je tek na infektivnoj klinici...
Znaci nisu je svrbjele, prvo je bio osip, pa onda kratko temperatura, i bile su vrlo nepravilnog oblika...



ma vjerovatno je to sve i indivudualno...
ev moja mama kaze da ja nisam imala temperaturu... a imala sam po cijelom tijelu...po licu skoro ne... i sve me je jako svrbilo

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 238
   RE: Vodene ospice
8.2.2012 13:51:07   
martajay
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR


IZVORNA PORUKA: mišur


Meni je naša pedijatrica rekla da su ospice prelazne 2 dana prije i nakon izbijanja, a negdje sam pročitala da su prelazne  sve dok izbijaju.
Kod moje djece su izbijale 5 dana, a nakon toga su se počele sušiti.
Šta je tačno, nisam ni ja sigurna user posted image



Znaci, ako smo bili u kontaktu s nekim dva dana prije nego su mu se pojavile ospice postoji mogućnost da su prešle i na nas user posted image

Sestrin sin je danas bio zbog necega na ledjima sto mu se pojavilo jutros i pedijatrica je rekla da su mozda ospice. Nije sigurna user posted image Sad smo u fazi cekanja svi, a moja je bila s njim jucer ciijeli dan.



ne mora da znaci da ce dobiti. kod mog sina u vrticu pola male grupe je imalo, pola nije, a svi su bili uzajedno u periodu inkubacije... i ne mora temperatura da prati izbijanje. ne brini, nije strasno koliko se cini....


_____________________________

7.4.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 239
   RE: Vodene ospice
8.2.2012 16:29:57   
nanika
IZVORNA PORUKA: martajay

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR


IZVORNA PORUKA: mišur


Meni je naša pedijatrica rekla da su ospice prelazne 2 dana prije i nakon izbijanja, a negdje sam pročitala da su prelazne  sve dok izbijaju.
Kod moje djece su izbijale 5 dana, a nakon toga su se počele sušiti.
Šta je tačno, nisam ni ja sigurna user posted image



Znaci, ako smo bili u kontaktu s nekim dva dana prije nego su mu se pojavile ospice postoji mogućnost da su prešle i na nas user posted image

Sestrin sin je danas bio zbog necega na ledjima sto mu se pojavilo jutros i pedijatrica je rekla da su mozda ospice. Nije sigurna user posted image Sad smo u fazi cekanja svi, a moja je bila s njim jucer ciijeli dan.



ne mora da znaci da ce dobiti. kod mog sina u vrticu pola male grupe je imalo, pola nije, a svi su bili uzajedno u periodu inkubacije... i ne mora temperatura da prati izbijanje. ne brini, nije strasno koliko se cini....


Ma sve zavisi, moja curica je imala, brat bio sa njom stalno i nije dobio.


_____________________________

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 240
   RE: Vodene ospice
14.2.2012 19:53:19   
anidla
Evo i nas na ovoj temi user posted image

Noa je dobio ospice, danas je 4 dan....

prva tri dana je super bio, ali danas je gorzan....nervozan, samo place....jutros je ustao u pola 4 ujutro i nije vise spavao do pola 12...onda zaspao i spavao do pola 6 navece user posted image

joj jes mi ga zao....




_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 241
   RE: Vodene ospice
14.2.2012 19:55:06   
Skvo RR
bas mi je zao...daj mu malo panadola, bez obzira na turu, da ga smiri.user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 242
   RE: Vodene ospice
14.2.2012 20:17:31   
anidla
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

bas mi je zao...daj mu malo panadola, bez obzira na turu, da ga smiri.user posted image


rado bih mu dala, i poljubac da mogu user posted image




_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 243
   RE: Vodene ospice
14.2.2012 20:28:04   
bananica

IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

bas mi je zao...daj mu malo panadola, bez obzira na turu, da ga smiri.user posted image


rado bih mu dala, i poljubac da mogu user posted image





drzi se draga, vjerujem da ti je tesko, ali sve ce to biti ok
ospice nisu nista strasno, vec sutra ce njemu biti bolje, i bolje je da ih preboli sto manji

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 244
   RE: Vodene ospice
15.2.2012 23:50:03   
anidla
Da napisem nesto i na temi gdje trebam pisati user posted image

Danas nam je 5-ti dan, ospice su prestale izlaziti....

Prestala je i tura i malo kao bolje jede, ali jos uvijek slabo....nesto je raspolozeniji nego jucer i prekljuce....

E sad, on je dobio jednu ospicu na jeziku user posted image i 3 na cuni user posted image da li se ovo posebno tretira i cime?

Mm je danas bio u apoteci, one mu rekle da ne bi nista davale ako je jedna ospica u pitanju na jeziku, za cunu je zaboravio pitati user posted image

sta vi mislite, reagovati?


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 245
   RE: Vodene ospice
15.2.2012 23:56:57   
bebacha
cunu ko i na ostalim djelovima.na jeziku nista.s tim ako ga bas boli onda bi moglo ona geniciana vilet al post je jedna ja nebi nista.jer 5-ti je dan.od sutra to se suši

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 246
   RE: Vodene ospice
16.2.2012 0:02:25   
anidla
IZVORNA PORUKA: bebacha

cunu ko i na ostalim djelovima.na jeziku nista
.s tim ako ga bas boli onda bi moglo ona geniciana vilet al post je jedna ja nebi nista.jer 5-ti je dan.od sutra to se suši


ovako sam i ja kontala,al opet da pitam user posted image  

pa vjerovatno ga boli, ali on ipak nesto jede...sveki kaze da mu je jutros oko 3 dala mlijeko sa cokolinom i opet u 6 ujutro, to je sve popio u snu....tu i tsmo pojede nesto za dorucak, malo za rucak, veeru nece ali mu daju flasicu

valjda je ok...


puno pije tecnosti user posted image


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 247
   RE: Vodene ospice
16.2.2012 0:15:42   
bebacha
ma naravno da nejede.nisu ni moji.brzo ce to procio
obavezno cim prode ukljuci mu nesto za imunitet.ja nazalost nisam tad znala da treba al sad je kasno

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 248
   RE: Vodene ospice
16.2.2012 9:33:15   
anidla
IZVORNA PORUKA: bebacha

ma naravno da nejede.nisu ni moji.brzo ce to procio
obavezno cim prode ukljuci mu nesto za imunitet.ja nazalost nisam tad znala da treba al sad je kasno


Noa vec drugi mjesec pije maticnu mlijec, i vidim da nam pomaze.

To tvrdim jer je svaki mjesec zavrsavao na antibioticima (u decembru 2 popio).

Zadnji put polovinom januara se opet razbolio,temperatura,grlo, slini, ne jede....ali prosli smo prvi put bez antibiotika!

Mojoj sreci nije bilo kraja...

Maticnu mlijec planiram davati jos 2 mjeseca....Pije po pola ampule dnevno u vodi ili caju...


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 249
   RE: Vodene ospice
19.2.2012 16:54:28   
anidla
Danas, 9-ti dan kako je Nonce dobio ospice je puno puuuno bolje! HB!

Jede ko metlom user posted image

Ospice su pod kontrolom, ima onih velikih jos 10-tak koje se suse, a one male kojih je jako puno bilo su skroz nestale.....user posted image

Narednu sedmicu jos nece u vrtic, cisto da i ovo malo prodje...

Ja zadovoljna user posted image


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *