Hanady RR

| 

IZVORNA PORUKA:  zinanina      Palatschinken, koliko jaja-ili žumanaca ide u fil od one carske torte, ja sebi kopirala tvoj recept i sad čitam, ne pišu jaja nikako a u objašnjenju postupka se spominju jaja.        korigovala je kasnije recept 5 ide :)      IZVORNA PORUKA:  palachinken      do mene je :)   5 jaja      Evo recept ponovo, s jajima :)   Onaj gore ako mogu moderatori. nek izbrisu, da ne bude zabune      CARSKA TORTA    (ČOKOLADA)                                  Sastojci:     Tijesto:      8 jaja     180 gr šećera     100 gr mljevenih oraha + 80 gr brašna, pola praška za pecivo     30 gr kakao praha          Fil:     5 jaja   220 gr šećera     220 gr čokolade za kuhanje     220 gr margarina     1 zamrznuta narandža (može i bez nje)          Glazura:     100 gr čokolade za kuhanje, malo vode, šećera i margarina      (Zagrijavati dok se čokolada ne istopi)     1 kesica šlag pjene                               Izrada:          KORA:     Ulupati bjelanca, dodavati šećer, zatim 1 po 1 žumance.     Izmješati orahe, brašno, prašak za pecivo i kakao, pa postepeno dodavati u šato.      Tepsiju  obložiti masnim papirom, istresti tijesto i peći u zagrijanoj  rerni na  umjerenoj temperaturi dok se rub kore ne počne odvajati od  tepsije.     Ohlađenu koru izrezati na 3 dijela.          FIL:     Umutiti jaja i šećer u gust šato.     Kuhati  u šerpi na pari dok se fil ne zgusne.                                                                   Ubaciti  čokoladu izlomljenu na komadiće i miješati dok se čokolada ne istopi.     U ohlađen fil umiješati margarin i izrendanu zamrznutu narandžu.     Kore malo navlažiti prokuhanom i ohlađenom vodom sa šećerom uz dodatak malo ruma ili soka od narandže.     Filovati kore i okolo.     Preliti ohlađenom glazurom, a kad se glazura stvrdne, ukrasiti šlagom.       			 								 			 			            

|