|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolovi u stomaku
4.6.2013 13:57:04   
budućamama
Naravno da će biti u redu, samo pozitivno. Ja vjerujem da će ti povećati dozu giniprala kao i meni, vjeruj da odmah nastupi olakšanje. Uz cijelu tabletu će ti reći da piješ i izoptin/verapamil, ali ja prije nje pojedem nešto slatko i popijem na pun želudac i hB nemam nikakvih nuspojava tipa drhtavice, lupanja srca isl. Jedino ako ga popijem na prazan želudac, bez slatkog, krene dernek user posted image
Drži se i samo smireno. Ljubni tu svoju bolesnu pahulju za mene <3
Biće to sve ok aBd. I obavezno javi kako prođe user posted image Koliko sam upratila, i ti si kod Dekovića?

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 676
   RE: Bolovi u stomaku
4.6.2013 19:49:36   
kula
Da, ja sam kod Dekovića, prezadovoljna sam tretmanom....
Najbolje je to što je non-stop dostupan i izlazi ususret svojim pacijenticama. Evo sutra ujutro odoh kod njega, pa da vidim šta će mi reći....
Evo danas mi je već malo bolje, doduše ustajala sam samo do WCa, mama mi poslala ručak, muž oprao suđe i odveo dijete na kontrolu, pa sam čak uspjela malo i odspavati poslijepodne. A moje malo pile još uvijek ima temperaturu, stvarno ludim od brige...još u kombinaciji sa ovim bolovima, ma nije mi ni do čega.
Ja pretpostavljam da će mi povećati dozu gyniprala, joj ja sam se u početku baš patila sa njim, ali sada nekih pola sata prije tablete obavezno pojedem nešto, pa time izbjegnem drhtavicu i ono lupanje srca.
Hvala ti puno na razumijevanju, koliko god to glupo zvučalo, dobro je kada neko ima isti problem kao ti, pa možeš razmijeniti iskustva. Javim se sutra poslije doktora.
Čuvaj se i ti... user posted image user posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 677
   RE: Bolovi u stomaku
4.6.2013 21:04:36   
lady_bubamara
draga kula meni je stvarno žao što sam ti unijela paniku al onaj post je bio moje mišljenje i ni malo mi nije krivo što sam i jednu jedinu riječ u onom postu napisala.... a ti shvati to kako želiš ja sam ti sve ono iz dobre namjere rekla kao neko ko je ležao u bolnici na samom startu trudnoće uz cistu na jajniku, miom na materici, upalu mokraćnih kanala, upalu pankreasa i cistu na lijevom bubregu i kada su me otpuštali iz bolnice dr. mi je rekla ne čekaj jake bolove koji će te oboriti u krevet i ne čekaj da prokrvariš kako bi se javljala doktoru , svaki jači bol ima razlog zašto se pojavio.... tako da eto opet se izvinjavam što sam ti unijela paniku svojim postom al ponavljam ništa od onih riječi nije bilo od loše namjere nit sam rekla da si ti neodgovorna trudnica ili šta si već tamo napisala , no nema veze.... i ja sam na apaurinu i grlić mi je skraćen i otvorena sam pola prsta i hiljadu čuda me u ovoj trudnoći snašlo pa čak i vodene ospice i ogroman čir na dupetu koji je neko jutro prsnuo i prokrvario pa sam mislila da me prijevremeni porod uhvatio , pored toga imam i trudničku išijalgiju i vjeruj razumijem ja i to odlično šta znači stres u trudnoći , tako da ništa zlonamjerno nisam mislila.....

_____________________________

Misli koje smo izabrali su boje kojima slikamo sliku svog života !!


(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 678
   RE: Bolovi u stomaku
5.6.2013 9:30:19   
kula
Ninulina zaista ne želim da stvaram neke tenzije oko ovoga, naravno da si sve rekla u najboljoj namjeri, ništa drugo nisam niti pomislila... Najbolji savjet i jeste bio da odem kod doktora, što sam i uradila jutros odmah.
Neću da pravim raspravu na mjestu gdje nema razloga za to. Razumijem tvoj strah i paniku, upravo zbog svega što ti se izdešavalo tokom trudnoće, a vjeruj da ni moja nije nimalo jednostavna - od visokog pritiska na samom početku trudnoće, hematoma, kontrakcija od 16. sedmice, otkaza na poslu koji sam dobila prije 2 mjeseca - što se itekako odrazilo na moje psihofizičko stanje, loše krvne slike, te zadnja 2 mjeseca konstantne upale krajnika, koju nikako da iskorijenim....
I sve to podnesem nekako, ali kad mi dijete dobije temperaturu koja dolazi i do 40 stepeni, onda počnem najmanje razmišljati o sebi i pokušavam se tješiti time da je moj bol uzrokovan stresom... Pogledam svoje malo pile koje ne prestaje da bunca i plače od temperature koju skidam na sve moguće načine, kako klone od iscrpljenosti, onda mi stvarno nije ni do čega.
Evo danas ponovo moram voditi kćerkicu kod doktora, jer je temperaturu sinoć imala 39,5 (poslije 5 dana pijenja antibiootika), što rađa dodatna pitanja...

Uglavnom, da ne skrećem previše od teme, doktor kaže da mi je grlić skraćen u odnosu na prošli put, ali je zatvoren, bebać je hvala Bogu dobro, ima dovoljno plodne vode. Dr se boji daljeg skraćivanja i otvaranja, pa mi je dao sada da pijem gynipral 4*1 tabletu, apaurin i isoptin, naravno uz mirovanje...
Odmah sam krenula sa novom terapijom, pa evo čekam da vidim rezultate...


(odgovor članu lady_bubamara)
Neposredna veza do poruke: 679
   RE: Bolovi u stomaku
5.6.2013 11:06:51   
budućamama
Drago mi je da je na kraju sve u redu. Baš kao što sam i pretpostavljala, pojačao ti je terapiju, a 4 tablete je konkretna terapija. Tako su mojoj kolegici dali s tim da je ona imala još serklažu urađenu u 32 nedelji. Pokušaj svakako prije giniprala da jedeš, uzmi i nešto slatko i onda cijelu tabletu. Ja stvarno tako izbjegnem verapamil/izoptin jer pokušavam što manje lijekova da unosim u sebe. Ako baš ne možeš i imaš drhtavice i sve one nuspojave giniprala, hB i na verapamilu pa ga popij. To je manji stres i za tebe i za dijete. I svakako pokušaj što više da miruješ, bar u prvo vrijeme, dok terapija ne počne da djeluje. Znam da ti je to sad preteško, posebno kada ti dijete ima tako visoku temperaturu koja ne spada user posted image .
Duša mila, baš mi je žao. Jeste li radili sve nalaze za nju? Meni je Una tako imala visoku temperaturu i tako dugo jedino od infekcije urinarnog trakta i ja sam mislila da ću poludjeti od brige jer temperatura nije nikako spadala. Btw, ispočetka su mislili da je u pitanju grlo jer je bilo crveno, a na kraju se ispostavilo da se radi o urinoinfekciji user posted image U najgorem slučaju, tražite uputnicu za Jezero, oni gore odmah odrade sve nalaze i daju terapiju. Ipak, nadam se da će tura popustiti već danas user posted image
Sretno!

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 680
   RE: Bolovi u stomaku
5.6.2013 12:18:35   
kula
Jutros sam prvo doručkovala, pa popila gynipral, ali sam se u roku od pola sata počela nenormalno tresti, valjda treba malo više vremena da se tijelo navikne na novu dozu. Evo sada jedem čokoladu, pa očekujem da se malo smiri ova drhtavica....
Ma da ja proguram samo još narednih 3-4 sedmice, zbog bebinih pluća, pa onda mogu malo opuštenije iščekivati porod.

A što se kćerkice tiče, bojim se i ja urinarne infekcije, jer njih karakterišu visoke temperature...jer teško da antibiotik ne počne djelovati poslije 5 dana korištenja!!!
Odosmo danas opet kod njene doktorice da tražimo uputnicu za Jezero, jer ovo sada više nema nikakvog smisla... Jutros je opet malaksala, nema snage, samo leži pored mene i gleda crtane filmove...temperatura oko 37.5 po danu a naveče se penje i blizu 40.
Ma nije ovo nimalo bezazleno!
I hajd da ja budem mirna i da se samo sebi posvetim, kad vidim kako mi je pilence bolesno i iscrpljeno. I nema šanse da mirujem danas, jer moram i ja ići sa njima kod doktora, neću biti mirna ako ostanem kod kuće.

Hvala budućamama na savjetima, puse tebi, tvojoj curici i mrvici u stomaku! user posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 681
   RE: Bolovi u stomaku
5.6.2013 14:24:36   
budućamama
Uhhhh, znam taj osjećaj kad ginipral drma user posted image
Obavezno uz doruičak pojedi bar dvije kockice čokolade. Meni stvarno čuda radi slatko, a nisam se ni previše udebljala. Za sada uspješno izbjegavam verapamil, ali mi se ipak povremeno desi da se počenm tresti i unutra da mi sve nekako "titra". Ako ništa, pij uz jutarnji i podnevni ginipral verapamil, a ove večernje preskoči, pa onda polako, dok se tijelo ne navikne. A i u pravu si, još malo pa nestalo, aBd.

Žao mi je zbog kćerkice, ali meni sve upućuje na urinoinfekciju. Drugi je problem taj što je ona neko vrijeme već na antibioticima pa možete imati nalaz urina koji je "uredan" a zapravo nije. Nama se to desilo, pa su nam zato pogrešno dijagnosticirali probleme s grlom kada je bila u pitanju urinoinfekcija. Tu je meni najgora temperatura bila, ja njoj stavim čepić i istuširam je, a kad izmjerim temperaturu-ona umjesto da spadne, poraste za stepen! Užas! Od srca vam želim da pile što prije ozdravi, grozno je gledati svoje dijete tako bespomoćno, a i sam biti bespomoćan da mu pomogneš user posted image .

Drži se i sretno od srca!

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 682
   RE: Bolovi u stomaku
5.6.2013 16:43:27   
kula
Hvala draga!

Meni je isto tako cilj da unosim što manje tableta, do sada nisam popila ni jedan Isoptin, pa ću se potruditi da ga ne pijem ni sada...ali evo i poslije popodnevnog gyniprala, sva treperim, mada sam pojela jabuku i neki keksić pola sata ranije... Očigledno se moram baš najesti da bi što više smanjila uticaj lijekova...
Možda i podsvjesno, ali već danas osjećam manje bolove, nemam onaj pritisak na karlicu, kao prethodnih dana...nadam se da gynipral već daje rezultate...

Ja samo kažem, hvala Bogu pa postoje ove tablete...

A mi odosmo kod doktorice da provjerimo šta se dešava sa kćerkicom, mada se danas po prvi put tura spustila na 36,9, pa sam baš happy! Ali svakako moramo otići, neću biti mirna!
Samo znam da se užasavam visoke temperature...



(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 683
   RE: Bolovi u stomaku
5.6.2013 16:53:55   
Mya_81 RR
Zar se serklaza radi tako kasno, u 32.sedmici user posted image

Inace, prije nekoliko godina kad sam ja pila gynipral i čitala sve živo što sam mogla na netu, dosla sam do zakljucka da se jos jedino na nasim prostorima koristi.

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 684
   RE: Bolovi u stomaku
5.6.2013 17:42:09   
budućamama
Baš mi je drago da se već osjećaš bolje user posted image I ja sam odmah osjetila poboljšanje, pa makar to bilo samo psihološko, nema veze user posted image Bitno je da nam je lakše user posted image
Poebno mi je drago da je djevojčica bolje, daj Bože da se temperatura više ni ne diže i da se sve tu završi user posted image user posted image user posted image


Mya, i ja sam se začudila otkud tako kasno serklaža, ali eto, njoj grlić nije više držao pa su je tad podvrgli serklaži. Inače je od početka imala problematičnu trudnoću sa vrlo visokim pritiskom, krvarenjima i kontrakcijama, ali hB rodila je živo i zdravo dijete uprkos svemu user posted image



_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 685
   RE: Bolovi u stomaku
5.6.2013 21:15:30   
emef

IZVORNA PORUKA: Mrvica_83

Emef kako si ? Kako je prosla kontrola ? Nadam se da je sve ok ! Ako zelis mozes nam se pridruziti na Trudnickoj temi gdje cekamo bebice i razmjenjujemo iskustva :
user posted image http://www.ringeraja.ba/forum/razgovori-u-ocekivanju-bebe-juni/m_1773268/mpage_10/tm.htm#1776258
da ovdje ne idemo OT user posted image

E mrvice_83 hvala na pitanju, nisam bila dugo na forumu. Sve je ok, smjesteno gdje treba i da se javim 18.7. kad napunim ako Bog da 13 sedmica :) Rado vam se pridruzujem na temi.

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 686
   RE: Bolovi u stomaku
5.6.2013 21:28:59   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: budućamama

Baš mi je drago da se već osjećaš bolje user posted image I ja sam odmah osjetila poboljšanje, pa makar to bilo samo psihološko, nema veze user posted image Bitno je da nam je lakše user posted image
Poebno mi je drago da je djevojčica bolje, daj Bože da se temperatura više ni ne diže i da se sve tu završi user posted image user posted image user posted image


Mya, i ja sam se začudila otkud tako kasno serklaža, ali eto, njoj grlić nije više držao pa su je tad podvrgli serklaži. Inače je od početka imala problematičnu trudnoću sa vrlo visokim pritiskom, krvarenjima i kontrakcijama, ali hB rodila je živo i zdravo dijete uprkos svemu user posted image


Ma, da, najbitnije je da je na kraju sve bilo ok! user posted image
A znam da su meni rekli da serklaza nije moguca zbog kontrakcija jer je to dvosjekli mac i da upravo u slijed kontrakcija od pritiska moze doci do puknuca grlica. Meni je to bila prva trudnoca tako da sam bez puno nekih 'odricanja' mogla da si priustim lezanje 24/7.

Curke, izdrzite jos malo user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 687
   RE: Bolovi u stomaku
6.6.2013 9:02:18   
tratinčicaa

IZVORNA PORUKA: kula

Hvala draga!

Meni je isto tako cilj da unosim što manje tableta, do sada nisam popila ni jedan Isoptin, pa ću se potruditi da ga ne pijem ni sada...ali evo i poslije popodnevnog gyniprala, sva treperim, mada sam pojela jabuku i neki keksić pola sata ranije... Očigledno se moram baš najesti da bi što više smanjila uticaj lijekova...
Možda i podsvjesno, ali već danas osjećam manje bolove, nemam onaj pritisak na karlicu, kao prethodnih dana...nadam se da gynipral već daje rezultate...

Ja samo kažem, hvala Bogu pa postoje ove tablete...

A mi odosmo kod doktorice da provjerimo šta se dešava sa kćerkicom, mada se danas po prvi put tura spustila na 36,9, pa sam baš happy! Ali svakako moramo otići, neću biti mirna!
Samo znam da se užasavam visoke temperature...




user posted image user posted image drago mi je da ti je lakše, a brzo ozdravljenje želim malenoj....user posted image

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 688
   RE: Bolovi u stomaku
6.6.2013 10:14:28   
kula
Hvala puno!

Valjda će biti OK...

(odgovor članu tratinčicaa)
Neposredna veza do poruke: 689
   RE: Bolovi u stomaku
7.6.2013 21:44:04   
budućamama
Kula, kako si? kako podnosiš terapiju? Nadam se da su bolovi popustili i da te ginipral ne drma previše user posted image

Kako ti je ljepotica? Jel ona bolje?
Držite se user posted image

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 690
   RE: Bolovi u stomaku
8.6.2013 8:56:17   
kula
Budućamama osjećam se bolje, samo sa povećanom dozom straha...jer baš ne bih voljela da sada nešto pođe kako ne treba, kad sam dogurala do 34. sedmice, poslije svih problema koje sam imala tokom trudnoće...
Gynipral već malo bolje podnosim u ovoj dozi, trudim se da uvijek nešto pojedem prije njega, pa mu tako ublažim nus pojave.
Dr. Sanjin me oduševio, skoro svaki dan pošalje porukicu samo da provjeri kako sam, te u slučaju povratka bolova da me napomene da mu se obavezno javim...svaka čast...nemam riječi!

Što je najvažnije od svega, kćerkici je napokon spala temperatura, radili smo sve nalaze koji su bili uredni, doktorica tvrdi da je u pitanju bila virusna upala...pa hajd sad ga znaj! Dijete uredno ispilo dozu antibiotika...možda i bespotrebno, ali kasno je sada za kajanje!

Draga hvala ti puno! user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 691
   RE: Bolovi u stomaku
10.6.2013 17:52:40   
budućamama
prekrasne vijesti, baš si me obradovala user posted image user posted image user posted image

Nadam se da više neće biti nikakvih komplikacija, ja sam s ovom dozom sasvim ok hB, ponekad zaboli, ali ništa strašno user posted image

Posebno mi je drago da je ljepotica dobro, sada se i ti možeš opustiti i misliti malo više na sebe i pile u pupi. Šaljem vam veeeeeliki user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 692
   RE: Bolovi u stomaku
13.6.2013 9:48:11   
kula
Evo mene nažalost ponovo na istoj temi user posted image
Ponovo bolovi u dnu stomaka i krstima, u karlici također...
Odem do hitne po uputnicu, pa odmah na Jezero, nažalost nije mi Sanjin bio dežurni, pa sam gore čekala preko 2 sata...
Pregledao me dr. Asotić i ultrazvučno i ginekološki, grlić je smekšan, ali hvala Bogu još uvijek zatvoren. Beba je pokrupna pa vrši pritisak na grlić...

Ma da mi je pregurati još dvije sedmice, sada sam 34.


(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 693
   RE: Bolovi u stomaku
13.6.2013 18:08:22   
budućamama
A joj, znači ni ginipral nije baš bio od pomoći user posted image
Jesi li javila Sanjinu? Kakva ti je terapija sada? Pretpostavljam da ti je propisano strogo mirovanje user posted image Kako podnosiš? Jesu li se bolovi imalo smanjili? Nadam se da ćeš uskoro biti bolje, a hB nije puno ni ostalo do devetoguser posted image Drži se, još malo pa nestalo aBd....

Meni je danas punih 33 sedmice i ja se hB dobro osjećam, samo što beba neumorno boksa u stomaku pa mi to stvara osjećaj nelagode. Inače, ostalo je ok hB. Planiram u ponedeljak poslati sms Sanjinu da vidim kad me može primiti, već je vrijeme za novi pregled...

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 694
   RE: Bolovi u stomaku
14.6.2013 10:44:24   
kula
Budućamama, terapija mi je sada 5*1 ginipral, mada mislim da više ni on nije od pomoći, nego samo mirovanje. Razgovarala sam sa Sanjinom u nekoliko navrata, on se baš bio zabrinuo, odredio je strogo mirovanja, bez šetnji, bez kućanskih poslova, samo ležanje...
Ma pretrpiću sve jer su bitne samo naredne dvije sedmice, a poslije se rizik po bebu rapidno smanjuje...pa što se mora - mora!
Srećom pa će mi tokom dana pomagati i svekrva i mama, a poslije podne muž...

Nadam se da ćemo obje roditi svoje bebaće žive i zdrave i u terminu. user posted image

Meni danas bolovi prestali, ne osjećam ni taj pritisak - ma ležanje učini svoje...

Draga, koliko sebi, toliko i tebi sreće želim sa porodom, odnosno iznošenjem do kraja...

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 695
   RE: Bolovi u stomaku
14.6.2013 12:12:49   
budućamama
Draga kula, drži se user posted image user posted image user posted image
I meni zvuči kao da ginipral više ne pomaže user posted image , pa pokušaj da odmaraš kako ti je i rečeno, nemam pametniji savjet. Drago mi je da su bolovi prestali, to je dobar znak, a i sitno brojiš do 36-te... Izdrži user posted image user posted image user posted image , biće to sve ok aBd.
Ljubim te i tvoju princezu, pomilki pupu za mene user posted image
Sretno od srca!

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 696
   RE: Bolovi u stomaku
14.6.2013 17:04:00   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: kula

Budućamama, terapija mi je sada 5*1 ginipral, mada mislim da više ni on nije od pomoći, nego samo mirovanje. Razgovarala sam sa Sanjinom u nekoliko navrata, on se baš bio zabrinuo, odredio je strogo mirovanja, bez šetnji, bez kućanskih poslova, samo ležanje...
Ma pretrpiću sve jer su bitne samo naredne dvije sedmice, a poslije se rizik po bebu rapidno smanjuje...pa što se mora - mora!
Srećom pa će mi tokom dana pomagati i svekrva i mama, a poslije podne muž...

Nadam se da ćemo obje roditi svoje bebaće žive i zdrave i u terminu. user posted image

Meni danas bolovi prestali, ne osjećam ni taj pritisak - ma ležanje učini svoje...

Draga, koliko sebi, toliko i tebi sreće želim sa porodom, odnosno iznošenjem do kraja...


draga miruj lijevi bok...al ne sekiraj se previse, mojoj zaovi sve ok bilo samo vodenjak pukao u 34. sedmici, i rodila zivu i zdravu curu prije 3 mj bile jedno desetak dana u bolnici i to je to....nemoj paniciti cim se predje 34 vec je to fina trudnoca i beba je zrela, al eto zauhar ti je svaki dan i dobitak, ne brigajuser posted image

ja sam proslu trudnocu prelezala CIJELIH 9 MJ pa evo me izdrzala samuser posted image

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 697
   RE: Bolovi u stomaku
22.6.2013 9:30:10   
Lilitu
mene isto zna zaboljeti stomak pogotovo ako se sta naprezem ali kod mene je jako niska trudnoca pa se tjesim da je zbog toga

_____________________________

Napokon trudna :D

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 698
   RE: Bolovi u stomaku
22.6.2013 9:55:10   
jaculi
Drage moje...jucer sam bila na UZ jer sam zeljela saznati spol bebe..medjutim doktorica kaze da imam kontrakcije i propisala mi dabroston da se ne bi,nedaj Boze,nesto lose desilo.Mene je to naravno zabrinulo..u 16-toj sam sedmici i nosim zdravog djecaka...presretna sam ali me ovo brine..ima li neka od vas slicnih iskustava?

(odgovor članu Lilitu)
Neposredna veza do poruke: 699
   RE: Bolovi u stomaku
22.6.2013 10:03:05   
Mrvica_83
Jaculi Ja sam sutra 18 sedmica aBd tako da smo jako blizu sa terminom user posted image Kontrakcije nisu nesto sto se treba zanemariti ali ne trebas ni da se plasis unaprijed pa da sebi stvaras suvisni stres koji moze naskoditi bebi .. Ja sam uzimala Utrogestan vaginalno ( isto tako nadomjestak za Progesteron ) do 12 sedmice kao prevenciju za kontrakcije i one su tada i nestale .. Preporuka ( sigurno ti je doktorica rekla ) je mirovanje bez truckanja u autu i slicno , uzdrzavanje od vecih napora/ kucanski poslovi i sl.) i uzimanje Magnezija .. Ja uzimam Mg direkt .. Na iducoj kontroli ce vidjeti kakva je situacija uz terapiju i manji tempo aktivnosti .. Jesi li zaposlena ? Meni je ( kad su kontrakcije bile jace ) preporucila i bolovanje .. Sretno ! Ako zelis mozes nam se pridruziti na Trudnickoj temi gdje cekamo svoje bebice user posted image
http://www.ringeraja.ba/forum/razgovori-u-ocekivanju-bebe-juni/m_1773268/mpage_74/tm.htm#1804600

_____________________________

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu jaculi)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Vrtić.
Admin

Koji vrtić pohađa vaše dijete?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *