|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Proteini u urinu i visok pritisak???
16.7.2008 17:17:05   
Amra k
Drage moje imam jedno pitanje. Moja sestra se porodila u nedelju, rodila je zdravu djevojcicu na UKC Tuzla. Jos je ne pustaju iz bolnice jer ima visok pritisak i svaki dan je sve veci. Ona ima 18 godina. S obzirom da je tesko u nasoj zemlji dobiti konkretan i detaljan odgovor koji je razlog povisenog pritiska nakon poroda, zanima me da li neka od vas ima slicno iskustvo ili je cula da proteini u urinu mogu biti razlog hipertonije? Naime samo to su nam rekli u bolnici kada smo pitali.
Hvala unaprijed.Puno pozdrava.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Proteini u urinu i visok pritisak???
16.7.2008 20:23:07   
aloa
Ne znam sta moze biti uzrok povisenom pritisku nakon poroda, postoje stanja kad on nekontrolisano raste u zadnjem tromjesjecju.
Ono sto znam je da zdravi bubrezi ne propustaju proteine, tako da je normalan nalaz proteina u urinu negativano ili nekad pise opal, sto znaci opalescentno, blago zamucen urin od proteina, ali i to je ok.  Visok pritisak i povecani proteini u urinu, mogu imati neke veze sa radom bubrega. Ali ja to ovako vise laicki.
Dobro je da su u bolnici to odmah skontali, tako da ce sve biti ok.
A doktori su kriza, ili ti ne kazu nista jer misle da smo mi svi drugi glupi i da onako nista necemo skontati, ili ti objasnjavaju jezikom koji nije nimalo prilagodjen ako si neke druge struke.


(odgovor članu Amra k)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Proteini u urinu i visok pritisak???
16.7.2008 20:43:44   
Amra k
Sigurno si u pravu, to da ima veze sa bubrezima. Jer i sestra mi je rekla da mora piti nenormalne kolicine uvinog caja a meni to nije imalo nikakve logike jer bilo kakva tecnost povecava dodatno pritisak .To je onda to. Nesto nije u redu sa bubrezima. Hvala ti Aloe.
A za dr i medicinsko osoblje ponekad je bolje ne komentarisati. To sve kaze.
Pozzdrav i hvala puno na odgovoru

(odgovor članu aloa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Proteini u urinu i visok pritisak???
17.7.2008 13:25:54   
suncan_dan
Mozda je od bubrega, zvuci kao da jeste, jesi li isla snimat`??

(odgovor članu Amra k)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *