|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  432 433 [434] 435 436   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
18.5.2011 13:16:34   
enči80
Selma ja navečer kad legnem spavati jedva dišem hem od njih hem od nosa koji je nonstop zapušen i krvari.
Sporty super ideja za sličice samo u mene nešto printer pokvaren pa ne mogu skenirati pa ću pokušati mobitelom uslikati ako se šta bude vidjelo.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 10826
18.5.2011 13:17:12   
Aiša
Žene, ne znam koje ćete uloške nositi, nama su na vježbama za trudnice preporučivali Vir80, ali nam je jedna žena na vježbama rekla da kupimo u Chicco-u uloške za porodilje, i ja sam ih kupila prošle godine kada su mi trebali, odlični su jer je samo jedan dovoljan kada staviš, a Vir po dva-tri moraš slagati, pa to onda ni na šta ne liči među nogama. Ovi Chicco su najveći koje sam vidjela u životu user posted image , baš su za porodilje, a za prvih 7 dana su nezamjenjivi. Znam da su prošle godine bili 15 KM, 30 komada. Meni je prvih 7-10 dana baš to trebalo ,a kasnije sam prešla na manje, ove Vir 80, a ostatak Chiccovih sam dala prijateljici koja se trebala poroditi.

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 10827
18.5.2011 13:20:04   
enči80
Ima ono kroz staklo,ali opet nezgodno ti bude kad svi džuture dođu.
Mislila sam u DM pogledati,pa ću uzeti valjda će dozvoliti.
Zabranili su bili sve moje da uneseš zbog one bakterije mrsa tako da čisto sumnjam da će mi dati i bade mantil jer su mi prošli put sve vratili osim higijene i sokića.

< Poruku je uredio enči80 -- 18.5.2011 13:22:54 >

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 10828
18.5.2011 13:20:54   
Bebica11
Jutro zenice

Vidim pricate o poroduuser posted image , vama se blizi a ja sam jos podaleko, mene uopce nije strah, kad sam kiretazu nazivo prezivjela bez da ispustim avaz...cak su mi govorili -disi,disi...bila sam u nekom polusvjesnom stanju, i onda ono najgore-vratis se prazan kuci,uh ne daj Boze nikome...al eto vidim ima zena svasta su predeverale i gore, al opet se ne dajuuser posted image

Mene jutros opet kontrakcije spopale, malo smeckasto procurilo..mirujem,smirile se kontrakcije, al mi je raspolozenje nula bodova..samo bih plakala ova dva dana. Brzo ce mm na put pa cu kod mame, ona me bas uvijek zna oraspoloziti. Mm radi po cio dan, evo cekam da mi zaova dodje a ona djevojka, otisla s momkom hodati, razumijem je, al je uzasan osjecaj kad krvarite, boli vas i ne mozete nista sebi ni donijeti ni napraviti...vec cekaj muza, cekaj zaovu, cekaj mamu...sve od srtaha da bebiju sta ne bude nakljukaj se tableta i lezi....jooooj place mi seuser posted image

Neposredna veza do poruke: 10829
18.5.2011 13:22:10   
enči80
Aiša ja sam čak mislila uzeti onu dječju pelenu i zalijepiti je...ja sam uzimala one vir sto je samo pamuk obložene sa mrežicom sa obje strane.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 10830
18.5.2011 13:22:58   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: enči80

Selma ja navečer kad legnem spavati jedva dišem hem od njih hem od nosa koji je nonstop zapušen i krvari.

Isti slučaj i kod mene a mislim da je kod svake druge trudnice isto,još sam ja počela i hrkati,malcu smeta user posted image ....

Aiša vidiš nisam znala za te...Kod nas u Tuzli nisu dali ni jedne osim VIR i ONA ...E možda je se stanje promjenilo za 4 godine ko zna.....A meni je nakon prelaska u sobu sestrica koja me je dovukla na onom stolu,uzela moju kesu potražila uloške i ona mi ih napravila samo ih ja stavila između "nogica " user posted image user posted image  i legla

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 10831
18.5.2011 13:26:41   
drznica
Bebice, nema plakanja i tuznih prica...mi smo tu da oraspolozimo jedna drugu. Ima vjerovatno jos djevojaka-zena koji imaju slicno iskustvo...vidim da si jako hrabra prema tome glavu gore, hrabro za svoju bebu.
I ja sam imala taj iscjedak i hematom, hB povukao se tako da nema sekiracije jer sebi pravis gore! Hajde da vidimo osmjeh user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 10832
18.5.2011 13:28:33   
Selma.A.M
user posted image user posted image bebice11 mila mogu zamisliti kako ti je...Ne vriedi što znaš da se jako puno žena susretne sa tim,jer se to ipak dešava tebi user posted image ...Mogu ti samo poželjeti punooooo sreće i da ako Bog da predeveraš i to......A što se tiče kiretaže i gubitka,praznine jako puno žena prođe kroz te neke teške situacije (nažalost i ja sam nekada bila među njima ) ali eto živ čovjek svašta prebaci preko leđa.....
Probaj malo skrenuti misli sa svega,možda neki dobar filmić ili knjiga ne znam šta ti godi,pa natjeraj se ....Jeste da sam sad u poodmaklom stadijumu trudnoće ali eto i ja mirujem i mislim da mi nema RR-a i ovih ženica mislim da bi pobudalila ..............user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 10833
18.5.2011 13:30:28   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: drznica

Bebice, nema plakanja i tuznih prica...mi smo tu da oraspolozimo jedna drugu. Ima vjerovatno jos djevojaka-zena koji imaju slicno iskustvo...vidim da si jako hrabra prema tome glavu gore, hrabro za svoju bebu.
I ja sam imala taj iscjedak i hematom, hB povukao se tako da nema sekiracije jer sebi pravis gore! Hajde da vidimo osmjeh user posted image

user posted image ma bice sve ok aBd,,,jedva cekam da i meni ove kriticne sedmice prodju

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 10834
18.5.2011 13:32:13   
Sonja
i ja sam imala te mrezaste gacice cak one sestre i pitaju ako imas da stavis samo kad je vizita da se skinu ali ja nisam skinula stvarno nisam stiglauser posted image i niko nista nije rekao
i obavezno soka ponesite puno sebi(ili nek vam donese mm) jer ja sam ba bas bila zedna a i slabo sa jela jer je hrana bijak(sto bi moj Adin reko) pa sam onda samo puuunooo soka pila
i analgin tablete slobodno ponesite ali sakrijte naravno..mene kad je stalo kasnije bolit ja analgin i sve ok a zene se vam savijaju od bolova

a sto selma kaze nemojte bebu kod sebe na krevet...
stvarno one nedaju al ja sam navece njega stavila i cijelu noc je bio kod mene i nije nimalo plakao dok su druge bebe zavijale..samo pred jutro vatila ga i to je to
ponesite i peskir
ne mogu jos da se sjetim sta jos je bas vaznouser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 10835
18.5.2011 13:33:02   
drznica
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: drznica

Nesmijem puno pametovat i ja sam jos neiskusna oko ovoga....Ali svaki UZV jedva cekam...i sve i de na bolje. Tako i tebi zelim da sto prije dodjes u stadij pravog uzivanjauser posted image

user posted image ma bice sve ok aBd,,,jedva cekam da i meni ove kriticne sedmice prodju

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 10836
18.5.2011 13:33:53   
drznica
Ne ide mi ovo citiranje user posted image

Bebice, necu puno pametovat i ja sam jos neiskusna oko ovoga....Ali svaki UZV jedva cekam...i sve i de na bolje. Tako i tebi zelim da sto prije dodjes u stadij pravog uzivanjauser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 10837
18.5.2011 13:35:13   
Sonja
vidi selme sto me prozivauser posted image user posted image

nisam pobjegla vec sveki napravila sirnicu...uh sto se najedoooouser posted image

ej ba nemojte biti pi...user posted image user posted image user posted image
vala svaki porod boli nema koji ne boli
i jesam ja vristala urlala govorila vodite me na carski ubit cu se i sve ostalo
pa sta?!! evo me ziva zdrava i opet trudnauser posted image user posted image user posted image user posted image
i opet spremna za porod..
da je bilo toliko strasno nebi ja drugo sigurno htjela
jel takouser posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 10838
18.5.2011 13:39:30   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Sonja

Po muci se poznaju junaci,a ti me ostavi na bojištu ovdje ,morala sam de dozivati i prozivati ..Ali nek si ti se najela user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 10839
18.5.2011 13:39:33   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Jutro zenice

Vidim pricate o poroduuser posted image , vama se blizi a ja sam jos podaleko, mene uopce nije strah, kad sam kiretazu nazivo prezivjela bez da ispustim avaz...cak su mi govorili -disi,disi...bila sam u nekom polusvjesnom stanju, i onda ono najgore-vratis se prazan kuci,uh ne daj Boze nikome...al eto vidim ima zena svasta su predeverale i gore, al opet se ne dajuuser posted image

Mene jutros opet kontrakcije spopale, malo smeckasto procurilo..mirujem,smirile se kontrakcije, al mi je raspolozenje nula bodova..samo bih plakala ova dva dana. Brzo ce mm na put pa cu kod mame, ona me bas uvijek zna oraspoloziti. Mm radi po cio dan, evo cekam da mi zaova dodje a ona djevojka, otisla s momkom hodati, razumijem je, al je uzasan osjecaj kad krvarite, boli vas i ne mozete nista sebi ni donijeti ni napraviti...vec cekaj muza, cekaj zaovu, cekaj mamu...sve od srtaha da bebiju sta ne bude nakljukaj se tableta i lezi....jooooj place mi seuser posted image

Bebice,

Bas mi je zao da se tako osjecas mila, al znas i sama da od negitvnih misli nema nista... ako nikog nema evo mi smo ovdje da te podrzimo. ne mozemo ti bas nista dohvattiti ali te mozemo oraspoloziti.

Samo budi hrabra i glavu gore, uradi to za svoju bebicuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 10840
18.5.2011 13:42:43   
ziki
Bebiceuser posted image
jednokratne gaćice imaju u DMu mislim da dođe 3 komada oko 4-5 km, ja ih nisam imala jer nisu dali, peškir obavezno nosite, onda sok i vodu, plastičnu čašu, papuče plastične, telefon i punjač, knjižicu, trudničku, knjižicu krvne grupe, fotoaparat obavezno mene je dr slikala odmah po porođaju, nemirko na grudima- dodir koža o kožu, a nisu mu još pupčanik presjekli. Sad se prisjećam da mi je mm sat posle poroda dobacio i pileću supicu da se okrijepim. (Supa može al pidžama i ogrtač od kuće ne može?)

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 10841
18.5.2011 13:42:52   
Sonja

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

IZVORNA PORUKA: Sonja

Po muci se poznaju junaci,a ti me ostavi na bojištu ovdje ,morala sam de dozivati i prozivati ..Ali nek si ti se najela [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

to je najvaznije
zato mi nemoj zamjerit sto sam te ostavila u vatriuser posted image
vidis da sam imala jako dobar razloguser posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 10842
18.5.2011 13:45:19   
bebacha
moja prijateljica je dobila kutiju tih jednokratni gacica i prodaje ih povoljno pa et kome treba da znate

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 10843
18.5.2011 13:48:14   
Sonja

IZVORNA PORUKA: ziki

Bebiceuser posted image
jednokratne gaćice imaju u DMu mislim da dođe 3 komada oko 4-5 km, ja ih nisam imala jer nisu dali, peškir obavezno nosite, onda sok i vodu, plastičnu čašu, papuče plastične, telefon i punjač, knjižicu, trudničku, knjižicu krvne grupe, fotoaparat obavezno mene je dr slikala odmah po porođaju, nemirko na grudima- dodir koža o kožu, a nisu mu još pupčanik presjekli. Sad se prisjećam da mi je mm sat posle poroda dobacio i pileću supicu da se okrijepim. (Supa može al pidžama i ogrtač od kuće ne može?)

kod nas nedaju ni papuce da znate da ne prtite djabauser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 10844
18.5.2011 13:49:41   
palachinken
Joj nabasala sam na ovo:

https://www.facebook.com/pages/FRANKA-ru%C4%8Dni-rad/208099965869569

i živa se istopila...ovih baletankica i trakica...a cvjetić ko pola glave bebeće user posted image user posted image user posted image ! Joj jedva čekam svoju šmizlojznu user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 10845
18.5.2011 13:55:50   
animagical
nadji na fejsu ovo
TRUMPETTE- čarapice

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 10846
18.5.2011 14:00:05   
mea29
i ovo je slatko :)  http://www.facebook.com/HappyTummyVeseliTrbuscic?sk=photos

Sunce mamino 24.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 10847
18.5.2011 14:02:50   
palachinken
user posted image user posted image user posted image
http://www.trumpette.com/socks/socks-girl/socks-girl-baby

Kako će ebay da radi user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 10848
18.5.2011 14:07:38   
animagical
jel de sto su slatke...samo za brace nema nista...to je diskriminacijauser posted image

Neposredna veza do poruke: 10849
18.5.2011 14:10:25   
palachinken
Kako nema
http://cgi.ebay.com/New-Baby-Boy-Sneakers-Socks-Mary-Jane-pair-trumpette-/180664309661?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item6fc3d0d82e
Med medeni!

Neposredna veza do poruke: 10850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  432 433 [434] 435 436   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  432 433 [434] 435 436   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Volite li gledati "filmove za odrasle"?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *