|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  453 454 [455] 456 457   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
21.5.2011 13:25:45   
sweet insanity
Opet jauser posted image Ove koje su se vec poradjale, mozetel mi reci koliko ste pregleda imale u 9.mjesecu tj. koliko cesto ste isle doktoru?

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 11351
21.5.2011 13:31:49   
Sonja
ooo tu si misu ehehehh ja uletila da vidim sta je s tobom hehehe

ja sam isla svake sedmice ja mislim..zadnje 3 sed. sam isla svake sedmice sigurno

jesil u skoli naucila "dihat"user posted image user posted image

nadam se da ce ti biti od koristi jer meni nije bilouser posted image user posted image
nisam se mogla skoncentrisat i kad pocnem disat po propisu mene jos vise boliuser posted image
joj ja sam stvarno bila katastrofa na porodu.disciplina velika 0user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 11352
21.5.2011 13:35:06   
Selma.A.M
Sweet ja sam samo 3 puta stigla otići u 9 mjesecu,prvi put na početku,drugi put sredinom i treći put da uzmem uputnicu a na 4 nisam stigla jer sam se porodila user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 11353
21.5.2011 13:35:49   
sweet insanity
Danas smo imali predavanje a utorkom vjezbice pa eto za sad imam osjecaj kao da bi moglo pomocuser posted image Pitam za preglede jer ja sam bila 4.5. i radjem mi je UZ i vag pregled, 5.5. ctg i vaginalni opet i bila sam sad u cetvrtak ,ctg i vaginalni prgled te je dr. sada na godisnjem do 1. pa nesto kontam jel to puno dana bez pregleda (jos 10 znaci)....

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 11354
21.5.2011 13:37:54   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Sweet ja sam samo 3 puta stigla otići u 9 mjesecu,prvi put na početku,drugi put sredinom i treći put da uzmem uputnicu a na 4 nisam stigla jer sam se porodila user posted image

Nije ni tebi radjen UZ svaki put???Ma mene sve nesto strah al hajde dosta njih u 9. smao ode na pocetku i kad ih zaboli da se porode, mislim da mi je OK da cekam jos 10 dana (nadam se). Ako u mejduvremenu nesto bude, idem se poradjat prije pregleda i to je to.....

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 11355
21.5.2011 13:45:13   
sweet insanity
Tuzlanke i ko zeli, posjetite temu Kafica u Tuzli ,organizuje se user posted image

Neposredna veza do poruke: 11356
21.5.2011 13:47:12   
Sonja
jel ti ides u DZ?nisam upratila kod ti vodi trudnocu
meni u 9. nije niko radio ctguser posted image samo kad sam otisla na gradinu na dan termina..
mozda im je to sad nova praksa isto kao i ovo sa fetalnim skriningomuser posted image
aaa sta se sve promijeni za 2.goduser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 11357
21.5.2011 13:47:52   
Sonja
ma nije ti puno da cekas a ako ti mislis mozes ti otic na pregled nema veze sto nema tvoje dok.

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 11358
21.5.2011 13:50:16   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Sonja

jel ti ides u DZ?nisam upratila kod ti vodi trudnocu
meni u 9. nije niko radio ctguser posted image samo kad sam otisla na gradinu na dan termina..
mozda im je to sad nova praksa isto kao i ovo sa fetalnim skriningomuser posted image
aaa sta se sve promijeni za 2.goduser posted image

ma ja od pocetka dvetog idem na Gradinu, tj. bila dva puta pocetkom maja i sad ove sedmice i trebala bih 1.6. pa kontam dal je puno...ma valjda znaju. A inace trudnocu sam vodila u Austriji i kod Blitvicke i nakon ulaska u 9. idem na UKC da prate stanjeuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 11359
21.5.2011 13:53:09   
Selma.A.M
Sweet mene je samo u devetom pregledala vaginalno da vidi jesam li otvorena i jeli se bebi spustila i ona klasična ispitivanja čuješ li bebu i to je to bez UZ ....A kao što Sonja kaže otišla sam na Gradinu prvi put kad sam se krenula porađati, i tada su me prvi put priključili na CTG u pripremnoj sobu, i to je trajalo dva sata dok me nisu prebacili na sto......
A za kaficu ja bi rado ali ne smijem puno skitati, eto odkad sam ustala jede mi se sladoled a nesmijem do radnje sići user posted image user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 11360
21.5.2011 13:55:13   
Sonja
ahaaa pa ja zato ti i rade ctg heheheh
ja taman kontala da su i DZ malo modernizovali al et nista od toga..
sad sam rekla ako se ne porodim do termina vala necu dati da mi rade aminoskopiju...jedino ako mi bas dosadi trudnocauser posted image
imam osjecaj da cu ovaj put prenijet par danauser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 11361
21.5.2011 13:55:45   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Sweet mene je samo u devetom pregledala vaginalno da vidi jesam li otvorena i jeli se bebi spustila i ona klasična ispitivanja čuješ li bebu i to je to bez UZ ....A kao što Sonja kaže otišla sam na Gradinu prvi put kad sam se krenula porađati, i tada su me prvi put priključili na CTG u pripremnoj sobu, i to je trajalo dva sata dok me nisu prebacili na sto......
A za kaficu ja bi rado ali ne smijem puno skitati, eto odkad sam ustala jede mi se sladoled a nesmijem do radnje sići user posted image user posted image

Kafica kolko ja skontah bitrebala biti iduce sedmice, uvijek bude u merkatoru pa vjerovatno ce i sad al opet ne znam...pa mozda mognes s taxijemuser posted image A znaci nije velika pauza od 18. do 1. bez pregleda. MIslim naravno da ako sta osjetim, otici cu bilo kome, imam uputnicuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 11362
21.5.2011 13:57:01   
Sonja
Selma ti se prvi put porodila prije termina jel?

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 11363
21.5.2011 14:02:05   
sweet insanity

sad sam rekla ako se ne porodim do termina vala necu dati da mi rade aminoskopiju...jedino ako mi bas dosadi trudnocauser posted image

Meni su sad u 38. sedmici htjeli radit jer sam otvoena 1 prst pa su odustali jer nije bilo malog amnioskopa, a veci bi moglao pokrenuti porod tako da mi je laknulo jer se plasim tog pregleda, mada kako god, ne boli vise od poroda vjerovatno...

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 11364
21.5.2011 14:03:44   
Selma.A.M
Termin mi bio 9.februara a ja se prodila 4.februara ......
Sweet ma znam ja da mogu sa taksijem,ali mi je problem i malac,sa njim nebi znala šta sjedim a  njega nemam gdje ostaviti ako muž bude radio..Ali opet ko zna možda se i dogegam sa njim user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 11365
21.5.2011 14:06:46   
Sonja

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Meni su sad u 38. sedmici htjeli radit jer sam otvoena 1 prst pa su odustali jer nije bilo malog amnioskopa, a veci bi moglao pokrenuti porod tako da mi je laknulo jer se plasim tog pregleda, mada kako god, ne boli vise od poroda vjerovatno...

e vidis to meni niko nije rekao..vec su mi radili sa velikim a bila isto 1 prst otvorena i to mi je i pokrenulo porod..
kazem ti neboli to uopste ako doktor zna da radi ..ta sto se meni potrefila nije znala izmucila me pa tek onda doktora zvala i od od prve uspio nisam ni osjetila
samo sto su mi poceli bolovi i krvarenja a moje pile doslo na svijet kroz 18huser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 11366
21.5.2011 14:10:36   
sweet insanity

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

e vidis to meni niko nije rekao..vec su mi radili sa velikim a bila isto 1 prst otvorena i to mi je i pokrenulo porod..
kazem ti neboli to uopste ako doktor zna da radi ..ta sto se meni potrefila nije znala izmucila me pa tek onda doktora zvala i od od prve uspio nisam ni osjetila
samo sto su mi poceli bolovi i krvarenja a moje pile doslo na svijet kroz 18huser posted image

Sreca pa ti je sve proslo kako treba. J pretpostavljam da ce mi raditi iduci put ako se ne porodim do tad, onda ce mi raditi prije poroda vjerovatno:)
Uzivajte trudnjacice, ja odoh pred mamu, treba da stigne pa vam se povremeno javimuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 11367
21.5.2011 15:26:54   
animagical
joj da vas pitam jel vam se ovo ikad desilo? malo je gadno...sjedim maloprije na wc solji, piskim po stoti put od jutros, kad me ovaj mali poce udarati u zeludac i ja povratim sve sto sam jela, sreca imala sam lavor odmah pored i na brzinu ga uzmem... mislim, nek se on gura...ali bas da mi izbije dorucak iz meneuser posted image sad miran....ne mrda. 

Neposredna veza do poruke: 11368
21.5.2011 15:53:21   
lepetetka
Ćao drage moje user posted image user posted image ! Samo da vas pozdravim i da pošaljem koji user posted image user posted image user posted image .... Kod mene sve uredu hvala Bogu... ponekad imam malo kontrakcija ali ništa strašno...Neku večer sam čak i torbu spakovala, kada me je počeo boliti stomo, reko evo krenulo....pa sam molila pišuljicu da ostane još malo u trbi,nije mama sve još završila...user posted image user posted image user posted image Al eto nek je torba ipak spremna... Ovo kako je vrijeme ljepše nemam vremena ni da uletim na komp. dok po kući. u šetnju sa malenim dok još mogu user posted image ručak....prođe mi dan začas...
Ima li šta novo je li ko rodio????? Da je meni do 9. dogurati ovo još koji dan uhhhhhh...

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 11369
21.5.2011 16:12:09   
Selma.A.M
Pa šta je ovo nikoga nema? A kod nas grmi uhuhuhu sprema se oluja user posted image .....A ja ih brate i nevolim puno pogotovo kad sam sama kod kuće user posted image

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 11370
21.5.2011 16:21:58   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: animagical

joj da vas pitam jel vam se ovo ikad desilo? malo je gadno...sjedim maloprije na wc solji, piskim po stoti put od jutros, kad me ovaj mali poce udarati u zeludac i ja povratim sve sto sam jela, sreca imala sam lavor odmah pored i na brzinu ga uzmem... mislim, nek se on gura...ali bas da mi izbije dorucak iz meneuser posted image sad miran....ne mrda. 

Bit ce da je skonto sta je uradio pa sad ne mrda, prepalo se dijeteuser posted image user posted image user posted image user posted image Nije mi se nikad desilo, al ovo ti je drugo stanje svasta je ocekivat. Nadam se da te vise nece tuci u zeludacuser posted image user posted image
Selma grmi i ovdje, ja se spremam na neki rodendan.
Vidim prica se o porodu, joj ja kad udem u deveti, kad me spuca nervozauser posted image user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 11371
21.5.2011 16:26:21   
Selma.A.M
Auuuu pobi led usjeve sve user posted image user posted image  ...Ima da sve poskupi,vidi ga što sipa user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 11372
21.5.2011 16:30:27   
Hannica
Nadam se da to nevrijeme nece doci i u Zenici,ja tek prozore ocistila.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 11373
21.5.2011 16:33:33   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Hannica

Nadam se da to nevrijeme nece doci i u Zenici,ja tek prozore ocistila.user posted image user posted image

I ja sam danas bila raspoložena da ih operem ali samo što moram mirovati me spriječilo.......Nego u Bijeljini je sasulo i ono razvedrilo ali je došlo nama (kao i uvijek) ali da li će i do vas ne znam ,ajde piši nam da znamo user posted image user posted image user posted image

A žao mi je zbog uloženog truda oko prozora user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 11374
21.5.2011 16:59:46   
sweet insanity
Joj mama i ja u mesnici kad poce led ovaj i tam sam provela pola sata pa mi sad sve na mesnicu miriseuser posted image Mal sam smocila noge al evo osusula sam seuser posted image

Neposredna veza do poruke: 11375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  453 454 [455] 456 457   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  453 454 [455] 456 457   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Volite li gledati "filmove za odrasle"?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *