Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 13:31:49
Sonja
ooo tu si misu ehehehh ja uletila da vidim sta je s tobom hehehe
ja sam isla svake sedmice ja mislim..zadnje 3 sed. sam isla svake sedmice sigurno
jesil u skoli naucila "dihat"
nadam se da ce ti biti od koristi jer meni nije bilo nisam se mogla skoncentrisat i kad pocnem disat po propisu mene jos vise boli joj ja sam stvarno bila katastrofa na porodu.disciplina velika 0
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 13:35:06
Selma.A.M
Sweet ja sam samo 3 puta stigla otići u 9 mjesecu,prvi put na početku,drugi put sredinom i treći put da uzmem uputnicu a na 4 nisam stigla jer sam se porodila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 13:35:49
sweet insanity
Danas smo imali predavanje a utorkom vjezbice pa eto za sad imam osjecaj kao da bi moglo pomoc Pitam za preglede jer ja sam bila 4.5. i radjem mi je UZ i vag pregled, 5.5. ctg i vaginalni opet i bila sam sad u cetvrtak ,ctg i vaginalni prgled te je dr. sada na godisnjem do 1. pa nesto kontam jel to puno dana bez pregleda (jos 10 znaci)....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 13:37:54
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Sweet ja sam samo 3 puta stigla otići u 9 mjesecu,prvi put na početku,drugi put sredinom i treći put da uzmem uputnicu a na 4 nisam stigla jer sam se porodila
Nije ni tebi radjen UZ svaki put???Ma mene sve nesto strah al hajde dosta njih u 9. smao ode na pocetku i kad ih zaboli da se porode, mislim da mi je OK da cekam jos 10 dana (nadam se). Ako u mejduvremenu nesto bude, idem se poradjat prije pregleda i to je to.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 13:47:12
Sonja
jel ti ides u DZ?nisam upratila kod ti vodi trudnocu meni u 9. nije niko radio ctg samo kad sam otisla na gradinu na dan termina.. mozda im je to sad nova praksa isto kao i ovo sa fetalnim skriningom aaa sta se sve promijeni za 2.god
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 13:50:16
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Sonja
jel ti ides u DZ?nisam upratila kod ti vodi trudnocu meni u 9. nije niko radio ctg samo kad sam otisla na gradinu na dan termina.. mozda im je to sad nova praksa isto kao i ovo sa fetalnim skriningom aaa sta se sve promijeni za 2.god
ma ja od pocetka dvetog idem na Gradinu, tj. bila dva puta pocetkom maja i sad ove sedmice i trebala bih 1.6. pa kontam dal je puno...ma valjda znaju. A inace trudnocu sam vodila u Austriji i kod Blitvicke i nakon ulaska u 9. idem na UKC da prate stanje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 13:53:09
Selma.A.M
Sweet mene je samo u devetom pregledala vaginalno da vidi jesam li otvorena i jeli se bebi spustila i ona klasična ispitivanja čuješ li bebu i to je to bez UZ ....A kao što Sonja kaže otišla sam na Gradinu prvi put kad sam se krenula porađati, i tada su me prvi put priključili na CTG u pripremnoj sobu, i to je trajalo dva sata dok me nisu prebacili na sto...... A za kaficu ja bi rado ali ne smijem puno skitati, eto odkad sam ustala jede mi se sladoled a nesmijem do radnje sići
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 13:55:13
Sonja
ahaaa pa ja zato ti i rade ctg heheheh ja taman kontala da su i DZ malo modernizovali al et nista od toga.. sad sam rekla ako se ne porodim do termina vala necu dati da mi rade aminoskopiju...jedino ako mi bas dosadi trudnoca imam osjecaj da cu ovaj put prenijet par dana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 13:55:45
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Sweet mene je samo u devetom pregledala vaginalno da vidi jesam li otvorena i jeli se bebi spustila i ona klasična ispitivanja čuješ li bebu i to je to bez UZ ....A kao što Sonja kaže otišla sam na Gradinu prvi put kad sam se krenula porađati, i tada su me prvi put priključili na CTG u pripremnoj sobu, i to je trajalo dva sata dok me nisu prebacili na sto...... A za kaficu ja bi rado ali ne smijem puno skitati, eto odkad sam ustala jede mi se sladoled a nesmijem do radnje sići
Kafica kolko ja skontah bitrebala biti iduce sedmice, uvijek bude u merkatoru pa vjerovatno ce i sad al opet ne znam...pa mozda mognes s taxijem A znaci nije velika pauza od 18. do 1. bez pregleda. MIslim naravno da ako sta osjetim, otici cu bilo kome, imam uputnicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 14:02:05
sweet insanity
ahaaa pa ja zato ti i rade ctg heheheh ja taman kontala da su i DZ malo modernizovali al et nista od toga.. sad sam rekla ako se ne porodim do termina vala necu dati da mi rade aminoskopiju...jedino ako mi bas dosadi trudnoca imam osjecaj da cu ovaj put prenijet par dana
Meni su sad u 38. sedmici htjeli radit jer sam otvoena 1 prst pa su odustali jer nije bilo malog amnioskopa, a veci bi moglao pokrenuti porod tako da mi je laknulo jer se plasim tog pregleda, mada kako god, ne boli vise od poroda vjerovatno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 14:03:44
Selma.A.M
Termin mi bio 9.februara a ja se prodila 4.februara ...... Sweet ma znam ja da mogu sa taksijem,ali mi je problem i malac,sa njim nebi znala šta sjedim a njega nemam gdje ostaviti ako muž bude radio..Ali opet ko zna možda se i dogegam sa njim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 14:06:46
Sonja
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Meni su sad u 38. sedmici htjeli radit jer sam otvoena 1 prst pa su odustali jer nije bilo malog amnioskopa, a veci bi moglao pokrenuti porod tako da mi je laknulo jer se plasim tog pregleda, mada kako god, ne boli vise od poroda vjerovatno...
e vidis to meni niko nije rekao..vec su mi radili sa velikim a bila isto 1 prst otvorena i to mi je i pokrenulo porod.. kazem ti neboli to uopste ako doktor zna da radi ..ta sto se meni potrefila nije znala izmucila me pa tek onda doktora zvala i od od prve uspio nisam ni osjetila samo sto su mi poceli bolovi i krvarenja a moje pile doslo na svijet kroz 18h
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 14:10:36
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
e vidis to meni niko nije rekao..vec su mi radili sa velikim a bila isto 1 prst otvorena i to mi je i pokrenulo porod.. kazem ti neboli to uopste ako doktor zna da radi ..ta sto se meni potrefila nije znala izmucila me pa tek onda doktora zvala i od od prve uspio nisam ni osjetila samo sto su mi poceli bolovi i krvarenja a moje pile doslo na svijet kroz 18h
Sreca pa ti je sve proslo kako treba. J pretpostavljam da ce mi raditi iduci put ako se ne porodim do tad, onda ce mi raditi prije poroda vjerovatno:) Uzivajte trudnjacice, ja odoh pred mamu, treba da stigne pa vam se povremeno javim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 15:26:54
animagical
joj da vas pitam jel vam se ovo ikad desilo? malo je gadno...sjedim maloprije na wc solji, piskim po stoti put od jutros, kad me ovaj mali poce udarati u zeludac i ja povratim sve sto sam jela, sreca imala sam lavor odmah pored i na brzinu ga uzmem... mislim, nek se on gura...ali bas da mi izbije dorucak iz mene sad miran....ne mrda.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 15:53:21
lepetetka
Ćao drage moje ! Samo da vas pozdravim i da pošaljem koji .... Kod mene sve uredu hvala Bogu... ponekad imam malo kontrakcija ali ništa strašno...Neku večer sam čak i torbu spakovala, kada me je počeo boliti stomo, reko evo krenulo....pa sam molila pišuljicu da ostane još malo u trbi,nije mama sve još završila... Al eto nek je torba ipak spremna... Ovo kako je vrijeme ljepše nemam vremena ni da uletim na komp. dok po kući. u šetnju sa malenim dok još mogu ručak....prođe mi dan začas... Ima li šta novo je li ko rodio????? Da je meni do 9. dogurati ovo još koji dan uhhhhhh...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 16:21:58
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: animagical
joj da vas pitam jel vam se ovo ikad desilo? malo je gadno...sjedim maloprije na wc solji, piskim po stoti put od jutros, kad me ovaj mali poce udarati u zeludac i ja povratim sve sto sam jela, sreca imala sam lavor odmah pored i na brzinu ga uzmem... mislim, nek se on gura...ali bas da mi izbije dorucak iz mene sad miran....ne mrda.
Bit ce da je skonto sta je uradio pa sad ne mrda, prepalo se dijete Nije mi se nikad desilo, al ovo ti je drugo stanje svasta je ocekivat. Nadam se da te vise nece tuci u zeludac Selma grmi i ovdje, ja se spremam na neki rodendan. Vidim prica se o porodu, joj ja kad udem u deveti, kad me spuca nervoza
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.5.2011 16:33:33
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Hannica
Nadam se da to nevrijeme nece doci i u Zenici,ja tek prozore ocistila.
I ja sam danas bila raspoložena da ih operem ali samo što moram mirovati me spriječilo.......Nego u Bijeljini je sasulo i ono razvedrilo ali je došlo nama (kao i uvijek) ali da li će i do vas ne znam ,ajde piši nam da znamo