|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  527 528 [529] 530 531   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
1.6.2011 10:30:52   
ziki
Za ove sto se misl sta jest na poslu, ja sam na kraju u nedostatku ideja za rucak prvila vise pa ponesem za dorucak. Fino u mikrovalnoj podgrijem i super.
Uh i ja se mislim sta da stavim za rucak, nemam nikakve ideje. A danas cu morati da prosetam do posla sa Nemirkom da se razduzim, tj predam projekat koji dovrsavam od kuce. Bice to zanimljivo haha a trebaacu i jedan proracun da uradim jer ne mogu od kuce. Jes ce se natrkat oni moji po birouuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 13201
1.6.2011 10:40:17   
sweet insanity
Ziki, kako ti guras? I ti se sada uskro na redu? 

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 13202
1.6.2011 10:43:28   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Ko, o cemu?-Selma o bezobrazlucimauser posted image
Ja cu vala da doruckujem jaja sa kajmakom, pa cu za rucak spagete sa mljevenim i maslinama.Ima gravče na tavče ,sveki poslala al ja se ne smijem usudit radi stomaka.......ini mi se fino vani al nisma izlazila, trebam otic kupit sto sta i malo se protegnut pa ne znam kaj da obucem, Selma jesil ti izlazila iz kuce?

Nisam još user posted image  muž mi prva pa mi se neda,a nema nikoga da me istjera user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 13203
1.6.2011 10:46:31   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Ja cu vala da doruckujem jaja sa kajmakom, pa cu za rucak spagete sa mljevenim i maslinama.Ima gravče na tavče ,sveki poslala al ja se ne smijem usudit radi stomaka.......ini mi se fino vani al nisma izlazila, trebam otic kupit sto sta i malo se protegnut pa ne znam kaj da obucem, Selma jesil ti izlazila iz kuce?

Nisam još user posted image  muž mi prva pa mi se neda,a nema nikoga da me istjera user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Joj ja se kanim po corn flakes ido pijace da kupim lavor za pranje pisuljine guze jer imam samo korito i lavor za ves i ciscenje, a kontala sam kupiti i one silikonske bradavice za svaki slucaj na pocetku da mi se ne pocnu raspadat.....Nemam pojma jel sta zaboravljam... dal da one stvari iz apoteke uzmem sada ili poslije porodauser posted image (Izmedju ostalog i toplomjer)

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 13204
1.6.2011 10:51:48   
lepetetka
Pozdrav mojim user posted image user posted image !!!!!
Evo se iznenadih pravo tiker preskočio u 9. user posted image user posted image uhhhhhhhhh!!!!!
Da vas pitam mamice koje ste imale ljetne bebe?????? U čemu od odjeće ste iznijeli bebicu??????? s rukavima ili bez rukava user posted image user posted image
I šta ste im oblačile kod kuće i kada bi izlalzili van??? Moj maleni zimska beba bio pa baš nemam osjećaja, jer ne znam bebice samo leže pa nemam pojma da li im je hladno razgolićenim, cirkulacija je ipak manja nego kod nas, a opet bojim se i da joj ne bude pretoplo...ne valja ni to user posted image user posted image user posted image user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 13205
1.6.2011 10:52:11   
ziki

Sve trudnickim sprintomuser posted image . Ako ne bude zezancije sa ovim bubregom bice super.
Zene drge juce sam mjerila vrijeme koliko mi treba do obdanista i nazad- citav sat. A ranije za 25-30 min i to 7 da odem i 20tak da se nemirko i ja vratimo.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 13206
1.6.2011 10:52:42   
Selma.A.M

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Joj ja se kanim po corn flakes ido pijace da kupim lavor za pranje pisuljine guze jer imam samo korito i lavor za ves i ciscenje, a kontala sam kupiti i one silikonske bradavice za svaki slucaj na pocetku da mi se ne pocnu raspadat.....Nemam pojma jel sta zaboravljam... dal da one stvari iz apoteke uzmem sada ili poslije porodauser posted image (Izmedju ostalog i toplomjer)

Ja sam sve to kupila ranije,a opet nije ti hića,sama odluči,možeš a i nemoraš..... Mislim na ovo iz apoeteke tiopa :toplomjer,sterilne gase,bivacin za pupak i šta izabereš za ranu....A kremu i ostalo predpostavljam da si uzela veĆ ?
Silikonske bradavice ja nisam uzimala iskrenoa nisu mi ni trebale user posted image  možda da sačekaš dok se bebica rodi za to ..............A lavorić i bokal možeš uzeti da ti bude lakše,a opet ima i kada ajde šta fali user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 13207
1.6.2011 10:53:58   
babilon
user posted image  Jutro zene lijepe :)

necete vjerovati, ja sam sinoc zaspaala u 20h :))) prbudila se jutros u 06h haha. Dosla kuci s posla, vidim mami se prikujalo, ona legla i mene poce da hvata i tako ja k'o klada ;)))

Selma, CESTITAM na 31. sedmici, woooohoooo, je li udara ;:)))
i kakva je to pitana s piletinom polagana? molicu recept ;D

Anice, ja svako jutro od kuce ponesem, iskreno, sknotala sam da se puno para daje na kupovinu hrane vani, a svakako mi mazalice propadaju u frizideru.. fino tost crni uzmem, namazem, neka salatica i spakujem.
Uvijek imam kesiu onu supice sto se u solju fino saspe i prelije vrelom vodom, to bas ako mi se nista ne jede, uzmem onda tu supicu... :D

Moram se pohvaliti da sam si nabavila par tupperware posuda i navecer fino nasjeckam voca i ujutro ko svjeze, ma milina ;)))
Dosta vode pijem, st aje ovo ovako :))

Nadam se da se Animagical bolje osjeca, drzim fige da brzo prodje, drago mi je da je na kraju nazvala doktora!

Sweet, vidim svi pitaju pa da i ja :)) hocel' to :))

jos malo pa rucak ;))) krce mi crijeva :)))))

cmokica i user posted image  za sve user posted image

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

Neposredna veza do poruke: 13208
1.6.2011 10:54:48   
sweet insanity
Kreme...ako mislis na npr. Bademov-to sam uzela. A mozda i uzmem bivacin i to samo cu njih pitat za alkohol koji ide jer neki kazu kao 100%, neki 75% pa tak da dzabe ne kupujem, a za ranu cu kupit kad vidim hocel me sjec, mada kontam nije zgoreg obloga dole u svakom slucaju...

Neposredna veza do poruke: 13209
1.6.2011 10:58:41   
sweet insanity
Babilon, jeste blizi se....evo bas Selmi govorim kad li ce vanuser posted image

Neposredna veza do poruke: 13210
1.6.2011 11:05:22   
Selma.A.M
Da Sweet mislila sam na kremice za bebinu guzu user posted image . Kod mene je alkohol bio 75% iz apoteke,naglasila samo da je za pupak............. Bivacin i 10 sterilni gaza će ti trebati za početak .....Ja sam koristila Bivacin u spreju za ranu 10km bio ali je super stvar bar meni user posted image

babilon  suhe jufke stavljaš prvo dvije pa pospeš malo ulja (malo ) a predhodno raskuhaš meso (piletinu) mogu batkovi a može i samo bijelo,iskomadaš to kao za bebu,dodaš začina po želji user posted image user posted image user posted image  i pospeš meso po jufki,pa opet jufku pa mesom pa jufku i tako dok imaš smjese,zatim ispečeš i bude ono hrskavo kao lisnato  ...Poliješ vodom u kojoj se kuhala piletina i tralalalalal gotovo jelo (ako baš ne voliš jak šmek piletina onda možeš napraviti zaljev od ulja,vode i soli)

Neposredna veza do poruke: 13211
1.6.2011 11:20:32   
babilon
Selma
e hvala ti gdje cula i ne cula :))). Moracu to probati!! Svidja mi se, ali cu probati sa tim preljevom sa manje-smekom-piletine :))
Ja inace pravim pitu s piletinom ali sa mjesavinom crnog i bijelog brasna.. razvijem jufku, najcesce nedjeljom :))) negdje oko 11h pa dok to sve pozavrsavam, taman rucak/dorucak tamo oko 13h :)))
a ovu pitu sam kod sveki probala i odusevila se, trazila recept i eto ga. I tu me mm pohvali kao - nemas pojma kako mi je drago da ti se ne gadi traziti nesto od moje mame..
Valjda cuje cesto kak se se svekrve i mlade ne vole (odakle li mu to?? hahaha) ako je zena normalna i ja sam normalna nema tu puno dileme.

Eh eto zene moje, posto danas nisam nista ponijela za jesti, odoh po jabuku i bananu :)))

Neposredna veza do poruke: 13212
1.6.2011 11:39:43   
palachinken

Kreme...ako mislis na npr. Bademov-to sam uzela. A mozda i uzmem bivacin i to samo cu njih pitat za alkohol koji ide jer neki kazu kao 100%, neki 75% pa tak da dzabe ne kupujem, a za ranu cu kupit kad vidim hocel me sjec, mada kontam nije zgoreg obloga dole u svakom slucaju...

Sweet, jučer su nam u školi govorili o kupanju bebe i čišćenju pupka: alkohol 70% i sterilne gaze. Samo ako si sigurna da si dobro očistila, onda bivacin.
A održavanje tvoje rane, kažu najbolje da se lufta čista gospoja na zraku, jer ne daj Bože, ako pokrivaš ranu koja nije dobro očišćena ( bivacinom, listom kupusa ili ne znam već čime) omogućavaš razvoj bakterija što može dovesti do infekcije.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 13213
1.6.2011 11:42:46   
palachinken
IZVORNA PORUKA: ziki

Sve trudnickim sprintomuser posted image . Ako ne bude zezancije sa ovim bubregom bice super.
Zene drge juce sam mjerila vrijeme koliko mi treba do obdanista i nazad- citav sat. A ranije za 25-30 min i to 7 da odem i 20tak da se nemirko i ja vratimo.

user posted image user posted image I ja sam toliko usporila, smiješno. Kad nekom kažem, hodala sam 2 i po sata gledaju me ko vidi budale, maratoniše, a ja pretatala ono za šta mi je nekad 45min trebalo user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 13214
1.6.2011 11:50:00   
sweet insanity
A nama cak i u skolici govre za taj Bivacin, doktorice dakle.......ma ja to nis ne kontam, pogotov o pupku...ali kazu da poslije poroda objasne.....

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 13215
1.6.2011 11:53:39   
palachinken
Ma možeš ti koristiti bivacin, ali ako ne očistiš dovoljno dobro (desi se, štaš user posted image ), pa ostane neke tekućine ili gnoja, a onda po tom natrackaš bivacina, pa još onda na to sterilnu gazu, pa pelenu - koža ne diše, anaerobne batkerije se množe i eto infekcije.
Nama vježbe drže partonažne sestre, one sto inace hodaju po terenu i čiste pupčiće i kupaju bebe user posted image

Neposredna veza do poruke: 13216
1.6.2011 12:02:41   
Selma.A.M
Sweet sve one gore objasne prije nego te otpuste iz bolnice,tj tokom vizite previju bebi pupak i pokažu kako ...Jer je to tanko maleno i tvoje je da alkoholom obrišeš samo okolo pupka,malo ostaviš da se prossuši i onda malo bivacina i umotaš to je to ..............Nikakva mudrost vidjet ćeš

Palachinke 50 i nešto dana kako se tebi bliži jka znam da sam ja na redu poslije tebe user posted image user posted image  hajde malo požuri zadržavaš nam red user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 13217
1.6.2011 12:06:41   
palachinken
Ovo ja zadržavam red da tebi što duže na 69 ostane user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 13218
1.6.2011 12:07:50   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ovo ja zadržavam red da tebi što duže na 69 ostane user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  makar da maštam o 69 user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 13219
1.6.2011 12:10:32   
palachinken
Doduše, u ovom stadiju je prije 09, gdje smo mi ova okrugle nule user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 1.6.2011 12:11:09 >

Neposredna veza do poruke: 13220
1.6.2011 12:10:47   
sanela.asja
weet sve one gore objasne prije nego te otpuste iz bolnice,tj tokom vizite previju bebi pupak i pokažu kako ...Jer je to tanko maleno i tvoje je da alkoholom obrišeš samo okolo pupka,malo ostaviš da se prossuši i onda malo bivacina i umotaš to je to ..............Nikakva mudrost vidjet ćeš
Ahha objasne sve fino,samo moras jace stezat pupak kad previjas mene bilo strah asji stegnut pa joj deset dana trebalo da odpadne user posted image sta cu bilo me strah da sam jace stezala opo bi za 3-4 danauser posted image ..
Kod mene se evo kuha poljev imam 3 lepine i taman,a i ja cu muzu reci da mi kupi jufke pa cu nesto sklepat...

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

Neposredna veza do poruke: 13221
1.6.2011 12:14:05   
sweet insanity
Drage moje ja vas pozdravljam, cujemo se kasnije-idem ja malo u setnju user posted image user posted image

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 13222
1.6.2011 12:28:34   
Selma.A.M
Joj ja sam se sa tim pupčićem ispraksala pravo user posted image  Svekrva noć prije nego će kući okupala malca i slučajno mu skvasila pupak user posted image  sedamnaest dana on nije otpao,jao kad nisam pobudalila...Djeci obično 3-4 dan otpadne eventualno 7 a kod mene punih 17 dana ,još malc bio krupan pa je i pupak tj onaj pantrljak bio debeo user posted image  to mi je patronažna rekla pa još i to produžilo ....Pa tri puta dnevno valja to previti a baš kao što Sanle kažeš sve te strah da nećeš povući pa nedo Bog otkinuti 8što je jako mala vjerovatnoća  ali eto )

Sweet sretno u šetnjici ....

Ja sam sebi ugovorila sijelo još samo da mi muž dođe sa posla i pristane user posted image user posted image user posted image ....

Jao kupila ja kanu da se oknim i rekla smeđu,sad nešto u kupatilu kad čitam na kesici black user posted image user posted image  

< Poruku je uredio Selma.A.M -- 1.6.2011 12:29:40 >

Neposredna veza do poruke: 13223
1.6.2011 12:46:59   
Anoniman
Ja niti sam cim cistila pupak niti bivacin stavljala, cak ga nisam ni povijala. Tako su nas otpustili iz bolnice samo sa onom stipaljicom bez icega na pupku, cak sam i kvasila pupak prvi dan jer je cura ukakila i sefa i stanicu i cijeli pupak bio u kaki pa sam ga morala oprati, a treci dan otpao i nije bilo ni krastice na njemu, bas cist. Sve je to individualno.

U Sa niti ti ko sta kaze, niti ti ko sta objasni, niti ti spomenu pupak prilikom otpusta, bar je tako kod mene bilo. Ja sam znala sta treba raditi pa nisam ni pitala, mozda su oni ocekivali da pitam pa tek onda da kazu nesto.

Neposredna veza do poruke: 13224
1.6.2011 12:58:10   
babilon
evo zene sad procitah ovo pa da podijelim sa vama
http://www.sarajevo-x.com/svijet/evropa/clanak/110601038

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  527 528 [529] 530 531   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  527 528 [529] 530 531   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Volite li gledati "filmove za odrasle"?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *