Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
gift sad sam u ovoj trudnoci pila buskopan kad su me bubrezi boljeli, dr mi je rekla da je to misicni dilatator ali da on moze pospjesiti i otvaranje, tako da pijem samo kad imam bolove, ne non stop kako mi je urolog bio propisao. A sto pijes antibiotike?
JelenaT ja mislim da piše baš to što si ti napisala Bebice baš mi je drago da je sve ok i da se moćeš pomalo kretati... Gift mila slobodno se malo opusti ti lijekovi ti trebaju da sačuvaš trudnoću tako da izbora nema,a svaka od nas u nekom periodu trudnoće se susreće sa tim lijekovima (čast izuzecima ) Ja sam u prvoj trudnoći bila na Apaurinima,Dabrostonu,Buskopanu i ne znam kako se piše ono sa URTRTRTR da se ne sramotim Sada u ovoj trudnoći pijem Apaurin, a pila sam i Dabroston primala inekcije Progresterona svaki drugi dan ....
Jelena prezalosno pijem cefalexin jer su gore ''mislili'' da imam urinarnu infekciju, koju nemam jer su nalazi ok, al et mislili da bolovi mogu biti i od toga, pa sad kad sam zapocela moram ispit do kraja ...mislim da su mi 2x dali injekciju buscopana, a ko zna sta su mi u onu infuziju ukapavali .. znas li za sta je indomatacin, jer mi je i to prepisano al moja dr. rekla da ne pijem
To ti je malo jaci analgetik, on se pije kod jakih bolova, pa i kontraktilnih bolova. I ja bih se slozila sa tvojom dr da ga ne pijes vise, smijes ga prekinuti kad hoces, ne kao antibiotik, a vec pijes apaurin da smanjis kontrahovanje koji ublazuje i bol. Bitno je da ne koristis vise buskopan, to su ti dali da se dilatiraju, opuste misici materice kod kontrakcija, a bila si pod njihovim nadzorom, jer meni je receno koliiko buskopan je dobar toliko i nije ako nisi pod stalnim nadzorom.
Selma je vidim prisutna al nam se ne javlja. Kod mene mm pravi pauzu-jede pa ja malo uletila. Joj i sad me zigaju ledja i stomak pa cak i noga al podnosljivo je.....
Ma najvjerovatnije reakcija na vakcinu. Ako do sutra ne spadne vodim je dr da joj pogleda usi, jer kako ona ima problema sa njima strah me da ne ode na njih.
U svakom slucaju sretno!!!! Ja idem sada lagano tusiranje i legit, a mm nastavlja sa poslom pa mi valja predat komp njemu. Laku noc i lijepe snove zelim
Jutro drage trudnjace, evo jedna za sve koje su jedva progledale :) Drznice ti i ja mozemo zajedno slaviti rodjendan,meni je 14.06.
Joj drage moje mene je sinoc uhvatio grc u listu da sam probudila mm koliko sam urlala...fuj kakav osjecaj.. Sta uraditi da sto prije popusti ili bar nesto cime se moze smanjiti pijava grceva?
Svakodnevno uzimam magnezij direct,kalcij kroz mlijeko,jogurt kontam dovoljno mi. juce jesam zaboravila uzet mg ali nije valjda da prokleti grc odmah iskoristi priliku
Ne znam, ja pijem šumeći kalcij 500mg . Kažu da je dnevna potreba trudnice 1000mg, a u šolji mlijeka ima oko 300. Ja ne popijem toliko mlijeka, zaboravim pa nadomjestim ovim šumećim.
Evo mene s pregleda hB.Kao prvo da kazem da sam praaavo zadovoljna s dr.Abadzic. Dok me dr. prije kod koje sam isla privatno gledala 10 min dr Abadzic me zadrzala pola sata jos ima puno vise tih programa za ultrazvuk pa mi je slikala i sa 3D
Anice jesam li ti rekla da cemo brzo za tobom, rece mi dr da mi je bebi po mjerama veci i da sam vec izasla iz prvog tromjesjecja
IIIII posteljica je hB sada sasvim ok, kaze da je njoj ok i da nema potrebe za lezanjem, da mogu malo i da prosetam .
UKINULA mi je dabroston,apaurin, folacin, ostavila samo da "guram" jos utrogestan i da pijem odsad pregnital.
Bebi je hB narastao, sve je ok, i nuhalni i nosna kost i trbuh hB su ok, ima sve djelice tijela...a u jednom momentu se razmahao a u drugom drzao za glavicu i tako je uslikan
Odmah sam malo prohodala sa mm, do Dp-a a pili smo sok u basti u Ferhadiji prije pregleda, tako da sam malo i prohodala. Malo su me stopala zabolila.
I da...dobila sam jos 2kg... al sad nema vise kljukanja hormonima ni lezanja pa se nadam da cu malo ukontrolisati tezinu aBd
Bebice tako mi je drago, sve prodje super, i pregled, i jos si zadovoljna novom dr, super
I jos sad mozes obilaziti baste Nema vise mirovanja
Nas dvije smo skroz blizu, hajde imamo uzajamnu podrsku kad nam se priblizi
Od danas uvodim i sumeci kalcij,samo se nadam da nije onaj skroz bljak ukus Nego ova tvoja kafa toliko privlacno izgleda,cak i meni koja od kako sam ne mogu smisliti miris domace kafe a ranije dan mi nije mogao poceti bez nje i sat vremena cejfa..