Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo i mene opet, ne smijem ici hodat, uhvatili me bolovi i malo mi je smedkasto na ulosku od amnioskopije ali dr. kaze da je to normalno nakon toga jer je agresivan pregled, smao d apratim pokrete bebe i ako se krvarenje pojaca il bolovi da idem u bolnicu da se javim. Da mi je docekat barem nedjelju
Selma, vidim radila si nalaze. Trombociti i kod tebe nizi? Urin, i ja mislim ,kako ti je vec neko napisao, da bi bilo dobro da uradis urinokulturu plus meni govore da trudnica ne treba da ima proteine u mokraci tako da to obavezno vidi sa doktoricom.
Bebice ja ne volim ni slatko ni kiselo ni u jednoj ni u drugoj trudnoci, a prvo zensko, drugo musko... tako ja smatram to babinim gatkama.
Joj Jelena pokvari nam igračku tj zanimaciju ........
Bebica sretno na pregledu i ja ću sutra aBd .........
A da samo čujete što kod nas grmi,prozori se tresu brrrrrrrr , a maloprije čitam ženu ubio grom dok je kupila sijeno baš mi žao ostala bebica da li od tri mjeseca ili je tri godine ne znam tačno ali baš žalosno
Evo i mene opet, ne smijem ici hodat, uhvatili me bolovi i malo mi je smedkasto na ulosku od amnioskopije ali dr. kaze da je to normalno nakon toga jer je agresivan pregled, smao d apratim pokrete bebe i ako se krvarenje pojaca il bolovi da idem u bolnicu da se javim. Da mi je docekat barem nedjelju
Selma, vidim radila si nalaze. Trombociti i kod tebe nizi? Urin, i ja mislim ,kako ti je vec neko napisao, da bi bilo dobro da uradis urinokulturu plus meni govore da trudnica ne treba da ima proteine u mokraci tako da to obavezno vidi sa doktoricom.
Kako ste mi onako sve?
Kod mene je svaki put od kako sam trudna proteini u urinu ali mi niko ništa ne govori
Ja kolko znam to trudnice ne smiju da imaju i da ide neka terapija ili sta vec je rznam d ami je ova u porodicnoj rekla da je to bitno, a u Austriji recimo pri svakom pregledu testiraju urin na secer i bjelancevine, sad ne znam opet, mozda sam ja nesto pobrkala. I napomeni ih bona za trombocite pogotov jer ces na carski.
Sweet pa kontam rekla bi mi dr nešto oko ovih trombocita jer zna da ću na carski ,a opet za bakterije koristim ona Polygynax vaginalete ali eto izgleda da ne pomažu ........
A i trombociti mi nisu nešto puno niski 132 a piše da trebju biti od 158 do 424 za nekih 26 niži
Poliginax Selma nema veze sa urinom, urin na jednu rupu, a poliginax na drugu
Koliko su ti poviseni proteini? Ja generalno imam proteinuruju i bez trudnoce sto je izrokovala i onu dilataciju bubrega sto sam imala. Do jedan + se moze tolerisati u trudnoci u zavisnosti od drugih vrijednosti urina.
Sweet pa kontam rekla bi mi dr nešto oko ovih trombocita jer zna da ću na carski ,a opet za bakterije koristim ona Polygynax vaginalete ali eto izgleda da ne pomažu ........
A i trombociti mi nisu nešto puno niski 132 a piše da trebju biti od 158 do 424 za nekih 26 niži
Kod mene su prije 2 sedmice bili trombociti 141 i slata sam na koagulogram gdje je ustanovljeno da mi nije potrebna terapija jer su ostali nalazi u granicama normale a fibrinogen blago povisen. Kod mene su varirali od 100,148.149 pa prije 2 sedmice 141 i kazu da to nije strasno ali da moze malo jace i duze da se krvari, bitno je da ne padaju ispod 100 kako ja znam.
E sad, sta vi mislite u nedjelju kad aBd odem, ja se nadam d ami nece ponovo radit ovu amnioskopiju????
Ah sto smo se raspricali, cim nema sunca svi ste kuci...naravno mi koji radimo zna se gdje smo hehe. Anice, cestitam eto te samnom u 4....Gift wellcome ...Animagical, drago mi je da si nam bolje...Bebice, sretno na pregledu javi sta kaze dr.za posteljicu jel se dize bar malo? Sweet...ti cekas moj rodjendan izgleda hehehe Neko je pitao za Prenatal...ja pijem od Natural Welth-a i nemam nikakve promjene i pijem Omegu 3 od NW.. Selma, kuha li se danas? Ja se tebi divim kako nemas 100kg hehheheh, svaka cast!
Ja na poslu do 22h veceras, idem do AlmeRas da kupim sebi ovih gacica na snizenju...kako su udobne, zaljubila sam se hehehe
Selma neizvlaci se nego se uhvati brusnice i uroloskog caja ja odkako sam ostala trudna i imala ti bakterija neprestajem s brusnicom navece ebi skuham ohladim u frizderu i ozezi osvjezav
Samo ne vise od tri litra na dan . Jer ono mene kad je uhvatio bubreg ja popila aman pet litara, kad me urolog napala, meni pritisak skroz vrisnuo, kaze pa zar ne znas da prekomjerno uzimanje brusnice povecava pritisak
Ja skuham bokal od 1.5l i to cjeli dan pijuckam nekad i ostane,a dobar je i uorloski caj od pharmameda meni to ginekolog preporucio nema uve bas mi je ukusan a nisam ljubitelj cajeva.... Znal ko kako se pravi ok od zove nesto gledam s prozora rascvjetala se i odma mi sok naumpao
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g
Gift od 16. nedjelje sa Anom u trudnoci sam pila... apaurin tri puta na dan, progesteron injekcije svako treci dan, utrogestan, dobroston, ginipral, isoptin, dva puta antibiotike i jos svasta nesto, sad se ne mogu sjetiti. Ana rodjena sa 3,150 sto je meni taman s obzirom da i ja i mm smo veoma sitni, a reci cu ti da je uvijek masala napredovala i napredna bila, dovoljno da ti kazem da kad smo otisli na zadnju vakcinu prije par dana napade nas dr sto smo zakasnili...bla, bla...ja sva u cudu, kad zena otvori karton i poce se izvinjavati, pa kao ja mislila ona ima preko dvije godine kako je napredna, a njoj tek 15mjeseci. I sada u ovoj trudnoci sam svasta pila, jednom davno mislim da nisi bila tada aktivna na ovoj temi sam nabrajala sta sve u tom trenutku sam pila...da nije bilo zalosno bilo bi smjesno. Tako opusti se draga, jeste bolje bez lijekova, ali kad su lijekovi za dobrobit bebe onda bolje i lijekove piti.
Ja jela spinat i vala su mi mirisale kobasice toliko da sma ih isprzila uz spinat, ovo je cini mi se prvi puta u trudnoci. I mm mi je kupio datule posto govore da ih je dobro jesti pred porod pa vidjet cemo
Ah sto smo se raspricali, cim nema sunca svi ste kuci...naravno mi koji radimo zna se gdje smo hehe. Anice, cestitam eto te samnom u 4....Gift wellcome ...Animagical, drago mi je da si nam bolje...Bebice, sretno na pregledu javi sta kaze dr.za posteljicu jel se dize bar malo? Sweet...ti cekas moj rodjendan izgleda hehehe Neko je pitao za Prenatal...ja pijem od Natural Welth-a i nemam nikakve promjene i pijem Omegu 3 od NW.. Selma, kuha li se danas? Ja se tebi divim kako nemas 100kg hehheheh, svaka cast!
Ja na poslu do 22h veceras, idem do AlmeRas da kupim sebi ovih gacica na snizenju...kako su udobne, zaljubila sam se hehehe
Upravo sam pojela 2 krofne...pocelo je poceloooo heheheh. Uzela sam sad kao da nesto ucim...mozda u trudnoci bolje pamtim A rođendan 13.6. ...potrudi se hehehe
Evo mene s pregleda hB.Kao prvo da kazem da sam praaavo zadovoljna s dr.Abadzic. Dok me dr. prije kod koje sam isla privatno gledala 10 min dr Abadzic me zadrzala pola sata jos ima puno vise tih programa za ultrazvuk pa mi je slikala i sa 3D
Anice jesam li ti rekla da cemo brzo za tobom, rece mi dr da mi je bebi po mjerama veci i da sam vec izasla iz prvog tromjesjecja
IIIII posteljica je hB sada sasvim ok, kaze da je njoj ok i da nema potrebe za lezanjem, da mogu malo i da prosetam .
UKINULA mi je dabroston,apaurin, folacin, ostavila samo da "guram" jos utrogestan i da pijem odsad pregnital.
Bebi je hB narastao, sve je ok, i nuhalni i nosna kost i trbuh hB su ok, ima sve djelice tijela...a u jednom momentu se razmahao a u drugom drzao za glavicu i tako je uslikan
Odmah sam malo prohodala sa mm, do Dp-a a pili smo sok u basti u Ferhadiji prije pregleda, tako da sam malo i prohodala. Malo su me stopala zabolila.
I da...dobila sam jos 2kg... al sad nema vise kljukanja hormonima ni lezanja pa se nadam da cu malo ukontrolisati tezinu aBd
Kao prvo Jelena ma daj nisam ti ja ginekolog pa da znam koja rupa čemu služi nego fakat prošli put mi dr reče za bakterije u urinu koristi ove vaginalete .......... Proteina ne piše koliko ima već samo taj neki švrakopis u stilu opolesuj ili je grolescija ali sad gledam ovakav mi je bio i prošli nalaz urina u 5 mjesecu pa niko mi ništa nije rekao
Kod mene danas špagete ali one no.13 Barilline debeleeeee hahahahaha i gulaš podravkin nešto mi naumpao iako sam uvijek bila pristalica domaćeg danas sam kupila konzervu onu staru Podravkinu sa kravom koja ima velike rogove
Nego meni bila kolegica pa me usput oknila da džabe nesjedi i tako sam ja držala od pola 7 do sad, mi se zapričale i ja zaboravila, ima da budem ugalj crna još je i greškom kana crna buhahahahahah
Bebice bas mi je drago da si nam dobro...mogu mislit ko leptiric si. A reci ti meni jel Abadzicka ima privatno i koliko si platila pregled?
Ma zeno LEZALA SAM 9 SEDMICA,zamisli promjene hB.Ma ja i dalje necu prenagliti, evo i sad odmaram al samo da mogu prosetati za PSIHU mi znaci mnogo
Dr Abadzic ima privatno kod hotela Evropa, evo ti br 061813458
50KM je ultrazvuk al sam bila minimalno pola sata vjeruj mi i sa konsultacijama i svime, mnogo mi se dopala
Meni je najljepsi pregled bio kad se mjerio nuhalni, ravno sat vremena. Nagledala se bebe...moja dr.je super, ali otisla na godisnji, pa sam kontala taman da odem kod nekog cisto malo promjene da vidim i druga misljenja. Cula sam za Abadzicku da je skroz OK. Pa cu tamo oko 15.6. otici. Hvala ti
Selma opalescira je li pise, ako jeste to je samo u tragovima i nije nista strasno. Samo malo caja i ako te posalje na urinokulturu to je iz predostroznosti jer si pred kraj.
Pojela sam tanjir pure sa jogurtom i pola kile trešanja. Nadamo se najboljem
ja sam jela puru prije bolnice, dosla u bolnicu kad za veceru: pura
Jelena hvala ti sad mi je lakse, znala sam i prije da su mnoge zene koristile ginipral, isoptin i apaurin, al me prepao ovaj antibiotik i buscopan..ma ustvari moja me dr. isprepadala jer ona nikako nije za lijekove..
ja evo opet imam bolove u ledima i stomaku il naizmjenicno..