Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Selma za trudnocu to nije nizak hemoglobin. Normalno je inace 120, a u trudnoci i do 110 pogotovo treci semestar. Jesi li radila zeljezo?
Kad bi znala koja je skraćenica za željezo bilo bi mi lakše Nije ono kao na hemiji simbol Ze Radila sam : WBC,RBC,HGB,HCT,MCV,MCH,MCHC,PLT,MPV... I ima neke tri vrijednosti ispod WBC: 32.6%L,4.8%M,62.6%G ali nema oznake za što je
Ništa više nisam radila .........Animagical kod nas je na ŠUK vrijednost od 4.1 do 6.0 kao ok a i pojela sam čokoladicu sinoć oko 1 sat
a nisi onda radila zeljezo to dodje na posebnom nalazu ne na kks i pise bukvalno zeljezo, a secer svugdje je do 6 ali moj dr kaze u trudnoci do 5.1 pomjera granicu, i mislim da je u pravu... pusti se cokolade zeno s obzirom da zeljezo padne i nakon poroda, zbog krvarenja i to, ne bi bilo lose da ga malo nadoknadis... joj kakva sam sugava, odoh spavati
Animagical odmaraj se sto vise, crp ti je visok sto znaci da je upala jos uvijek prisutna, bitno je da ti nije gore a s tim trovanjem ide sporo al bice sve ok ako Bog da.
Animagical odmaraj se sto vise, crp ti je visok sto znaci da je upala jos uvijek prisutna, bitno je da ti nije gore a s tim trovanjem ide sporo al bice sve ok ako Bog da.
Samo se ti naspavaj i supica sa horozom i dvopek
heeh oo znam, dohakao mi je Fan pravo...sve mi je visoko, da mi vidis nalaza..cekam jos one kulture pa prostis stolice...cak imam i dosta eritrocita u urinu... al proci ce, treba vremena da se to izbaci.. samo mi krivo sad morala pomjeriti uzv kod divanovica za iducu sedmicu, ima da osijedim do tada..
Samo se ti naspavaj i supica sa horozom i dvopek
heeh oo znam, dohakao mi je Fan pravo...sve mi je visoko, da mi vidis nalaza..cekam jos one kulture pa prostis stolice...cak imam i dosta eritrocita u urinu... al proci ce, treba vremena da se to izbaci.. samo mi krivo sad morala pomjeriti uzv kod divanovica za iducu sedmicu, ima da osijedim do tada..
ja pijem pregnital i ok je, ima i omege u sebi...doduse mislim da nema bas nesto zeljeza,ali ja pijem ferum lek sirup pa moze
Selma, odzvonilo je tvojim krofnama. A i meni je doktor rekao da prikočim da se ne razvalim u finalu pa sam i ja ukinula čokolino i sladoled.
Moje krofne ne diraj ja se ne planiram više porađati tako da me i nije briga za kile,skinut će se ...Nego da ja probam svašta jer kad dođe još jedno valja pauzirati makar na 6 mjeseci ručkove po restoranima i ostali luksuz dok se malo ne dovedemo u red pa da ja na vrijeme spremim zalihe
Selma, odzvonilo je tvojim krofnama. A i meni je doktor rekao da prikočim da se ne razvalim u finalu pa sam i ja ukinula čokolino i sladoled.
Moje krofne ne diraj ja se ne planiram više porađati tako da me i nije briga za kile,skinut će se ...Nego da ja probam svašta jer kad dođe još jedno valja pauzirati makar na 6 mjeseci ručkove po restoranima i ostali luksuz dok se malo ne dovedemo u red pa da ja na vrijeme spremim zalihe
Kakve restorane, meni odmah animagical na pameti A čula se maloprije sa kumom koja živi u Grazu, jadna otrovala se salmonelom u sred Graza. Nisu ni ti europejski restorani imuni na zaraze!
zenice ima li ikakve veze sta zena voli jesti sa spolom djeteta. Da li npr zene koje vole kiselo nose zensko a zene koje vole slatko u trudnoci nose musko ili su to gatke???
Ajde neću u restoran ali makar pizzu ili ćevape,može ?
Baš mi je žao tog svijeta,uh kako se brzo svijet može potrovati samo zbog nečije nepažnje nadam se da će svima uskoro biti bolje
ma ne sekiraj se. Ne jedi samo sa sumnjivih mjesta a izbjegavaj mazalice, te majoneze, neke njihove "sosove" i slicno ako ces iz grila al restoran kao restoran je nesto drugo a gril posve nesto drugo
Ma ima lijepih i cistih mjesta. Ja npr preferiram da mi mm donese rucak iz Merkatora, godinama kao student sam jela u njemu a i poslije kad ne stignem spremiti a i fin izbor imaju od kuhanih jela.
Naravno da treba izbjegavati MAJONEZE bilo kakve, pa cak ni iz svog frizidera je ne jedem a kamoli s vana...a i piletinu u trudnoci nesto nikako ne mogu, ne znam zasto
zenice ima li ikakve veze sta zena voli jesti sa spolom djeteta. Da li npr zene koje vole kiselo nose zensko a zene koje vole slatko u trudnoci nose musko ili su to gatke???
meni slatko nista apsolutno, skoro ga i ne jedem al kiselo moze svakako, ali mislim da to iskreno nema veze
ma ako ne stignem sebi rucak napraviti, uvijek je za 10 minuta gotov ili domaci pilav ili pura i super. Nesto me strah sad uhvatio pravo. I u pekari otvorim 4 oci
To me jedna poznanica ubjedjuje da je nosila kcerke i svaki put tezila kiselom a izbjegavala slatko a i neka njena drugarica je jednom sina nosila i kasikom jela eurokrem a kada je kcerkicu onda kiselo pa mi to zanimljivo..
Ma ja najvise volim da mi mama skuha , posto sam ja na STROGOM mirovanju, a i mm moze proci, al pozelim se nekad kad mama ne stigne kuhanog on ode u Merkator i tako deveramo...
Ja sad volim kiselo sad je curica u prvoj trudnoći sam bila sva u kolačima i pudinzima a bilo je muko (sad da li ima veze ili ne pojma nemam )
A danas me pita jedan prijatelj kao znaš li jeli dječak ili djevojčica,rekoh ovo drugo,kad će ti on jeste li vi čuli ono kao da se žena promjeni u trudnoći (proljepša se ili proružnja ) u zavisnosti od spola , pa eto ti sad ljepša nego što si bila prije
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 2.6.2011 15:58:34 >
Eto vidis...mozda i ima neke veze jer ja sad to "gatam" posto skrooooz slabo slatko jedem a inace sam ljubitelj slatkisa..onda bi po toj teoriji bila cura pa vidjecemo aBd
Ja sve osim UVZ-a smatram gatkama i mahalskim glupostima.
moze biti al eto i ultrazvuk pogrijesi
salim se malo...zanimljivo mi. Nekako kontam ovo s hranom je opet nesto drugacije jer npr nedavno sam citala i onu knjigu ishrana po krvnim grupama...zaista sam sklona namirnicama koje su dobre za moju krvnu grupu pa mi je bilo zanimljivo