Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Hej zene upravo sam osjetila kako me beba svjetski "sopila" aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i prije sam osjetila ali je bilo 10x blaze i nisam sigurna da je to to ali sad sam 100% sigurna cak se i stomo pomjerio aaaaaaaaaaaaaaaaaa kako sam sretna divan osjecaj pogotvo jer ja skoro i nemam stomu, niko ne primjeti da sam trudna
Hej zene upravo sam osjetila kako me beba svjetski "sopila" aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i prije sam osjetila ali je bilo 10x blaze i nisam sigurna da je to to ali sad sam 100% sigurna cak se i stomo pomjerio aaaaaaaaaaaaaaaaaa kako sam sretna divan osjecaj pogotvo jer ja skoro i nemam stomu, niko ne primjeti da sam trudna
Mogu misliti kako je to predivan osjecaj Uzivaj draga u tim slatkim "udarcima "
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Gift draga dobrososla kuci , ne opterecuj se lijekovima, pij sad jedno vrijeme dok se malo smiri, a posle ces lako smanjiti. Ja nema sta nisam pila sa Anom u trudnoci jer sam dobila jake kontrakcije i krenuo porod u 16.nedjelji trudnoce i evo je hvala Bogu zdrava i prava i pravo napredna. Animagical draga jesi bolje, gotovi nalazi? Sensia , sad ce mamu sve vise da udara, a i mazi...prelijep osjecaj
Ja kad sam se porodila sa Anom cesto sam znala da uhvatim sebe da mazim stomak kao u trudnoci, nekako mi falilo to lupkanje Sto se tice ginekoloskog moja dr je protiv toga ako nije potrebno, jer samo moze iritirati dole, ne dao Bog probiti vodenjak, izazvati otvaranje i ostalo... tako drage ako nema potrebe za ginekoloskim bolje je . Ne racunam u devetom mjesecu, tad mora i treba. Ja konacno sutra odoh kod dr, nisam bila evo sedma sedmica, joj jedva cekam
Evo ja išla podići nalaze,pa da vam se javim...Od ovih skraćenica ništa ne razumijem pa se nadam da se moderatori neće ljutiti ako ovdje upitam šta je-šta ukratko...Evo ovo mi je podvučeno :
HGB: 117 HCT:339 MCV: 81.0 PLT:132 URIN: izgled zamućen proteini : pa piše nešto šifrovano tipa grolesulalalalalalal LKC : 10-13 EPITELI : brojni BAKTERIJE : dosta JelenaT,Animagical i ostale ajde vi ste ispraksane a i škoku ste učile (mislim na medicinu ) I ako mi neko može reći koja je skraćenica za krvnu sliku ? I šta je RBC I WBC mislim to mi je u ganicama normale ali opet me zanim
iskreno jedva gledam, glava boli, muka,ali nek sam ja kuci...sad isli po nalaze, sedimentacija mi 66 a crp 28 one kulture bakterija jos cekam.... eh al nam covjek otrova,svaka mu cast... kako bebolinac? suta li? oo ti jos malo... fura ovo brzo-ja danas punih 26 sedmica jos 98 dana
izgled zamućen proteini : pa piše nešto šifrovano tipa grolesulalalalalalal user posted image user posted image user posted image LKC : 10-13 EPITELI : brojni BAKTERIJE : dosta
Urin nije los, ali nije ni bajan, ovo je za dosta caja od brusnice (naravno en vise od 3l na dan), ali mozda te posalje na urinokulturu jer si treci trimestar.
ne slazem se da treba izbjegavati ginekoloski....cak sto vise,moja kuma je bila otvorena 1 prst vec u 12-13 tjednu i da je nije ginekoloski pregledao ne bi ni znala jer nije imala nikakvih simptoma. I to su ipak dr.valjda oni znaju dokle se moze i kako "ici",a vodenjak se ne probija tako lako! Uostalom ima trudnica koje imaju odnose tokom citave trudnoce a mislim da je to agresivnije od pazljivog pregleda!
HGB: 117 hemoglobin ponizak HCT:339 MCV: 81.0 PLT:132 trombociti URIN: izgled zamućen proteini : pa piše nešto šifrovano tipa grolesulalalalalalal LKC : 10-13 EPITELI : brojni BAKTERIJE : dosta JelenaT,Animagical i ostale ajde vi ste ispraksane a i škoku ste učile (mislim na medicinu ) I ako mi neko može reći koja je skraćenica za krvnu sliku-ovo sve skupa ti ej krvna slika ? I šta je RBC I WBC crvena i bijel akrvna zrnca ili ti ga eritrociti i leukociti mislim to mi je u ganicama normale ali opet me zanim
Šećer mi je 5.5 znači ok je
secer u trudnoci ne treba ici preko 5.1 pa pripazi na ishranu
Helena dobar doktor, sa dobrim UZ vidi grlic materice, je li otvoren i skracen. Meni svaki put gleda grlic jer mi je nisko trudnoca. Radila sam na ginekologiji i znam doooosta slucajeva gdje ginekoloskim pregledom dodje do pucanja vodenjaka, a konkretno meni u prvoj trudnoci ginekoloskim pregledom su izazvane kontrakcije i gotovo 50 sati imala bolove na 3minuta, a nisam se nikako otvarala, ni milimetar.
Helena jesi li ikad izbliza gledala kako se radi ginekoloski pregled, da si stajala pored doktora i gledala na koji nacin mjeri otvorenost znala bi koja je razlika izmedju gin pregleda i odnosa. Ok samo okulativni spekulumski pregled, ali ostalo ne.
Selma za trudnocu to nije nizak hemoglobin. Normalno je inace 120, a u trudnoci i do 110 pogotovo treci semestar. Jesi li radila zeljezo?
Kad bi znala koja je skraćenica za željezo bilo bi mi lakše Nije ono kao na hemiji simbol Ze Radila sam : WBC,RBC,HGB,HCT,MCV,MCH,MCHC,PLT,MPV... I ima neke tri vrijednosti ispod WBC: 32.6%L,4.8%M,62.6%G ali nema oznake za što je
Ništa više nisam radila .........Animagical kod nas je na ŠUK vrijednost od 4.1 do 6.0 kao ok a i pojela sam čokoladicu sinoć oko 1 sat