|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  533 534 [535] 536 537   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
2.6.2011 11:34:07   
Skvo RR
haj zene...
sta nam je sa sweeT?

Malena...ja sam se poslije poroda...znala buditi i pitati stomak..zaista fali to lupkanje i horganje....

Ja okej, malo uspavana...ali svi smo, zar ne?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 13351
2.6.2011 11:35:36   
ziki
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

IZVORNA PORUKA: helena_7

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

mene ovdje niko ni strucno user posted image user posted image

joj malena...gledam koliko si vec trudna a ko da si jucer javila sretnu vijest! user posted image user posted image user posted image

mota li mota.... jucer govorim muzu da ce mi ova beba u stomaku nedostajati pravo... kaze da sam budala user posted image user posted image user posted image fakat ce mi nedostajati pokreti ove beboline user posted image user posted image user posted image

jutro cure...gift drago mi je da si dosla kucici svojoj, odmaraj i pripazi se....

user posted image user posted image  malena kad se kao Bog da rodi pa pocne da mase rucicama i nozicama te se latis kamere ili aparata nece imat kad da ti nedostaju

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 13352
2.6.2011 11:37:01   
babilon
'jutro' user posted image
ja jos ne mogu da se dozovem, jedva ustala jutros, pih! a takva je sparina u kancelariji ne mogu opstati, napravim propuh na 2 min i onda zatvaraj vrata... uzas.
Maloprije kihnuh, sto me lijepo probode gospodja, lijepo su mi se noge odsijekle ;))) osjecam i desni jajnik fino kako sejavlja kao zmigavac, osjetis - ne osjetis... uh!

Animgaical, drago mi je da si kuci, iako na vl.odgovornost, ali bitno je da se i ti bolje osjecas! Doktor ce, ako nsita, imati rijeci pohvale za kilazu ;))) (uzas, crni humor!)

Sweet, znaci nista danas od bebaca? Nek je sve uredno i kako treba, docice i bebica :D sto moja mama kaze 'nije ni u kom ostalo' ;))))

eto moje vi...

imam pitanje, do kad se rasteze maternica i ligamenti popratni i to sve, tj do kojeg mjeseca? nije valjda do 7-8? ;D

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

Neposredna veza do poruke: 13353
2.6.2011 11:39:13   
ziki
Babilon materica se rasteze sve dok beba raste u pupi, bar koliko ja znam

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 13354
2.6.2011 11:39:41   
palachinken
Ja se i sad znam trgnuti, pogotovo kad sam u nekom snu, jer me halc uhvati da nemam stomaka.
Mislim gdje je mogao nestati, nisam ga ostavila u drugoj majici user posted image ali je to sekunda panike user posted image

Nego malena jesi kontakirala onog majstora? Mi inače sve sami radimo, džuvegija kreči ja zabušavam user posted image , ali ne mogu ga natjerati da se pokrene, bit ce i meni majstora zvati ove godine. U svakom slučaju, bit će teta za prozore i tako to, opet me štreca išijas, upozorava me.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 13355
2.6.2011 11:50:43   
malena27 RR
joj ne spominji mi majstora, zakacih se jucer sa hasimom radi molera user posted image user posted image user posted image ma bas me briga, ima da bude sve spremno, cisto i okreceno, ako ne, odoh ja mami s bebom iz bolnice, pa makar je i u kutiju stavila user posted image user posted image user posted image

neka zove on, ja sam mu zbavila 2 broja a ima i on jedan.... mi ne mozemo sami, jer imamo detalja po zidovima a treba mi u spavacoj sastrugati sve sa zidova jer je prethodni majstor tako dobro uradio posao da su zidovi kroz par mjeseci poceli da se gule i puckaju na sve strane... da sam godinama postavljala ljepilo za miseve, a mis se nikad uhvatio nije user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 2.6.2011 11:51:02 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 13356
2.6.2011 11:51:31   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Anica1

Sensia ides li ti kod nase dr J prije mora? Kada ti je rekla da joj se opet javis? Meni odma zakazala termin pregleda, reko da vas ne zivkam, kaze moze user posted image Kaze da se vidimo 2 dana prije putauser posted image

rekla mi kontrola za 1,5 mjesec jer nisam na terapiji i sve je ok hvala Bogu i nema potrebe kao da ranije dolazim-trudnoca uredna.
Onda joj ja rekla, tj pitala je smijemo li ako Bog da 2.7. na more, a ona kaze slobodno i vidimo se kad se vratite, plivaj sto vise, nemoj an sunce bla bla..... jedino da joj dodjem ako nesto ne daj Boze ne bude ok.....
moguce da je tebi rekla jer ces tad uci u 17 sedmicu a tad je ovaj detaljniji pregled organa cini mi se....

Svakako tije bolje da odes priej puta jer ces ti ipak malo dalje.....a i vidjeces user posted image  opet user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 13357
2.6.2011 11:57:09   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia

Sensia ides li ti kod nase dr J prije mora? Kada ti je rekla da joj se opet javis? Meni odma zakazala termin pregleda, reko da vas ne zivkam, kaze moze user posted image Kaze da se vidimo 2 dana prije putauser posted image

rekla mi kontrola za 1,5 mjesec jer nisam na terapiji i sve je ok hvala Bogu i nema potrebe kao da ranije dolazim-trudnoca uredna.
Onda joj ja rekla, tj pitala je smijemo li ako Bog da 2.7. na more, a ona kaze slobodno i vidimo se kad se vratite, plivaj sto vise, nemoj an sunce bla bla..... jedino da joj dodjem ako nesto ne daj Boze ne bude ok.....
moguce da je tebi rekla jer ces tad uci u 17 sedmicu a tad je ovaj detaljniji pregled organa cini mi se....

Svakako tije bolje da odes priej puta jer ces ti ipak malo dalje.....a i vidjeces user posted image  opet user posted image

Super! Meni je rekla tada, to je od zadnjeg pregleda 4 sedmice. I ja volim da odem prije puta da vidi ona to sve kako napreduje,a i da vidim opet user posted image . Pa ja tada cu na pregledu biti 16+1.
Malo me zna onako na kratko zignuti desni jajnik, nadams e da to nije nista strasno. Ona mi je na nalazu napisala da uzimam 2 puta po pola apaurina od 2 mg, ali onda kaze kao ja sam napsiala dva puta ali mozes ti uzimati 1 x pola dnevno kao moram zbog maternice i zbog mioma. Mozda da ja ipak uzmem 2 x po pola zbog ziguckanja user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 13358
2.6.2011 12:01:55   
Bebica11
Zenice,mene bole misici iznad koljenauser posted image , jel sad to od lezanja ili sl ne znam...jel se vama desavalo to?

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 13359
2.6.2011 12:08:00   
Sensia
[/quote]

Super! Meni je rekla tada, to je od zadnjeg pregleda 4 sedmice. I ja volim da odem prije puta da vidi ona to sve kako napreduje,a i da vidim opet user posted image . Pa ja tada cu na pregledu biti 16+1.
Malo me zna onako na kratko zignuti desni jajnik, nadams e da to nije nista strasno. Ona mi je na nalazu napisala da uzimam 2 puta po pola apaurina od 2 mg, ali onda kaze kao ja sam napsiala dva puta ali mozes ti uzimati 1 x pola dnevno kao moram zbog maternice i zbog mioma. Mozda da ja ipak uzmem 2 x po pola zbog ziguckanja user posted image

[/quote]

Anice,

Meni je rekla kao neka ga imam uvijek u tasni za ne daj Boze, neko malo povremeno ziguckanje je po meni normalno jer ipak sve se rasteze i pomjera. naravno vece bolove ne treba trpiti. ti najbolje osjetis koliko te to boli. moja kolegica koja isto ide kod dr J ga pije 2 x dnevno svaki dan i kaze da joj je super (i meni bi bilo-mozak na pasuuser posted image ) a ona sprema i doktorat pa je sva nervozna i uplasena
Ja ga ne pijem i rekla sam joj i nije mala nista protiv. popila sam samo jednom pola tabletice kad sam imala "narkomansku krizu" od jedan sat do pet ujutro jer me probadalo u plucima i nisam mogla da disem (ona kaze od zgaravice, a ja mislila da cu dobtii srcani) i to je to....
Ako ces biti mirnija ti popij jer ga skoro svako pije pa nista se nije desilo hvala Bogu. kad odes na kontrolu opet je pitaj koliko moras piti i reci joj za to ziganje (mozes joj i sms poslati ako ces biti mirnija) al u svakom slucaju ne treba da brines, da je nesto ozbiljno ona bi ti rekla i sigurno bi bila na terapiji nekoj (apaurin je nista).......user posted image

< Poruku je uredio Sensia -- 2.6.2011 12:10:42 >

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 13360
2.6.2011 12:08:45   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Gift

Sweet user posted image user posted image
zaboravih vam reci da sam ponovila nalaz Alfa feta proteina i sad je fb odlican user posted image user posted image ..

Eh, bas mi je drago da ovo vidim. Vidimo se mi za koji minut pa cemo izdetaljisatuser posted image user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 13361
2.6.2011 12:09:44   
sweet insanity
Joj, mene tako boli dole od amnioskopije al i rekli su da ce, kao ipak je to agresivan pregled.....ali Hb pokazalo je da je voda OKuser posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 13362
2.6.2011 12:13:02   
palachinken
sweet, kada su tebi počeli prčkati dole, daprostiš, amnioskopiju i preglede?

Mene doktor naručio tek u 38. sedmici opet na pregled, ne spominje mi ni CTG ni te neke 'ručne' preglede, kaže da nema potrebe mu češće dolazim.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 13363
2.6.2011 12:29:12   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: palachinken

sweet, kada su tebi počeli prčkati dole, daprostiš, amnioskopiju i preglede?

Mene doktor naručio tek u 38. sedmici opet na pregled, ne spominje mi ni CTG ni te neke 'ručne' preglede, kaže da nema potrebe mu češće dolazim.

Prvi put nakon 21 sedmice sma pregledana u 36. pa u 38. i sad u 40. amnioskopiju su mi samo danas radili da pregledaju da li je plodova voda bistra jer ako nije to kao treba intervenisati odmah. U biti u 9. mjesecu svake dvije sedmice ali eto ja idem u nedjelju jer misli da bih mogla biti za poroda.

Btw. ja upravo 5. puta od ponoci odoh u wc, i to taman gotovo kad ono opet, i tako 3 puta odjednomuser posted image Nije proliv, normalna stolica....ja kontam da nece i prije nedjeljeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 13364
2.6.2011 12:40:01   
ziki
E ja sam sad skroz zbunjena, mene je dr i u prvoj trudnoci a i sad svaki put pregledala i rucno i UZ a CTG  7 dana pred porodjaj prvi, a posto sam ostala u bolnici svakog dana po 3x. Ove sotale preglede nista

Neposredna veza do poruke: 13365
2.6.2011 12:42:32   
palachinken
Meni prepipa stomak svaki put prije UZV-a, ono birvaktile kako se radilo  ali ne gura prste dole hahah
A vidim da žene pričaju o tim nekim bolnim pregledima, čak i krvarenjima poslije.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 13366
2.6.2011 12:50:19   
ziki
user posted image user posted image  mene prepipa citavu. I obavezno provjeri kakv je grlic, da li sve visoko i zatvorenouser posted image

Neposredna veza do poruke: 13367
2.6.2011 12:54:12   
Sensia
mene niko ne pipka user posted image  kad pocne to pipkanje ?

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 13368
2.6.2011 12:54:16   
palachinken
Doduše i meni pipa zglobove da vidi ima li vode. A ja sam tek juce skontala šta je posteljica hahahah
Isto komad mesa bez kosti, bebi iza guze, meni ispod desne siseuser posted image

Sensia, ako ti je uredna trudnoća, neće te ni pipkati. Meni dr prepipa stomak, on je od stare škole user posted image pa odmah tako i odredi položaj bebe, to se on malo folira user posted image ali i da vidi da li me boli negdje.

< Poruku je uredio palachinken -- 2.6.2011 12:56:11 >

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 13369
2.6.2011 12:58:34   
Sensia
Vjeruj mi ova moja pred penziju, e ako ona ne pipka ne znam ko ce user posted image
ja bi vala brate da me pipka ako ce provjerit je li sve ok, sta fali

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 13370
2.6.2011 12:59:47   
palachinken
Vjerujem ja njima, nisu dzaba u školu išli, a vjerujem im i u 20-30-4 godina iskustva. Ako šta treba, ona će to tebi i uraditi user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 13371
2.6.2011 13:03:16   
Anica1

Vjeruj mi ova moja pred penziju, e ako ona ne pipka ne znam ko ce user posted image

Ni mene ona ne pipka, prvi put UZ vaginalno, drugi put UZ preko stomaka i Uz vaginalno i to je to user posted image Nista ne cacka.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 13372
2.6.2011 13:08:55   
Sensia

Ni mene ona ne pipka, prvi put UZ vaginalno, drugi put UZ preko stomaka i Uz vaginalno i to je to user posted image Nista ne cacka.

ma ona bas nije nesto za cackanje
Ja joj spominjala papa test, nije mi bas vakat da ga radim al ko ce ga kasnije ganjati.... vidim ona negoduje, nije bas ljubitelj vaginalnog caprkanja, a ja se ne bunim user posted image user posted image user posted image user posted image
ma "old school" je najbolji...

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 13373
2.6.2011 13:20:06   
Anica1
Mene je samo pitala kad sam zadnji PAPA radila i kakav je bio i posto je bio oktobar 2010 kaze ma ok je to necemo to user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 13374
2.6.2011 13:29:04   
Sensia
Hej zene upravo sam osjetila kako me beba svjetski "sopila" aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i prije sam osjetila ali je bilo 10x blaze i nisam sigurna da je to to ali sad sam 100% sigurna cak se i stomo pomjerio aaaaaaaaaaaaaaaaaa kako sam sretna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
divan osjecaj pogotvo jer ja skoro i nemam stomu, niko ne primjeti da sam trudna user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 13375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  533 534 [535] 536 537   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  533 534 [535] 536 537   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Volite li gledati "filmove za odrasle"?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *