Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
dobro jutro drage moje.. evo i ja konacno dosla kuci..nasikirana, izmucena, bolnice mi preko glave, al sto je najvaznije dobro smo.. odoh malo procitat sta ima kod vas..
dobro jutro drage moje.. evo i ja konacno dosla kuci..nasikirana, izmucena, bolnice mi preko glave, al sto je najvaznije dobro smo.. odoh malo procitat sta ima kod vas..
Nek ste vi dobro, Gift, mozes li mi opisati kakve si kontrakcije dobila. I ja imam nisku posteljicu i dobijem nekad bol koji traje cio dan al ja se nakljukam apaurinima i ne shvatam ozbiljno pa sad ne znam da li da im se javim i kako izgleda kad je ozbiljno???
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Evo meneeee. Bila sam na prijemnoj, ctg uredan, pravilni kontrakcija nema, grlic se skracuje, otvorena za prst, kaze glavica mekana (valjda je to normalno) i zatrazi srednji amnioskop i uradi mi amnioskopiju, nije toliko strasno samo sada malo boli...plodova voda je OK, dovoljno je ima, zrelost :++. Nema indikacija za porod ali u slucaju bolova , pucanja vodenjaka i krvarenja da se javim odmah, a ako ne-idem aBd u nedjelju i rekli su mi da se spremim kao da cu ostat ali ako ne bude indikacija za porod nece me ostavljat i na silu poradjat.... i nakon svega mi pozli-odvele me sestrice u sobicu gdje jedu i dale mi kocku secera i vode i stavile me da legnem.....i hB dobro sam. Evo sad jedem sirnicu iz Sarande :D
Btw. rekose mi sestrice da danas mirujem radi amnioskopije :/
Bebice ja sam u subotu navece dobila bolove slicne menstrualnim, otprilike svakih 5 minuta boli stomak pa leda,pa malo trne noge...moja dr. bila na putu, pa me moji nagovore da odem u bolnicu na pregled...naravno gore me ostave kazu kontrakcije, mada bol nije bila neizdrziva niti sam bila imalo otvorena, al eto..sad mi je krivo sto sam gore ikako otisla nemas pojma koliko, jer sam popila lijekova more jedno i pravo me strah za bebu...a oni u stvari i ne znaju zasto me je to bolilo, valjda mi se maternica teze rasteze, ma nemam pojma... uglavnom ako te pravo boli da ne mozes izdrzat otidi na pregled sve smo razlicite i moze biti svasta...ja ne bih apaurine pila na svoju ruku.., muka mi je i od ovih lijekova sad sto moram piti, najradije ne bi ni njih, al opet bojim se da ih ne poslusam..
Gift meni su u bolnici kad sam krvarila propisali apaurine 2 puta na dan a po potrebi 3. I kad me boli al to je bilo samo 2 puta do sada ja sam popila 3 al mene zaboli samo jedno mjesto. Npr maternica malo vise na lijevo i onda to drzi bez popustanja 24h pa onda popusti pa onda prodje sedam dana pa tako na desno. Eto i nije mi se vise pojavljivalo.
Sweet danas odmori a sledecih dana po malo setaj, nemoj se ulezat.Gift ne nerviraj se zbog tih lijekova, nisu ni u bolnici bas total ludi
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Ne znam Bebice, kad je prva trudnoca sve smo neiskusne i isprepadane, kad te zaboli nikad ne znas jel to uobicajno u trudnoci il se mozda nesto desava pa te ufati strah da nesto ne valja... ja do debelog zla vise ne idem u bolnicu.. meni su u bolnici dali i apaurin, buscopan, indometacin, moja dr. rekla sad da to ne pijem..te Ginipral, Isoptin i Cefalexin sto sad moram jbg.