|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  534 535 [536] 537 538   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
2.6.2011 13:36:06   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sensia

Hej zene upravo sam osjetila kako me beba svjetski "sopila" aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i prije sam osjetila ali je bilo 10x blaze i nisam sigurna da je to to ali sad sam 100% sigurna cak se i stomo pomjerio aaaaaaaaaaaaaaaaaa kako sam sretna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
divan osjecaj pogotvo jer ja skoro i nemam stomu, niko ne primjeti da sam trudna user posted image

superrruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jedva i ja cekamuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 13376
2.6.2011 13:43:18   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia

Hej zene upravo sam osjetila kako me beba svjetski "sopila" aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i prije sam osjetila ali je bilo 10x blaze i nisam sigurna da je to to ali sad sam 100% sigurna cak se i stomo pomjerio aaaaaaaaaaaaaaaaaa kako sam sretna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
divan osjecaj pogotvo jer ja skoro i nemam stomu, niko ne primjeti da sam trudna user posted image

Mogu misliti kako je to predivan osjecaj user posted image Uzivaj draga u tim slatkim "udarcima " user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 13377
2.6.2011 14:17:13   
animagical
gift dobrodosla kuciuser posted image odmaraj, vjerujem da te bolnica slomilauser posted image veliki user posted image svima...

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 13378
2.6.2011 14:19:07   
palachinken
Sensia user posted image user posted image user posted image Uživaj!

animagical, kakva si?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 13379
2.6.2011 14:24:23   
ziki
Uzivaj sensia dok su blagi pokretiuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 13380
2.6.2011 14:24:26   
Anoniman
Gift draga dobrososla kuci user posted image , ne opterecuj se lijekovima, pij sad jedno vrijeme dok se malo smiri, a posle ces lako smanjiti. Ja nema sta nisam pila sa Anom u trudnoci jer sam dobila jake kontrakcije i krenuo porod u 16.nedjelji trudnoce i evo je hvala Bogu zdrava i prava i pravo napredna.
Animagical draga jesi bolje, gotovi nalazi?
Sensia user posted image , sad ce user posted image mamu sve vise da udara, a i mazi...prelijep osjecaj user posted image

Ja kad sam se porodila sa Anom cesto sam znala da uhvatim sebe da mazim stomak kao u trudnoci, nekako mi falilo to lupkanjeuser posted image
Sto se tice ginekoloskog moja dr je protiv toga ako nije potrebno, jer samo moze iritirati dole, ne dao Bog probiti vodenjak, izazvati otvaranje i ostalo... tako drage ako nema potrebe za ginekoloskim bolje jeuser posted image . Ne racunam u devetom mjesecu, tad mora i treba.
Ja konacno sutra odoh kod dr, nisam bila evo sedma sedmica, joj jedva cekamuser posted image

Neposredna veza do poruke: 13381
2.6.2011 14:25:09   
Selma.A.M
Evo ja išla podići nalaze,pa da vam se javim...Od ovih skraćenica ništa ne razumijem pa se nadam da se moderatori neće ljutiti ako ovdje upitam šta je-šta ukratko...Evo ovo mi je podvučeno :

HGB: 117
HCT:339
MCV: 81.0
PLT:132 

URIN:

izgled zamućen
proteini : pa piše nešto šifrovano tipa grolesulalalalalalal user posted image user posted image user posted image
LKC : 10-13
EPITELI : brojni
BAKTERIJE : dosta

JelenaT,Animagical i ostale ajde vi ste ispraksane a i škoku ste učile (mislim na medicinu user posted image user posted image user posted image )
I ako mi neko može reći koja je skraćenica za krvnu sliku ? I šta je RBC I WBC user posted image  mislim to mi je u ganicama normale ali opet me zanim user posted image

Šećer mi je 5.5 znači ok je user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 13382
2.6.2011 14:26:29   
animagical
iskreno jedva gledam, glava boli, muka,ali nek sam ja kuci...sad isli po nalaze, sedimentacija mi 66 a crp 28user posted image one kulture bakterija jos cekam.... eh al nam covjek otrova,svaka mu cast...
kako bebolinac? suta li? oo ti jos malo... fura ovo brzo-ja danas punih 26 sedmicauser posted image jos 98 dana

Neposredna veza do poruke: 13383
2.6.2011 14:27:17   
Sensia
IZVORNA PORUKA: ziki

Uzivaj sensia dok su blagi pokretiuser posted image

I to sto kazes lako je dok su blagi user posted image  a super je stvarno-nestvarno...

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 13384
2.6.2011 14:28:15   
Anoniman
HGB: 117
PLT:132

URIN:

izgled zamućen
proteini : pa piše nešto šifrovano tipa grolesulalalalalalal user posted image user posted image user posted image

HGB- Hemoglobin
HCT - hematokrit
RBC- eritrociti
PLT - trombociti

Urin nije los, ali nije ni bajan, ovo je za dosta caja od brusnice (naravno en vise od 3l na dan), ali mozda te posalje na urinokulturu jer si treci trimestar.

(odgovor članu Selma.A.M)
  Neposredna veza do poruke: 13385
2.6.2011 14:28:16   
vila_7
ne slazem se da treba izbjegavati ginekoloski....cak sto vise,moja kuma je bila otvorena 1 prst vec u 12-13 tjednu i da je nije ginekoloski pregledao ne bi ni znala jer nije imala nikakvih simptoma. I to su ipak dr.valjda oni znaju dokle se moze i kako "ici",a vodenjak se ne probija tako lako! Uostalom ima trudnica koje imaju odnose tokom citave trudnoce a mislim da je to agresivnije od pazljivog pregleda!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 13386
2.6.2011 14:28:26   
animagical
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Evo ja išla podići nalaze,pa da vam se javim...Od ovih skraćenica ništa ne razumijem pa se nadam da se moderatori neće ljutiti ako ovdje upitam šta je-šta ukratko...Evo ovo mi je podvučeno :

HGB: 117 hemoglobin ponizak
PLT:132   trombociti

URIN:

izgled zamućen

JelenaT,Animagical i ostale ajde vi ste ispraksane a i škoku ste učile (mislim na medicinu user posted image user posted image user posted image )
I ako mi neko može reći koja je skraćenica za krvnu sliku-ovo sve skupa ti ej krvna slikauser posted image ? I šta je RBC I WBC  crvena i bijel akrvna zrnca ili ti ga eritrociti i leukocitiuser posted image  mislim to mi je u ganicama normale ali opet me zanim user posted image

Šećer mi je 5.5 znači ok je user posted image
secer u trudnoci ne treba ici preko 5.1 pa pripazi na ishranu

Neposredna veza do poruke: 13387
2.6.2011 14:30:32   
Anoniman
Helena dobar doktor, sa dobrim UZ vidi grlic materice, je li otvoren i skracen. Meni svaki put gleda grlic jer mi je nisko trudnoca. Radila sam na ginekologiji i znam doooosta slucajeva gdje ginekoloskim pregledom dodje do pucanja vodenjaka, a konkretno meni u prvoj trudnoci ginekoloskim pregledom su izazvane kontrakcije i gotovo 50 sati imala bolove na 3minuta, a nisam se nikako otvarala, ni milimetar.

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 13388
2.6.2011 14:32:17   
Anoniman
Selma za trudnocu to nije nizak hemoglobin. Normalno je inace 120, a u trudnoci i do 110 pogotovo treci semestar. Jesi li radila zeljezo?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 13389
2.6.2011 14:33:11   
palachinken
Samo da vam prijavim da sam dobila terapiju, vaginalete, da se riješim kandide, pa sam sad u zabrani keksa dok to ne potrošim. Eto mene u klub user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13390
2.6.2011 14:33:51   
vila_7
ne znam...svako ima svoje misljenje , al eto moje je da je to tako opasno,ne bi ni pregledali valjda takouser posted image .
Sta je onda sa odnosima?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13391
2.6.2011 14:34:40   
Anoniman
Palachinken a ja cu sutra na pregledu da trazim da mi odobri vise, mene uhvatila prava nejebica user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 13392
2.6.2011 14:34:53   
palachinken
IZVORNA PORUKA: helena_7

ne znam...svako ima svoje misljenje , al eto moje je da je to tako opasno,ne bi ni pregledali valjda takouser posted image .
Sta je onda sa odnosima?

Nema noktiju user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 13393
2.6.2011 14:36:04   
Anoniman
Helena jesi li ikad izbliza gledala kako se radi ginekoloski pregled, da si stajala pored doktora i gledala na koji nacin mjeri otvorenost znala bi koja je razlika izmedju gin pregleda i odnosa. Ok samo okulativni spekulumski pregled, ali ostalo ne.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 13394
2.6.2011 14:36:52   
palachinken
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Palachinken a ja cu sutra na pregledu da trazim da mi odobri vise, mene uhvatila prava nejebica user posted image user posted image

Dok ti ne krenu akne po čelu izbijati, nije to prava nejebica user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13395
2.6.2011 14:37:26   
Anoniman
Ma sva sam ti kao u pubertetu user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 13396
2.6.2011 14:38:46   
Selma.A.M

Selma za trudnocu to nije nizak hemoglobin. Normalno je inace 120, a u trudnoci i do 110 pogotovo treci semestar. Jesi li radila zeljezo?

Kad bi znala koja je skraćenica za željezo bilo bi mi lakše user posted image user posted image user posted image  Nije ono kao na hemiji simbol Ze user posted image user posted image
Radila sam : WBC,RBC,HGB,HCT,MCV,MCH,MCHC,PLT,MPV... I ima neke tri vrijednosti ispod WBC: 32.6%L,4.8%M,62.6%G ali nema oznake za što je user posted image

Ništa više nisam radila .........Animagical kod nas je na ŠUK vrijednost od 4.1 do 6.0 kao ok user posted image  a i pojela sam čokoladicu sinoć oko 1 sat user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13397
2.6.2011 14:40:26   
Anoniman
Fe... zeljezo bi trebalo biti zajedno sa secerom na istom papiru, jer to je biohemija. Koliki su ti erotriciti (RBC)

Neposredna veza do poruke: 13398
2.6.2011 14:42:51   
Selma.A.M

Fe... zeljezo bi trebalo biti zajedno sa secerom na istom papiru, jer to je biohemija. Koliki su ti erotriciti (RBC)

Onda nisam radila željezo jer nema ima samo GLUC tj šećer....
A eritrociti (RBC) je 4.19 a piše kao da je ok od 3.86-5.08  

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13399
2.6.2011 14:44:50   
Anoniman
Nije to nista strasno, ali pripazi malo hranom da unosis zeljezo jer si pred kraj kad beba najvise crpi.

Neposredna veza do poruke: 13400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  534 535 [536] 537 538   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  534 535 [536] 537 538   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Volite li gledati "filmove za odrasle"?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *