Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Žene, šta vi mislite jel mi pametno korisitit čepiće protiv opsitpacije i tvrde stolice? To su glicerinski čepići. To mi je rekao čiko iz apoteke da probam, a sve me strah da ne zaglavim pola dana na šolji sa grčevima u stomaku. Od ove hrane što reguliše probavu sam vala sve probala i - ništa, kod mene je ovo neki teži slučaj, da sad ne opisujem detaljno svoje muke po stolici
ako je opstipacija u pitanju, provjereno, zena koja od rodjenja pati sa problemima probave, ujutro, na prazan stomak 2 kiwija i zatim casu jogurta popiti - ocisti sve! pokusaj, nece tinaskoditi, zdravo je a nista te ne kosta!
Opstipacija sa konstipacijom iliti porođajne muke na wc školjki koje su izazvale hemoroide. Ma ljepota. A sve me strah da cu se porodit koliko se patim Eh ovaj s kivijem jos nisam probala. Hajd i to cu, nemam šta izgubiti.
Vjeruj mi, sve sam probala, što se tiče tih "prirodnih" stvari. I mekinje sam jela, kompote, suho voće, svježe voće, cjelovite žitarice, rijetka kafa, jogurt, DonatMG, voda s medom na tašte i milion drugih. Treba meni neka hemija
A šta misliš da pitaš u apoteci smiju li trudnice PROLIFE? Ja sam ga davala djetetu, pa mislim da ne bi trebalo da je kontraindikovan u trudnoći (on pomaže i kod opstipacije i kod diareje, a radi se ustvari o "dobrim" bakterijama za crijevnu floru) ?
ova zena nije isla 14 dana u wc, inace ima stvarno tezak oblik opstipacije, pa ti zato preporucih ovo da probas, nije isla redovno po 5-6 dana, i od tad, neki staaaaaaaaaari doktor joj je to rekao, uvijek ima zalihe kiwija.... probaj ;D najbojle ti pokvaren jogurt pojset, to cete ocistiti samo tako ;))))
gdje ste zene ja jedva sepam hvate me grcevi po noci u potkoljenicama pa me onda ta nastradala noga cijeli dan boli, ne da se osloniti na nju... ej palachinken meni je pomagao kivi ali je dva neko vise kao kila kivija i zalijem to sve vodom... a prolife smijes al ne pomaze ni sekunde smijes i linex,isto ne pomaze... odoh malo da vas procitam pa da sredim donji sprat-idem kod divanovica
gdje ste zene ja jedva sepam hvate me grcevi po noci u potkoljenicama pa me onda ta nastradala noga cijeli dan boli, ne da se osloniti na nju... ej palachinken meni je pomagao kivi ali je dva neko vise kao kila kivija i zalijem to sve vodom... a prolife smijes al ne pomaze ni sekunde smijes i linex,isto ne pomaze... odoh malo da vas procitam pa da sredim donji sprat-idem kod divanovica
Jojj tako je meni bilo jednu noc...ujutro misic boli ko djavo...uh!!! Pijes li magnezijum???
Evo i mene zene moje .Pitam dr.hocu li ja brzo se poroditi,kaze on pa kud zuris,a danas 39+3 Za sedmicu sam dobila 1 kg,pa se vi nemojte zaliti na svoju kilazu.A to ko ima problema sa stolicom,neka navecer u casu vode potopi par suhih sljiva,ujutro nacesrce popije tu vodu i sljive pojede.
Evo i mene zene moje .Pitam dr.hocu li ja brzo se poroditi,kaze on pa kud zuris,a danas 39+3 Za sedmicu sam dobila 1 kg,pa se vi nemojte zaliti na svoju kilazu.A to ko ima problema sa stolicom,neka navecer u casu vode potopi par suhih sljiva,ujutro nacesrce popije tu vodu i sljive pojede.
Ti ces ko sweet izgleda...njoj su govorili da ce prije termina pa eto sta bi...Ade polakooo,sad ce to
Gdje ste, sta se rdai. Mene net zeza jutros sam tri put pisala post i pukla veza, sad ce valjda bit bolje. Jos nema novosti od sweet. Mene sve zivo boli, juce su me tako nanervirali ovi sa posla i odmah boli ispod resnog rebra, sad se jedva krecem po stanu. Ima li neka od vas grceve u preponama, ja uvece imam u desnoj preponi cim malo vise setam ili nesto uradim.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Hello zeMske I mene su hvatali grcevi u listovima navece,pa me cijeli dan list bolio ali po preporuci palachinken svakodnevno kalcij + magnezij i kuc-kuc nema vise nikako grceva...pa eto probaj i ti draga... A sto me nasmija,cuj donji sprat hhahahahah ..Sretno kod dotkora..
Joj zene,kako izdrzavate ovu sparinu,ja hocu da crknem,naceburala sam se vode kao kamila pa svako 5 min trcim u pi-pi ..a najgore tek dolazi
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
Grčeve imam svuda po tijelu , oni su mi manji problem. A ovo za probavu i kivi pomaže definitivno, pogotovo ako ga narežeš u Sensiu. Neće odmah izazvati proljev, nego normalnu stolicu kroz neko vrijeme. Emi ne dajem sa Sensiom nego odvojeno (Sensiu uz neki obrok), ali pošto pije željezo i od njega ima tvrdu stolicu, kivi - dva dnevno joj pomogne da isprazni crijeva bez problema. Samo što ga ne voli, pa kuburimo sa nagovaranjem .
Žene, šta vi mislite jel mi pametno korisitit čepiće protiv opsitpacije i tvrde stolice? To su glicerinski čepići. To mi je rekao čiko iz apoteke da probam, a sve me strah da ne zaglavim pola dana na šolji sa grčevima u stomaku. Od ove hrane što reguliše probavu sam vala sve probala i - ništa, kod mene je ovo neki teži slučaj, da sad ne opisujem detaljno svoje muke po stolici
ako je opstipacija u pitanju, provjereno, zena koja od rodjenja pati sa problemima probave, ujutro, na prazan stomak 2 kiwija i zatim casu jogurta popiti - ocisti sve! pokusaj, nece tinaskoditi, zdravo je a nista te ne kosta!
Opstipacija sa konstipacijom iliti porođajne muke na wc školjki koje su izazvale hemoroide. Ma ljepota. A sve me strah da cu se porodit koliko se patim Eh ovaj s kivijem jos nisam probala. Hajd i to cu, nemam šta izgubiti.
Utješi se da ćeš porod odraditi bez po muke, to ti je isto, a dobro si vježbala Na jednom drugom forumu je žena ispričala kako joj je ljekar na porodu rekao da zamisli da kaki na livadi i da se jednom rukom drži za granu obližnjeg drveta
Ja sam sebi čitavu trudnoću mutila srednju kašiku meda u vrućoj vodi ujutro na prazan stomak. Em je fino, em zdravo. Meni je djelovalo.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 8.6.2011 13:15:24 >
Sweet se porodila..Otvorila sam temu,ali nema nikakvi puno vijesti jer je samo napisla JA SE PORODILA...Pa predpostavljam da je tek završila .... Idacha i ostale ako se neko čuje sa njom još neka javi kako je prošla
Sweet mila i ovdje ti čestitam i želim sve naj,naj,naj,naj ljepše
cestitke za sweet...blago se njoj juhuuuuuu nadam se da su ona i bebica dobro
dan drage, nisam stigla ranije da se javim, isla sam jutros na stomatologiju kontrolisati zubice, pa su mi ih ocistili, imam par koje bih trebala popraviti ali nista nije kriticno, niti me boli pa cu skontati kada da to odradim...inace sam dobro, sinoc se zalijevala naranđinim sokom ali nista
Sweet Mnogo sam sretnaaaaaaaaa i uzbudjena zbog ovih vijesti ...Nadam se da je sve proteklo ok. Sada ona uziva uz svoju malenuuu Brz oporavak zelim i svu srecu i sve najljepse,najsladje,najbolje sto postoji na ovom svijetu!!!
Sad sam uspijela dobiti Sweet ali nisam je mogla ništa čuti,slaba mreža gore na ginekologiji,i onda nam je pukla veza....Ne znam kako je prošla, ali po glasu sam skontala da je bilo malo teže jer jedva priča....Budem opet pokušala pa ako se uspijemo čuti javim vam se
Ja danas kupila Tothema ampule pa sam počela piti,tj danas prva pa da mi je dobro i nije nešto mi muka ali proći će i to............
ja se spremila da ugrabim mustuluk, kad vidim zakasnila neka, neka, samo neka nam sweet sada uziva sa svojom bebanom.. helem, porodila se jutros oko 10-pola 11, curicu je rodila, 3650/56, cura i po mashallah.. vec je u sobi sa bebom i dobro se osjeca...
ja sam fakat presretna zbog nje... bas sam uzbudjena i bez teksta... ne znam jos detalje sa poroda, ali bitno je da je sve ok, da su i beba i ona dobro...
ja iscekujem vala i svog bebija svaki dan... malko bolova bude, pa prodju... kako ste mi vi?
uh, bas sam