|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  569 570 [571] 572 573   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
8.6.2011 18:07:49   
Selminja
IZVORNA PORUKA: Bebica11

I ja jedva cekam sljedecu kontrolu pocetkom jula da mi kaze spol.user posted image al ja imam neki predosjecaj da je zensko jer samo zensko moze "izdurat" u onim uslovima koje je imala moja beba od krvarenja, grceva, hematoma itduser posted image user posted image user posted image salim se. Nego moja naj drugarica je imala identicnu situaciju kao ja i sad me zeza "ma sigurno ti je musko jer si sve isto prosla kao i ja" al njoj su vec u 13. sedmici vidjeli da nesto visi a kasnije u 5.mj potvrdili..dok meni dr. nije nista ni rekla ni gledala to koliko se sjecam a i ja je nisam htjela pitati jer je dosta rano.

To za curicu si upravu, sta je sve izdrzala, to mogu samo zene!
A vidjeces bude musko, kakve mi i nagadjanja, ja vise sebi ne vjerujem user posted image
Ma sve moje drugarice koje su vec rodile, a nisu ni znale sta su nosile, kazu ma ja sam znala da je musko/zensko imala sam osjecaj user posted image Kontam, trebam i ja imat osjecaj, i ja osjecala i ostala iskolacenih ociju na uzv user posted image
Vidjecemo jesi li bila upravu. Ti si bolje jelde ? Ne opterecavaj se tezinom, hebat je, bitno je daj je beba ok user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 14251
8.6.2011 18:12:53   
Bebica11
Jesam hvala Bogu, a i nisam nijedan apaurin od zadnje kontrole popila, sutra ce 8.danuser posted image . MA SVE JE TO PSIHA al ne mozes se opustiti kad ti kazu neku losu vijest ili da ti je trudnoca u pitanju, odmah se odrazi i na grceve i na krvarenja. A od zadnje kontrole kako sam se rasteretila i psihicki puno sam bolje hB. Tek sad pocinjem uzivati u trudnoci hB.

Ma vjeruj nije mi do kila al mi je velika promjena, prvo minus 4(od mucnina) i onda svakih 15 dana plus 2kguser posted image user posted image user posted image . Sad se nadam da ce setnja pomalo pomoci.user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 14252
8.6.2011 19:14:46   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Bebica11

I ja jedva cekam sljedecu kontrolu pocetkom jula da mi kaze spol.user posted image al ja imam neki predosjecaj da je zensko jer samo zensko moze "izdurat" u onim uslovima koje je imala moja beba od krvarenja, grceva, hematoma itduser posted image user posted image user posted image salim se. Nego moja naj drugarica je imala identicnu situaciju kao ja i sad me zeza "ma sigurno ti je musko jer si sve isto prosla kao i ja" al njoj su vec u 13. sedmici vidjeli da nesto visi a kasnije u 5.mj potvrdili..dok meni dr. nije nista ni rekla ni gledala to koliko se sjecam a i ja je nisam htjela pitati jer je dosta rano.

Tako sam ja u ovoj trudnoći mislila prije zadnjeg pregleda.reko sigurno je žensko čim je izdurala one stresove na samom početku tr., kad na pregledu kaže dr. muško 100% (kaže vidiš kako se lijepo vidi da visiuser posted image ), ali ja ne vidje to dobro. Još sam u ovoj tr. imala (i dalje imam) mučnine, a u prethodnoj nikada; pa mi se sad lice nešto "prošaralo" kao da sam u pubertetu, a u prethodnoj mi lice bilo kao mlijeko još sam se nevenovom kremom mazala...........tako da sam ja bila ubijeđena da je curica, ali........user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 14253
8.6.2011 19:19:10   
honey bunny
Skontala samuser posted image Napisala sam user posted image user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 14254
8.6.2011 19:25:05   
animagical
ja procitala :) divno jeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 14255
8.6.2011 19:28:03   
honey bunny
Uh, jesi brza user posted image Hvala user posted image user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 14256
8.6.2011 20:18:53   
drznica
Honey ako je ovo ovako kako si napisala...ja svima zelim ovakav porod...SVAKA CAST!
Pozz

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 14257
8.6.2011 20:46:58   
Selma.A.M
Žene koje su ležale u bonici npr na čuvanju trudnoće šta ste ponijele gore ?
Ja sutra trebam na kontrolu i sad neštoi sjedim i mislim se jao pa šta ako dr mi kaže da idem gore user posted image  i uhvati me panika....Jeste da čisto sumnjam ali opet šta ako ????
Ajde pliz napišite šta vam je sve trebalo---Ja kad sam stala misliti ja bi ponijela cijelu kuću jer mi uvijk nešto zafali.....

Evo šta bi ja počela spremati pa neka stoji,a vi ako mislite da nešto ne treba kažite da brišem:
-spavaćica
-papuče
-peškir
.kaladont
-četkica za zube
-sapun
-čaša za piće
-maramice
-vlažne maramice
-dnevni ulošci
-gaćice pamučne
-čarape
-jedne novine (zbog dosade)
-mobitel i punjač
-žvake
-krema za ruke i lice
-štapići za uši (bez ovo dvoje predzadnje i zadnje ja ne mogu ni jedan dan)
-labelo ......
E sad da li da ponesem odmah i stvari za nakon porođaja tj jednokratne gaćice,uloške VIR80 i to jer ne znam da li ću smijeti imati posjetu........
Aaaa i sva sreća mobitel mi ima opciju net-a i RR pa ću vas makar moći čitati ali neznam da li ću moći pisati jer
ne znam ponovo password za prijavu,jedino da se opet prijavim pod novim nickom user posted image user posted image user posted image user posted image  

ŠTA DA SPREMIM PLIZ HELP NISAM NIKADA OSTAJALA U BOLNICI OSIM ZBOG MALCA ALI TO JE DRUGO

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 14258
8.6.2011 20:51:46   
Anoniman
Sweet draga sve najljepse od srca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
  Neposredna veza do poruke: 14259
8.6.2011 21:31:19   
malena27 RR
selma, nije valjda da ce te ostaviti? user posted image

ja mislim da je taj spisak ok, ponesi ti i uloske... malo grickalica i pokoji sokic....
ja bih ponijela i lagani ogrtac, bas mi bezveze vidjeti zenu u spavacici ili pidzami, mozda ce ti dopustiti i posjetu...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.6.2011 21:32:18 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14260
8.6.2011 21:47:41   
Skvo RR
Ponesi sve "dozvoljene" lijekove..a i nedozvoljene...tipa analgin..ja sam ponijela analgin..i kada sam rodila..krknula sam ga sa zadovoljstvom..bila im je "nestasica" u bolnici..user posted image user posted image user posted image user posted image
I ja bi te novine podebljala nekom knjigom..brzo ces ih procitati...user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 8.6.2011 21:48:22 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 14261
8.6.2011 21:47:42   
ziki
Selma ko sto ti malena preporucila obavezno ponesi ogrtac, trebace ti ako nista za vrijeme posjeta. Ponesi nekih keksica za ubijanje nervoze i moj savjet mjesto novina knjigu. Mislim da nema potrebe da nosis stvari za posle poroda, to ti mogu i donijet kad krene.Sweet nek je sa srecom cura.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 14262
8.6.2011 21:50:47   
Selma.A.M
Joj malena ja bi voljela da ne ostajem još,valja mjesec ipo preležati gore ali ako bude-bude user posted image

Čula sam se sa Sweet ali jedva jer bebe vrište u onih 5-6 minuta razgovora mozak me je počeo boljeti koliko bebe vrište user posted image  ,ja i zaboravila koliko to jako zna biti......

Ona i bebica su sada zajedno....Sutra bi trebala kući...Jutros u 4 su joj uključili indukciju kaže da je do 9h lupala glavom od krevet nažalost ali moralo je tako....Bebica je dobro čekaju jer još nije piškila ni kakila,a kažu i da su joj malo stopalice da li ukrivo ili unutra jer joj je izgleda bilo tijesno u maminoj tibi ali malo vježbica i bit će to ok user posted image  

Toliko za sada user posted image  
Odo se družiti sa mužem

Neposredna veza do poruke: 14263
8.6.2011 21:51:54   
palachinken
Selma, sretno sutra! Uprti ti i kompjuter na japaneru, da nam se možeš javljati user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 14264
8.6.2011 22:31:20   
malena27 RR
palacinko, kako bi na kafi?

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 14265
8.6.2011 22:36:55   
enči80
Selma ponesi kakvu bateriju jer ako ti se navečer ne bude spavalo,da možeš čitatiuser posted image pošto kod nas ugase svijetlo pa ja to iz iskustva.

Ali neka tebe još malo sa namauser posted image ...

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 14266
8.6.2011 22:43:14   
animagical
hej zeneuser posted image za selmu ako uletu-ponesi onaj gel za dezinfekciju ruku...koliko god sam puta bila u bolnici nekako mi je to bilo najprece

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 14267
8.6.2011 22:44:22   
ziki
Selma sad nesto tabirim po glavi, ti bi bila na odjelu B na ginekologiji, ako te ostave? Moja drugarica je tamo lezala skoro 3 mjeseca i po njenim pricama posjete mogu non stop, malac maltene moze citav dan kod tebe da bude sem u vrijeme vizite. Sta god da ti zatreba moze ti neko donijet tako da ne moras da brines previse oko pakovanja

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 14268
8.6.2011 22:45:15   
palachinken
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

palacinko, kako bi na kafi?

Super bilo, dok nas kiša nije potjerala. Čak su i djeca bila, a uz njih vazda šiz user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 14269
8.6.2011 22:46:02   
malena27 RR
joj sta vama nece sve naumpasti user posted image user posted image user posted image lampa user posted image user posted image user posted image toga se nikad ne bih sjetila...

mene zgaravica muci, a i glava me boli.... user posted image

ja sam bas bila voljna za kafu, ali mi dodjose 2 maila poslovna pa moradoh to odraditi i 2 prevoda... a imam posla i sutra.... tako da fakat nisam mogla doci.... a bilo mi nesto suveli sa grmljavinom i sijevanjem....

< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.6.2011 22:47:17 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 14270
8.6.2011 22:49:19   
enči80
I mene žgaravica ubija...ništa ne pomažeuser posted image

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 14271
8.6.2011 22:51:30   
malena27 RR
ja tacno znam od cega mi je.... od paprika... pravila sam paprike punjene krompirom... i svaki put mi paprike prisjednu....
evo nasula sam se mineralnom... pa budemo vidjeli...

kako su tvoje beboline? user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 14272
8.6.2011 23:07:08   
enči80
Dobro su hvala Bogu,mada sam pošla biti sama sebi teška.Najgore što se ne mogu namjestiti za spavanje,ja na jedan bok prva beba počne da se buni pa na drugi bok ova druga tako da ti nađem neki položaj izmeđuuser posted image user posted image user posted image

Udaraju čitav dan,a ako jedna prestane druga počne i tako u krug.Ne mogu da raspoznam da li su mi se okrenule pa mi je trenutno to najveća briga da kako vrijeme prolazi neće imati prostora a ja bih da izbjgnem CR.Kako tvoj hašimčić,udara ili razvlači?

Naumpade mi ,ja sam danas ajvara jela pa mi je sigurno od toga garavicauser posted image

< Poruku je uredio enči80 -- 8.6.2011 23:08:13 >

Neposredna veza do poruke: 14273
8.6.2011 23:11:25   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Žene koje su ležale u bonici npr na čuvanju trudnoće šta ste ponijele gore ?
Ja sutra trebam na kontrolu i sad neštoi sjedim i mislim se jao pa šta ako dr mi kaže da idem gore user posted image  i uhvati me panika....Jeste da čisto sumnjam ali opet šta ako ????
Ajde pliz napišite šta vam je sve trebalo---Ja kad sam stala misliti ja bi ponijela cijelu kuću jer mi uvijk nešto zafali.....

Evo šta bi ja počela spremati pa neka stoji,a vi ako mislite da nešto ne treba kažite da brišem:
-spavaćica
-papuče
-peškir
.kaladont
-četkica za zube
-sapun
-čaša za piće
-maramice
-vlažne maramice
-dnevni ulošci
-gaćice pamučne
-čarape
-jedne novine (zbog dosade)
-mobitel i punjač
-žvake
-krema za ruke i lice
-štapići za uši (bez ovo dvoje predzadnje i zadnje ja ne mogu ni jedan dan)
-labelo ......
E sad da li da ponesem odmah i stvari za nakon porođaja tj jednokratne gaćice,uloške VIR80 i to jer ne znam da li ću smijeti imati posjetu........
Aaaa i sva sreća mobitel mi ima opciju net-a i RR pa ću vas makar moći čitati ali neznam da li ću moći pisati jer
ne znam ponovo password za prijavu,jedino da se opet prijavim pod novim nickom user posted image user posted image user posted image user posted image  

ŠTA DA SPREMIM PLIZ HELP NISAM NIKADA OSTAJALA U BOLNICI OSIM ZBOG MALCA ALI TO JE DRUGO

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

cesalj i brijac mi pade na pametuser posted image  

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 14274
8.6.2011 23:15:29   
ziki
Da se upisem u klub zgaravice. Opet su pocele, uzas, malo bile prestale od kako sam kuci i vratile se na velika vrata. Vise ni mlijeko nije efikasnouser posted image Enci a da probas neki polulezecipolozaj za spavanje, na 3-4 jastuka? Ja takodje spavam s puno jastuka al strateski rasporodjenih po noge, izmedju koljna, ispod stomaka i onaj za glavu. MM me jos nije napustio mada prijeti i daljeuser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 14275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  569 570 [571] 572 573   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  569 570 [571] 572 573   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *