|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  574 575 [576] 577 578   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
9.6.2011 14:02:47   
palachinken
Gift, kako si ti? Kakvo je stanje?

Ja sam morala kući, od leđa i nekih kao grčenja od par sekundi u dnu stomaka nisam više mogla sjediti na poslu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 14376
9.6.2011 14:04:36   
gerberka
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ma od prvog dana zadnje mestruacije.
Ako je od tog dana npr prošlo 6 sedmica i 3 dana, ti si trudna 6+3, odnosno u sedmoj si sedmici user posted image

da...mada je to meni cudno..jer znam kad mi je bila O i to je sigurno 15-ti dc...a po dr racunici imat cu vise sedmice..hvala ipak..bas zbunjujuce

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 14377
9.6.2011 14:05:03   
Selminja
Gift, kako si ti?user posted image

Neposredna veza do poruke: 14378
9.6.2011 14:08:05   
Gift

IZVORNA PORUKA: helena_7

IZVORNA PORUKA: gerberka

evo padobranca sa jednim pitanjem?user posted image   jel sedmice trudnoce dr racuna od prvog dana zadnje  menstruacije ili na njih doda sedmicu dana??

user posted image  za sve user posted image  i user posted image  

racuna se od prvog dana zadnje M. I doktori i na internetu!

uh mene ja otisla na termin por., znam da doda 7 dana pa plus 9 mjeseci..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 14379
9.6.2011 14:09:01   
mea29
hej hej..da i ja malo mahnem u pauzi od posla...sad sam ruckila ribu i krompir salatu..njami...jedete li vi trudnice ribu? i koju?

gift kako si mi?

palachinken cuvaj ledja...

sensia vidim ti se uredno zalijevas sokom od narandje he he he

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 14380
9.6.2011 14:09:02   
palachinken
IZVORNA PORUKA: gerberka

Ma od prvog dana zadnje mestruacije.
Ako je od tog dana npr prošlo 6 sedmica i 3 dana, ti si trudna 6+3, odnosno u sedmoj si sedmici user posted image

da...mada je to meni cudno..jer znam kad mi je bila O i to je sigurno 15-ti dc...a po dr racunici imat cu vise sedmice..hvala ipak..bas zbunjujuce

Po tom datumu doktori računaju i termin poroda, a to opet ima veze s birokratijom...onih 28 dana porodiljskog odsustva prije termina poroda isl itd. a ustvari je najbitniji UZV i kako po njemu beba napreduje.

Ja isto znam da mi je do oplodnje došlo kasnije nego sto bi po tom njihovom trebali biti, pa sam mislila da cu prešišati termin, ali je sad bebač napredniji za sedmicu nego te njihove tabele kažu, pa bi sad mogao i uraniti.
A ustvari, sve u Božijim rukama user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14381
9.6.2011 14:09:33   
Gift

Ja sam morala kući, od leđa i nekih kao grčenja od par sekundi u dnu stomaka nisam više mogla sjediti na poslu.

ma nikako vala zivim s bolom i do sljedeceg pregledauser posted image

Neposredna veza do poruke: 14382
9.6.2011 14:10:59   
gerberka
hvala cure user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

Neposredna veza do poruke: 14383
9.6.2011 14:16:38   
mea29
IZVORNA PORUKA: Gift

user posted image user posted image user posted image zao mi je jako ali iskreno se nadam da ce brzo proci i da cete ti i bebi biti superiska...ja ti saljem user posted image user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 14384
9.6.2011 14:17:31   
palachinken
Čitam onaj izvještaj za slijedecu sedmicu trudnoce i fino mi najavi bolove u leđima user posted image
Navodno, beba bi trebala da se počne spuštati i moguće da pritisne išijas pa će onda biti veselo. Prošli put kad me uhvatio išijas baš sam se ludo provela, ne daj Bože nikom.
Ma sve ćemo mi to s pjesmom istrpiti za naše  user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14385
9.6.2011 14:18:48   
babilon
Zenice,
pitanje, da li se vitamini tipa pregnital/prenatal mogu uzeti na recept ili to ne ide na recept nikako? prosli put sam klasicno uzela  apotici cca 25KM ja mislim da su bila....
hm.

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 14386
9.6.2011 14:19:05   
babilon
i utrogestan! ad li se i on moze na recept? ;D;D;D;D

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 14387
9.6.2011 14:19:09   
Hannica

Mi smo vala razglasili svima čim je test pokazao user posted image Maltene u novine stavili user posted image user posted image user posted image Danas ljudi lijepe vijesti čuvaju za sebe, a s lošima trče ko s muštulukom. user posted image je najljepša vijest na svijetu i ja sam je rado dijelila s ljudima.

Ovako je i kod nas bilo kad sam prvi put bila trudna,poslije mm svi govorili da nicija zena nije bila duze trudna od mene,valjda im se oduzilo,saznali odmah prvi mjesec.user posted image Drugi put sam mu rekla da ne govori odmah,ali on ipak nije mogao presutiti samo je sviju zamolio da meni ne kazu da znaju.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 14388
9.6.2011 14:22:14   
animagical
gdje ste zeneuser posted image ja bila na ispitu pa s muzekomuser posted image bas mi nesto sve potaman, a njemu sutra rodjendan pa mi nesto drago-moj stari ostariouser posted image bebac je cijeli ispit skakutao, napisem odgovor pa se odvalim smijati i sve tako...ass. me cudno gledala, ja kontam-hajde bona sta ti znas...
odo vas citati, vidim gerberka se pridruzila ovdjeuser posted image gerbo ubaci ticker i samo ce ti racunati i sedmice i mjeseceuser posted image

Neposredna veza do poruke: 14389
9.6.2011 14:27:33   
ciciban26
Zemske kad se vama pojavila linea negra??
Ja jutros gledam tomu i imam sta da vidim,pojavila se bukvalno preko noci, protegla se od pupka pa do pola gospodjeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Bas mi svimpaticno

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 14390
9.6.2011 14:29:39   
animagical
i jos ako ti ugari pupakuser posted image ko meniuser posted image nema sile oprati... imam je nakad od petog mj cini mi seuser posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 14391
9.6.2011 14:29:51   
Selminja
IZVORNA PORUKA: babilon

Prenatal je ista cijena s receptom ili ne, jer je on na biljnoj bazi, ne spada u esencijalnu listu, a utrogestan ja mislim da je na esencijalnoj, tj jeftiniji na recept.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 14392
9.6.2011 14:31:01   
Gift

Čitam onaj izvještaj za slijedecu sedmicu trudnoce i fino mi najavi bolove u leđima user posted image
Navodno, beba bi trebala da se počne spuštati i moguće da pritisne išijas pa će onda biti veselo. Prošli put kad me uhvatio išijas baš sam se ludo provela, ne daj Bože nikom.
Ma sve ćemo mi to s pjesmom istrpiti za naše  user posted image

i ja kazem sve za bebce i kad me udari nekako mi sve bude lakse..samo da su oni nama dobro..

Neposredna veza do poruke: 14393
9.6.2011 14:31:52   
animagical

moze samo folacin,a moze i ferum lek sirup ili heferol kapsule ako ti bude nisko zeljezo-a prenatal pregnital i to ne...a utrogestan isto ne moze na recept...ali zato moze apaurin i ginipral ako ti bude trebalo. nekako po principu-ako je ispod pet maraka na recept je, cim je skupo moras ga platitiuser posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 14394
9.6.2011 14:33:45   
ciciban26
Ma neka ugariuser posted image user posted image   sreca pa ne viri svako u pupak user posted image
Linija mi je tako slatka,mene nerviraju dlacice po stomaku user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 14395
9.6.2011 14:34:38   
vila_7
IZVORNA PORUKA: Gift

Gift aBd bit ce sve to dobro i onda ces reci a misa mu sto sam se bezveze sekirala! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 14396
9.6.2011 14:36:25   
animagical
IZVORNA PORUKA: Selminja

Prenatal je ista cijena s receptom ili ne, jer je on na biljnoj bazi, ne spada u esencijalnu listu, a utrogestan ja mislim da je na esencijalnoj, tj jeftiniji na recept.

nazalost nije...dabroston je na recept a utrogestan ne...evo ga stavljam od pete sedmice ne smijem ni sracunati koliko je to parauser posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 14397
9.6.2011 14:38:54   
Selminja
IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Selminja

nazalost nije...dabroston je na recept a utrogestan ne...evo ga stavljam od pete sedmice ne smijem ni sracunati koliko je to parauser posted image

Moze biti, jer nisam koristila utrogestan, a znam da je dabroston bio skroz jeftin na recept... samo ja mislim da vec par mjeseci nema dabrostona po apotekama, bar ga nije bilo kad sam trazila.
Koliko kosta utrogestan?

Neposredna veza do poruke: 14398
9.6.2011 14:40:05   
palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical

i jos ako ti ugari pupakuser posted image ko meniuser posted image nema sile oprati... imam je nakad od petog mj cini mi seuser posted image

Meni negra ćiza ide od gospoje, raširi se oko cijelog pupka i onda prođe još gore, skoro do sisa. Meni je prelijepa, jedino što mog muža plaši moj pupak, koji je skoro pa ravan. Ja mu govorim da ga beba kroz pupak špijunira user posted image

Neposredna veza do poruke: 14399
9.6.2011 14:41:55   
gerberka
utrogestan je 13 km kod nas, nije  nikada bio na recept. a dabroston je bio do nedavno i nije vise ni on..sramotauser posted image

cure jel prenatal pijete od pocetka trudnoce ili kasnije? pls za odg user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 9.6.2011 14:42:35 >

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 14400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  574 575 [576] 577 578   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  574 575 [576] 577 578   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *