Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:04:23
Hannica
Moja Hana od pon. krenula u vrtic,bude od pola 9 do 12,i ja baudem bas tuzna,jedva cekam da odem po nju i ako to slobodno vrijeme bas lijepo iskoristim,odem s mm prosetat,doruckujemo negdje,odemo kupi sta nam treba...ali meni ipak fali,nisam navikla da u miru obavljam te stvari. Joj,ne nam sta joj je danas,u 7 ustala i nece da ide spavati,a stvarno je krajnje vrijeme da krenem s radovima.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:04:38
idacha
jelenaPRVA si mi naumpala juce, kad je dr rekla u subotu te sigurno ostavljam.. a, ja se odmah okrenla, te u ruke i kalendar.. kontam ''vidi je, majke ti, prognozirala mi porod'' Imi je dobro i zdravo, hvala Bogu, ali pored toga je haotican... kuburim snjim nije malo... pravo je razmazeno deriste, ne znam vise sta da radim sa njim... koristi sto mu je caca odsutan i sto mu popusta kad dodje na vikend, tako da sam i sa mm obavila razgovor po pitanju toga... razumijem ja da on njega pozeli i sve, ali rekoh, ako cemo vaspitavati dijete moramo zajedno inace nema nista od mog ''ne'' i tvog ''ma, neka ga''.. kad mm ode u sarajevo po 2 dana ne mogu imiju u kraj stati... posebno sada, kada nisam ni sposobna da ga ''vaspitavam''... ali, jos malo aBd... kako je ancica? kakvu ste vakcinu primali??? pa, sto se toliko zacenila, jel se uplasila? Hannice, draga, ja se ''cuvam'' i nadam da nece do subote, jer je u subotu moja dr dezurna, pa bih voljela opet sa njom sve prolaziti.. kako si ti? citam maloprije tvoj post gdje kazes kako ne mozes vjerovati da ces uskoro aBd biti majka 3 djece... mashallah... prelijepo i neka ti je sa srecom... podsjetila si me na samu mene, i ja kontam isto svaki dan-ne mogu vjerovati da cu usoro imati 2 djece... eh, kako zivot ide....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:07:33
Hannica
IZVORNA PORUKA: animagical
jelo kako je ana sada? jel se pile smirilo? gerbo ma bona ne brini, uzivaj...ja sam pil a12 sedmica samo folacin, ali ne onu malu dozu vec 5mg, zbog epilepsije i rizika za neuralnu cijev...mah duga prica, ugl sve dobro koji gos vidis prenetal samo pogledaj da ima oko 800 folne onih cuda, mikrograma jel... 400 je knap mjera, mozda sve ne apsorbujes sad te vec zezam ;) hannice pa sto ne pitas da predjes na ferum lek sirup? meni on isto lakse pada od kapsula...zbog probave
idacho tek te sada vidim vau izgurala si do kraja
Sad kad budem isla na kontrolu sa 20 sedmica pitat cu dami propse nesto drugo,taman cu do tada popit ovo sto mi je ostalo kapsula. Ja i dalje pijem samo falacin,nisam nikad pila nikave vitamine,ni u prvoj trudnoci,a ni sada.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:10:35
gerberka
hej draga, meni je odmah propisao prenetal, a isti mi je dr kao i palacinken. Mrsko mi je da ga zoverm zbog zamjene.Kupit cu sama sirup. A folacin od 5 mg pijem vec tri mjeseca, dakle pila sam ga i prije trudnoće.
hvala zeno draga
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:11:56
gerberka
IZVORNA PORUKA: Hannica
Moja Hana od pon. krenula u vrtic,bude od pola 9 do 12,i ja baudem bas tuzna,jedva cekam da odem po nju i ako to slobodno vrijeme bas lijepo iskoristim,odem s mm prosetat,doruckujemo negdje,odemo kupi sta nam treba...ali meni ipak fali,nisam navikla da u miru obavljam te stvari. Joj,ne nam sta joj je danas,u 7 ustala i nece da ide spavati,a stvarno je krajnje vrijeme da krenem s radovima.
srce slatko
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:12:19
idacha
animagical, big hug za tebeeee.... e, vala jesam se pozelila stobom ismijati kako si ti? kako bebarica? jel slusa? :) nije BAS da sam do kraja izgurala, ali eto, skoro do kraja... ja sam sa bebijem sklopila dogovor da izadje do polovine juna, rekoh do tada mogu izdrzati, pa se eto nadjosmo na pola puta ma, bitno mi je da sam skoro sve uspjela smjestiti i namjestiti... juce ispeglala 3 masine bebi robice, i poslagala, kad nisam crkla, al mi je bilo lijepo sto znam da je spremno... Ina, daaaaaaa... jos malko aBd nisi ni ti daleko, profura to za cas... vidjeces i sama... samo sto deveti mjesec se oduzi brate mili ko citavih prethodnih 8, cini mi se... meni je pravo dojadilooo... kako su nam palachinken, skvo, malena, sanela, selma, semica, zikiiiiiiiiiiiiii, ja cu haman prije tebe , kako si nam ti? sonja, slusa li tvoja bebarica? greberka, welcome, propustih da kazem... i sve ostale, big hug
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:13:18
Anoniman
Ma Idacha prima peniciline, opet grlo i uho, pa pancef nije pomogao pa je od juce na penicilinima, nocnu moru prozivljavam vise. Juce kad je rekao da Pancef nista nije pomogao, da moraju penicilini ne zna se ko je vise plakao, ona ili ja, toliko sam se nasekirala da sam cijeli dan prepovracala od nervoze, a sinusi i uho se i meni upalili pa sam i ja na antibiotiku.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:15:39
idacha
Hannice, mogu misliti kako ti je.. meni je mm juce odveo imija kod sveki, bili citav dan da mama i ja mozemo pozavrsavati poslove po kuci, posto od njega ne mozes nista, a ja previsila na prozoru cekajuci ga toliko sam ga pozelila, bas mi je falio... i ja sam kontala imija u obdaniste dati na jesen, ali sam odustala od te ideje.. boricu se sa njima kako budem mogla, a imija aBd na proljece u obdaniste..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:18:22
idacha
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ma Idacha prima peniciline, opet grlo i uho, pa pancef nije pomogao pa je od juce na penicilinima, nocnu moru prozivljavam vise. Juce kad je rekao da Pancef nista nije pomogao, da moraju penicilini ne zna se ko je vise plakao, ona ili ja, toliko sam se nasekirala da sam cijeli dan prepovracala od nervoze, a sinusi i uho se i meni upalili pa sam i ja na antibiotiku.
Ina rekla sam ti ja zajedno cemo mi u porodiliste
Drage moje hvala vam na podrsci, pravo znaci
dusa moja draga... a, kazi mi, jesu li joj ikada pregledavali krajnike? anci pravo podsjeca na mene u njenoj dobi.. od rodjenja do druge godine bila staaaaalno na penicilinima i garamicinima, zbog upale grla, a zapravo mi krajnici bili upaljeni.. na kraju me operisali sa 2 godine, jer nisu mogli vise cekati da napunim 3 i hB nikada vise problema nisam imala... kako si ti, draga? kako bebi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:18:36
Selma.A.M
Uh dok vas isčita ,pozelini a šta vam je danas pa ste se razmahalele od jutros
Hanice ja sam od kapsula Heferol imala mučnine fujjjj, i kažem to dr kad ona mi ih zamijeni Tothema ampulama (duša mi na nos izađe od njih ) tako da šuti i trpi........
Mene je jutros probudio veliki fazan koji je ni manje.ni više potrefio da spuca baš u moj prozor .veliko nekakvo čudo majko mila ,baš strava i užas . Jelena baš mi je žao malen,grli je puno od nas
Idacha znači još do subote aBd,meni je beš drago zbog tebe .......
Sonja vidim opet godine u pitanju i rađanje dijece, svijet je čudna životinja ja ću aBd imati 26 kad rodim ovo drugo pa opet me gledaju kao da rađam u 17 godini,a još kad kažem da su bili blizanci i da mi je jako žao što je jedno otišlo,da bi pojedici rekli ma ajde dosta ti je i ovo dvoje ........ Zato ne zamaraj mozak takvim niskim ljudima,neka dijece ...Ma rekla sam ako bude suđeno za 10 ak godina rodit ću i treće samo Bože zdravlja .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:25:57
Hannica
Idacho ja sam super,bas se dobro osjecam,nista me ne boli,bila sam malo zabrinuta jer su mi 2-3 dana noge strasno oticale,ali na svu srecu od jucer je prestalo,a bila sam cijeli dan na nogama. A ja planirala slijedeci mjesec uplatim hani cijelodnevni boravak u vrticu,ali mescini da cu se predomislit, mozda ako se ne budem osjecala dobro jer ona stvarno zahtjeva mnogo vremena,stalno moram trckarat za njom i pratiti sta radi,ali ovako ne,ne...nekako mi previse,osjecala bi se lose da ja cijeli dan uzivam a ona tamo zatvorena. Dovoljno je i do 12 da se malo s djecom igra jer u blizini nema ni jedno dijete s kojim bi se mogla igrati. Jelo nadam se da je Anica danas dobro,dusa mala cupava.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:27:34
enči80
Da vas pozdravim pa vas odoh čitati,jarane šta ste se raspričale trebat će mi sat vremena
JelenaT i zaista se nadam da ćete se brzo oporaviti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:29:58
Semica
Hello i od mene :D
Iskreno da vam kazem mrsko mi je citati sve-bas ste bile vrijedne-ispisale ste stranica i stranica...
Idacha-izdrzi jos malo...cuvam fige i da aBd sve prodje oki
Ko se to sikira zbog godina??? Pa ja mislim da sam najmladja buduca mama ovdje Meni su tek 22 godine a lice bebasto kao da mi je 16...Neki dan isla vadit krv i zena me u cekaonici pita jesi ti to trudna...pa ti poranila pravo imas li makar 18...heheheh a ni u bingu mi nisu htjeli dat cigare kad sam isla mami kupit (doduse tad se nije vidio stomak) Tako da ljudi u mene gledaju cini mi se iz sazaljenja nekog kad mi vise stomacic-kontaju jadna majko pa ni 16 nema a vec trudna heheheh al ebe se bege...ja sam ponosna na svoj stomak i uzivam u svojoj trudnoci
kako ste mi ostale??? Ima li sta novo da sam propustila a da je vazno??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:34:29
Selma.A.M
Ja se još od onog jutrošnjeg fazana nisam smirila ,malac traži mlijeko i ja ugrijala i umjesto Nesquka ja dijetu ubacila kašiku svoje mljevene kafe baš sam pukla ...
Hannice mila hvala ..Bilo mi je teško jer je bila već 11-12 nedelja tj 3 mjesec,ali se valjda čovjek polako mirii sa tim jer je Božija odluka,pa makar da mi ovo drugo bude ok aBd ................
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:34:53
idacha
hvala, drage moje... aBd bice to sve ok.. ja se zezam pa kazem ''nije me strah, samo se malo plasim''
a, sto se godinica tice.. ja imija rodila sa 26, a ovog cu aBd sa 27 juce me zove majka (mamina mama) i kaze ''zao joj moje mladosti'' eh, rekoh majka draga, pa nije ni meni vise 18 godina.. meni je vala ovo taman.. dok imam zivaca da se ganjam sa dvojicom
a, semica... ni ja joj ne bih dala vise od 18 godina... ko curica izgleda..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:37:00
Semica
IZVORNA PORUKA: idacha
hvala, drage moje... aBd bice to sve ok.. ja se zezam pa kazem ''nije me strah, samo se malo plasim''
a, sto se godinica tice.. ja imija rodila sa 26, a ovog cu aBd sa 27 juce me zove majka (mamina mama) i kaze ''zao joj moje mladosti'' eh, rekoh majka draga, pa nije ni meni vise 18 godina.. meni je vala ovo taman.. dok imam zivaca da se ganjam sa dvojicom
a, semica... ni ja joj ne bih dala vise od 18 godina... ko curica izgleda..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:40:23
Anoniman
Idacha sve je to njoj od krajnika, i ostecenje sluha, jer je strasno uvecan treci krajnik, a i ova druga dva tako da oni zacepljaju kanale i onda alergiju ima i onda umjesto da iscuri na nos sve se kanal puni i zaceplja usni kanal i dolazi do upale uha i ostecenja sluha. Cim napuni dvije godine i aBd bude imala 14 kg operisacemo je, to smo vec dogovorili, jedino cura da se ne uspici, jer sad ima oko 13kg. Vjeruj mi mastam o drugom rodjendanu, samo da ta go*na izvadimo da vise jadno dijete dodje sebi, svaki mjesec na atibiotiku, a ja kao budala kakva hodam za njom, lupkam, zovem sve gledam hoce li se okrenuti je li me cuje, jer svaka ponovna upala uzrokuje ostecenje sluha.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:45:34
Selma.A.M
Ajde žene šta može biti sa strane od dijelova bebinog tijela ako je okrenuta na guzu ,ma ubi me sa lijeve i desne strane stomaka i kad dotaknem nešto je malo tvrdo i oblo kao širina 3 prsta ..... Ja ruku samo držim na strani jer me ubi,čaš ljevo,čas desno,ne mogu da sjedim rahat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:47:35
Anoniman
Ja moram napraviti ovdje jedan ulet pozz za sve
Kono bona imal te žive?.. neda nam ovo vrijeme da šetamo, ne pamtim kad sam izašla da šetam samo neke kiše ... Ljubi mi Imija i jedva čekam tog drugog pišonju da nam zakmeči u zgradi
Semice kad imaš svirku zovi, vrijeme je Senči da ode i da dođu mlađe generacije, ma i nije bio neki pjevač
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:47:48
Anoniman
Ako je na guzi onda rukicama zagrlila mamu, a ako se okrenula onda nogicama, to se meni cesto desava , neki dan je upro bukvalno nogicom da su sestra i zaova brojali prstice na nogama koliko se oslikalo na stomaku