Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:48:32
Semica
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ako je na guzi onda rukicama zagrlila mamu, a ako se okrenula onda nogicama, to se meni cesto desava , neki dan je upro bukvalno nogicom da su sestra i zaova brojali prstice na nogama koliko se oslikalo na stomaku
aaaaaaaaa jest to simpaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 12:53:16
idacha
jao, draga Jelena... ne znam sta bih ti rekla, osim izdrzi, mila... mojoj mami neko kad spomene krajnike, zena pozeleni i dan danas zbog trauma koje je samnom prezivljavala... ljubimo vas svo troje puno i ne dajte nam se...
selma, meni je bebi glavicom dole do sada bar bio... nadam se da je i sada... helem, sa jedne strane mu je guza, a sa druge strane me ubija nogicama... maltene ga mogu uhvatiti za nogicu, tacno se vidi kada je ispuci... ako je tebi bebi na guzi, onda su vjerovatno rukice to sto osjecas... tacno kao da grebe, jel tako? mene ti pokreti fakat zabole... meni se juce bebi okrenuo skroz u stomaku... do sada je guza bila na lijevoj str, a nogice na desnoj, glavica dole.. sada je obrnuto, guza na desnoj, a nogice na lijevoj str.. glavica je i dalje dole, jer osjetim kad stuca tacno... medjutim, danas mi se cijeli dan razvlaci poprijecno, pa se sve plasim da ne zauzima ne d'o mi Bog poprijecni polozaj...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 13:02:43
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: idacha
ako je tebi bebi na guzi, onda su vjerovatno rukice to sto osjecas... tacno kao da grebe, jel tako? mene ti pokreti fakat zabole..
glavica je i dalje dole, jer osjetim kad stuca tacno...
Ovo baš kao što kažeš grebe i boli sa strane,ja se istrza živa ,nešto mi baš grubo i bolnoo
A ovo za štucanje,meni sad stvarno nije jasno jer nekad mi odskače dio ispod malog stomaka "štucanje" a nekada gore iznad pupka nije moguće da se beba ima još prostora kolobatati i okretati unutra ,pa da bude dan dva dole pa opet jedan dan gore (mislim na glavu )
Jedva čekam 27 i UZ da vidim šta se dešava,nismo se dugo gledali ima i dva mjeseca čini mi se
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 12.6.2011 13:03:17 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 13:06:47
idacha
jeste, jeste... bole ti pokreti nogica i rukica.. posebno nogica, kad sutne, ja poskocim, stvarno... ko da me ko probada iznutra...
a, stucanje... meni je i imran cesto stucao u stomaku, a i ovaj sada.. neki dan sam se smijala.. i imi i beba stucaju u isto vrijeme.. kod mene je stomak mashallah.. ja sam prosto buknula posljednja 2 dana, sama se sebe prepala u odrazu.. tako da, kad bebi stuca, moj cijeli stomak poskace, ali se tacno osjeti odakle dolazi stucanje, pa me to smiruje da je glavica jos dole... nismo se ni mi gledali na ultrazvuku ima mjesec dana...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 13:17:18
Selma.A.M
Ma ja se nešto ne sjećam kako je bilo dok je Amar štucao u stomaku mi ipak je prošlo 5 godina od toga pa mi nešto sve ovo novo jer se ničega ne sjećam posebno....Baš kao da mi je prva trudnoća .....
A kad neko kaže ajde lako je tebi druga trudnoća znaš odprilike šta te čeka ,hahaha baš mi zvuči kao vic ,jer stvarno prva trudnoća i ova druga uopšte mi nisu iste,prva mi je bila teža (iskreno ) dok mi je ova prteoletila baš u cugu.........Jeste da sad pijem iše lijekova nego prvi put ali šta ću,jedino mi to smeta sad ali ..........
Jao što ja se nakuka
Nego Idacha jesi se čula sa Sweet još koji put ...Ja ne mogu da je dobije nedostupan joj mob ..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 13:20:56
idacha
hehehehe... sto kazu, dan se od dana razlikuje, a kamoli trudnoca od trudnoce... i meni je ova proletila zaista brzo... a, dragi Bog mi dao lijepe trudnoce, a nadam se i porode slicne...
sa sweet sam se cula neki dan.. zvala me da me pita sta da koristi za ranu, jer je bas boli, a na gradini joj rekli da ne koristi nista bas znaju da odvale...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 13:26:38
Selma.A.M
Isto kao i meni kada sam se porodila,kao ništa ne koristi, samo je peri i suši e da sam tako uradila rana bi me boljela još najmanje 10 dana....Ali sva sreća pa sam imala sestru sa iskustvom pa samo poslala muža po Rivanol i Bivacin i hvala Bogu 3 dan sjedila kao da se nisam ni porodila ....
Ajde neka je se ona riješila i a je bebica tu ,a još malo i rana će proći
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 13:29:02
animagical
hej drage moje, evo mene, bila mi sveki na kafi al ona neka kulturna, sat vremena i ode vačjda jadna misli da ne smeta, a ne smeta mi Boga mi nimalo.... idacho ono blesavo smijanje je za trecu smjenu ove po danu su kulturne
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 13:38:38
idacha
selma, i ja sam i rivanovl i bivacin i fen koristila, ali tek poslije 20ak dana.. do tada se pravo napatila.. sada cu bolje znati, pa od pocetka, a akoBogda, mozda mi i ne zatreba nista od toga..
animagical, ma vidis bona da me nema u trecoj smjeni.. nikako da je docekam
joj, odoh doispeglati stvari za bebija, pa da konacno imam sve zavrseno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 14:15:29
gerberka
mi bili napolju kupili smo mnogo voća + kukuruze da kuhamo već su u pretis loncu
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 14:20:22
sanela.asja
Covjece sta ste se vi raspisale od jutros ko da je treca smjena ... Ja jedva gledam na oci,a ona moja pisa nece da legne a ako zaspim ima da bde rusvaj u kuci... Idacho eto i ti jos malo ..jedna o jedna polako uhhh kad cu ja ..Ja sam tolko strasljiva sad u MM od druga zena se porodila u 8 mj..daj boze da beba ostane ziva mene je tako strah pa po dva put oplacem em mi zao bebe ,em se ja bojim zeni iz cista mira puko vodenjak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 14:22:27
gerberka
sanela.asja razmišljaj pozitivno..ne treba ti taj strah
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 14:35:33
Private
Samo da vas pozdravim drage moje ,ja vise nisam 2 u 1,danas sam izasla iz bolnice.Hvala Allahu sve je super proslo,dobila sam svoju malu kraljicu Pisem vam veceras,dok procitam sta se sve desavalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 14:58:01
Selma.A.M
Private mila znači gotovo,ma ti si to izgleda brzinski obavila,baš mi je drago..........Nadam se da je porođaj bio koliko toliko lagan ............Iskrene čestitke tebi i tvom mužu a bebici dugggggg život ............
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 15:01:39
Selma.A.M
Sanela baš mi je žao zbog te ženice,ali eto dešava se nažalost ...Trudi se ne misliti puno na to iako je jakooooo teško jer obično odmahg pomislimo na sebe i kažemo : Šta nedaj Bože Iskreno i mene je najviše strah ovo 8 mjeseca ne znam zašto ali eto vječito slušam one priče tipa čuvaj se sad u 8 mjesecu,a isto to mi je i doktorica rekla jer je kao veća vjerovatnoća da beba preživi u 7 mjesecu jer joj tad mogu dati neku inekciju za pluća ,ali već u 8 mjesecu nesmiju pa je zbog toga rizik jer su nedovoljno razvijena ...........
Molim dragog Boga da bude sve ok i mami i bebici ............
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 15:04:56
sanela.asja
Private cestitam zelim tebi i tvojo curi sve najbolje.. Jeste Selma i ova bebica sa plucima ima problema i kazu da su sanse jako male ,ma ja sam rekla 8 mj.necu ustat iz kreveta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 15:17:26
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
Jeste Selma i ova bebica sa plucima ima problema i kazu da su sanse jako male ,ma ja sam rekla 8mj.necu ustat iz kreveta
Sanela razumijem taj strah u potpunosti ali ako je suđeno ono se može desiti i u 5 mjesecu kao i u 8 mjesecu ...Žene nažalost znaju izgubiti bebu u devetom mjesecu,tako da to i ne zavisi toliko od nas....
Treba se čuvati to jeste,ali opet ima žena koje preleže čitavu trudnoću i na kraju uđu u 9 mjesec i nažalost desi se nešto zbog čega izgube bebu ...
Uh jeste nam tema morbidna ... Ajmo malo pozitive, šta se danas kuha kod vas ???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 15:26:31
enči80
Private čestitam !
Vala Selma ja evo čitav dan ,nešto mi naumpao moj sinčić čim sam jutros ustala i ne mogu uopšte da se oraspoložim.Popila sam jednog apača pa se nadam da će me bar malo umiriti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 15:27:27
Nađaa
a sam bolje hB. Juce mi se pojavio smeckasti iscjedak, skroz malo i tupa bol a i danas me nekad bocne al kod mene je toliko puno puta znalo biti krvarenje da su me napadali na Jezeru kad dodjem i vise se niko "ne trza" toliko na to...postalo normalno, drmnem apaurin bas ako je kao jucer, a ovako mirujem i dalje podosta. Ma mene moja sestra rodjena iznervira, pravi neke probleme pa sam bila pod nervozom ovih zadnja 2-3 dana pa mi se sve odrazi na zadravlje.
A brzo ce mi muz s puta, za 3-4 dana aBduser posted image user posted image user posted image pa cemo malo kod njegovih u drugi kanton u prirodu na aslame :))) i bicemo jedno desetak dana, jedva cekam da malo misli promijenim.
joj mogu mislit kako ti je sto se tice ovih zajebancija oko stomaka, boli, pa ne boli, pa iscjedak... mene je bas presjeklo...ne znam nekako mi bas bi sjeb, kontam sta cu sad... vec se navikla na pomisao da ce bit bebara, i bas mi bi tesko...pravo sam se izgubila (po prirodi panicar, hB) ... al eto, hB sve ok... mirovanje pa cemo vidjeti!
malo su i bezobrazni doktori!pa j..ga nije nam bas svejedno...znam da samo mi njima svi samo broj i ime, al nama bas nije tako svjedno! mislim ima ih ok, svaka cast iznimkama! a ne znam bas koliko ti je pametno nervirati se uopce, a kamoli sad...ne znam...mislim da ti je ipak tvoja beba bitnija od icega i ikoga na svijetu!! zato sabur!
ajd drago mi je zbog muza puza, eto ga skoro, pa ces odmah biti bolje moj je na bolovanju skoro mjesec dana, pa mi vec i dojadio!hahahhahh! ma salim se, nego mi cudno jer smo bili puno odvojeni prve 3 godine veze....tako da nikad nismo bili skoro mj dana zajedno po cijele dane!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 15:29:03
Semica
IZVORNA PORUKA: Private
Samo da vas pozdravim drage moje ,ja vise nisam 2 u 1,danas sam izasla iz bolnice.Hvala Allahu sve je super proslo,dobila sam svoju malu kraljicu Pisem vam veceras,dok procitam sta se sve desavalo
Cestitke i od mene Drago mi je sto je sve proslo ok...Sada cuvaj svoju malenu.....sve najljepse od srca vam zelim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 15:35:35
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: enči80
Vala Selma ja evo čitav dan ,nešto mi naumpao moj sinčić čim sam jutros ustala i ne mogu uopšte da se oraspoložim.Popila sam jednog apača pa se nadam da će me bar malo umiriti.
A vrijeme je se ubilo za negativu kakvu i meni se pomalo javlja nekakva depra ali se nedam ,pustim sebi fim pa se natjeram da gledam ....Nemam nešto živaca ni knjige da čitam,a do prije 10 dana sam ih gutala,sad mi i nakon jedne stranice dodije..........
A sinoć me je uhvatio neki strah opet oko bolnice,fakat mi se ne ostaje gore,a kako se vrijeme bliži strah me i poroda iskreno ..........Uh znam da mora izaći negdje,ali sinoć mi dođe na pamet od onog strah kao jao majko mila pa što zatrudni A samo trudne žene ovo mogu razumiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 15:37:41
Semica
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: enči80
A vrijeme je se ubilo za negativu kakvu i meni se pomalo javlja nekakva depra ali se nedam ,pustim sebi fim pa se natjeram da gledam ....Nemam nešto živaca ni knjige da čitam,a do prije 10 dana sam ih gutala,sad mi i nakon jedne stranice dodije..........
A sinoć me je uhvatio neki strah opet oko bolnice,fakat mi se ne ostaje gore,a kako se vrijeme bliži strah me i poroda iskreno ..........Uh znam da mora izaći negdje,ali sinoć mi dođe na pamet od onog strah kao jao majko mila pa što zatrudni A samo trudne žene ovo mogu razumiti
Haman smo sve osjetljive ovih dana...
I ja sam se isplakala juce..bas sam lose bila mislila sam da ce mi pozliti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 15:39:43
gerberka
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Uh znam da mora izaći negdje,ali sinoć mi dođe na pamet od onog strah kao jao majko mila pa što zatrudni
ne može nazad jaranice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.6.2011 15:41:27
Nađaa
A sinoć me je uhvatio neki strah opet oko bolnice,fakat mi se ne ostaje gore,a kako se vrijeme bliži strah me i poroda iskreno ..........Uh znam da mora izaći negdje,ali sinoć mi dođe na pamet od onog strah kao jao majko mila pa što zatrudni user posted image A samo trudne žene ovo mogu razumiti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
na ovo se moram nadovezati, nadam se da je ok! samo sam htjela reci da te razumijem skroz! meni tako kroz par dana prodje kroz glavu! ono 5 dana sam ok, onda me uhvati taj strah par sati, pa onda opet ok i tako sve u krug!