|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  598 599 [600] 601 602   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
12.6.2011 12:48:32   
Semica

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ako je na guzi onda rukicama zagrlila mamu, a ako se okrenula onda nogicama, to se meni cesto desava user posted image , neki dan je upro bukvalno nogicom da su sestra i zaova brojali prstice na nogama koliko se oslikalo na stomakuuser posted image user posted image user posted image user posted image

aaaaaaaaa jest to simpaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14976
12.6.2011 12:53:16   
idacha
jao, draga Jelena... ne znam sta bih ti rekla, osim izdrzi, mila... mojoj mami neko kad spomene krajnike, zena pozeleni i dan danas zbog trauma koje je samnom prezivljavala... ljubimo vas svo troje puno i ne dajte nam se...

selma, meni je bebi glavicom dole do sada bar bio... nadam se da je i sada... helem, sa jedne strane mu je guza, a sa druge strane me ubija nogicama... maltene ga mogu uhvatiti za nogicu, tacno se vidi kada je ispuci... ako je tebi bebi na guzi, onda su vjerovatno rukice to sto osjecas... tacno kao da grebe, jel tako? mene ti pokreti fakat zabole...
meni se juce bebi okrenuo skroz u stomaku... do sada je guza bila na lijevoj str, a nogice na desnoj, glavica dole.. sada je obrnuto, guza na desnoj, a nogice na lijevoj str.. glavica je i dalje dole, jer osjetim kad stuca tacno... medjutim, danas mi se cijeli dan razvlaci poprijecno, pa se sve plasim da ne zauzima ne d'o mi Bog poprijecni polozaj...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 14977
12.6.2011 13:02:43   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: idacha

ako je tebi bebi na guzi, onda su vjerovatno rukice to sto osjecas... tacno kao da grebe, jel tako? mene ti pokreti fakat zabole..

glavica je i dalje dole, jer osjetim kad stuca tacno...

Ovo baš kao što kažeš grebe i boli sa strane,ja se istrza živa ,nešto mi baš grubo i bolnoo user posted image

A ovo za štucanje,meni sad stvarno nije jasno jer nekad mi odskače dio ispod malog stomaka "štucanje"  a nekada gore iznad pupka user posted image  nije moguće da se beba ima još prostora kolobatati i okretati unutra ,pa da bude dan dva dole pa opet jedan dan gore (mislim na glavu )

Jedva čekam 27 i UZ da vidim šta se dešava,nismo se dugo gledali ima i dva mjeseca čini mi se user posted image

< Poruku je uredio Selma.A.M -- 12.6.2011 13:03:17 >

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 14978
12.6.2011 13:06:47   
idacha
jeste, jeste... bole ti pokreti nogica i rukica.. posebno nogica, kad sutne, ja poskocim, stvarno... ko da me ko probada iznutra...

a, stucanje... meni je i imran cesto stucao u stomaku, a i ovaj sada.. neki dan sam se smijala.. i imi i beba stucaju u isto vrijeme..user posted image user posted image
kod mene je stomak mashallah.. ja sam prosto buknula posljednja 2 dana, sama se sebe prepala u odrazu.. tako da, kad bebi stuca, moj cijeli stomak poskace, ali se tacno osjeti odakle dolazi stucanje, pa me to smiruje da je glavica jos dole... nismo se ni mi gledali na ultrazvuku ima mjesec dana...

Neposredna veza do poruke: 14979
12.6.2011 13:17:18   
Selma.A.M
Ma ja se nešto ne sjećam kako je bilo dok je Amar štucao u stomaku mi ipak je prošlo 5 godina od toga user posted image  pa mi nešto sve ovo  novo jer se ničega ne sjećam posebno....Baš kao da mi je prva trudnoća user posted image  .....

A kad neko kaže ajde lako je tebi druga trudnoća znaš odprilike šta te čeka ,hahaha baš mi zvuči kao vic ,jer stvarno prva trudnoća i ova druga uopšte mi nisu iste,prva mi je bila teža (iskreno user posted image  ) dok mi je ova prteoletila baš u cugu.........Jeste da sad pijem iše lijekova nego prvi put ali šta ću,jedino mi to smeta sad ali ..........

Jao što ja se nakuka user posted image  

Nego Idacha jesi se čula sa Sweet još koji put ...Ja ne mogu da je dobije nedostupan joj mob user posted image  ..

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 14980
12.6.2011 13:20:56   
idacha
hehehehe... sto kazu, dan se od dana razlikuje, a kamoli trudnoca od trudnoce...
i meni je ova proletila zaista brzo... a, dragi Bog mi dao lijepe trudnoce, a nadam se i porode slicne...

sa sweet sam se cula neki dan.. zvala me da me pita sta da koristi za ranu, jer je bas boli, a na gradini joj rekli da ne koristi nistauser posted image bas znaju da odvale...

Neposredna veza do poruke: 14981
12.6.2011 13:26:38   
Selma.A.M
Isto kao i meni kada sam se porodila,kao ništa ne koristi, samo je peri i suši e da sam tako uradila rana bi me boljela još najmanje 10 dana....Ali sva sreća pa sam imala sestru sa iskustvom pa samo poslala muža po Rivanol i Bivacin i hvala Bogu 3 dan sjedila kao da se nisam ni porodila user posted image  ....

Ajde neka je se ona riješila i a je bebica tu ,a još malo i rana će proći

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 14982
12.6.2011 13:29:02   
animagical
hej drage moje, evo mene, bila mi sveki na kafiuser posted image al ona neka kulturna, sat vremena i odeuser posted image vačjda jadna misli da ne smeta, a ne smeta mi Boga mi nimalo....
idacho ono blesavo smijanje je za trecu smjenuuser posted image ove po danu su kulturneuser posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 14983
12.6.2011 13:38:38   
idacha
selma, i ja sam i rivanovl i bivacin i fen koristila, ali tek poslije 20ak dana.. do tada se pravo napatila.. sada cu bolje znati, pa od pocetka, a akoBogda, mozda mi i ne zatreba nista od toga..

animagical, ma vidis bona da me nema u trecoj smjeni.. nikako da je docekamuser posted image user posted image user posted image

joj, odoh doispeglati stvari za bebija, pa da konacno imam sve zavrseno...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 14984
12.6.2011 14:15:29   
gerberka
mi bili napolju user posted image kupili smo mnogo voća + kukuruze da kuhamo user posted image već su u pretis loncu user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 14985
12.6.2011 14:20:22   
sanela.asja
Covjece sta ste se vi raspisale od jutros ko da je treca smjenauser posted image user posted image user posted image ...
Ja jedva gledam na oci,a ona moja pisa nece da legne a ako zaspim ima da bde rusvaj u kuci...
Idacho eto i ti jos malo user posted image user posted image ..jedna o jedna polako uhhh kad cu jauser posted image ..Ja sam tolko strasljiva sad u MM od druga zena se porodila u 8 mj..daj boze da beba ostane ziva mene je tako strah pa po dva put oplacem em mi zao bebe ,em se ja bojim zeni iz cista mira puko vodenjakuser posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14986
12.6.2011 14:22:27   
gerberka
sanela.asja razmišljaj pozitivno..ne treba ti taj strah user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 14987
12.6.2011 14:29:56   
sanela.asja
Ma ja sam se prepala kad sam cula kod zene sve bilo ok,zato me strah uhvatio...user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14988
12.6.2011 14:35:33   
Private
Samo da vas pozdravim drage moje user posted image ,ja vise nisam 2 u 1,danas sam izasla iz bolnice.Hvala Allahu sve je super proslo,dobila sam svoju malu kraljicuuser posted image Pisem vam veceras,dok procitam sta se sve desavalouser posted image

Ja se ne bojim ljudi, već onog neljudskog u njima.

Ivo Andrić

Neposredna veza do poruke: 14989
12.6.2011 14:58:01   
Selma.A.M
Private mila znači gotovo,ma ti si to izgleda brzinski obavila,baš mi je drago..........Nadam se da je porođaj bio koliko toliko lagan ............Iskrene čestitke tebi i tvom mužu a bebici dugggggg život ............user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 14990
12.6.2011 15:01:39   
Selma.A.M
Sanela baš mi je žao zbog te ženice,ali eto dešava se nažalost user posted image user posted image user posted image  ...Trudi se ne misliti puno na to iako je jakooooo teško  jer obično odmahg pomislimo na sebe i kažemo : Šta nedaj Bože user posted image  
Iskreno i mene je najviše strah ovo 8 mjeseca ne znam zašto ali eto vječito slušam one priče tipa čuvaj se sad u 8 mjesecu,a isto to mi je i doktorica rekla jer je kao veća vjerovatnoća da beba preživi u 7 mjesecu jer joj tad mogu dati neku inekciju za pluća ,ali već u 8 mjesecu nesmiju pa je zbog toga rizik jer su nedovoljno razvijena ...........

Molim dragog Boga da bude sve ok i mami i bebici ............

Neposredna veza do poruke: 14991
12.6.2011 15:04:56   
sanela.asja
Private cestitam zelim tebi i tvojo curi sve najbolje..
Jeste Selma i ova bebica sa plucima ima problema i kazu da su sanse jako male user posted image ,ma ja sam rekla 8 mj.necu ustat iz kreveta

Neposredna veza do poruke: 14992
12.6.2011 15:17:26   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Jeste Selma i ova bebica sa plucima ima problema i kazu da su sanse jako male user posted image ,ma ja sam rekla 8 mj.necu ustat iz kreveta

Sanela razumijem taj strah u potpunosti ali ako je suđeno ono se može desiti i u 5 mjesecu kao i u 8 mjesecu user posted image  ...Žene nažalost znaju izgubiti bebu u devetom mjesecu,tako da to i ne zavisi toliko od nas....

Treba se čuvati to jeste,ali opet ima žena koje preleže čitavu trudnoću i na kraju uđu u 9 mjesec i nažalost desi se nešto zbog  čega izgube bebu user posted image ...

Uh jeste nam tema morbidna user posted image user posted image  ...
Ajmo malo pozitive, šta se danas kuha kod vas ???

Neposredna veza do poruke: 14993
12.6.2011 15:26:31   
enči80
Private čestitamuser posted image user posted image user posted image !

Vala Selma ja evo čitav danuser posted image user posted image user posted image ,nešto mi naumpao moj sinčić čim sam jutros ustala i ne mogu uopšte da se oraspoložim.Popila sam jednog apača pa se nadam da će me bar malo umiriti.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 14994
12.6.2011 15:27:27   
Nađaa
a sam bolje hB. Juce mi se pojavio smeckasti iscjedak, skroz malo i tupa bol a i danas me nekad bocne al kod mene je toliko puno puta znalo biti krvarenje da su me napadali na Jezeru kad dodjem i vise se niko "ne trza" toliko na to...postalo normalno, drmnem apaurin bas ako je kao jucer, a ovako mirujem i dalje podosta. Ma mene moja sestra rodjena iznervira, pravi neke probleme pa sam bila pod nervozom ovih zadnja 2-3 dana pa mi se sve odrazi na zadravlje.

A brzo ce mi muz s puta, za 3-4 dana aBduser posted image user posted image user posted image pa cemo malo kod njegovih u drugi kanton u prirodu na aslame :))) i bicemo jedno desetak dana, jedva cekam da malo misli promijenim.

joj mogu mislit kako ti je sto se tice ovih zajebancija oko stomaka, boli, pa ne boli, pa iscjedak... mene je bas presjeklo...ne znam nekako mi bas bi sjeb, kontam sta cu sad... vec se navikla na pomisao da ce bit bebara, i bas mi bi tesko...pravo sam se izgubila (po prirodi panicar, hB) ... al eto, hB sve ok... mirovanje pa cemo vidjeti!

malo su i bezobrazni doktori!pa j..ga nije nam bas svejedno...znam da samo mi njima svi samo broj i ime, al nama bas nije tako svjedno! mislim ima ih ok, svaka cast iznimkama!
a ne znam bas koliko ti je pametno nervirati se uopce, a kamoli sad...ne znam...mislim da ti je ipak tvoja beba bitnija od icega i ikoga na svijetu!! zato sabur! user posted image

ajd drago mi je zbog muza puza, eto ga skoro, pa ces odmah biti bolje user posted image
moj je na bolovanju skoro mjesec dana, pa mi vec i dojadio!hahahhahh! ma salim se, nego mi cudno jer smo bili puno odvojeni prve 3 godine veze....tako da nikad nismo bili skoro mj dana zajedno po cijele dane! user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 14995
12.6.2011 15:29:03   
Semica

IZVORNA PORUKA: Private

Samo da vas pozdravim drage moje user posted image ,ja vise nisam 2 u 1,danas sam izasla iz bolnice.Hvala Allahu sve je super proslo,dobila sam svoju malu kraljicuuser posted image Pisem vam veceras,dok procitam sta se sve desavalouser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Cestitke i od meneuser posted image
Drago mi je sto je sve proslo ok...Sada cuvaj svoju malenu.....sve najljepse od srca vam zelimuser posted image user posted image

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 14996
12.6.2011 15:35:35   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: enči80

Vala Selma ja evo čitav danuser posted image user posted image user posted image ,nešto mi naumpao moj sinčić čim sam jutros ustala i ne mogu uopšte da se oraspoložim.Popila sam jednog apača pa se nadam da će me bar malo umiriti.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

A vrijeme je se ubilo za negativu kakvu i meni se pomalo javlja nekakva depra ali se nedam ,pustim sebi fim pa se natjeram da gledam ....Nemam nešto živaca ni knjige  da čitam,a do prije 10 dana sam ih gutala,sad mi i nakon jedne stranice dodije..........

A sinoć me je uhvatio neki strah opet oko bolnice,fakat mi se ne ostaje gore,a  kako se vrijeme bliži strah me i poroda iskreno ..........Uh znam da mora izaći negdje,ali sinoć mi dođe na pamet od onog strah kao jao majko mila pa što zatrudni user posted image  
A samo trudne žene ovo mogu razumiti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 14997
12.6.2011 15:37:41   
Semica

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

IZVORNA PORUKA: enči80

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

A vrijeme je se ubilo za negativu kakvu i meni se pomalo javlja nekakva depra ali se nedam ,pustim sebi fim pa se natjeram da gledam ....Nemam nešto živaca ni knjige  da čitam,a do prije 10 dana sam ih gutala,sad mi i nakon jedne stranice dodije..........

A sinoć me je uhvatio neki strah opet oko bolnice,fakat mi se ne ostaje gore,a  kako se vrijeme bliži strah me i poroda iskreno ..........Uh znam da mora izaći negdje,ali sinoć mi dođe na pamet od onog strah kao jao majko mila pa što zatrudni user posted image  
A samo trudne žene ovo mogu razumiti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Haman smo sve osjetljive ovih dana...

I ja sam se isplakala juce..bas sam lose bila mislila sam da ce mi pozliti...

Neposredna veza do poruke: 14998
12.6.2011 15:39:43   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Uh znam da mora izaći negdje,ali sinoć mi dođe na pamet od onog strah kao jao majko mila pa što zatrudni user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ne može nazad jaranice user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 14999
12.6.2011 15:41:27   
Nađaa
A sinoć me je uhvatio neki strah opet oko bolnice,fakat mi se ne ostaje gore,a kako se vrijeme bliži strah me i poroda iskreno ..........Uh znam da mora izaći negdje,ali sinoć mi dođe na pamet od onog strah kao jao majko mila pa što zatrudni user posted image

na ovo se moram nadovezati, nadam se da je ok!
samo sam htjela reci da te razumijem skroz! meni tako kroz par dana prodje kroz glavu! ono 5 dana sam ok, onda me uhvati taj strah par sati, pa onda opet ok i tako sve u krug! user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 15000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  598 599 [600] 601 602   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  598 599 [600] 601 602   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *