Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 11:24:11
palachinken
Radnoj kolegici rođendan, a firminski običaj je da se časti doručkom i nekim slatkim doživljajem. Joj natrpala sam se svega pomalo, tačno mi je sad zlo Vidjela sam smokve na putu za posao, ne gine mi danas ubistvo smokvama, jeeeeee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 11:32:01
animagical
smokve odmah pomislim na more ma ja puru volim, pa mi nije problem, a za crijeva mi malo pomogne, ionako jako rijetko koristim wc cak me dr ruzio-regulisi stolicu...pa reko kako eh jedino sto je skroz pomoglo, ako neko ima isti problem su po kila tresanja a to sto dr ruze za kile, nijedan ne ruzi zbog vizuelnog dozivljaja...mislim sta njih briga... nego se na previse kila obicno nakalemi i makar neki zdravstveni problem tako da sto se mene tice pura zakon sad pritisak ko u bebeta def bolji nego na pizzi s 4 vrste sira
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 11:42:10
ciciban26
Joj Animagical ne spominji tresne, gu..ca mi zine za njima ali brate ne mogu a da ne zavirim jesu li "mesnate" i onda me prodje svaka zelja. Dzaba meni ne pali ona prica,te vocni crvi,te nisu spricane meni je crv-crv grrrrrr.. Ostat cu zeljna tresanja
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 11:46:21
Anica1
IZVORNA PORUKA: ciciban26
Joj Animagical ne spominji tresne, gu..ca mi zine za njima ali brate ne mogu a da ne zavirim jesu li "mesnate" i onda me prodje svaka zelja. Dzaba meni ne pali ona prica,te vocni crvi,te nisu spricane meni je crv-crv grrrrrr.. Ostat cu zeljna tresanja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 11:50:37
Anica1
Jutros sam vadila krv i dala urni, juce sama uzela uputnicu posto moja dr nista ne spominje za te lab nalaze. A ujutro idem na transfuziologiju da provjerim antitijela (isto sama trazila). Moja dr u ambulanti na godisnjem i juce odem kod te neke druge, kad zena pocela da se ubjedjuje sa mnom, kaze hocete li da vam otvorim bolovanje, reko necu sada ne treba, kaze ma sto necete, odmorite malo, reko ma necu, javicu ja kad bude trebalo Zamalo me ne otjera na bolovanje
Posto sam jedva stigla sve iscitati sta ste pisale (bile ste mi vrijednice) cestitam kome treba cestitati na novim semdicama, rodjendanima, diplomiranju
Ja nikako ne mogu da se nakanim da ucim Sad sam nasla izvlakusu "za septembar cu ja to spremiti"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 11:51:30
Bebica11
IZVORNA PORUKA: ciciban26
jutro zene
ja kada vidim da je 4-5 "cisto" od crvica jedem bez problema
DIJAMANT, animagical svaka cast na pura dijeti, meni je pritisak za sad ok, pa se jos ne sekiram, mozda dok jos koju kilu dobijem
jelena cestitke na 8. mjesecu
vidim pricalo se o fakultetu...ja imam samo mag. rad. da napisem, sve ispite ocistila hB al sad mi se bas zanedalo...ne zelim ni o cemu da mislim vec samo da uzivam u svojoj trudnoci , ionako sam sve u roku tako da imam malo fore da zabusavam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 11:54:42
Hannica
Eh ja sam ove godine pojela treasenja ko nikad u zivotu,u svako doba imam u frizideru bar 2-3 kile,i nisu mesnate jos uvijek. Divno je imati vlastitu tresnju.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 11:55:27
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Anica1
Jutros sam vadila krv i dala urni, juce sama uzela uputnicu posto moja dr nista ne spominje za te lab nalaze. A ujutro idem na transfuziologiju da provjerim antitijela (isto sama trazila). Moja dr u ambulanti na godisnjem i juce odem kod te neke druge, kad zena pocela da se ubjedjuje sa mnom, kaze hocete li da vam otvorim bolovanje, reko necu sada ne treba, kaze ma sto necete, odmorite malo, reko ma necu, javicu ja kad bude trebalo Zamalo me ne otjera na bolovanje
Posto sam jedva stigla sve iscitati sta ste pisale (bile ste mi vrijednice) cestitam kome treba cestitati na novim semdicama, rodjendanima, diplomiranju
Ja nikako ne mogu da se nakanim da ucim Sad sam nasla izvlakusu "za septembar cu ja to spremiti"
meni je sad muzek dosao a iducu sedmicu uzima slobodno posto je radio i neradnim danima kad je bio na putu pa idemo njegovima u prirodu malo a moram prije toga, sutra-prekosutra da uzmem uputnice....i mene to vadjenje nalaza ceka...uhhh malo me i strah a cim se vratimo od njegovih idemo na kontrolu aBd
anice, ja da sam na tvom mjestu uzela bih bolovanje da odmoris koji dan, al mozda si i upravu da sacuvas taj "bonus" kad ti bude teze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 11:57:39
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hannica
Eh ja sam ove godine pojela treasenja ko nikad u zivotu,u svako doba imam u frizideru bar 2-3 kile,i nisu mesnate jos uvijek. Divno je imati vlastitu tresnju.
sad cemo i mi u visoko na aslame domace aBd , rekao mi je mm da ce me smjestiti ispod neke aslame i da ce mi brati s grane aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 12:01:52
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical
smokve odmah pomislim na more ma ja puru volim, pa mi nije problem, a za crijeva mi malo pomogne, ionako jako rijetko koristim wc cak me dr ruzio-regulisi stolicu...pa reko kako eh jedino sto je skroz pomoglo, ako neko ima isti problem su po kila tresanja a to sto dr ruze za kile, nijedan ne ruzi zbog vizuelnog dozivljaja...mislim sta njih briga... nego se na previse kila obicno nakalemi i makar neki zdravstveni problem tako da sto se mene tice pura zakon sad pritisak ko u bebeta def bolji nego na pizzi s 4 vrste sira
Meni je pura zakon, al ozbiljno. Ja imam domacu onu svjetliju i sitnu i sa pavlakom mljac mljac. Kako fino ocisti crijeva i bas mi legne. JOs kad znam da je zdrava jos mi je draza!!!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 12:06:11
Sensia
ma kakvo bolovanje ako ti ne treba, vidjeces ako Bog da kad dodje pred kraj onda razmisljaj o bolovanju, to svi kazu. I mene je moja muntala kad su me ledja bolila ma reko necu vala ako ne moram, em kuci sama milion misli da me pati, em sta cu kad se zabubim i kad bude korak naprijed nazad dva....
Ja se sad vratila sa faxa, prof odusevljena mojim prijedlogom teme magistarskog (a bila sam se bas prepala jer ona je onako direktna poprilicno i bez dlake na jeziku) a ja izostavih da joj spomenem da sam u 5. mjesecu trudnoce
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 12:14:45
palachinken
IZVORNA PORUKA: Sensia
ma kakvo bolovanje ako ti ne treba, vidjeces ako Bog da kad dodje pred kraj onda razmisljaj o bolovanju, to svi kazu. I mene je moja muntala kad su me ledja bolila ma reko necu vala ako ne moram, em kuci sama milion misli da me pati, em sta cu kad se zabubim i kad bude korak naprijed nazad dva....
Ja se sad vratila sa faxa, prof odusevljena mojim prijedlogom teme magistarskog (a bila sam se bas prepala jer ona je onako direktna poprilicno i bez dlake na jeziku) a ja izostavih da joj spomenem da sam u 5. mjesecu trudnoce
Taaačno! Ja križam sate do bolovanja! A donedavno sam trčkarala do posla. Samo najednom postade teško.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 12:20:04
Anica1
Necu svakako uzimati bolovanje, ima vremena za to ako bude trebalo poslje, mada cu i tada ganjati da mi napise "cuvanje trudnoce" jer se tada prima 100% plate, umjesto 80% kada si na bolovanju
Ja radim do utorka sljedeceg i onda sam na godisnjem, jedva cekaaaaaaam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 12:22:23
Anica1
Sensia, tebi se jos ne vidi pupo? Menis e ba svidi, juce srela komsiinicu u haustoru, gleda u pupu, kaze da ti nije dr fulila da ne nosis blizance, pupo bas raste a ja tek sredina 4 mjeseca Ima li jos ovakvih slucajeva da im se pupo bas vidio u 4 mjesecu ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 12:24:37
Bebica11
Sensia, tebi se jos ne vidi pupo? Menis e ba svidi, juce srela komsiinicu u haustoru, gleda u pupu, kaze da ti nije dr fulila da ne nosis blizance, pupo bas raste a ja tek sredina 4 mjeseca Ima li jos ovakvih slucajeva da im se pupo bas vidio u 4 mjesecu ?
Evo me ista sam ti...cak mi je stomak kao kod nekih 5.mjesec ja mislim...vjeruj sad kad sam bila kod mame komsinica je pitala jesam li trudna
a mamina drugarica mi govori "ti ces izgleda bas biti krupna trudnica"...uhhh moram se utjesiti porcijom sladoleda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 12:29:07
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Evo me ista sam ti...cak mi je stomak kao kod nekih 5.mjesec ja mislim...vjeruj sad kad sam bila kod mame komsinica je pitala jesam li trudna
a mamina drugarica mi govori "ti ces izgleda bas biti krupna trudnica"...uhhh moram se utjesiti porcijom sladoleda
Ja sam mislila da se stomak ne vidi bas tako rano. Ja sam startala sa normalnom kilazom, nisam se ni sada nesto puno udebljala ali stomak se vidi. Da nema stomaka ista sam kao prije. Ali bas se vidi, danas sam obukla na posao hlace crne na peglu, moje od prije, ali sam dugmice skroz pomjerila prema naprijed da bi ih uopste mogla zakopcati. A vec imam trudnicke koje nosam sa gumom pojas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 12:30:35
sanela.asja
pura zakon
Ajhmo tri put Hura za puru Animagicalmeni je pomogla da regulisem kilazu zivjela pura .. Sta ima moje ja nestrpljivi cekam 4 sata da idem na kontrolu da vidim svog mudonjicu ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 12:42:07
sanela.asja
kako je meni animagical objasnila napravis je sa vodom i kasikom maslinovog ulja kad bude gotovo prelije se jogurtom i jedes...Ja sam sebi za veceru pravila nekad za dorucak ona bas cisti organizam,a i zdrava je