Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:04:25
emma.L
Meni ne predstavlja problem glad nego potreba za slatkim koju ublažavam AB kulturom bez šećera i Nestle Fit pahuljicama ako je kasno uvečer, fol to mi kao slatko. Ili pojedem cijelu dinju sama . I opet sam sinoć pokleknula i pojela red velike Milke . I fol sam sebi napravila sutiljaš sa zaslađivačem. Bože pomozi!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:04:29
enči80
IZVORNA PORUKA: mea29
i enci trebala bi malo mesa..bar ponekad....salu na stranu, ja cu morati malo pripaziti...nesto sam naglo buknula u ovoj 21 sedmici
Pogrešno si shvatila,ja bez mesa ne pravim ručak.Mm je pravi mesožder i ako nema msa on j gladan.vo juče zeljanicu pravila prvenstveno radi sebe i morala sam i njemu gulaš sa teletinom praviti jr znam da će ili naručiti ili jsti to sa mukom popola.Izbjegavamo naručenu hranu zato što i on a i ja imamo osjetljive želuce pa ako nešto nije svježe odmah nam crijeva reaguju
Pitanje u vezi planet obuće,kakva je po kvaliteti?Nisam prije kupovala tu a sviđaju mi s jedne sa platformom.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:06:30
enči80
IZVORNA PORUKA: palachinken
Daj Bože da se u devetom ništa ne udebljam, kako ta tabela tvrdi
U ovoj knjizi što imam piše da kg rapidno rastu do 34 sedmice a ti si u 35.hB pa bi se trebalo stabilizovati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:07:15
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Sensia
nikako ravne cipele ili baletanke (iako ih i ja nosim uvijek u torbi, trudim se da ih sto manje nosim) strada kicma, posebno donji dio jer na ravnom sva kilaza udara na taj dio leđa, i od ravnih cipela oticu noge i stvaraju se vene, prema tome ortopedska peta!!! ne visoka, srednja...ima u h&m dobar model, kao sandale, jako su udobne oko 40,00 KM, crne, roze i bez.
imaju ekstra japankice u Planici Tamarisove, nekh 40-ak KM i jako jako su udopbne, ne stišću nigdje kao baletanke, Meni recimo u baletankam strašno noge oteknu da me počinje boliti, na peti id nekih 5 cm super mi. ne kontam baš kako to al eto
ja kad odem u baletnkama na posao tri dana me noge bole iza toga. drzim se fine petice 4-5 cm ili tene u slobodno vrijeme, njih na posao ne mogu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:08:14
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: enči80
Dijamant a zašto meso ne jedeš?Meni obrok bez mesa Probaj za stolicu prije jela i na prazan želudac čašu hladnog mlijeka,kod mene kad zaštopa uvijek fercera.
Nisam nikada bila ljubitelj mesa, a sad pogotovo. I pomogne mi mlijeko, istina. Ali nisam ni neki ljubitelj mlijeka, to popijem samo zato što moram. A ne znam fakat od čega debljam! Mada se na meni te kile ne vide. Valjda se rasporede na visinu. Jest da mi je stomak velik, kao da sam kraj 6. mj. Ko me vidi kaže da lijepo izgledam, kao ništa se nisam udebljala, samo stomak ko lopta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:10:31
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: emma.L
Meni ne predstavlja problem glad nego potreba za slatkim koju ublažavam AB kulturom bez šećera i Nestle Fit pahuljicama ako je kasno uvečer, fol to mi kao slatko. Ili pojedem cijelu dinju sama . I opet sam sinoć pokleknula i pojela red velike Milke . I fol sam sebi napravila sutiljaš sa zaslađivačem. Bože pomozi!
Zanimljivo, u početku mi se nije jelo slatko nikako a sad joooj, nutellu veliku ub7 dana smažem, počne me peć savjest šta radim jadnom djetetu, em će zamrzit paprike, pa sladoled i još da zamrzi nutellu zbog mene jooj :-D a onda kupim onaj novi lino čokolino s pahuljicama da se utješim i pojedem i to naravno s okusom čokolade, no kako ja ono jedem razmišljam kako bi radi sad tako "kašikala" puding ili sladoled ili nešto kremasto :-D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:12:04
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: enči80
i enci trebala bi malo mesa..bar ponekad....salu na stranu, ja cu morati malo pripaziti...nesto sam naglo buknula u ovoj 21 sedmici
Pogrešno si shvatila,ja bez mesa ne pravim ručak.Mm je pravi mesožder i ako nema msa on j gladan.vo juče zeljanicu pravila prvenstveno radi sebe i morala sam i njemu gulaš sa teletinom praviti jr znam da će ili naručiti ili jsti to sa mukom popola.Izbjegavamo naručenu hranu zato što i on a i ja imamo osjetljive želuce pa ako nešto nije svježe odmah nam crijeva reaguju
Pitanje u vezi planet obuće,kakva je po kvaliteti?Nisam prije kupovala tu a sviđaju mi s jedne sa platformom.
I kod mene mm "mesaroš". Sa zeljanicom mora biti bar suhog mesa
A što se obuće Planet tiče ja mislim da je to većinom kineska proizvodnja. Ja sam skoro djetetu tražila i ono što mi se svidjelo naizgled je sve bilo kinesko, a ja se grozim kineske robe. Tako da sam odustala od kupovine. Za sebe nisam ništa ni gledala. Vjerujem samo u ove standardne: PLanika, Borovo, Olip i sl.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:18:23
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Bebica11 .evo kod mene sirnice i krofni(ooops) bujrum
Joj Bebice al bih ja mogla sad jednu krofnu, mljac. Smaži jednu misleći na mene, a ja odoh reći mm da negdje kupi usput kad se bude vraćao kući s posla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:23:26
emma.L
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1
Zanimljivo, u početku mi se nije jelo slatko nikako a sad joooj, nutellu veliku ub7 dana smažem, počne me peć savjest šta radim jadnom djetetu, em će zamrzit paprike, pa sladoled i još da zamrzi nutellu zbog mene jooj :-D a onda kupim onaj novi lino čokolino s pahuljicama da se utješim i pojedem i to naravno s okusom čokolade, no kako ja ono jedem razmišljam kako bi radi sad tako "kašikala" puding ili sladoled ili nešto kremasto :-D
je li ovo u 7 kao sedmica dana ? da se odmah ubijem ako jeste, jer ja je počnem uvečer, a završim ujutro i naravno da mi je zabranio sve i da mi je šećer na gornjoj granici kad sam nenormalna . A to za kremasto, u prošloj trudnoći sam sve govorila da ću kad uđem u 9. mjesec pojesti kilo sladoleda od čokolade sama. I ušla u 9. a onda me spopao strah da ne dobijem proljev od njega pa na porod tako i nisam smjela. I ostadoh željna kile sladoleda. E ovaj put ću ga fakat pojesti!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:25:28
palachinken
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1
je li ovo u 7 kao sedmica dana ? da se odmah ubijem ako jeste, jer ja je počnem uvečer, a završim ujutro i naravno da mi je zabranio sve i da mi je šećer na gornjoj granici kad sam nenormalna . A to za kremasto, u prošloj trudnoći sam sve govorila da ću kad uđem u 9. mjesec pojesti kilo sladoleda od čokolade sama. I ušla u 9. a onda me spopao strah da ne dobijem proljev od njega pa na porod tako i nisam smjela. I ostadoh željna kile sladoleda. E ovaj put ću ga fakat pojesti!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:32:00
Sonja
evo mene vratila se sa pregleda posteljica se dize prosli put prelazila unutrasnje usce a sad 16mm iznad kaze dr. da ce se to jos povuci ja presretna cak i zabrana ukinuta.. samo je rekla bez grubog sexa ma reko samo nek ga ima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:36:49
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sonja
evo mene vratila se sa pregleda posteljica se dize prosli put prelazila unutrasnje usce a sad 16mm iznad kaze dr. da ce se to jos povuci ja presretna cak i zabrana ukinuta.. samo je rekla bez grubog sexa ma reko samo nek ga ima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:38:48
Sensia
mjere cu kasnije napisat nije mi papir pri ruci..
rekla je da se i dalje pazim ali ide na bolje
odoh procitat da vidim sa ima kod vas
Cestitamo na lijepim vjestima sa pregleda ma hajde bolje malo i bez keksa al da bebi bude dobro, bice ti sladje kasnije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:42:50
Skvo RR
super sonja..
Vidim vodimo danas intelektualnu raspravu o puri... ..avaj..ja cu samo kratko napisati..da je nisam odavno jela... ja rucala cufte, pire, spinat i paradjaz salatu... Jos sam u ovoj tabeli...iako moram reci da sam bas po tabeli od 24-28 sedmice najvise dobila kila..sto li je to tako..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:43:02
drznica
BRAVO SONJA...ja jedva cekam pon.da vidim za tu posteljicu sta ce reci. Sinoc sam se bas prepala...da prostite nakon stolice solja sva krvava...valjda onaj baksuzni hemroid puko...ja se prepala...u kadi peri pa peri...samo curi svijetla krv...nema danas nista. Vidjjela sam sebe u bolnici Uzas zivi....inace imam snjima problema, unutrasnji...pa poslije stolice izadju mažem kremom....al valjda mi nesto od hran e nije bas prijalo pa... eto da se malo pojadam A sad da se pohvalim dobila sam na Coca-Cola igri onaj HTC mobitel jutros rano...ranoooo heheh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:44:52
Bebica11
mjere cu kasnije napisat nije mi papir pri ruci..
rekla je da se i dalje pazim ali ide na bolje
odoh procitat da vidim sa ima kod vas
super sonja, i meni je tako slicno rekla na zadnjem pregledu, opet nemoj prenagliti s aktivnostima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 15.6.2011 14:46:03
Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
BRAVO SONJA...ja jedva cekam pon.da vidim za tu posteljicu sta ce reci. Sinoc sam se bas prepala...da prostite nakon stolice solja sva krvava...valjda onaj baksuzni hemroid puko...ja se prepala...u kadi peri pa peri...samo curi svijetla krv...nema danas nista. Vidjjela sam sebe u bolnici Uzas zivi....inace imam snjima problema, unutrasnji...pa poslije stolice izadju mažem kremom....al valjda mi nesto od hran e nije bas prijalo pa... eto da se malo pojadam A sad da se pohvalim dobila sam na Coca-Cola igri onaj HTC mobitel jutros rano...ranoooo heheh
tako sam se ja prepala kad sam otisla kod mame i stolica mi bila crvenkasta i ja pomislila krv(jadna isprepadana krvarenjem u trudnoci) kad sjetim se-cvekla