|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  624 625 [626] 627 628   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
15.6.2011 13:45:12   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Sensia

IZVORNA PORUKA: Hannica

Jesam citala,stalno se spominje pura,ali nikako da skontam detalje,sta se smije,sta ne smije jesti,koliko pure dnevno se treba pojesti,jel s maslacem ili onako nikakva.user posted image
Ja htjela da jedem sve kao i do sada samo da negdje izmedju obroka ubacim i puru,ali to ocito ne pomaze pa nista od pure do daljnjeg.user posted image

Ama ja zamjenim jedan obrok purom, gdje cu biti da nista ne jedem.
Npr. doruckujem crne kifle sa abc-om i soljom bijele kafe
pa za uzinu kilo voca i jogurta
Rucam puru na mlijeku sa pavalakom
opet uzina kilo voca
vecera kriska hljeba sa npr. zdenkom jednom i to je to 

I ja ovako slično kao Sensia, ali se kile opet lijepe "ko lude". Ali nije meni zbog mene, nego me dr. na svakoj kontroli "izruži" za kg. Kaže "sve to što se lijepi je tvoje salo i organizam se trudi slati krv u salo, a što više krvi ishranjuje salo - to manje krvi ide prema bebi! Od velike žene nema velikog djeteta!"
Još ne jedem ni meso skoro nikako, slatkiše sam uveliko smanjila, al valjda ne idem u WC po dva dana, pa se ta hrana sva resorbuje i zalijepiuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 15626
15.6.2011 13:46:29   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Hannica

Odoh vam ja,Hana mi opet ima povisenu temp. user posted image
Dusa mamina.

Hannice, vodi dijete dr.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 15627
15.6.2011 13:46:50   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1

ima li ovdje gladnih????user posted image

imaaaaaaaaaaaaaa....evo kod mene sirnice i krofni(ooops) bujrumuser posted image

(odgovor članu Ivanaiva1)
Neposredna veza do poruke: 15628
15.6.2011 13:47:23   
enči80

IZVORNA PORUKA: drznica

A sto se tema o hrani vrti...pa kako cemo ostati twigi kad samo o hrani pisete heheheh. Ja danas planiram praviti ćuftice u sosu sa pireom. Nije mi alarmantno jos za kile pa...dok moze bez pure dobro je. Mada i ja puru jako volim, ali ne bas svaki dan hehehe.

Meni jedno od dražih jelauser posted image

Nosite li vi štikle ili ravnu obuću?Mene iskreno više noge zabole od ravnog jer imam haman pa ravna stopala tako da samo štikla ali ne velika dolazi u obzir.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 15629
15.6.2011 13:48:39   
Sensia
Ja sam isto strogo protiv dijeta,al ako ne jedem cevape i pohovano ne znaci da drzim dijetu.

ja cim progledam moram jesti inace mi bude lose, al stvarno ako cu tri dana oplakati kobasice ja ih ne jedem

ma PURA zakon!!!!!

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 15630
15.6.2011 13:49:07   
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Bebica11

A sto se tema o hrani vrti...pa kako cemo ostati twigi kad samo o hrani pisete heheheh. Ja danas planiram praviti ćuftice u sosu sa pireom. Nije mi alarmantno jos za kile pa...dok moze bez pure dobro je. Mada i ja puru jako volim, ali ne bas svaki dan hehehe.

aaaaj zene ogladnih

evo da vam ja samo ispricam jucerasnji dogadjaj...

doruckovala sam lijepo ABC namaz, crni hljeb, solja mlijeka i pila limunade...nije mi mame bilo a imala sam mahuna u frizideru mama predivne skuhala i ostavila...meni mrsko bilo zagrijati, jela sam za par sati vocni jogurt, jos koju vockicu kad za nepuna 4 sata od dorucka MENI ZLO, manta mi se, povraca mi se...nesvjesti mi se...i ja zagrijem sebi mahuna tanjir i lijepo s hljebom i jos jedan vocni jogurt i tek dodjem sebi

ja na vocu,na puri, na zdenki imala bih te simptome, jako brzo mi padne secer, imam napade gladi i bez obzira sto sam zvakala nesto cijelo vrijeme dok nisam kao bosnjo sjela i najela se s hljebom NISTA...bas mi bilo pozlilo

zato svaka cast ko moze drzati dijete u trudnoci...ja ne kazem, ja sam malo i opustena, jedem sladoled, pice komad skoro svaki dan itd ali ne jedem neke cokolade i slicno, ni grickalice, a jedem dosta kuhane hrane i zdravo al bas podosta jer zaista brzo ogladnim

Bebice ja te savršeno razumijem, odkad sam trudna baš redovito doručkujem, ono sjednem najedem se SBC, neka salamacia, zdena i naravno kriška Nutelle, tu je ili kako ili čaj, na poslu svratim do markala po malo voća, a usput potamanim 3 kugle sladoleda, voljela ga uvijek :-D šta ću??? A kući trudim se da uravnoteženo jedem... ali mi s ezna desiti nkada navečer oko 23 da crkavam od gladi, tjeram se da idem spavat da ne mislim ali s eprobudim u neka doba noći i uhvatim se kako mi dupe iz frižidera viri user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 15631
15.6.2011 13:49:55   
Anica1

IZVORNA PORUKA: Anica1

Eh kako sam obecala, uspjela sam se izvagati iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii imala sam 67kg prije trudnoce sad u 16.sedmici imam 69kg. Pa eto nije strasno, vadi me visina 180 hheheheh.
Pozz svima

a gdje si našla te tabele famozne da se i ja uporedim, sad imam čini mi se 69 kg u 19 tjednu, a imala sam uh čini mi se 64-5 prije trudnoće na 1,72, pa da vidimo koliko sam "uznapredovala" ha ha ha

Koliko sam vidjela na tabelama, to je normalno, cak pise do 16 sedmice 2,5 kg user posted image I ja sam se 2 kg udebljala, mene ubi slatko na poslu, ja od 8 do 4 samo razmisljam sta bi slatko pojela user posted image

Dobijena težina:
Sedmica
12              - 1,5 - 2 kg
16              - 2,5 kg
20              - 3 kg
24              - 4,5 kg
28              - 9 kg
32              - 11 kg
36              - 12 kg
40              - 12 kg

< Poruku je uredio Anica1 -- 15.6.2011 13:51:57 >

Neposredna veza do poruke: 15632
15.6.2011 13:51:31   
enči80
Dijamant a zašto meso ne jedeš?Meni obrok bez mesauser posted image
Probaj za stolicu prije jela i na prazan želudac čašu hladnog mlijeka,kod mene kad zaštopauser posted image uvijek fercera.

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 15633
15.6.2011 13:51:36   
Bebica11

Ja sam isto strogo protiv dijeta,al ako ne jedem cevape i pohovano ne znaci da drzim dijetu.

ja cim progledam moram jesti inace mi bude lose, al stvarno ako cu tri dana oplakati kobasice ja ih ne jedem

ma PURA zakon!!!!!

ne jedem ni ja cevape osim PONEKAD a to 1.mjesecno i to 5-ticu kad mi zamirise, ni pohovano ni przeno osim satarasa, strasno volim paprike

kod mame jedem i cveklu s raznim vocem izmiksanu i to me drzi pofino

al npr da ne jedem hljeb, rizu, zitarice, ili kuhano bar u dva dana da umocim ono fino...to ne mogu....mislim ko moze na vocu zivjeti svaka cast i na puri...valjda nece zatrebatiuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 15634
15.6.2011 13:51:42   
palachinken
http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

Evo ovdje, samo unesi svoju težinu i visinu, pa ce ti se samo kazati user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 15635
15.6.2011 13:52:35   
mea29
nikako ravne cipele ili baletanke (iako ih i ja nosim uvijek u torbi, trudim se da ih sto manje nosim) strada kicma, posebno donji dio jer na ravnom sva kilaza udara na taj dio leđa, i od ravnih cipela oticu noge i stvaraju se vene, prema tome ortopedska peta!!! ne visoka, srednja...ima u h&m dobar model, kao sandale, jako su udobne oko 40,00 KM, crne, roze i bez.

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 15636
15.6.2011 13:53:54   
Anica1

kad te dr J naruziiiiiiiiiii user posted image  salim se to je extra kod tebe s obzirom da sam na slikicama sa FB vidjela da si mrsavica user posted image  imas ti fore

Ja cu joj odma reci da treba da oduzme 1 kg kao prosli put od onoga sto pokaze vaga

< Poruku je uredio Anica1 -- 15.6.2011 13:54:59 >

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 15637
15.6.2011 13:54:38   
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29

nikako ravne cipele ili baletanke (iako ih i ja nosim uvijek u torbi, trudim se da ih sto manje nosim) strada kicma, posebno donji dio jer na ravnom sva kilaza udara na taj dio leđa, i od ravnih cipela oticu noge i stvaraju se vene, prema tome ortopedska peta!!! ne visoka, srednja...ima u h&m dobar model, kao sandale, jako su udobne oko 40,00 KM, crne, roze i bez.

ja kad odem u baletnkama na posao tri dana me noge bole iza toga. drzim se fine petice 4-5 cm ili tene u slobodno vrijeme, njih na posao ne mogu

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 15638
15.6.2011 13:55:16   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mea29

zanimljivo...i mene ledja zabole ako duze hodam...a ja sam i prije nekad imala problema s donjim dijelom kicme od predugog sjedenja na poslu itd al sam to rjesavala alternativnim metodama lijecenja, do tad sam trpila jake bolove a imam i ravna stopala

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 15639
15.6.2011 13:55:21   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: enči80

Nosite li vi štikle ili ravnu obuću?Mene iskreno više noge zabole od ravnog jer imam haman pa ravna stopala tako da samo štikla ali ne velika dolazi u obzir.

Ja sam češće u štiklama nego u ravnom. Tako mi odgovara. Naravno štikla do 5 cm, ne viša.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 15640
15.6.2011 13:56:10   
enči80
Nedelja trudnoće Dobijena težina do te nedelje trudnoće
12------------------------------1,5 - 2 kg
16------------------------------2,5 kg
20------------------------------3 kg
24------------------------------4,5 kg
28------------------------------9 kg
32----------------------------11 kg
36----------------------------12 kg
40----------------------------12 kg
Evo one tabele od skvo pa se ravnajteuser posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 15641
15.6.2011 13:57:37   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Anica1

kad te dr J naruziiiiiiiiiii user posted image  salim se to je extra kod tebe s obzirom da sam na slikicama sa FB vidjela da si mrsavica user posted image  imas ti fore

Ja cu joj odma reci da treba da oduzme 1 kg kao prosli put od onoga sto pokaze vaga

ti samo stani u onim ugarak papama pa kad te izvaga reci doktorice a pape idu bar minus 0,5 kg user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 15642
15.6.2011 13:57:44   
mea29
i enci trebala bi malo mesa..bar ponekad....salu na stranu, ja cu morati malo pripaziti...nesto sam naglo buknula u ovoj 21 sedmici user posted image user posted image user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 15643
15.6.2011 13:58:23   
Bebica11

malo odskacemuser posted image user posted image user posted image user posted image

al to sam navukla do 13. sedmice kad sam lezala od pocetka al mislim da sam sad ok

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 15644
15.6.2011 13:59:12   
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: palachinken

Evo ovdje, samo unesi svoju težinu i visinu, pa ce ti se samo kazati user posted image

ovo je ekstra stvarčica, ali kolikouspjedoh skontat ona desna tabela se računa kao "normalna" je li??

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 15645
15.6.2011 13:59:45   
Sensia

meni je ovo predkraj previse po tri kile????? 12 kila ukupno mi je idealno ali malo bolje raspoređeno. i onda zadnji mjesec 0 kg pa tad samo beba dobije kilu??????? sva sam se zbunila user posted image user posted image user posted image user posted image

ja koristim ovu tabelu od palacinke i ona mi je extra

< Poruku je uredio Sensia -- 15.6.2011 14:04:17 >

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 15646
15.6.2011 13:59:56   
palachinken
Daj Bože da se u devetom ništa ne udebljam, kako ta tabela tvrdi user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 15647
15.6.2011 14:00:26   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: palachinken

Po ovoj tabeli imam 1kg više od dozvoljenog maximumauser posted image
A šta bi, pazim koliko mogu. Valjda neću dobiti baš 25 kg kao u prethodnoj trudnoćiuser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 15648
15.6.2011 14:01:36   
Ivanaiva1
u biti kad razmisli postavljam i sebi i vama pitanje : kako ublažiti glad??? a ne nažderat se da tako se izrazim ??

Neposredna veza do poruke: 15649
15.6.2011 14:03:55   
Anica1

u biti kad razmisli postavljam i sebi i vama pitanje : kako ublažiti glad??? a ne nažderat se da tako se izrazim ??

Ja pokusavam sto vise voca jesti, pa me to zasiti.

Meni je najgore kad krenem od dosade na psolu razmisljatis ta jesti ili kad me navece oko 23,00 uhvati "kriza" user posted image

Neposredna veza do poruke: 15650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  624 625 [626] 627 628   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  624 625 [626] 627 628   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *