Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 12:19:50
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Gift
helo helo..ja sam danas hepi..bili na kontroli i bebica je savrseno bubrezi su sad fb dobro uh toliko sam se isikirala...ja nastavljam sa terapijom i ne smijem se vise debljat kontrola za 15 dana, al kako god nek je bebce u redu.. pao mi je veliki kamen sa srca, ovo je nakon duzeg vremena da se od dr. vratim sretna i zadovoljna.. eto tako, da vam prenesem izvjestaj, a sad odo malo da vas citam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 12:32:05
Bebica11
helo helo..ja sam danas hepi..bili na kontroli i bebica je savrseno bubrezi su sad fb dobro uh toliko sam se isikirala...ja nastavljam sa terapijom i ne smijem se vise debljat kontrola za 15 dana, al kako god nek je bebce u redu.. pao mi je veliki kamen sa srca, ovo je nakon duzeg vremena da se od dr. vratim sretna i zadovoljna.. eto tako, da vam prenesem izvjestaj, a sad odo malo da vas citam...
Gift hvala dragom Bogu pa svi smo govorili da ce se pokazati ali znam da je dzabe jer ipak kad covjek ima kod sebe problem osjeca se bas nemocno a i doktori BEZVEZE NASEKIRAJU
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 12:49:14
Anica1
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 12:56:48
mea29
gift bas sam sretna sto beba lijepo napreduje i sto je sve uredu bravo...sad uzivaj...
ja se vratila sa pauze...sjedila u parku, popila kolu i citala novine...samo mi je malkice bolje...cini mi se da ce mi onaj kefir od jutros na nos izaci..sva sam se napuhala...
i jos 3 sata do kraja radnog vremena...nikada nece proci...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:13:18
Selma.A.M
Jedvah vas isčita,šta vam je od jutros,raspisale se baš kad mene glava boli....A i grlo ...Malac i dalje kuburi sa nosićem, a Boga mi i ja .............Sinoć je bila burnaaaaa noć............ Šta smijem ja popiti za prehladu?
Palchinken čestitam na 9 mjesecu!!!!! Gift baš mi je drago da je bebica zdrava i prava i ja jedva čekam 27 da idem na UZ da vidim kakvo je stanje sa moždanim komorama moje bebice (trudim se misliti pozitivno što mi hvala Bogu i uspjeva jer sam po prirodi pozitivna i optimistična )
Vidim mnogima muževi nadjevaju simpa imena , meni moj ne smije jer me drmaju trudnički hormoni ali mi je sinoć kad sam pošla ustati u wc po ko zna koji put,onako romantično se nageo i na uho mi šapnuo: Sad ću ja za svoju ženicu kuću da nakrivim da nebi imala potrebe da se muči sa ustajanjem već samo da se prekoluta
Eto ako sam koga zaboravila napomenite me A šta nam je sa Animagical nije se javljala od srijede ili mi se samo čini?
Hannice mila ljubi malenu da što prije prođu te baksuzne boce (joj ništa gore nema) ...A i svaki put kad vidim ženu da vozi blizance u kolicima naumpadneš mi ti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:17:02
Ivanaiva1
Trudnjačice moje kako podnosite ovo vrijem, ja čitav dan noge držim na kutiji od cipela u uredu da mi lakše bude izdržat uh :-D a ljeto i još poča trudnoće pred nama dvoma :-D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:17:02
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29
gift bas sam sretna sto beba lijepo napreduje i sto je sve uredu bravo...sad uzivaj...
ja se vratila sa pauze...sjedila u parku, popila kolu i citala novine...samo mi je malkice bolje...cini mi se da ce mi onaj kefir od jutros na nos izaci..sva sam se napuhala...
i jos 3 sata do kraja radnog vremena...nikada nece proci...
pa i ja sad sa pauze mi haman u isto vrijeme imamo pauzu.... uzela u kaiseru nesto kao sa sirnim namazom, paprikom i irendanom rotkvicom-EVO SAD PUHCEM KOLIKO SAM SE NAJELA ili je to sto sam sve to zalila sa pola litra jogurta. Ne mogu mrdnut, a kad se rotkvica upali, bice gasi pozar ......
Gift znala sam hB da ce sve biti najbolje, cuvaj se i uzivaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:18:21
mea29
IZVORNA PORUKA: palachinken
mea, pa ti imaš pauzu! Sretnice!
ti nemas? ...kakva je to gov sta firma...em imaju trpezarijske stolice, em nedaju na pauzu uaaaaaa... ali znam vecina je takva, radila sam nekoliko godina u jednoj slicnoj koja vazi za velikog "giganta"...kad sam presla u drzavnu firmu godinu dana nisam smjela izaci na pauzu od trauma koje sam zaradila u gigantu..nedaj boze minutu ranije...ja dolazila pola sata prije svih i ostajala po pola sata kad svi odu ...pa sa portirom sto zakljuca krenem kuci za svaki slucaj...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:23:04
DIJAMANT
Gift- presretna sam zbog tebe Mogu misliti kako si imala tremu pred pregled. Ali, hB sad je to sve iza tebe
Ja ću crknut od alergije, nemam dovoljno zraka Ako ne popusti do 16 h, odoh svom dr. nenajavljeno, nek me spašava. Ne znam šta smijem popiti, a sva sam otekla i lice i dišni putevi, a od silnog kihanja imam i bolove u stomaku
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:27:01
Hannica
Gift ,drago mi je da je sve ok,radujemo se s tobom. Ja slijedece sedmice ponovo idem na kontrolu,jedva cekam da se jos jednom uvjerim da je sve ok. Moram uraditi i nalaz urina,a bas mi nesto mrsko trazit uputnicu. Ne znam ni kako cu stici,bas sam zakasnila. Nesto sam se bas uljenila,doktor mi propisao vaginalete canesten (ili nesto slicno ) prije 15 dana a ja ih jos nisam ni kupila,nisu mi ni na kraj pameti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:27:03
palachinken
IZVORNA PORUKA: mea29
IZVORNA PORUKA: palachinken
mea, pa ti imaš pauzu! Sretnice!
ti nemas? ...kakva je to gov sta firma...em imaju trpezarijske stolice, em nedaju na pauzu uaaaaaa... ali znam vecina je takva, radila sam nekoliko godina u jednoj slicnoj koja vazi za velikog "giganta"...kad sam presla u drzavnu firmu godinu dana nisam smjela izaci na pauzu od trauma koje sam zaradila u gigantu..nedaj boze minutu ranije...ja dolazila pola sata prije svih i ostajala po pola sata kad svi odu ...pa sa portirom sto zakljuca krenem kuci za svaki slucaj...
a pazi sad ovog jokera: nema ni plate već neko vrijeme Mislim ima još jokera, ali danas samo pozitivno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:27:28
sanela.asja
I mene alergija zeza al ne toliko samo me oci srbe jedva se nasminkam kad gdje idem,pila sam flonidan al sad nesmjem pa cu trpit... Joojjj razvukao se ovaj mjesec jedva cekam 9-ti samo da se docepam morrrraaaaa nije mi more ono kupanje i to vec sto cu se psihicki odmoriti od svega
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:28:32
babilon
ma daj, cuj nemate pauzu? joj kako to mene nervira... !!! &/)#"$%()=&"
I ja sad sa pauze, doduse vi ste vec uveliko bile u kancelarijama, joj jesam se najela nektarina, nemate pojma kako su ukusne, uzela ih u Merkiju, mmmmmmmilina, par banana i jedan sokic svjeze cijedjen, ah ljepoet, danas se ono k'o cuvam, posto mi je za rucak, sirnica, joj jedva cekam,j ucer me muz izmolio wok da napravim, pa sam mu udoovoljila ali dans je sirnica woohoo pa kolaci, mmmmmmmmmmmmmmm ;D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:49:42
vila_7
joj brate i dr.samo nas bezveze nasekiraju al eto hB pa bude bezveze! Gift sad uzivaj u trudnoci,ne sekiraj se vise!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:55:11
Anica1
Vidim piset_e o firmama, platama, pauzama , radnim kolegicama... UH kod mene star kolektiv pravo, sve pred penziju, ne mozes covjeka natjerati na neke novine, najradje bi oni masinu za kucanje umjesto racunara pa da udaraju po njoj
Kako je kod vas regulisano po pitanju isplacivanja na porodiljskom u firmama? Jel vam firma doplacuje razliku od onoga sto cete primati od Kantona do vase plate? Kod nas to nema u Pravilniku o radu pa ne znam kako ce funkcionisati, a posto je star kolektiv nismo imali slucajeva porodiljskog, pa sam ja pokusni kunic
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 13:59:22
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Anica1
Vidim piset_e o firmama, platama, pauzama , radnim kolegicama... UH kod mene star kolektiv pravo, sve pred penziju, ne mozes covjeka natjerati na neke novine, najradje bi oni masinu za kucanje umjesto racunara pa da udaraju po njoj
Kako je kod vas regulisano po pitanju isplacivanja na porodiljskom u firmama? Jel vam firma doplacuje razliku od onoga sto cete primati od Kantona do vase plate? Kod nas to nema u Pravilniku o radu pa ne znam kako ce funkcionisati, a posto je star kolektiv nismo imali slucajeva porodiljskog, pa sam ja pokusni kunic
u državnim institucijama ti ide prosjek zadnje 3 neto plaće, uglavnom dobije se 100 % plaćeno, za privatnike ne znam iskreno rečeno. I ne znam da li iko od vas zna da li s eu slučaju isplate od poslodavca dobija išta od kantona :-D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 14:03:13
Anica1
Ja znam da su neke moje prijateljice dobijale naknade od Kantona, a firma im je uplacivala razliku od tog iznosa do plate. Ali to je vjerovatno zavisno od firme
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 14:04:10
Sensia
Moguce da mi bude samo naknada od Kantona
Kod mene je porodiljski godina dana hB, plata ce mi biti ista tj. primanja od Kantona i onda firma razliku, tu sam imala srecu al da ima dignutih noseva i lazne srece zbog moje srece toga ima na pretek. Al to mi je manje bitno, ja znam da nista napola ostavit necu niti sam nekoga prevarila.
Idem ako Bog da cistog obraza, jos da mi je magistrirati prije nego ovo pile izlezem uh sto bi to bilo extra ljubi mama p.s. evo pijem cijeđenu i stavrno se lupila nekoliko puta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 14:07:21
Ivanaiva1
Ja znam da su neke moje prijateljice dobijale naknade od Kantona, a firma im je uplacivala razliku od tog iznosa do plate. Ali to je vjerovatno zavisno od firme
ja znam da do prošle godine 10. mjeseca žene u federaciji koje rade u državnim firmma od poslodavca nisu dobivale ništa a žene u RS-u 100 % plaće, međutim prošle godien su to morali promjeniti jer je diskriminacija, tako da mislim da sad dobivaju i ove u FBIH 100 %
Pitanjeje da li i u tom slučaju dobijaju išta od kantona, dali to iko zna?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.6.2011 14:09:34
Ivanaiva1
[/quote]
Kod mene je porodiljski godina dana hB, plata ce mi biti ista tj. primanja od Kantona i onda firma razliku, tu sam imala srecu al da ima dignutih noseva i lazne srece zbog moje srece toga ima na pretek. Al to mi je manje bitno, ja znam da nista napola ostavit necu niti sam nekoga prevarila.
Idem ako Bog da cistog obraza, jos da mi je magistrirati prije nego ovo pile izlezem uh sto bi to bilo extra ljubi mama p.s. evo pijem cijeđenu i stavrno se lupila nekoliko puta [/quote]
šta te briga, umjesto da cijene majke i materinstvo oni bi ili bar neki uzeli i to što ženama pripada, umjesto da se ugledaju na zemlje koje ženama daju i po 3 godine porodiljnog