Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 17:54:00
Sonja
gdje ste mile sta ste se razisle
i ja malo spavala sa adinom pa sad ustala sweet nema veze sto beba ne doji puto..ona zna koliko joj je dosta..i sama kazes da ne place bez razloga tako da nemas potrebe za brigu..a i jos je mala mozda nema snage da dugo doji sto se tice cucle i ja bi ti preporucila da malenu stavis kraj sebe pa da ti je lakse cucclu joj vratiti i ja sam tako kad je napunio 1mj. onda u krevetic jer tad je vec znao cuclati fino
drznice budi sretna sto se dobro osjecas..ja sam u ovoj trudnoci bas kao bolesna one mucnine malaksalost razdrazljivost..bas sam bila lose sad sam tek pocela dolaziti sebi.. sretno sutra na kontroli
idacha ne znam sta bi ti rekla za taj datum..sto i sama kazes da slavis i tugujes na isti dan... ja bi ti savjetovala ako ikako mozes sacekati da krene prirodno a ako ne onda kad tebi godi zelim ti sto laksi porod
hannice ti se bas naradila i ja sam jutros malog poslala kod sveki i malo radila slagala neki vec i sitnice a bas sam se umorila ko da sam u 9. nesto nemam snage nista da radim a kad pomislim da me sutra ceka kupatilo
sensia ja volim zeljanicu al nikad da je napravim ja i pite ratujemo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 18:17:28
drznica
mmm zeljanica...ne zvuci tako lose heheheh. Vrucine nema, u BBI klima tako da ja radim u duxerici...meni je malo i pohladno. Ne znam sta me ceka vani kad zavrsim sa radnim vremenom. Sonja, hvala ti sutra se javljam nadam se sa pozitivnim vijestima :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 18:49:48
Skvo RR
Haj zemske...mi bile kod mojih , pa se vratile kuci i zaspem malo sa malenom i probudim se kao govance... uzas...bas sam bezze..ne mogu ni objasniti koliko se lose osjecam....i psihicki i fizicki... .....kao pregazena.... ..pih...Uz to me mucnina (slicna "morskoj bolesti) ubija u pojam... ..Hajde valjda ce biti bolje.
Sutra idem na kontrolu...pa se trebam malo "napirlitati".
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 18:53:37
sanela.asja
Ja cjeli dan peglala nosala ruckove majstorima sad evo hocu da navucem posteljinu i odoh se okupat i neinteresuje me vise nista pa kad bi se kuca srusila..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 19:02:09
drznica
Eh i to pospremanje kuce...sura kad pogledas isto kao da nista nisam ni radila Recite vi meni koliko ste puta u toku trudnoce radili nalaze krvi i urina? Ja sam to jednom uradila na samom pocetku trudnoce. Vjerovatno ce dr.reci kad opet trebam ali da cujem i vasa iskustva?!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 19:03:57
animagical
uh jel ovo svi danas pospremaju? mi pali s nogu...od usisavanja, brisanja prasine, mijenjanja posteljine, pranja i sirenja vesa, slaganja, peglanja...eno sad mm guli jabuke da pecem jabukovacu, zasluzili smo doduse on je obavio vecinu posla... imate mahanje
a to za nalaze ja necu komentarisati, meni je u toku stota urinokultura, vadjenje krvi i ne brojim prosjecno svake dvije sedmice, makar aptt...
< Poruku je uredio animagical -- 19.6.2011 19:05:00 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 19:05:40
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: animagical
uh jel ovo svi danas pospremaju? mi pali s nogu...od usisavanja, brisanja prasine, mijenjanja posteljine, pranja i sirenja vesa, slaganja, peglanja...eno sad mm guli jabuke da pecem jabukovacu, zasluzili smo doduse on je obavio vecinu posla... imate mahanje
Ne svi...mi smo hodali.. ..a sada sam ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 19:06:26
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: animagical
a to za nalaze ja necu komentarisati, meni je u toku stota urinokultura, vadjenje krvi i ne brojim prosjecno svake dvije sedmice, makar aptt...
Ne strasi zenu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 19:14:30
Bebica11
Zdravo zenice
evo da vam se i ja javim, moram gurati ovaj utrogestan pa mirovati a danas dolazili malo i moji roditelji ovamo, a ja samo hanumisem, sjedim, jedem, setam, svi mi ustaju , dodaju, prave rucak....jedino cu se udebljati ovdje al spasava me setnja u prirodi
ah da, i tepih sam "oprala" tj dovukli smo nas ogromni tepih iz dnevne pa su sveki i zaova jucer oprale , jucer vrucine a i danas, tamam se osusio prije nego sto je pala kisa izapodne
sutra ce mi zaova po nalaze, nadam se da ce biti ok
drznice sretno na pregledu, nemoj se sekirati, ako se tako dobro osjecas,sigurno si dobro
mene mjehur zeza pravooo, cim malo vise tecnosti letim u toalet a ove tablete moram smiriti, valjda ce mi ih smanjiti ili ukinuti na sljedecem pregledu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 19:16:44
Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
Eh i to pospremanje kuce...sura kad pogledas isto kao da nista nisam ni radila Recite vi meni koliko ste puta u toku trudnoce radili nalaze krvi i urina? Ja sam to jednom uradila na samom pocetku trudnoce. Vjerovatno ce dr.reci kad opet trebam ali da cujem i vasa iskustva?!
meni su rekli da radim na pocetku al s obzirom da me bolio stomak JA NISAM..imala sam zeljezo 15 mjesec dana prije trudnoce, a i s mokrenjem nisam imala problema i nisam se htjela muciti
evo sad sam izvadila prosle sedmice tek nalaze PO PRVI PUT i kad krenem na kontrolu u 17.sedmici aBd odnijecu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 19:25:14
drznica
Valjda ne kasnim, nalazi su mi bas bili uredni kad sam vadila...pitacu je sutra vjerovatno cu opet u toku sedmice vaditi nalaze. Dr.mi je stvarno ok za sve se brine, nece ona to fuliti hehehe. Hvala vam...lakse je Odoh se pakovati, radno vrijeme se blizi kraju. Sve vas pozdravljam i javim se sutra nakon pregleda.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 19:53:00
palachinken
I mi smo danas ko nešto radili po kući, a bezbeli smo mislili negdje u prirodu, međutim, kiša nas potjerala. aLi nek je kiša, napokon ću zaspati normalno. Žene, ja se rasklapam Baš osjećam da mi se razmiču karlične kosti i sve mi je teže hodati - a i kad hodam kao da mi je lubenica među nogama. Šega skroz. Ja sam nalaze 2x vadila, na početku i negdje u sedmom-osmom mjesecu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 21:03:44
Sensia
Vidim vi sve zenice bas bile vrijedne danas, svaka cast..... Meni mm puno radi i putuje a i ja isto tako da ne stignem u toku radnih dana nista poraditi sreca imam ovu tetu sto mi "budizasta" uradi ove krupnije stvari prozore, cilime, wc..... koje ja ne mogu a meni ostane ovo lakse....
Jelena sretan ti rodjendan i sve NAJ NAJ
Bebice bas te razumijem sa tim utrogestanima ali izdrzi jos malo, smanjit ce ti sigurno dozu...... ja imam osjecaj kao da jos iz mene izlazi.....
Palacinko to je dobro da se tijelo priprema, blago tebi jos malo aBd i bice bebi, a uskoro si i na trudnickom ....... valja nama sutra na nase stolice mile
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 21:09:26
Hannica
Evo i mene,Jopet. Sad se osjecam a i izgledam kao da me traktor pregazio,bas sam umorna. Ne znam sta mi je danas bilo ali bas sam bila vrijedna,uspjela sam i huhinju ocistit. Nesto me krenula pa kontam da iskoristim to ko zna kad ce me opet uhvatiti. Muz odveo Hanu na bocu i dok su se oni vratili ja zaspala. Sutra,aBd,moram Hanu na kontrolu odvest i kad se vratimo onda cu ocistit spavacu i kupatilo i dpsta od mene do srijede. Veceras moram peglati ves ali cu prvo malo odmorit. Sweet nisam ni ja oticala u prvoj trudnoci ali mi se cini da sad hocu jer je prosle sedmice bilo krenulo,ali je prestalo hB.Bas sam se bila prepala,prerano mi za to,ko bi izdrzao do kraja. Jelo sretan rodjendan i ovdje,svako dobro ti zelim. Ja sam do sada vadila jednom nalaze,one klasicne,urin,krvna slika i titar antitjela.Sad moram ponovo uraditi urin.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 21:10:46
sweet insanity
Evo i nas opet malo, ja podojila malu i ona zaspa pa cu i ja malo da legnem da odmaram a mm ce pazit na nju pa cu ja veceras dezurat jer je on sinocJelo, sretan rodjendan i ovdje Gift, pijes li Mg, kazu da to pomaze kod grceva u nogama, meni ga je blitvicka dala u 7. mjesecu ak nisam uopste imala grceve te ali eto ipak mi je iz nekog razloga dala.....
One koje su vec mame, kada ste vi prvi puta izasli sa bebom u setnju? MIslim ono, bebu u kolica (btw, kupili smo Mirage+ Gracova i djeluju super, Idacha mi ih je preporucila i kaze da su joj sobro pravo posluzila pa se nadam da ce i nama). Ja kontam dal bas treba cekt tih 40 dana da prodje il mogu izac aBd recimo poctkom jula....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 21:16:53
Hannica
Ja nisam cekala 40 dana,kakovo cekanje,poludila bih. Prvi put smo izasli sa 20 dana,isli smo doktoru ali ne autom,ja se bila zabrinula sto mi beba gubi na tezini pa sam morala provjerit jeli sve okej.Sjecam se da sam se osjecala izgubljeno,nisam znala hodati u normalnim farmericama i bilo mi cudno sto mi je stomak mlitav. A prvi put u pravu setnju smo izasli sa mjesec dana,otisli malo u shoping da kupimo nekih djidja midja. Nismo se dugo zadrzavali,ali uglavnom da smo izasli,koliko-toliko.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 21:54:22
sanela.asja
Sweet ni ja nisam 40 dana tamo negdje 30-set je proslo al cekala sam da bude fino vrjeme,izasla bi i ranije........ Pooozz za sve moje debele odoh da pokusam uspavat ovo deriste Laku noc..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 22:41:04
leonora
Žene drage ja još 2u 1, termin bio prije 2 dana, juče i danas bila kratko na dripu ne bi li šta potaklo, ali ova moja ljenivica ni makac. Kaže doktorica ne bi još baš forsirala porod, ali znam da ako ne krene skoro moraće se nešto poduzeti. Još mi uvijek čim uđem u bolnicu skoči pritisak, pa se doktorica uplaši, ali poslije se snizi i bude ok, pa nije alarmantno stanje. U utorak opet idem, rakla daće nam 2 dana još da vidi hoće li spontano krenuti, a ako ne onda opet u utorak po malo dripa, haha. Ma ja sve mislim da njoj još nije vrijeme, imala sam neredovne cikluse i sigurno je ovulacija bila kasnije pa zato. Joj neke žene koje znam što su bile blizu s mojim terminom, ma to već othranilo bebe, haha, više od pola mjeseca imaju, a ja moja još čami u mom stomaku, haha. Pozdrav svima...
Sweet pijem Mg svaki dan, al haman moram pojacat dozu..jesil kupila kolica ona zelena sto su se i meni svidala il su to neka druga..
Nije ta, doduse mozda i jeste ali bez AS, narucili sa stranice Bimaco, ja narucila zelena ali ih nije bilo pa su nam rekli d aimaju smedja i plava i mi uzeli plava.....pravo su brzi, ja narucila nesto malo prije ponoci u cetvrtak online, kolica stigla jucer ujutro