Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 17:23:35
drznica
A reci ti meni jel ti mirujes i kako mirujes??? Ja sam svaki dan na poslu nekih 6-7 sati...sjedim, usatnem kad hocu...a kuci sam vecinom u horizontali :) Ne mogu reci da lezim previse i stavljam jastuke ispod guze....nemam vremena...nadam se da ovo sjedenje na poslu i setanje nece skoditi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 23:26:44
Bebica11
zdravo zenice
samo da vam se javim, ja sam sad na odmoru kod sveki s mm , danas brala aslame, do zemlje se grane savile, ja sjedeci brala a zapuhala sam se pravo dok sam do njih dosla brzo se umaram,moracu na pura dijetu
Dobro jutro ženice, nadam s eda ste se sve odmorile, one kojima su dječica bila bolesna da su ozdravile, one koje se trebaju poroditi porodile a nama koje još imamo gurat da dobro i sretno izguramo. jutarnja se pije pa bujrum
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1 Dobro jutro ženice, nadam s eda ste se sve odmorile, one kojima su dječica bila bolesna da su ozdravile, one koje se trebaju poroditi porodile a nama koje još imamo gurat da dobro i sretno izguramo. jutarnja se pije pa bujrum
E, vala dobro si.
Jutro i od mene..Ja opet nikako spavala. Uglavnom evo pijem na miru kafu, moji jos spavaju...Sta nam ovo vjetar danas puse...
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1 Dobro jutro ženice, nadam s eda ste se sve odmorile, one kojima su dječica bila bolesna da su ozdravile, one koje se trebaju poroditi porodile a nama koje još imamo gurat da dobro i sretno izguramo. jutarnja se pije pa bujrum
E, vala dobro si.
Jutro i od mene..Ja opet nikako spavala. Uglavnom evo pijem na miru kafu, moji jos spavaju...Sta nam ovo vjetar danas puse...
Ma neka puše, bolje nego on aj pakao jučer, i ja sma loše spavala skroz, smao što legnem na desnu stranu sva utrnbem nemam pojma od čega, oprala onu navlaku za jstuk za dojilje pa nisma na njem noćas spaval ianče mi je to spas.
Jučer povratila nakon dugo dugo vremena, nešto mi niej sjelo, mučilo me pola dana i namkraju ruku u ista i riješim se muke
Mi smo danas pravo uranili,u pola 7 ustala,vodila Hanu na bocu,morali smo malo ranije jerje mm morao na put.Evo sad pokusavam popit kafu ali Hana mi neda mira,vadi jaja iz frizidera....uskoro ce ih poceti razbijat. Joj,ne znam sta da radim s njom.Znate li neki fazon kako da zakljucam frizider,stalno nesto izvlaci iz njega. Sutra idemo na kontrolu,imamo primit jos dvije boce,veceras i sutra,nadam se da ce sve biti ok,jos uvijek kaslje ali nema visoku temp.hB.
Dobro sam Skvo, hvala na pitanju. Mala po danu spava, a navecer kenjka mada mi smo zadovoljni jer s ebudi jednom navecer da jede i bude budna nekih sat-sat i pol i opet zaspi ali mala navecer nakon jela trazi cuclu i kad god ispadne ona zakenjka heheh pa ustani stavi i tako 15x sigurno. Jucer mi je dusa slatka sama rukom svojom malom vratila cuclu u usta, nije mi jasno kako ali eto nekako je uspjela...meni to cudno s obzirom da joj je tek 11 dana I da, sinoc nam je bila malo zelenkasto smedja stolica, a jucer popodne je bila normalna valjda(zlatno narandzasto smedja) pa kontam mozda je zato sto je nakon dnevnog kakanja jela samo malo pa opet kakila..inace mi je jucer slabo dojila , mozda zbog vrucine-cijeli dan je skoro prespavala.Ali opcenito smo zadovoljni
Dobro jutro,eh sta bi sad dala za cigaru i solju kafe .. AAAAaaaaaa opet radnici i to me kamion u pola sedam probudio,evo kontam sta cu im praviti za dorucak,malo me stomak boli isto ko kad trebam dobiti neznam sta je Kako ste vi ??? Sweet neeka te nedostajes ti nama
Sreca kod nas to nije dugo trajalo,poslije 6 sedmica je pocela spavai po cijelu noc i jako rijetko se budila.Da je jos malo nastavila ja bi poludila skroz.Poslije mi je bila prava dobrica,do godine,od tada je opet tesko,ali snalazimo se.
KOd mene prosjek za sad recimo ako legne oko 12 navecer probudi se oko 5-pola6 jede i opet legne....znala je i oko 3-4 se probudit sve zavisi kad ogladni il se ukaki pa se javi...samo ta cucla nakon hranjenja bude problem sto ispada
Ma stavi djete u korpu pored sebe prvi mjese dok ne nauci cuclat,a ti ces se taman oporavit pa ti nece biti naporo ustajat.Ja sam tako radila,lakse mi bilo.
KOd mene prosjek za sad recimo ako legne oko 12 navecer probudi se oko 5-pola6 jede i opet legne....znala je i oko 3-4 se probudit sve zavisi kad ogladni il se ukaki pa se javi...samo ta cucla nakon hranjenja bude problem sto ispada
slatke muke... Mene stvarno stomak boli ko da cu dobiti i malo krsta,bebica se mrda al opet me nesto strah juce sam bitku vodila s Asjom nece u kucu s polja pa da nije zbog toga morala sam je unjet u kucu
Trudim se da je ne navikavam pored sebe ali ipak mm je jutros ustajao umjesto mene, pustio me da spavam a sad sam ja sa bebom, a on spava, duša moja Ponekad je samo stavimo izmedju nas ali bas radi cuce. Ja je nahranila mal i ona opet pajki. Nekad se zabrinem koliko spava, ali navecer oci sirom otvorene prije nego ce zaspat De mi jos recite jel vama u pocetku bebi dojila u prosjeku po 15ak minuta...meni nesto djeluje kratko...nekad doji pola sata, nekad 45 min ssto je rijetko, vecinom cesto po 10-15 min????
Moja Hana je dojila u prosjeku sat vremena. Onda zaspi sat pa ponovo. Zato smo i dojili mjesec i po. Ma nece se ona naviknut na spavanje s vama,jos je mala,moja H je spavala pored mene u onoj korpici vise od dva mjeseca i kad sam primjetila da se navikava tad sam je prebacila u krevetic.
Pa valjda je ok,kad dodje lejla ka ona ce to tebi bolje objasniti..Mozda imas vise mlijeka pa se brzo najede.Kao mene jadnica pokusavala izvuci ali nisam imala dovoljno mlijeka pa onako nasuho cuclala. Plus ja sam morala koristit one gi+umice za bradavice jer nije mogla fino uhvatit,uvucene mi bradavice. Dolazi li vam patrinazna,jel vagala bebu? Ako napreduje bebica onda je ocito nije gladna. Ma mislim da ti kao majka najbolje znas jeli gladna ili ne,osim toga beba bi vristala da nije sita,ne podnose one praznog pupu.
Pa valjda je ok,kad dodje lejla ka ona ce to tebi bolje objasniti..Mozda imas vise mlijeka pa se brzo najede.Kao mene jadnica pokusavala izvuci ali nisam imala dovoljno mlijeka pa onako nasuho cuclala. Plus ja sam morala koristit one gi+umice za bradavice jer nije mogla fino uhvatit,uvucene mi bradavice. Dolazi li vam patrinazna,jel vagala bebu? Ako napreduje bebica onda je ocito nije gladna. Ma mislim da ti kao majka najbolje znas jeli gladna ili ne,osim toga beba bi vristala da nije sita,ne podnose one praznog pupu.
Beba ne vristi, zaplace ponekad i tad je nahranim il se ukakila A na porodu je imala 3400 gr, a kroz 5 dana 3250 i to pedijatrica kaze da je normalno, inace kao bebe znaju i vise izgubit, a ona je eto izgubila 150 grama...sto se tice mlijeka ne mogu ocijenit ali otprilike svako jutro mogu cijedit majicu iako imam one jastucice na grudima, sada ne curi puno vani ali cini mi se da ima mlijeka (kuc,kuc).
I ja ti koristim silikonske bradaviice cesto, u pocetku zbog bolova i bradavica, ali ponekad uspije uhvatit i ovako pa se trudim sto vise da bez toga ali kad ne moze stavim silikon i povuce iz prve.
Ma dobro je to,i moja Hana je izgubila 100 grama za jedan dan u bolnici,rodjena 3250 a poslije je jos izgubila,imala je jedno vrijeme manje od 3 kg.Ali je sad masAllah,ne mogu je nosit koliko je teska. Sad bi trebala na dijetu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.6.2011 10:01:22
Hannica
Eh,ja vas pozdravlajm za sad,Nedjelja je,generalka. Moram ponovo cistit trosjed,a nema ni mjesec dana kako sam ga izribala. Idem dok nije puno ugrijala,ponslije necu moci zbog vrucine,a klimu ne smijem ukljucit zbog H.