Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 11:28:55
Nina_Lana
Evo i mene jutros nenaspavana, dijete mi od jucer kaslje, od jutros temperatura, a ja bas jucer isla u apoteku i kupila zinnat da ponesem na more za ne daj boze jer nas svako ljeto uhvati upala grla i pokoja gnojna kesica...sve kontam da nisam naslutila, ali je ovo izgleda neka viroza u pitanju...
Ja sam prvo rodila prirodno, i rekla sam ako Bog da i ovo cu cekat sve prirodno da krene bez ikakvih indukcija jer kazu da vise boli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 11:38:47
R&T@
IZVORNA PORUKA: Selminja
Ja zene imam problem, sad kako je lijepo vrijeme, ja volim haljinice i suknjice, uvijek sam ih nosila, ali otkako sam trudna butine su mi se prosirile, i kad obucem suknju, noga od nogu se trlja i poslije bude crveno i boli Kontala sam da obucem od mm bokserice malo duze, jer tako dugih nemam i mogu vam rec da mi super stoje, samo me onaj otvor za cunu malkice plasi kad pogledam
Kupi one gace sto nose babe, one pokrivaju butine,u velicinama su s mnogo x-ova, a nemaju strasne otvore
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 11:45:13
Selminja
Probat cu i s puderom, mada mislim da su ZENSKE bokserice dugotrajnije rijesenje. Pored toga, dobila sam i hemoroide, ne bole za sad. Ali, masala, svi problemi ostali na ovome
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 11:48:35
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana
Evo i mene jutros nenaspavana, dijete mi od jucer kaslje, od jutros temperatura, a ja bas jucer isla u apoteku i kupila zinnat da ponesem na more za ne daj boze jer nas svako ljeto uhvati upala grla i pokoja gnojna kesica...sve kontam da nisam naslutila, ali je ovo izgleda neka viroza u pitanju...
Ja sam prvo rodila prirodno, i rekla sam ako Bog da i ovo cu cekat sve prirodno da krene bez ikakvih indukcija jer kazu da vise boli
Ja sad iz apoteke,i kaže mi baš apotekarka da je neki jednodnevni i dvodnevni virus zavladao,samo nos,kašalj i blaga temperatura............ Tako da trudnice malo se pripazite, izbjegavajte koliko-toliko gužvu jer je puno teže trudnicama jer rijetko šta smiju popiti...Kod mene muž i malac hvala Bogu za dan prezdravili ali zato ja od jučer se patim..........
A da kupila sam paracetamol jer jedino to smijem popiti i ne praviti kraći razmak od 4 sata.........Nisam još popila ni jedan čuvam kad pođem u BN a kod kuće mi je lako se valjutati i liječiti supama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 12:00:35
Nina_Lana
Ja sad iz apoteke,i kaže mi baš apotekarka da je neki jednodnevni i dvodnevni virus zavladao,samo nos,kašalj i blaga temperatura............
znaci ja bez veze ukljucila zinnat,,,,nece joj valjda naskodit 2 doze antibiotika..nama paracetamol ne pomaze, ali zato joj od pola kasikice dalsy-a spadne temperatura u roku od 10 minuta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 12:08:56
palachinken
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
Jest sparina Selma pojedi tu supicu i popij paracetamol i prilegni
Jašta je sparina. Jutros prije devet je već upeklo, makar ovdje, tako da sjedim u kući, a tako mi se hodaaaaaaa Ali prevruće je, u mene nizak pritisak, pa me strah da se ne onesvijestim ili ako ništa fasujem sunčanicu. Ne možeš ovim trudnjačama ugodit, ne valja im kiša, ne valja im sunce
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 12:13:28
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana
Ja sad iz apoteke,i kaže mi baš apotekarka da je neki jednodnevni i dvodnevni virus zavladao,samo nos,kašalj i blaga temperatura............
znaci ja bez veze ukljucila zinnat,,,,nece joj valjda naskodit 2 doze antibiotika..nama paracetamol ne pomaze, ali zato joj od pola kasikice dalsy-a spadne temperatura u roku od 10 minuta
Ni mom malcu paracetamol ne pomaže kod temperature, već samo ako nosić curi,a Dalsy nam je za temperaturu ...........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 12:24:56
Sonja
selminja i ja imam slican problem sa butinama hahahah samo ja rijetko nosim suknje ali eto kontala sam sad da pocnem sa ovim haljinicama ...pokusat cu puder imam ga za izvoza jer malcu nisam nikad stavljala
selma i mom a samo pomaze dalsy-paracetamol samo do 1 god nam bio dobar i poslije nista ko da ga ni ne popije
uh bas je vruce i nemoze se izdrzati..da je kakve hladovine i vode pa se bucnut
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 12:28:44
sweet insanity
Selma, vidim tebe uhvatila prehlada Hajde lagano i proci ce brzo valjda.
Sta ima zene kod vas, kod mene evo Nela pajki pa ja malo za komp sjela. Nadam se da vam ne smeta sto se povremeno s vama druzim iako vise nisam trudna?!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 12:31:33
Sonja
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Sta ima zene kod vas, kod mene evo Nela pajki pa ja malo za komp sjela. Nadam se da vam ne smeta sto se povremeno s vama druzim iako vise nisam trudna?!
sto ce nam smetati joj tebe kako bebara jeste li se privikle...slusal te kad ce porodjajna prica..ja cekam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 12:35:17
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Sonja
sto ce nam smetati joj tebe kako bebara jeste li se privikle...slusal te kad ce porodjajna prica..ja cekam
Privikli smo se prilicno, mada jos privikaanja treba naravno. Slusa masala (kuc,kuc). A porodjajna prica.....dok se nakanim...za sada je pricam oralno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 12:35:54
sarita11
pozdrav cure i ako mi možete pomoći sa dilemom,u 8 sam mjesecu,trebam na carski rez,ko je najbolji od doktora na jezeru ili vojnoj bolnici u sarajevu,pozz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 12:36:02
Selma.A.M
Samo ti tipkaj,mi se navikle na tebe pa nam fališ .........Jeste stvarno kad će porođajna priča
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 12:42:33
sanela.asja
Lutka draga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 12:56:46
sweet insanity
Sonja, ja sam imala bolno ali lijepo iskustvo gore, sve najbolje mogu reci , bila je samo jedna sestra noc kad sma nocila i jutro kad je porod poceo koja je bila odvratna ali sreca otisla je iz smjene sat i pol nakon pucanja vodenjaka i onda kad su dosli doktor i babica niko drugi se nije ni mjesao Porod mi je trajao 4 i pol sata od pucanja vodenjaka a bolove na 15 min sam imala oko 30 sati koji su me samo otvorili do 3-4 cm pa su mi onda indukciju ukljucili i ocekivali da ce dugo trajat ali posto sma bila poslusna, indukcija i ja odradismo to za dva sata Tako dakle 2 i pol bez indukcije i 2 sa indukcijom......To sam virnula u one papire i vidjela kad je pukao vodenjak i pisalo je da je porod trajao 4 i pol sata, a ne znam tacno kad s ebebi rodila, cini mi se oko pola 11, na otpusnici ne pise :S
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 13:13:17
Sonja
uh draga bas te bolilo.. ja sam imala 18h bolove i bas me iscrpilo...mogu mislit tebe tek...al ajd sve se pretrpi i prestane kad bebi dodje nek ste vi nama zive i zdrave
ja i sveki evo spucale tepsiju krompiruse sad se lakse dise bas da vidim koliko cu biti u plusu kad budem isla 30. na kontrolu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 17:00:23
drznica
Gdje ste zenice...da mi se nsite istopile na ovoj vrucini??? Ja ne mogu ni da jedem kako mi je vruce... Opet sam na posli...i sutra radim od 12-20h ima da lipsam. Upravo sam saznala da citav juli moram raditi i imacu samo dva dana slobodna u mjesec dana. To je zbog godisnjih, niko nikog ne mjenja samo smo nas 3 u firmi koje radimo za sve ostale. Ne znam kako cu to izdrzati na ovoj stolici. Vidjecu u pon.sta ce reci dr. Ja godisnji planiram nekad krajem augusta bas ce bit potreban. Svako jutro se budim sa zeljom da na sljedecm pregledu sve bude ok i da se ta posteljica digne...ne znma jel to opasno uopste sta znaci kad je posteljica nisko?!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 17:10:04
Sonja
drznica nisam ni ja puno informisana ali sam cula da u malo kasnijoj trudnoci moze grlic poceti da se ranije otvara i da porod prije krene...valjda je veci rizik za sta gore u maloj trudnoci ali eto ja i ti smo to izgurale bar se nadam eto meni se malo podigla 16mm al i to je dobar znak..dr. kaze da bi trebala skroz da se podigne