Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Normalo da ti je bolje kuci sve to docekat, bar meni narocito zbog malenog. Sad gledam tebi je termi na rodjendan mm, on navija da prenesem pa da zajedno slave Laku noc i od mene, moje Nemirno je ekspert da vikendm porani prije 7.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Jutroooooooooooooooooooo ajmooooo kaffffffffffaaaaaaaaaaa Idachha sretno javi nam se.... Sweet ljubi nam Nelicu .... Selma necu da nam kvarim cejf al kod mene klima juce cjeli dan radila na 26 i jutros bogami nos mi zacepljen i kasljucam
Malena moja i ja eto zakoracile u 29-tu sedmicu
Nego...svi me nesto prepadaju kako je osmi mjesec "kritican" kako trebam da se cuvam...da ne hodam puno bla bla bla...je li to istina??? Ja se namjeravam ponasat kao i do sad...a do sad sam bas puno setala...polakoo ali na duge staze...
Uzivajte u danu...pazite se suncaaa...ljubim vas najvise!!!
Jutroooooooooooooooooooo ajmooooo kaffffffffffaaaaaaaaaaa Idachha sretno javi nam se.... Sweet ljubi nam Nelicu .... Selma necu da nam kvarim cejf al kod mene klima juce cjeli dan radila na 26 i jutros bogami nos mi zacepljen i kasljucam
Mmmm srrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrk :) jutroooo i hvala za kaficuuu ...bas prija :D
Nego...svi me nesto prepadaju kako je osmi mjesec "kritican" kako trebam da se cuvam...da ne hodam puno bla bla bla...je li to istina??? Ja se namjeravam ponasat kao i do sad...a do sad sam bas puno setala...polakoo ali na duge staze...
Nije strasno,al trebas biti pazljivija ako ti je sve ok,ako nisi otvorena slobodno setaj pomalo..Nije na odmet malo smiriti strasti u 8-mom mjesecu,ja ima ruzno iskustvo sa prijateljicom koja se porodila sad u 8 mjesecu pa bebi nije dobro moramo se paziti
Nije strasno,al trebas biti pazljivija ako ti je sve ok,ako nisi otvorena slobodno setaj pomalo..Nije na odmet malo smiriti strasti u 8-mom mjesecu,ja ima ruzno iskustvo sa prijateljicom koja se porodila sad u 8 mjesecu pa bebi nije dobro moramo se paziti
nisam otvorena hB..nemam nikakvih bolova...malo mi noge oticu-i to je sve... okic-poslusat cu savjete onda jer su me fkt isprepadali...a eto i ti sad sa tom prijateljicom....hjojjj..nadam se da ce bebi biti ok
nisam otvorena hB..nemam nikakvih bolova...malo mi noge oticu-i to je sve... okic-poslusat cu savjete onda jer su me fkt isprepadali...a eto i ti sad sa tom prijateljicom....hjojjj..nadam se da ce bebi biti ok
Ma treba se pridrzavati onog sto ljekar kaze ona je trebala da miruje citav osmi a nije Ja sam naprimjer s Asjom kad sam bila trudna u osmom mjesecu krecila kucu i radila,hodala jer mi je sve bilo uredu nisam bila otvorena jos visoko nosila..
Ma treba se pridrzavati onog sto ljekar kaze ona je trebala da miruje citav osmi a nije Ja sam naprimjer s Asjom kad sam bila trudna u osmom mjesecu krecila kucu i radila,hodala jer mi je sve bilo uredu nisam bila otvorena jos visoko nosila..
aaaa jojjj...pa sto se ludica nije pazila ako joj je vec dr skrenuo paznju na to ...nadam se da ce sve biti dobroo...bas mi je zao zbog tog... iiiiiihhh ti rambo zena...krecila u osmom
Jutro "Apaurinice" moje! Joj kako mi vi popravite raspoloženje, ne treba mi apaurin Čim vas vidim kako čavrljate, reko odoh im se pridružiti i malo protračariti
Ma Semice, eto ja sam na nogama prošla osmi mjesec. Činjenica da se prije umorim, kad se umorim onda legnem, ali mislim da nema potrebe bez razloga mirovati. I mi smo krečili dok sam bila u osmom, a od kućnih poslova izbacila sam pranje prozora, sve ostalo normalno pićim.Ako ti doktor ne kaže suprotno, nemaš se šta posebno čuvati. Naravno da nećeš ni trčat maraton, ni pentrat se po ljestvama, nemoj čučat, istezat se, ali to vrijedi za svaki mjesec
Nego dobro jutro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 10:17:38
idacha
Pih!!! Vratila se kuci... i dalje 2 prsta otvorena, dr me pitala da li hocu da ostanem ili da prolongiram jos koji dan.. nema nista posebno, sve je ok, kaze da sam povoljna za poroda,ali nije nuzda, pa kako ja hocu.. rekoh da mi je 3 ili 5 dana do termina, ostala bih, ovako ima jos 12, pa ne bih ako ne moram, neka bebija jos malko u stomki.. cim sam dosla kuci, pokajala sam se sto ne ostadoh mada, kako kaze, gelirala bi me da pokrene, a ja se sve nadam da ce krenuti samo od sebe..
uf! opet u cetvrtak treba da je nazovem, pa kao da se dogovorimo da me prime u bolnicu, a ujutro u petak da mi stave gel, pa kad ona dodje u smjenu da me porodi.. ja rekla necu bez nje nista
eto, drage moje... malko sam se ''razocarala'', nadala sam se da cu se danas upoznati sa svojim drugim momkom, ali eto.. odoh sada da odmorim, sinoc nisam oka sklopila... ljubim vas puno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 10:20:16
palachinken
Idacha, neka te kod kuće, kako kažeš ima jos 12 dana do termina, vidiš da se momku ne žuri, nemoj ga deložirati Možda i prirodno krene do tad pa ti neće ni trebati gel.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 10:42:24
idacha
hehehehe, sanela, pjesmica je palachinken, i ja se vodim time da ce mozda krenuti samo od sebe, pa sam se stoga i vratila kuci :) hajde, ako sam izdrzala ovoliko, mogu jos koji dan...
nadam se da ste sve dobro i da bebarice slusaju...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 10:47:53
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
Sanela, super pjesmica hihihihi taman ide ovaj tvoj avatar uz nju
Hahhahahahaha jel da... Selma upali klimu i meni nos i grlo sve zbog klime
E jedva čekam danas u Bojeljinu (koliko god da mi je teško) tamo ću biti dva dana bez klime pa baš da vidim ,a ne može da imam klimu 6 godina i sad se prehladila odmah klima,pa nije nam prvi put A od kako je malac se prehladio (i ozdravio) nisam je palila duže od 15 minuta ,,,,,,,,,,
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 10:51:30
Skvo RR
jutro..
Ja se evo kuham... upalila sam se kao zaprska.. Vidim komentari o osmom mjesecu...a ja kontala na more... Znat cu u ponedeljak smijem li, nakon kontrole...lalallala..nadam se da ce me pustiti. Idacha...tako je meni sa Umom bilo..od 37 sedmice...za dva dana, za tri, otvorena si..na kraju rodila u 38+5 prirodno...
Ja evo cekak mamsi i tatsi da popijemo po jos jednu kafurinu i MM mi je odpirio na posao.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 10:59:38
Sonja
halo sta ima
semice nadaj da te sikiraju misa im...ja sam u 8.sve radila kao i prije i poslije 8.mj...bitno je kako se ti osjecas i ako dr. ne kaze drugacije nema potrebe da ne setas i da se posebno pazis ja smatram da se u trudnoci od pocetka do kraja treba paziti da se ne dize tesko da se ne saginje punoo i tako to a ostalo sve normalno...
idacha neka tvoje bebe jos kod tebe ima jos 12 dugih dana nek jos malo naraste i abd da ti prirodno krene
joj ja se bojim tih gelova indukcija i ostalo ...prosli put je bas do kraja islo prirodno i nadam se da ce i sad bez ikakve pomoci hemije
selma smijes li onaj za djecu popiti ili bar paracetamol pa limuna...
ja sam ok..sinoc malo bolio stomo ali nista sstrasno.. najgore mi kad zab. pa naglo ustanem onda me toliko zaoli da ne mogu da se ispravim..joj bas sam sasava
odo gulit i isjec krompir sveki hoce da pravi krompirusu
mmmm da znate kako dobro napravi...uh ja pola tepsije pojedem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 11:06:34
R&T@
IZVORNA PORUKA: idacha
mada, kako kaze, gelirala bi me da pokrene, a ja se sve nadam da ce krenuti samo od sebe..
Nemoj, mila, ako nije nuzda...
Ja sam prvu rodila bez pomagala i hvalila se svima kako je porod jednostavna stvar... Drugu, doduse nakon termina, s gelom i pokajala sam se... Bolovi su mnogo "siri" i cesci nego prirodno... S ovom pameti nosila bih je citav deseti mjesec
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 11:11:07
Selma.A.M
Joj i ovi naši metorolozi su čudo dva dana najavljuju sunčano vrijeme u prijepodnevnim satima,a poslijepodne kiša ali dani sve topliji od topliji i bez kapi kiše.......Danas kažu sunčano i toplo vrijeme a ono samo što kiša nije pala ...A koga mi slušamo
Sonja evo sad sam napravila supu kokošiju pa da probam,nije mi bilo ovako jučer niti je malac u ovoj mjeri bio kao ja,ma jedva gledam na oči,kišem,nos mi curi,nemam okusa u ustima sve mi bljutavo....Pa ako supa ne upali onda ću sirup od malca probati Paracetamol....Nemam šta drugo...U limun više ne vjerujem 3 mjeseca ja svaki dan pijem limunadu a prehladi se na prvu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.6.2011 11:28:14
Selminja
Selma sto ne uzmes obicni paracetamol? Ja sam ga pila jednom, kad sam si umislila da imam temperaturu. Ja sam se juce tako oznojila i nahodala, sto mi je ono trebalo, ali morala sam, obaveze su bile. Nabila sam zuljeve na nogama, pa to je strasno za pogledat, i to sve od sandalica Ja zene imam problem, sad kako je lijepo vrijeme, ja volim haljinice i suknjice, uvijek sam ih nosila, ali otkako sam trudna butine su mi se prosirile, i kad obucem suknju, noga od nogu se trlja i poslije bude crveno i boli Kontala sam da obucem od mm bokserice malo duze, jer tako dugih nemam i mogu vam rec da mi super stoje, samo me onaj otvor za cunu malkice plasi kad pogledam helem, imate li vi s tim problema, otkako sam imala taj incident s butinama, vise suknjice ne oblacim, samo helanke i siroke lanene hlace Uopste se nisam puno udebljala, ali kad obucem haljinicu kao da mi kozu neko guli kad hodam. Nista, kupit cu si jos muskih duzih bokserica Joj, vrijeme leti, sve ove sto su bile 6-7 mjesec kad sam dosla, sad su deveti, zelim vam lagan porod i da rodite zdrave i lijepe bebice! Danas jedva cekam, nadam se da ce biti lijepo vrijeme, idemo kod mojih na rostilj