Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 15:33:56
malena27 RR
ja sam evo sad utrnuta, jedva tipkam ujutro moram podmazati zglobove, popiti magnezij i kalcij... a kalij unosim kroz banane, moram radi stolice....
palacinken, i mene moj bebac ova zadnja 2 dana ubi u desnu stranu, odmah ispod sike....isto da gurne noge obje pa upire strasno... ne mogu da disem i boli.... sad ces ti brzo aBd, izdrzi jos malo....valja meni do septembra, svo ljeto biti trudna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 15:38:30
malena27 RR
jucer mi rece jedna zena da kad udjem u 9. aBd jedem supice na bazi iskuhane telece koljenice i maslinovo ulje svako jutro po 1 kasicicu.... pa eto da znate da to pomaze za porod...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 15:39:16
Hannica
Sretno svim zenicama koje danas idu na kontrolu. Ja i mm danas odveli Hanu na kontrolu,kad smo usli u dispanzer bilo je krcato,nemas gdje stati,a kamlo sjesti,i mi se samo okrenemo i kuci,nije mi se dalo cekati 2-3 sata,sutra cemo ranije otici. Meni noge opet oticu od juce ,sad me nesto starh kad sam vidjela da idacha ima problema s tim,ja sam mislila da to ne moze mnogo nastetit.Sjetih se i svoje rodice koja je morala roditi blizance na CR u 8 mjesecu zbog oticanja. Bas sam zabrinuta.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 15:40:04
palachinken
"Hurme stimulišu maternicu trudnice regulisanjem i pospješivanjem kontrakcija što olakšava porod. Maternica je relativno veliki mišićni organ i za vrijeme poroda potrebna joj je odgovarajuća količina prirodnog šećera. Hurme su od velike vaznosti za trudnice neposredno pred porod, s obzirom da su laksativi - sredstvo za čišćenje - kako bi se pročistilo debelo crijevo i olakšao porod. Očigledno kur''ansko čudo je ajet u kojem Allah, subhanehu we te''ala, kaze Merjemi: Zatresi palmino stablo, posut će po tebi datule svjeze. (sura Merjem, 25. ajet)"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 15:41:37
sporty mamaa
Evo udoh malo na RR i odmah promjena. A ova narandzasta ni meni ne odgovora, bas je teska za oci Ja nesto zivcana, sve mi smeta, samo bi plakala. Uh tesko je ovo drugo stanje...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 15:44:33
palachinken
Hajde još samo mjesec i na hurme. Ja ih jučer kupila, čekaju Iako meni još nije dodijalo, ja bih mogla još biti trudna hihihihi ali opet jedva čekam da ovog malog glavonju iznutra upoznam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 15:47:46
palachinken
Hannice, jedi puno trešanja, paradajza i svega što ima kalij jer on utiče na izmokravanje. Isto tako je dobro jesti tvrdo kuhanu rižu, jer ona za sebe veže vodu iz organizma.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 15:48:03
malena27 RR
ja ne cekam jedva porod... ne znam sto... ali nekako se bojim da se necu snaci...
pa bolan jucer smo mm, ja i zaova rasklapali kolica pola sata dok nismo uhafizali da imaju 2 dugmica sa strane koja se pritisnu i razvuku se kolica iste sekunde
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 15:50:35
Semica
IZVORNA PORUKA: palachinken
Hannice, jedi puno trešanja, paradajza i svega što ima kalij jer on utiče na izmokravanje. Isto tako je dobro jesti tvrdo kuhanu rižu, jer ona za sebe veže vodu iz organizma.
Ja bas cesto vrsim malu nuzdu...cini mi se svu mogucu tecnost da izbacim iz sebe i opet oticem...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 15:58:14
palachinken
Isto sam se tako osjećala, ali vjeruj mi da su mi vježbe pomogle, čisto psihički da me pripreme, da mi se malo posloži taj mess u glavi. Ili to tako prirodno nadođe, ali sad sam ko zmaj u odnosu na sebe od prije mjesec i po Vidjećeš, čak počneš uživat u peglanju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 17:04:17
palachinken
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
Vidjećeš, čak počneš uživat u peglanju
ovo ti ne vjerujem jer ne volim peglati...sve mi daj da radim, ali peglati nemoj ni pod razno
dobro, ne mislim ni ja na muževe košulje od 2metra kvadratna platna, nego na male bebinje stvarčice, e to mi baš nešto uživancija peglati pa onda se divim kako je sve slatko...ma prava ljubav
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 17:26:46
Sonja
sensia prvo noge u zrak sve moze cekati
malena zaista se poslije poroda rodi majcinski instinkt.. ja sam rodila sa 21g. i vjeruj da sam sve bas sve znala iako prije NIKAD nisam uzivo vidjela kako se presvlaci ili oblaci tek rodjena beba a o kupanju da i ne pricam vjeruj da sve dodje samo po sebi...ja sam cak mislila kasnije da znam puno boolje od ovih sto su vec imale malo vecu djecu...
ni ja peglanje ne volim...samo sam to pred porod opeglala stvarcice i nikad vise...opeglam po potrebi ono sto se bas mora peglati...
i ja cesto mokrim ali to pripisujem tom sto nisko nosim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 17:48:24
drznica
IT'S A BOOOOYYYYY
Evo mene sa pregleda, sve super, beba napreduje, malo je spavao pa smo ga probudili da nam mase rukama i nogama...divan osjecaj, opet me rasplakao. Sto se tice posteljice i dalje je nisko-prednji zid, ali ne prelazi usce materice. Prednjaci zadak-kako sam skontala i beba se nisko spustila, bas se "uvalila" heheheh. U sustini ja ne osjecam nikakve bolove hB, tako da nije nikakva panika u najgorem slucaju moze poslije ici na carski tako da . Rekla mi je da sam 17.sedmica tacno i da se u 5.mjesec ulazi u 20. sedmici i tamo oko 21.sedmice se tek beba javi ono pravo. Dobila sam Canesten 3 vaginalete jer sam na prvom pregledu imala malo Candide, pa da vidimo hocemo li uspjeti sta rijesiti amda je papa test odlican. Eto ja malo detaljisala...MAMA ima 70kg, a beba 200 grama :)
p.s.moj osjecaj da je djecak bio je ispravan...ah te divne pink boje odlaze u zaborav. Pitam je,a jel moguce da ipak bude curica hahh...kad ona uveca sliku kaze vidis cunu, a ovo je pupcanik nema sanse hahahaha. Nek je ono meni zivo i zdravo ima popravni hehhehehhe i daaaaaaaaaa zeleno za KEKS heheheh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 17:57:17
Sensia
IZVORNA PORUKA: Sensia
Ja dosla crknuta kuci s posla a sve me ceka i ves, sudje, napraviti rucak, platiti racune.... a bas sam umorna
Ručak - pomaži si sam. Eventualno salata. Veš - sutra Suđe - večeras Računi - sutra kad kreneš na posao. Sad lezi i noge u zrak.
Evo ves sam posamarala, nisam mogla ostaviti u masini da mi se ubudja Ostalo nek priceka ja svakako nisam gladna jos uvijek...
Palacinko pitala sam kumu, maloprije je zvala. Nema nista od novog dijela jos nisu otv0rili, ona kaze da su uslovi uzas, da je propala sva u krevet i da je najvise to boli od kreveta ali da je sve zaaaaaaaaaaaaaboravila cim su joj donijeli cupavicu malu sutra ide kuci pa ce se strpiti jos jednu noc. kaze da joj je taj doktor sto je zapao u smjeni bio extra i super je zadovoljna s njim.....