Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 18:02:24
ciciban26
IZVORNA PORUKA: drznica
IT'S A BOOOOYYYYY
Evo mene sa pregleda, sve super, beba napreduje, malo je spavao pa smo ga probudili da nam mase rukama i nogama...divan osjecaj, opet me rasplakao. Sto se tice posteljice i dalje je nisko-prednji zid, ali ne prelazi usce materice. Prednjaci zadak-kako sam skontala i beba se nisko spustila, bas se "uvalila" heheheh. U sustini ja ne osjecam nikakve bolove hB, tako da nije nikakva panika u najgorem slucaju moze poslije ici na carski tako da . Rekla mi je da sam 17.sedmica tacno i da se u 5.mjesec ulazi u 20. sedmici i tamo oko 21.sedmice se tek beba javi ono pravo. Dobila sam Canesten 3 vaginalete jer sam na prvom pregledu imala malo Candide, pa da vidimo hocemo li uspjeti sta rijesiti amda je papa test odlican. Eto ja malo detaljisala...MAMA ima 70kg, a beba 200 grama :)
p.s.moj osjecaj da je djecak bio je ispravan...ah te divne pink boje odlaze u zaborav. Pitam je,a jel moguce da ipak bude curica hahh...kad ona uveca sliku kaze vidis cunu, a ovo je pupcanik nema sanse hahahaha. Nek je ono meni zivo i zdravo ima popravni hehhehehhe i daaaaaaaaaa zeleno za KEKS heheheh
Cestitke na djecaku draga.. Nabitnije je da je sve ok,nista ne fali ni plavoj boji , doduse sad je i za muskarce roza boja u modi..tako mamice navali
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 18:04:49
Sonja
IZVORNA PORUKA: drznica
IT'S A BOOOOYYYYY
Evo mene sa pregleda, sve super, beba napreduje, malo je spavao pa smo ga probudili da nam mase rukama i nogama...divan osjecaj, opet me rasplakao. Sto se tice posteljice i dalje je nisko-prednji zid, ali ne prelazi usce materice. Prednjaci zadak-kako sam skontala i beba se nisko spustila, bas se "uvalila" heheheh. U sustini ja ne osjecam nikakve bolove hB, tako da nije nikakva panika u najgorem slucaju moze poslije ici na carski tako da . Rekla mi je da sam 17.sedmica tacno i da se u 5.mjesec ulazi u 20. sedmici i tamo oko 21.sedmice se tek beba javi ono pravo. Dobila sam Canesten 3 vaginalete jer sam na prvom pregledu imala malo Candide, pa da vidimo hocemo li uspjeti sta rijesiti amda je papa test odlican. Eto ja malo detaljisala...MAMA ima 70kg, a beba 200 grama :)
p.s.moj osjecaj da je djecak bio je ispravan...ah te divne pink boje odlaze u zaborav. Pitam je,a jel moguce da ipak bude curica hahh...kad ona uveca sliku kaze vidis cunu, a ovo je pupcanik nema sanse hahahaha. Nek je ono meni zivo i zdravo ima popravni hehhehehhe i daaaaaaaaaa zeleno za KEKS heheheh
cestitam draga na
znaci ipak se malo podiglo cim ima keksa bas mi je drago sto je sve ok.a ja bas pitala za tebe izgleda da cemo se ja i ti bas pratiti i po sedmicama i po kilama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 18:16:42
drznica
Sonja, tek sam sad iscitala ove postove, hvala sto brines Jel se Anica javila? Ona je snama tu negdje, i ona danas na pregledu. Moram vam reci sviđa mi se ova boja RR ja hocu tako spavacu da okrecim,mama sebi uradila jedan zid...predobro izgleda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 18:57:18
Selminja
Helou trudnjace Čestitam drznice na djecaku, vecinom sve djecaci,neka su nam zivi i zdravi! Ja sam danas odspavala turu poslije posla, ja miline ja bih inace samo spavala otkako sam trudna, nemam problema s snom Pitala sam i na pravoj temi, pa cu i ovdje, ako neko ima broj telefona smjestaja u Hr, Tucepi, Zaostrog, Baske, Brela, Podgora, nije bitno, a da je fino cisto i blizu mora, i da nije skupo, moze i soba jer nas je jos uvijek dvoje Jer vecina vas, pogotovo koje vec imaju jednu bebu vjerovatno znaju unaprijed kod koga ce. Mi bismo u julu, cim nadjem smjestaj, sto prije to bolje. Eto javite na pp ko ima. Hvala unaprijed A sad se bacam na breskve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 19:52:01
drznica
Selminja, hvala ti :)
Sto se tice mora, ja sam upravo zvala zenu kod koje idem 3 godine-Promajna. Inace je sarajka i super zena...cekam da mi javi sta ima slobodno ja bih nekad pred kraj augusta. Pa kad mi javi mogu je pitati ima li nesto u julu i da ti onda dam broj. Inace je kod nje 10 eura po osobi. Meni je kod nje skroz OK, vecinom su parovi sa djecom ili bez, plaza 3 min od kuce, ne znam jesi nekad bila u Promajnoj meni je do sad najljepse mjesto. Uvijek ima hladovine sto je najbitnije i jako je cisto.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 19:52:56
Gift
Drznice cestitke i hb da je sve oki...haman nam ovih dana krenulo nesto nabolje..pu pu da ne ureknem... a neka djecacica sta fali neka su nam samo zivi i zdravi..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 19:57:35
Gift
ps i ja sam zadnji put dobila 3 vaginalete Canesten..to je vec treca vrsta vaginaleta, ja cu haman sve zive vaginalete isprobat..a opet se dosadnog sekreta ne mogu rijesit
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 21:24:06
drznica
Ja sam se naoruzala u apoteci Uzela sam Canesten i vidim pise u trudnoci da se ne koristi aplikator. Uzela sam NAF tablete za zube, ne bole me, sve sam uradila prije trudnoce, stavila navlake pa kaze dr.da se moze desiti da se upale zubi, karijes se pojavi,a ovo je namjenjeno za tako nesto i dala mi mast za hemoroide Hemopropin. A pored svega toga pijem i Prenatal i Omega 3 natal i MG hahaha nesmijem mami ni reci da imam jos doza.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 21:28:46
sweet insanity
Gdje ste zenke Ja se evo istusirala, mm Nelu uspavo a jos malo je trebamo budit da joj pupak sredimo, jos nije otpao, kaze patronazna da je malo deblja pupcana...djeluje kao da ce svaki dan otpast al jos nista Tako mi je bude zao kako place kad joj alkohol na pupcic dodje pa pocne plakit, onda je presvucem i nahranim i nadam se da ce barem do 4-5 pajkit--ja sam tako pospana uhhh, danas sam se umorila, isla malo u setnju i do opstine da nju prijavimo, bili moji, mama pravila hrane za par dana , onda Neli bila budna podugo pa smo se s njome igrali s toga se nadam da ce fino spavat.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 21:29:06
ziki
Juhu, je li neko pito za mene:)Jos sam 2u1, momak me zeza, danas kako je krenulo mislila sam eto ga, u torbu ubacila dokumenta, knjizicu i novcanik, sve pored vrata ostavila i gospodin se predomisli, tako se visoko vratio da jedva disem:)Drznice i kod tebe momak, nek je sa srecom, bas nam se plavi lista Ostale
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 21:53:28
Hannica
IZVORNA PORUKA: palachinken
Hannice, jedi puno trešanja, paradajza i svega što ima kalij jer on utiče na izmokravanje. Isto tako je dobro jesti tvrdo kuhanu rižu, jer ona za sebe veže vodu iz organizma.
Vec sam spominjala negdje da sam ove godine pojela tresanja kao nikad u zivotu,minimalno kg dnevno,a nekad i vise.Imamo vlastitu tresnj tako da nam ih ne fali. Riza je moje omiljeno jelo,a ni paradajz mi nije mrzak ali opet oticem.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 22:20:36
Anica1
Drznice cestitam na
Evo prodje i moj pregled, dobila sma zeleno svijetlo za put, jos sutra radim i
Malo me prestrasila dr zbog miom,a prva dva pregleda je rekla da ne smeta miom i da je ok polozaj, a danas mi je izgledala cudno i kaze kao ako nabubri moze i da smeta Napisala je nesto" Miom djelimicno deformira _______" - neka rijec koju ne mogu da desifrujem kao "novum" Inace miom je sa 4x4 narastao na 4x6
Udebljala sam se kilicu, pitisak malo nizak 110/70, dinamika i morfologija i biometrija ploda uredni, plodova voda fizioloska, placentra sprijeda. Zbog blagih kontrakcija koje je vidjela na UZ dobiula sam da pijem 3x1/4 Ginipral tabl. Pije li ko to od vas?
Ono najzanimljivij - bebica je prekrizila nogice i ni nakon pola sata na UZ nije htjela da otkrije sta je pa smo na kraju odustali i dr kaze "ma uzmi ti neutralne boje, valjda se bebica predomisli pa odskrine nogice sljedeci put"
Inace, kaze da je pravo zadovoljna bebicom i razvojem
I ostavila mi je i dalje utrogestan zbog mioma, samo 1 dnevno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 22:21:06
palachinken
Vjeruj ziki maloprije kontam kako se nisi javila, ma mora da se porodila. Kad ono jok Hajd, sve u svoje vrijeme. Meni je taj canesten baš šega, njega mi prepišu kad mi prava terapija prestane, onako ko baladu na kraju. Preblag je on za moje baje. Zadnji put rojazol 8x i lactogyn i bome nema sekreta
Hannice, haman da ti ostaje samo da noge dižeš Ma joj ove vrućine su gadne, svi se razbuzaju, a pogotovo trudne žene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 22:40:28
Selma.A.M
Vratia se Šime , opet
Nemam vremena da vas čitam,budem nekada kasnije,nadam se da ste sve ok Ja sam prezdravila,ali sam takooooo umorna,fali mi moj krevet i jastuk i sveeeeeeeeee ..............
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 20.6.2011 23:00:22
Hannica
IZVORNA PORUKA: palachinken
Vjeruj ziki maloprije kontam kako se nisi javila, ma mora da se porodila. Kad ono jok Hajd, sve u svoje vrijeme. Meni je taj canesten baš šega, njega mi prepišu kad mi prava terapija prestane, onako ko baladu na kraju. Preblag je on za moje baje. Zadnji put rojazol 8x i lactogyn i bome nema sekreta
Hannice, haman da ti ostaje samo da noge dižeš Ma joj ove vrućine su gadne, svi se razbuzaju, a pogotovo trudne žene
A meni se bas nesto ne dizu u poslijednje vrijeme. Joj moram ja i kupit vaginalete canestan,ovih dana trebam ponovo na kontrolu,moram ih upotrjebit prije nego sto odem.
htjedoh reci za te sekrete posebno gljivicne da se i muzevi moraju lijeciti kada i vi jer je zacarani krug, vi se izlijecite pa akcijom ponovo dobijete od muza...prema tome i njima kremicu u ruku i neka mazu 3x1 i oni.... i kupite im po funzol tableticu koja ubija gljivice - jedna tableta se popije i to je to
ja spavala poslijepodne pa evo ko zombi, ne znam sta da radim a valja ustati u 6