Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 20:56:24
malena27 RR
ma drznice to su prvi pokreti, bar su meni bili.... ja sam osjetila to vibranje crijeva samo tokom noci kad legnem, vec od 11 sedmice.... a ti u 17. da ne osjetis? prvi pravi pokret gdje sam bas osjetila da se mrda a da nisu vibracije su bile tacno u 17. sedmici.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 20:56:42
palachinken
Kako sam sretna, maloprije mi javili da mi se prijateljica porodila, bez komplikacija Imala je tako tešku trudnoću i baš mi je kamen pao sa srca kad sam čula da su oboje dobro Inače bila je tačno mjesec prije mene sa terminom. Bliži se....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 21:15:17
idacha
mashallah sto mozete pisati krenula da citam redom i ne mogu stici sve...
drznice, cestitke na ... neka je samo zivo i zdravo.. nista vise ne zapamtih niti stigoh procitati do kraja.. litmitiran mi je tajming u sjedecem polozaju, odmah mi noga potamni...
ja skuhala sebi kafu, mama izvela imija da prosetaju oko 7, jos ih nema, pa mi sve cudno... tisina, nigdje nikoga kako ste vi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 21:15:41
BENU
pozdrav cure,molim vas da mi brzo odgovorite,dali se MACMIROR COMPLEX vaginalete smiju uzimati u petoj sedmici trudnoče,a trudnoča je nakon 6 godina i malo niska
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 21:22:31
idacha
benu, ja te vaginalete koristila do prije koji dan... malena, ne znam kako sam ni sama... jedva nekako, guram.. malo, malo, legnem, kao noge da odmorim, ali nista.. ujutro se probudim sa otokom i tako svo vrijeme.. sjetila sam te se pred zoru, majke mi.. uhvatio me grc u listu noge, jedva se smirila.. ako ne grijesim, sa tobom sam bas neki dan o grcevima ovdje pricala... ma, ja samo jadikujem, vise sam sama sebi dojadila, Bogami... kako si ti? jel ti puno otices? meni bi sve lakse bilo, cini mi se, samo da nema ovolikog otoka.. kad stanem na noge, ljulja ispod koze, ko da je sve u velikom pliku...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 21:25:02
palachinken
BENU, obično se ništa ne koristi u prvom tromjesečju trudnoće. Eh sad, ako je doktor ocijenio da je veći rizik od infekcije nego od vaginaleta, onda ih je i propisao. Da li ona može potražiti drugo mišljenje? Ja sam te vaginalete (12 kom) koristila kod jake gljivične infekcije.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 21:50:46
sanela.asja
Zdravo i od mene .. Cestitke sta se treba cestitati,nisam citala nemam vremena stvarno Idacha pa zar si jos 2 u 1 Ja se evo borim sa temperaturom Asjinom sad joj mjerila 38,7 stavila sam cepic pa mi valja dezurat ah boze sto se djete pati,neznam od cega dobi upalu nije ni okusila sladoleda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 21:52:16
malena27 RR
idacha jesi, sa mnom si pricala neki dan o grcevima
pretpostavljam da ti je dosadilo, ali sad ces ti nama brzo aBd da se rijesis otoka.... izdrzi jos malo.... i ja oticem, do 10 ujutro mi oko skocnih zgobova bude ko buhtla stopalo, urezu mi se kajsici od sandala.... meni je najgore sto sam sama sebi teska....a i covu maltretiram, ne mogu se sagnuti fino od stomaka pa se osjecam ko invalid.....
ali izdrzace se nekako.... meni su sad problem cipele tj. sandale.... ne mogu ih skinuti kad noge nateknu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 22:16:47
malena27 RR
sensia nije sticker nego ticker sparno vala i kod nas.... ja otvorila sve sirom a cijeli dan bilo zamraceno.... joj al mi ide na zivce ono od maslacaka, kao bijela vata, puna mi je kuca toga, pa sam morala podove predzogirati...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 21.6.2011 22:44:45
idacha
uh, malena, pa ti rano pocela tako oticati... bas mi je zao, nadam se da bar nece biti gore od toga... kud ove vrucine svemu tome doprinose... palachinken, jos sam ''prednja vuca'' jos hefta aBd najvise... mm se zeza oko keksa neku noc, ha, rekoh, ni ne pomisljaj do daljnjeg... gdje nam je skvo, ne vidim je nikako... nadam se da je sve ok...
uh, tek je sada malo lakse.. malko vazduha ulazi u kucu
hehe al me nasmija ovo prednja vuca ja bila u setnji s mm, bas se izluftirala... ima li sta novo kod koga kod mene je novo sto i dalje ne mogu cucnuti ni sageti se, postaje belaj kad moram piskiti...gospodja mi se momentalno rasklopi
Animagical,evo ja cu ti pozeliti laku noc dok me apaurin nije uljuljao hihi. Popila sam ga jer me nesto bas poslo probadati u dnu stomaka. jel to normalno?
Evo spremam se na posao, i sjetih se da napisem sta sam sanjala....
Citavu noc sam vam ja bila na UZ-u, kako god se okrenem stavim ruku na stomak ili muz stavi ruku na stomak moj dok spava, ja sam to sanjala kao UZ, pa samo racunala sedmice i svako par minuta ponovo UZ...
Valjda kako sam pravila sTICKER i stigao mi na mail prekjucer da sam u 12-toj sedmici, pa m,i to sve u glavi....uglavnom...ja sam vam se ziva preznojila...
animadzikal, to ti beba vrsi pritisak na gospodju... meni je vec 2 dana pritisak na venerin brijeg takav da bukvalno mogu opipati glavicu bebe...na zadnjem uzv beba je bila okrenuta glavom prema dole, pa pretpostavljam da je tako i ostala.... jer sad i nema bas previse prostora da vrsi akrobacije, nego samo udara....
ja cijelu noc nisam spavala, dernecilo se...tj. moj hasim je udaro mater
dijamanticu, sretan ti rodjendan i sve najbolje od srca!
ja sam preksinoc sanjala da me mm ostavio pa sam pocela da placem u snu i probudila ga i onda me on zagrlioooo i pomaziooooo i rekao mi da sam luda hehehehehehehe i jesam,priznajem...odkud to da sanjam...valjda kako mi prijateljica ima prob sa muzicem pa se odrazilo kroz san...
HAJMOOOOOOOOOOOOOOOOOO
a moze vala i malo cokolade uz kafu
A vi mamice koje ste prvi put koliki vam je (bio) stomo na pocetku/sredini 20 tih sedmica. Ja sinoc sjedim s poznanicom kojoj je termin 5 dana nakon mene,ali njoj je stomak veeeliki kao da je loptu progutala,ja se zabrinula,ja pored nje kao da sam u 3 mjesecu
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
Jutro drege moje Silver i ja sam cijelo vece sanjala uzv ali ja sam sanjala 4D i kao hocu da vidim svoju bebicu fino,slomila sam se u snu dok sam nasla kliniku gdje rade 4D hahahhahah..
A vi mamice koje ste prvi put koliki vam je (bio) stomo na pocetku/sredini 20 tih sedmica. Ja sinoc sjedim s poznanicom kojoj je termin 5 dana nakon mene,ali njoj je stomak veeeliki kao da je loptu progutala,ja se zabrinula,ja pored nje kao da sam u 3 mjesecu
kod mene je poprilicno vidljiv bio....sad je isto MASHALA...kad sam isla u skolu za trudnice i rekla da mi je termin pocetkom septembra sestra me odmjeri...pipa stomak i kaze-pa sta je onda ovo...pa reko stomak kaze ona da je mislila da mi je najkasnije za mjesec dana termin sve je to od zene do zene...nista cudno!!! no sikiriki!!!