|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  674 675 [676] 677 678   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
22.6.2011 13:07:07   
palachinken
Ivo, to joj je položaj posteljice u odnosu na maternicu i ostale organe. Nije to ništa za zabrinuti se, samo možda slabije osjetiš lupkanje bebe. Dobro je straga ili sprijeda, ne valja ako je nisko.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Ivanaiva1)
Neposredna veza do poruke: 16876
22.6.2011 13:07:08   
gerberka
ja sam tek 6- ta sedmica i nije uredu da mi prestanu mučnine, a do jucer bile intenzivne..sacekat cu .. hvala svakako

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 16877
22.6.2011 13:07:47   
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken

Cicibanko, jučer smo vazile na tu temu, nemoj na bazen, zbog infekcija, svega pliva po onoj vodi, a mi smo sad podložne infekcijama i bajama više nego inače.

Ne bih ni ja bazen, u kadu i istusiraj se.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jos tri sata moja palacinko..... a vrelina neka, a ja nemam nista kuci za rucak user posted image  bice animadžikal pura ili neka tjestenina

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 16878
22.6.2011 13:07:56   
palachinken
IZVORNA PORUKA: gerberka

ja sam tek 6- ta sedmica i nije uredu da mi prestanu mučnine, a do jucer bile intenzivne..sacekat cu .. hvala svakako

Jesi li išla na prvi pregled?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 16879
22.6.2011 13:08:28   
ciciban26
E ja sam juce muku mucila s glavoboljom i propustila jako bitnu temu user posted image   Ne preostaje mi onda  nista drugo osim plahkanja u tus kabini user posted image user posted image user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 16880
22.6.2011 13:09:05   
Ivanaiva1

Ivo, to joj je položaj posteljice u odnosu na maternicu i ostale organe. Nije to ništa za zabrinuti se, samo možda slabije osjetiš lupkanje bebe. Dobro je straga ili sprijeda, ne valja ako je nisko.

ma osjetim ja grebuckanje :-D odavno znači ništa za zabrinuti se. može li se pomjerat posteljica

Neposredna veza do poruke: 16881
22.6.2011 13:09:38   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Sensia

Cicibanko, jučer smo vazile na tu temu, nemoj na bazen, zbog infekcija, svega pliva po onoj vodi, a mi smo sad podložne infekcijama i bajama više nego inače.

Ne bih ni ja bazen, u kadu i istusiraj se.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jos tri sata moja palacinko..... a vrelina neka, a ja nemam nista kuci za rucak user posted image  bice animadžikal pura ili neka tjestenina

Meni još tri sata i tri dana user posted image user posted image user posted image Kud me zapade radna subota, pih
Danas i kod nas tjestenina sa četiri sira

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 16882
22.6.2011 13:11:03   
Sensia

Gerbo mislim da zaista nema potrebe da se brines, gore ti je da se brines nego sto su ti prestale naglo mucnine user posted image user posted image user posted image  nema tu nekog pravila kako mora biti, bitno je da se ti dobro osjecas i da te nista ne boli.
A ne znam ni gdje si citala da je to neki los znak user posted image  meni to ne zvuci bas kao nesto u sto treba povjerovati

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 16883
22.6.2011 13:11:52   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1

ma osjetim ja grebuckanje :-D odavno znači ništa za zabrinuti se. može li se pomjerat posteljica

Mislim da može, jer se nekim forumašicama digla, a bila je ponisko, na ušću, tako da se kreće.

Neposredna veza do poruke: 16884
22.6.2011 13:12:20   
Ivanaiva1

gerberko nema ti tu pravila, ja sam jedan dan bila polu mrtva drugi dan ekstra, nema pravila

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 16885
22.6.2011 13:12:43   
gerberka

bila sam na prvom uz, 4 sedmice..bio gestacijski mjesak sto je bilo ok za te 4 sedmice. narucio me za tri sedmice..dakle za nekih jos 10 dana.

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

Neposredna veza do poruke: 16886
22.6.2011 13:14:13   
palachinken

bila sam na prvom uz, 4 sedmice..bio gestacijski mjesak sto je bilo ok za te 4 sedmice. narucio me za tri sedmice..dakle za nekih jos 10 dana.

user posted image znači nije vanmaterična ili ne daj Bože, nešto, suuuupeeeer. Slijedeće sedmice znači i malo srculence, ako Bog da, će da zalupa.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 16887
22.6.2011 13:15:53   
vila_7
gerberka ma vjerovatno je sve OK - nisu svi isti! Ja sam imala grozne mucnine do 13-tog tjedna i odjednom prestale pa se i ja zabrinula al eto hB sve bilo OK. Ako se brines,nazovi dr.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 16888
22.6.2011 13:17:06   
gerberka
user posted image user posted image  samo da prezivim taj prvi pregled..palacinken znas naseg dr..suti..jos mora mene da smiruje..navikao već user posted image , a ono vrijeme dok progovori meni postane kao godina user posted image user posted image

ciciban, tuš  je user posted image user posted image  sto je sigurno - sigurno je user posted image

Neposredna veza do poruke: 16889
22.6.2011 13:18:24   
ciciban26
Nemoj se ti draga Gerberko sekirati,bitno je da je na pregledu sve  bilo ok. A cudne su te mucnine,uzivaj u danu kad ih nema. Ja sad kad izostanu dan-dva obradujem se da se nece ni vracati ali uzalud.. Iskoristi dan i napapaj se dobro user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 16890
22.6.2011 13:18:52   
palachinken
Hej, taj pregled mi je odmah rekao - evo srčane akcije user posted image i onda zašutio (jer prvi put je nije bilo, pa sam se i ja brinula) Zna on šta treba user posted image I onda mi je pustio na zvučnik dum dum dum malo srce a lupa ko grmljavina!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 16891
22.6.2011 13:19:29   
gerberka
IZVORNA PORUKA: helena_7

gerberka ma vjerovatno je sve OK - nisu svi isti! Ja sam imala grozne mucnine do 13-tog tjedna i odjednom prestale pa se i ja zabrinula al eto hB sve bilo OK. Ako se brines,nazovi dr.

helena, meni je ok kad prestanu u 12.toj, 13-toj sedmici..ali ovako rano user posted image
neću ništa loše da slutim, mozda mi vec danas ponovo bude muka.
da nije bilo prvog spontanog ne bih ja ovako bila u strahu.
čekat ću.
hvala svima

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 16892
22.6.2011 13:19:49   
Sandrich

Hej, taj pregled mi je odmah rekao - evo srčane akcije user posted image i onda zašutio (jer prvi put je nije bilo, pa sam se i ja brinula) Zna on šta treba user posted image I onda mi je pustio na zvučnik dum dum dum malo srce a lupa ko grmljavina!

user posted image super post user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

Neposredna veza do poruke: 16893
22.6.2011 13:21:44   
Anoniman
DA vam mahnemo pa odoh se sredjivati za dr, u pola sest kontrola i kontrola plodove vode...uh nadam se da je bebi vise popio pa nema viska.

Gerberka to je sasvim normalno, ja sam znala i do 10 puta na dan povratiti pa onda posle toga dan super, pa opet 2-3puta povratim, pa par dana super, ma uglavnom wc solja mi je bila najbolja prijateljica i evo nazalost pred kraj opet postala, opet povracam, ne toliko cesto ali se desava. Sve su to draga cari trudnoce, uzivaj i mazi pupu, ne sikiraj se.

IvanaIva to ti je posteljica na prednjem zidu prvi stepen zrelosti.

Neposredna veza do poruke: 16894
22.6.2011 13:21:50   
gerberka

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  dum, dum , dum

ciciban, poslusat cu te..jesti fino, pa cekati..mozda mi je ovo dan odmora, a ja odmah na sekiranciju udarila..šta ću...protiv ovog straha ne može niko.
trudim se user posted image  

Neposredna veza do poruke: 16895
22.6.2011 13:22:14   
Sandrich

helena, meni je ok kad prestanu u 12.toj, 13-toj sedmici..ali ovako rano user posted image
čekat ću.
hvala svima

gerbice nemoj da mi se sikras...sve je to normalno i zavisi od osoboe do osobe...u svakom slucaju je bolje ako su ti prestale jer ce tebi lakse biti user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 16896
22.6.2011 13:22:28   
Sonja
joj zene jesmo mi smijesne..
zalimo se kad nam je muka a i kad nam nijeuser posted image

razumijem tvoju brigu ali sa mucninama nema pravila..
u prvoj sam imala do 11.sed. bas svaki dan povracala po 10x
a sad evo 16 i sad ponekad imam mucninu i povracanje a nekad nikako po par dana..
ne brini se previse jer vise tako stetis bebici...dobro je da se vidjelo na uzv kkesica znaci i srce pocinje kucati sa 6sed.
sretno

Ivanaiva moze se posteljica pomjerati..
i meni je sprijeda ali je bila skroz nisko
znaci prelazila unutrasnje usce a evo sada je 16mm iznad usca sto znaci da se dize hvala Bogu
isto tako se ponovo moze spustiti u kasnijoj trudnoci nB i naravno na kraju se skroz spusti kad se trebamo poroditi

to sto su ti rekli da je sprijeda je sasvim normalni

mene ov vrucina stvarno ubi..ne znam sta cu sa sebe

da li bi ja smjela na ovo nase Panonsko jezero..sta misliteuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 16897
22.6.2011 13:23:08   
vila_7

čekat ću.
hvala svima

ma znam kako se osjecas,i ja sam prvi imala spontani, i zato cu ti reci ne sekiraj se-ja sam prva 3 mjeseca provela samo u sekiranju a kasnije sam rekla sta cu-ne mozes utjecati, i pocela uzivati u trudnoci!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 16898
22.6.2011 13:23:18   
Hannica
Gerberko mila ne brini,bit ce sve ok,ja sam imala ponekad vecernje a ponekad jutarnje mucnine,a bilo je i finih dana pa ih uopste nisam imala.user posted image
Ja cu ujedno reci i zdravo i dovidjenja.user posted image
Cekam da se Hana probudi pa da idemo malo do kuce,na cist zrak.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 16899
22.6.2011 13:23:25   
palachinken
Jelena, sretno!

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 16900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  674 675 [676] 677 678   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  674 675 [676] 677 678   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *